Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Dominiks Hašeks: 45 gados kā jaunībā

Dominiks Hašeks: 45 gados kā jaunībā
Dominiks Hašeks, kas janvārī nosvinēja 45. dzimšanas dienu, kļuvis par vecāko Čehijas čempionu hokejā
FOTO: "hokej.cz"

Šis pavasaris slavenajam čehu hokeja vārtsargam Dominikam Hašekam ir īpašs. Nepilnus trīs mēnešus pēc savas 45. (!) dzimšanas dienas Dominators ar lielisku spēli palīdzēja Pardubices "Eaton" pārliecinoši uzvarēt Čehijas čempionātā.

"Kāpēc gan ne, tā ir viena no lietām, ko pieprotu vislabāk, turklāt biju jau noilgojies pēc lielā hokeja, un šī spēle man sagādā lielu baudu," taujāts par iemesliem, kādēļ pēc gada pārtraukuma Dominators atkal uzvilcis slidas, atbildēja pats notikuma vaininieks.

Un sezonu noslēdza kā viens no čempionāta varoņiem. "Play-off" turnīru "Eaton" sāka ar zaudējumu, taču tad izcīnīja 12 uzvaras pēc kārtas un saņēma kausu. Bet Hašeks bija viens no kluba dzinuļiem. Cipari runā paši par sevi - 13 "play-off" spēlēs atvairīti 93,7% metienu, trīs mači aizvadīti sausā un vidēji ielaistas 1,68 ripas. Par labāku atgriešanos Hašeks par sapņot nevarēja.

Pēdējo "play-off" cīņu, kurā "Eaton" (kluba rindās no NHL atgriezies arī pieredzējušais Petrs Sikora, ar 12 gūtiem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm 13 mačos kļūdams par izslēgšanas turnīra vērtīgāko spēlētāju) papildlaikā ar 3:2 pārspēja Vitkovices "Steel" (pabeidzot sēriju ar 4:0) klātienē vēroja Dominatora jaunākais brālis Martins Hašeks.

Martins savulaik pārstāvēja Čehijas futbola valstsvienību, bet tagad ir galvenā trenera palīgs Prāgas "Slavia" klubā. "Es paredzēju, ka Dominiks atkal būs viens no labākajiem."

"Priecājos, ka Martins bija tribīnēs. Biju nedaudz izbrīnīts, kad dienu pirms spēles viņš pateica, ka gribētu redzēt šo maču. Taču viņu pašu tribīnēs nesaskatīju, tikai Martina ģimeni," pēc spēles "hokej.cz" portālam izteicās Hašeks vecākais.

"Man patīk sacensties. Protams, cilvēki uz mani skatījās nedaudz savādāk nekā tad, kad man bija 20 gadi," smaida Hašeks. "Protams, šāda atgriešanās uzmundrina. Kopš mana pēdējā Čehijas čempiona titula bija pagājuši tik daudzi gadi, un nekad nebiju domājis, ka atgriezīšos Pardubicē spēlēt hokeju. Pirms pieciem gadiem tam nekādā gadījumā nenoticētu".

Kā radās doma par atgriešanos? "Togad, kad pats nespēlēju, redzēju, kas notiek Pardubicē un pieņēmu lēmumu nākamsezon palīdzēt klubam. Un ne reizi šo soli neesmu nožēlojis. Zināju, ka "Eaton" var paveikt lielas lietas."

Pirms diviem gadiem Nagano olimpiādes varonis Hašeks ar Detroitas "Red Wings" otro reizi izcīnīja Stenlija kausu. Dominatoram tobrīd bija 43 gadi, bet viņa toreizējam kluba biedram Krisam Čeliosam - 46.

Čelioss vēl nav aizgājis no hokeja, taču arī Hašeks, kā redzams, turas. Kas zina, varbūt vēlreiz uz NHL? Katrā ziņā Dominators jau kļuvis par vecāko hokejistu, kurš izcīnījis Čehijas čempiona titulu.

"Protams, jūs tagad runāsiet par manu nākotni, taču nedomāju, ka skaidru atbildi saņemsiet nedēļas vai divu laikā. Domāju, ka līdz maija beigām šajā jautājumā ieviesīšu skaidrību," par to, vai turpinās karjeru un kur, atbild Hašeks.

Dominators vairākkārt izteicies, ka vēlētos palīdzēt Čehijas izlasei pasaules čempionātā Vācijā. Tomēr valstsvienības galvenais treneris Vladimirs Rūžička par izlases pirmo numuru izvēlējies Tomašu Vokounu no Floridas "Panthers".

"Cik esmu dzirdējis no Vladimira, viņam viss ir skaidrs. Protams, ir nedaudz žēl, taču atbildība gulstas uz trenera pleciem. Paskatīsimies. Varbūt, lai tiktu izlasē, patiešām nāksies spēlēt vēl vienu sezonu," smaida Hašeks.

  -2 [+] [-]

, 2010-04-24 11:10, pirms 14 gadiem
Nu čalis saspiedies
Uz RD viņu

  -1 [+] [-]

, 2010-04-24 11:22, pirms 14 gadiem
LM!!!oneone

  -1 [+] [-]

, 2010-04-24 11:34, pirms 14 gadiem
angelz rakstīja: Uz RD viņu
Būtu interesanti paskatīties vai Dominators varētu izkonkurēt Osgūdu un Hovardu.

 +10 [+] [-]

, 2010-04-24 12:00, pirms 14 gadiem
Uz U-52 !!!

  +2 [+] [-]

, 2010-04-24 12:04, pirms 14 gadiem
Deportivo rakstīja: Būtu interesanti paskatīties vai Dominators varētu izkonkurēt Osgūdu un Hovardu.
Nevarētu

  -2 [+] [-]

, 2010-04-24 13:33, pirms 14 gadiem
LABAKAIS VARTUVIRS, KADS VIEN BIJIS, TIK PAR VELU NUNACA NHL...
P.S. butu uzsacis tur spelet no 18-19 gadu vecuma, Broders vel tik kapatu, censhoties sasniegt Hasheka rekordu latinju

  +1 [+] [-]

, 2010-04-24 15:30, pirms 14 gadiem
Ar ko vinus taja Detroita baroja?