Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Muštukovs: Es neesmu Znaroka vārtsargs...

Muštukovs: Es neesmu Znaroka vārtsargs...
Ervīns Muštukovs ir pārliecināts, ka atgriešanās Amerikas zemākajās līgās, varētu būt priekš viņa karjeras labākais turpinājums.

Ervīns Muštukovs ir tiešs, neslēpjas un nemaz nejūtas pārsteigts par notikumiem, kas ap viņu sagriezušies šajā pavasarī. Vai viņu jau tagad varam saukt par Latvijas hokeja melno avi, vai nākamo pazudušo dēlu?

Sarunai viņš piekrīt diezgan vēlīgi, lai gan pašam nav pat nojausmas, ko vaicāšu un kāpēc vispār gribu runāt ar hokejistu, kas šajā pavasarī noteikti nespēlēs vijoli Latvijas hokeja orķestra pirmajā rindā, nemaz nerunājot par solopartijām. Savā divdesmit sestās dzimšanas dienas rītā (7. aprīlī) Muštukovs tikai domās bija pie lielā hokeja laukuma, kas todien tika atvēlēts Latvijas izlases pirmajam ledus treniņam. Treneri nebija viņu iekļāvuši starp tiem četriem vārtsargiem, kas sāka gatavošanos pasaules čempionātam. Tas bija pārsteigums daudziem, jo vēl pirms pāris mēnešiem tieši Ervīns bija tas, kas kopā ar Sergeju Naumovu vēroja olimpisko hokeja turnīru kā pilntiesīgs Latvijas izlases dalībnieks. Protams, pirmais Vankūverā bija Edgars Masaļskis. Ja vēl ņem vērā to, ka pēdējos divus gadus Muštukovs ticis pierakstīts Rīgas Dinamo ar KHL zīmogu, varēja padomāt, ka lietas priekš jaunā vārtsarga kārtojas atbilstoši karjeras līkločiem.

„Naudas ziņā esmu ieguvējs, taču, ja man būtu vēlreiz jāpieņem lēmums par spēlēšanu Rīgas Dinamo – nez vai es to darītu. Lielajā komandā divu gadu laikā aizvadīju divas spēles pērn un vienu – pret Minskas Dinamo pirms šīs sezonas. Sēdēt malā neviens nevēlas, bet man tas sanāca ilgāk nekā biju domājis. Normunds (Sējējs – Dinamo menedžeris) jau pateica, lai meklēju jaunu komandu, tā kā tagad var stabili teikt – šī Rīgas epopeja priekš manis ir beigusies. Turklāt, ja treneris ir Šuplers, tad man tāpat nebūtu nekādu cerību uzspēlēt, jo viņa loģika attiecībā pret mani sākās un beidzās ar teikumu – sak, iedomājies, cik daudz vārtsargu pasaulē vēlas būt par trešajiem numuriem tādā līgā kā šī... Iedomāties varu, taču es pats noteikti negribu samierināties tikai ar trešā vārtsarga vietu”. Pēdējais teikums no Ervīna mutes intonatīvi izskan mazliet ironisks, kas velk uz aizvainota puikas rakstura pusi. Taču Muštukovs saka, ka aizvainots viņš nejūtas. „Treniņi kopā ar Dinamo tomēr dod daudz, arī Sergejs (Naumovs) kā vārtsargu treneris atvēra priekš manis jaunas lappuses – bija ļoti interesanti vingrinājumi, padomi. Spēlējot fārmklubā, sajutu – es vārtus sargāju labāk nekā to darīju pirms tam. Varbūt nebiju apmierināts ar minūšu un spēļu skaitu, taču ar savu kvalitāti kā vārtsargs – par to gan varēju būt gandarīts. Pārliecība nav zudusi, gluži pretēji – būšu tikai labāks...”

Šāda apņēmība mazliet mulsina, ja saliek kopā tieši šīs sezonas kaislības ap Muštukova vārdu. Cits viņa vietā staigātu ar nolaistu knābi, bet šis tik maļ, ka viņam tieši tagad gribas pierādīt, ka treneri ir kļūdījušies. Pirms Vankūveras prese par Muštukovu daudz nerakstīja, bet, pietika ar vienīgo pārbaudes spēli pirms olimpiādes Vācijā, lai Ervīnu iezīmētu ar noteikta spilgtuma krāsu, kur baltajiem toņiem vietas nebija: „Man nekad nepatīk kādu nomainīt spēles laikā – labāk sākt... Iemeta pret vāciešiem vārtos, ielaidu četras ripas un avīzes jau raksta, ka Znaroks esot bijis ļoti neapmierināts ar manu sniegumu. Viņš pats man to nekad nav teicis – Vasiļonoks tikai pienāca klāt un pačukstēja...” Tad aizej un paprasi Oļegam, ko viņš par to domā, saku. „Ēēē... Tad jau sanāks, ka es pats prasos vārtos. Es tā nemāku. Neiešu... Ja gribēs, tad pats pateiks”. Te nu redzam, ka mūsu galvenais varonis nav nemaz tik pūkains – kaut kādi asumi spraucas ārā. Vai tie var palīdzēt hokejam? „Vēl runāja, ka es it kā Vankūverā neesmu palīdzējis ripas pēc treniņiem no ledus salasīt... Tas nu gan ir murgs! Tur ripas lasīja brīvprātīgie, bet, ja mana loma pie komandas ir tāda – tad jau nevajag saukt par vārtsargu...”

Kā turpinājums Vankūveras kaislībām bija Muštukova neiekļaušana izlases kandidātu pulkā pirms pasaules čempionāta. „Man neesot spēļu prakse? Jā, bet kā tad lai es to praksi iegūstu, ja nedod iespēju uz ledus... Vispār uzskatu, ka šajā gadījumā runa ir nevis par manu meistarību, bet gan par elementāru trenera vēlmi spēlēt ar tiem, kam viņš uzticas. Man kaut kā nav sanācis iepatikties Oļegam – taču es to pieņemu kā savu vārtsarga likteni. Varbūt pie citiem treneriem manas izredzes būs labākas.” Ervīns atgādina izlases junioru laikus, kad spēlējot pie gadu vecākiem, treneris Beskašnovs viņam ticējis: „Redz, kaut kā stulbi sanāca – vienu gadu mēs pret slovēņiem ar mani vārtos viņiem izšķirošajā spēlē zaudējām ar 4:6, bet nākamajā jau ar Raitumu vārtos vinnējām – 6:5... Znaroks, acīmredzot, tajos uzvarētājos saskatīja tos, kam viņš var uzticēties. Neko nepārmetu – tā var būt. Vienkārši – man iekrita tukšā kārts pie Oļega galda...”

Ervīns domā, ka labākais, ko tagad vajadzētu viņam darīt – braukt uz Ziemeļamerikas zemākajām līgām un tur meklēt laimi. „Es tajā virtuvē jūtos ļoti labi, mani tur pazīst – vidēji četrdesmit, piecdesmit metieni spēlē, kas gan var būt labāks priekš izsalkuša vārtsarga.” Bet jādzīvo jau arī ir, vai tad ar maizi vien lielais vārtsargs spēs iztikt? „Kādus 600 vai 700 dolārus nedēļā viņi maksā. Neko neiekrāsi, taču dzīvot un spēlēt hokeju var mierīgi. Ja būtu kāds tūkstotis nedēļā, tad uzskatu, ka varētu tur arī nospēlēt līdz karjeras beigām. Varbūt tieši caur Austrumkrasta līgu mēģināšu pārbaudīt savu vārtsarga laimi vēlreiz... Galvenais – pacietību. Bet tās man pietiek, ja reiz divus gadus spēju laukuma malā vērot KHL spēles.” Muštukovam esot arī piedāvājumi no Baltkrievijas, taču šos variantus viņš skaidro visai kritiski: „Grodņa piedāvā, taču es nezinu, vai gribu tur spēlēt. Jābūt ļoti lielai motivācijai un apstākļu sakritībai, lai es tur paliktu... Visādi var būt. Maijā aizbraukšu pie viņiem, parunāšu, tad jau redzēs...”

Hokeja vārtsargi ir lieli dīvaiņi. To saku un mēģinu uztaustīt, vai Ervīnam šāds apgalvojums piestāv. „Laikam jau tā ir... Bet prom no hokeja nekur neiešu, jo neko citu jau nemāku. Kamēr varēšu – būšu hokeja vārtsargs. Trūkumi? Varbūt, par maz spēles laikā runāju, vairāk esmu spēlē, koncentrējos konkrētai epizodei... Pruseks jau arī spēles laikā daudz nerunā. Tāds ir mans stils, būs grūti to pamainīt...Vārtsargu gudrības esmu apguvis gadu gaitā – daudz treneru un padomdevēju bijis apkārt, no visiem esmu kaut ko salasījies. Tagad sēžu internetā, mēģinu saskatīt nianses citu kolēģu spēlē – jūtu, ka varu šo to jaunu iemācīties. Man ļoti patīk, kā KHL spēlē Garnets no MVD – tāds nosvērts, neviena lieka kustība, pārliecinoši. Jā, tas varētu būt mans vārtsarga prototips... Bet galvenais – jākļūst par veci. Ja neesi vecis, ko tu vari no citiem prasīt vai sagaidīt?” Ko tas nozīmē – pārvaicāju. „Domāju, ka man kā vārtsargam vēl viss priekšā. Līdz trīsdesmit gadiem vēl visādi mīcīšos un pierādīšos, bet pēc tam – gan jau arī kādu naudiņu ar hokeja spēlēšanu nopelnīšu. Naumovam jau nebija savādāk...”

Kas notiks ar Latvijas izlasi? Vai šī pavasara notikumi vai pārdomas netiks savilktas aizvainojuma kulakā un mums būs vēl viens a’la Pēteris Skudra? „Znaroks jau mani noteikti neņems... Man pašam vien vajadzēs pierādīt, ka esmu labs hokeja vārtsargs. Bet viss tālākais, lai ir citu varā – līdz šim pa dzīvi esmu pats grozījies, nedomāju, ka arī tālāk sagaidīšu kādus gādīgus atbalsta plecus. Visu vajadzēs pašam izdarīt, kas ir normāli. Zini, bet kopumā ar Latvijas vārtsargiem nav nemaz tik bēdīgi. Nevajag teikt, ka mums ir tikai viens vārtsargs Latvijas hokejā... Vienu spēli A grupā pret otrā gala komandām mierīgi nospēlētu gan Raitums, gan Enkuzens, gan Lūsiņš... Arī es! Domāju, ka ar konkurenci un kvalitāti viss ir kārtībā”, tās saka Ervīns Muštukovs – latviešu hokeja vārtsargs, kurš šogad mēģinās sākt visu no sākuma. Lai viņam izdodas!

  +3 [+] [-]

, 2010-04-23 09:11, pirms 14 gadiem
26 gadi...

 +15 [+] [-]

, 2010-04-23 09:22, pirms 14 gadiem
Es neesmu Šuplera vārtsargs, es neesmu Znaroka vārtsargs... es neesmu tāds un neesmu šitāds un man ir 26 gadi...
Labam dejotājam....

  +3 [+] [-]

, 2010-04-23 09:24, pirms 14 gadiem
skumiigi jau ir ....

  +7 [+] [-]

, 2010-04-23 09:24, pirms 14 gadiem
Laikam jau nav lasījis Naumova interviju. Vai arī lasīja, bet nesaprata, ko Sergejs caur puķēm sacīja.

 +15 [+] [-]

, 2010-04-23 09:30, pirms 14 gadiem
Cilvēks vnk nesaprot ka nevar visu mūžu braukt cauri ar savu talantu, lai izsistos līdz kauut kam vairāk vajag zvērīgu darbu nevis sēdēt un gaidīt kad kāds tevi vēlīgi ieliks vārtos...

 +17 [+] [-]

, 2010-04-23 09:40, pirms 14 gadiem
Edgars rakstīja: Es neesmu Šuplera vārtsargs, es neesmu Znaroka vārtsargs... es neesmu tāds un neesmu šitāds un man ir 26 gadi...
Labam dejotājam....
Es domāju, ka nevajag tagad "spārdīt guļošo". Viņš ir un paliek mūsējais. Kā nu ir sanācis (dažādu iemeslu dēļ), tā nu ir sanācis, bet jācer (galvenokārt jau paša labā), ka izdosies pacelties citā līmenī un tad jau arī vēl izlasei utt. kas zin' varbūt būs noderīgs. To arī novēlu!

  +7 [+] [-]

, 2010-04-23 09:57, pirms 14 gadiem
lai izdodas ! izturību, gribasspēku, veselību un, protams, arī veiksmi !

  +5 [+] [-]

, 2010-04-23 10:03, pirms 14 gadiem
Tiesam lai izdodas, protams 26 gadi nav maz, bet tas arii nav daudz. Jo gana daduz vartusargi tikai ap 30 sak kapat. Tas pat Thomas no Bruins, cik vinjam bija gadu kad vinjs kluva par pirmo vartusargu un vispar nostiprinajas HNL ??? Izklausas ka cinjas spars ir ieksa un tas ir pats galvenais. Lai veicas Ervin

  +9 [+] [-]

, 2010-04-23 10:08, pirms 14 gadiem
Intars Āboms rakstīja: Es domāju, ka nevajag tagad "spārdīt guļošo". Viņš ir un paliek mūsējais. Kā nu ir sanācis (dažādu iemeslu dēļ), tā nu ir sanācis, bet jācer (galvenokārt jau paša labā), ka izdosies pacelties citā līmenī un tad jau arī vēl izlasei utt. kas zin' varbūt būs noderīgs. To arī novēlu!
Nu ko nozīmē kā ir sanācis? Es pazīstu pietiekami daudz profesionālus sportistus un tādus kas domāja ka par tādiem kļūs un lielākoties tiem, kas ir smagi strādājuši ir arī sanācis!
Šis te indivīds dzīvo fantāziju pasaulē, ka viņš ir izcils vārtsargs tikai pie visa ir vainīgi stulbie treneri kuri viņu nesaprot. Un šādas lietas tiešām ir jāizspārda no galvas.
Esi viņu dzīvē redzējis? Man viņš atgādina tos narikus, kas pļavniekos tusē pie interneta zālēm, nevis profesionālu sportistu, Raitumam vismaz pēc zvaigžņu slimības ir pieticis prāta savākties un pamainīt attieksmi pret dzīvi cerēsim ka tas izdosies arī Muštukovam, ko es viņam PROTAMS, ka novēlu, taču ar tādu attieksmi kāda nāk no intervijas BAČ un ECHL ir viņa virsotne.

     [+] [-]

, 2010-04-23 10:15, pirms 14 gadiem
Lai veicas turpmākajā karjerā! Intervijā ar Naumovu viss bija pateikts, bet prieks, ka Muštukovam, arī ļāva izteikties. Protams, ka daudz kas no Muštukova teiktā izklausās un, arī ir atrunas, bet domāju ir, ka ir, arī taisnība Muštukova teiktajā, ka viņam neuzticējās.

  +4 [+] [-]

, 2010-04-23 11:05, pirms 14 gadiem
Protams ka treneris spēlēt laiž tos kuriem uzticas, bet lai tiktu pie normāla spēles laika Dinamo ir jāpierāda sevi kā vismaz 50% komandas fārmklubā. Tur pēc spēlēm būtu jārunā ''ja nebūtu Muštukovs Juniori būtu droši zaudējuši''. Diemžēl šādas runas mēs nedzirdējām. Taču neuzskatu ka Ervīnam viss ir zaudēts, kaut vai atceroties Masaļski kuru dažbrīd sametās žēl kad viņu ņēma kā trešo uz turnīriem bet spēlēt nedeva. Priekšā bija tādi ''monstri'' kā Irbe un Naumovs, tāpēc Masaļska izredzes likās bezcerīgas.

  +2 [+] [-]

, 2010-04-23 11:09, pirms 14 gadiem
bet kas bija pateikts caur puķēm Naumova intervijā?
Neesmu lasījis

  +5 [+] [-]

, 2010-04-23 12:45, pirms 14 gadiem
Edgars rakstīja: Es neesmu Šuplera vārtsargs, es neesmu Znaroka vārtsargs... es neesmu tāds un neesmu šitāds un man ir 26 gadi...
Labam dejotājam....
Par slikto dejotāju, kuram olas traucē - tas ir mīts!!! Visu lieldienu balli nodejoju ar olu kabatā, nebija nekādas vainas!!!

     [+] [-]

, 2010-04-23 12:50, pirms 14 gadiem
maize rakstīja: Par slikto dejotāju, kuram olas traucē - tas ir mīts!!! Visu lieldienu balli nodejoju ar olu kabatā, nebija nekādas vainas!!!
Tātad Tu esi labs dejotājs.

  +1 [+] [-]

, 2010-04-23 14:39, pirms 14 gadiem
Taisnība jau vienmēr ir kaut kur pa vidu un iespējams, ka tā arī vairāk ir tieši Naumovam un citiem speciem, ka var pavērot Muštukova spēli no malas un kas nav īpašā sajūsmā par Ervīna spēli un galvenais attieksmi.... lai kaut ko sasniegtu tiešām ar pliku talantu nepietiek ir vēl ļoti smagi jāstrādā! Labs pienmērs ir Irbe.... un tas pats Naumovs! Katrā ziņā, lai Muštukovam veicas sevi atkal apliecināt ZA minoros.... un iespējams, ka ta gluži norakstāms viņš vēl nebūs arī priekš izlases...

     [+] [-]

, 2010-04-23 14:41, pirms 14 gadiem
Edgars rakstīja: Nu ko nozīmē kā ir sanācis? Es pazīstu pietiekami daudz profesionālus sportistus un tādus kas domāja ka par tādiem kļūs un lielākoties tiem, kas ir smagi strādājuši ir arī sanācis!
Šis te indivīds dzīvo fantāziju pasaulē, ka viņš ir izcils vārtsargs tikai pie visa ir vainīgi stulbie treneri kuri viņu nesaprot. Un šādas lietas tiešām ir jāizspārda no galvas.
Esi viņu dzīvē redzējis? Man viņš atgādina tos narikus, kas pļavniekos tusē pie interneta zālēm, nevis profesionālu sportistu, Raitumam vismaz pēc zvaigžņu slimības ir pieticis prāta savākties un pamainīt attieksmi pret dzīvi cerēsim ka tas izdosies arī Muštukovam, ko es viņam PROTAMS, ka novēlu, taču ar tādu attieksmi kāda nāk no intervijas BAČ un ECHL ir viņa virsotne.
..izņēmi vārdus no mutes laukā.
kad šis jau bija ECHL, man par viņu priekštats pēc intervijām vien likās dīvains.. "..znaroks nemaz nav uz mani paskatījies", "neviens neredz cik es labi sargāju vārtus" utml. stilā..
Nu nav, vecīt, acīmredzot, LIELAIS hokejs domāts Tev.. jāsamierinās un jāstrādā tālāk!

  +2 [+] [-]

, 2010-04-23 14:48, pirms 14 gadiem
Pie tā, ka viņam nav spēļu prakses jau nav vainīgs Znaroks. Spēlē pret Vāciju viņam tika dota iespēja, kas netika izmantota, loģiski, ka treneri gribēs pārbaudīt arī citus. Nav jau arī tā, ka Znaroks viņu neņems izlasē, ja viņš sevi pierādīs kā labu vārtusargu, tad noteikti arī Znaroks viņu novērtēs. Masaļskim arī ceļš līdz Latvijas pirmā vārtsarga postenim nebija rozēm kaisīts. Neko dzīvē par velti nedabūsi un sportā jau vismazāk. Tā ka nevajag čīkstēt, ka neesmu tā un tā trenera cilvēks - vajag sākt strādāt un ļoti daudz strādāt, tad panākumi ir garantēti.

     [+] [-]

, 2010-04-23 17:14, pirms 14 gadiem
losado rakstīja: bet kas bija pateikts caur puķēm Naumova intervijā?
Neesmu lasījis
Galvenokārt, ka problēma ir psiholoģija un attieksme pret darbu, ka Ervīns nav cinītājs. Acīmredzot treniņos nav tik liela atdeve, vēlme strādāt, un to redz treneri, kas arī tādēļ nevar tā īsti uzticēties vārtsargam.

  +1 [+] [-]

, 2010-04-23 17:30, pirms 14 gadiem
elpasso10 rakstīja: als ....

Un kā tad tu zini,vai strādā Muštukovs vai ne?Pie tam tekstā viņš normāli nevienu neapmelnoja...varēja pateikt kaut ko par Sergeju,bet ne otrādi tikai pateica,cik patikami bija ar viņu strādāt,kaut Naumovs ļoti nekorekti izteicas par Ervīnu!Kā tā,tad video intervijā teica,ka viss Muštukovam kārtībā.Cienīju vienmēr Naumovu,bet nu pats vārtsargs būdams nekad treniņos pie izlases nestrādāja...neko pārdabisku nedarīja...Tagad ticis trenera amatā un sāk plāvīt...
Ervīnam vēl kaut vai līdz tam pašam Naumovam ir augt un augt arī meistarības līmenī! Ko arī viņam novēlu.... un kā teica Vovka Ļeņins - "mācīties, mācīties un vēlreiz mācīties"....
Par Naumovu runājot.... Naumovs kā Ervīna treneris vienkārši norādija uz kļūdām vai nepildnībām, kas Ervīnam ir, cik saprotu no Naumova teiktā, tieši treniņu sakarā un tieši attieksmē pret darāmo.... katrs normāls treneris norāda pirmām kārtām uz kļūdām un nepilnībām un vienmēr neglauda "pa spalvai"... to arī Ervīnam vajadzētu saprast! Tad viss būs ok!

     [+] [-]

, 2010-04-23 18:50, pirms 14 gadiem
Pēc viņa teiktā liekas, ka viņš grib spēlēt, bet kad ir uz ledus gribēšana pazūd un laiž lētas ripas. Kāds te teica, ka ar talantu nevar izbraukt. Kāds viņam talants? Parasti tie, kam ir talants, to apzinās un savu talantu attīsta, taču Muštukovs nedra neko. Pagājušo gad nesaprata, ka jāmeklē komanda zemākā līgā? Masaļskim ir talants, kuru arī ir izkopis un kopj vēljoprojām. Viņš ir vecis.

  +1 [+] [-]

, 2010-04-24 00:35, pirms 14 gadiem
Ir dažādi cilvēki, vieniem vajag lielu uzticības kredītu, citiem vajag , lai elpo mugurā, nedomāju, ka čali vajag norakstīt.
Ja viņam izdosies, tad paši čurāsiet biksēs par to, cik kruts vārtsargs mums ir!
Ervīn, lai veicās!

  +1 [+] [-]

, 2010-04-24 21:23, pirms 14 gadiem
Laimīgu ceļu ....jeb visu gaišu!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja