Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Ežēna Bušāra - tas vairs nav atklājums...

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Ežēna Bušāra - tas vairs nav atklājums...
Ežēna Bušāra - Kanādas tenisa jaunā cerība. Vai arī uzlēcošā pasaules tenisa zvaigzne?

Tenisa pasaulē viņa vairs nebija svešiniece. Pagājušajā gadā 19 gadus vecā kanādiete Ežēna Bušāra tika nosaukta par Gada atklājumu sieviešu tenisā un tika atzīta par Kanādas gada labāko sportisti, bet šā gada pirmajā "Grand Slam" turnīrā Austrālijā viņu sev atklāja arī tie, kuri neseko katram tenisa turnīram. Kanādiete spēlēja "Australian Open" pusfinālā un tagad viņa vairs nav atklājums. No viņas gaida turpinājumu.

"Australian Open" bija tikai ceturtais "Grand Slam" turnīrs Ežēnas Bušāras karjerā. Viņa bija Vimbldonas čempione starp juniorēm (2012. gadā), taču cik gan nav bijis junioru čempionu "Grand Slam" turnīros, kas tā arī nekur augstu nav tikuši. Kanādietes rēķinā ir 6 uzvaras ITF turnīros, taču arī šie nav tituli, pēc kuru iegūšanas tevi jau pieskaita "Grand Slam" turnīra favorītiem. Neviens pirms "Australian Open" Bušāru pie tiem arī nepieskaitīja. Nebija nekāda iemesla, kaut gan Bušāra pērn spēlēja Osakas turnīra finālā, bija pusfinālos Strasbūrā un Kvebekā, ceturtdaļfinālos vēl divos turnīros. Arī ar to favorītes statusam vēl bija stipri par maz.

Tenisa raketi Ežēna pirmo reizi paņēmna rokās jau 5 gadu vecumā, taču viņa vēl ilgi savā izvēlē svārstījās starp tenisu un basketbolu. Būtu viņa dzimusi un augusi ASV nevis Monreālas priekšpilsētā Vestmountā (angļu anklāvs Monreālas teritorijā, kas bija arī atsevišķa pilsēta un iespēju robežās patsāvīgāks cenšas būt arī tagad), tad, iespējams, izvēle būtu kritusi uz basketbolu, bet Kanādā tas nav starp populārākajiem sporta veidiem (īpaši sieviešu basketbols). Teniss gan arī popularitātes ziņā stipri atpaliek (tāpat, kā visi pārējie sporta veidi) no "Kanādas sporta karaļa" hokeja, tomēr teniss šķira tuvāks. Svarīgs notikums galīgajā izvēlē bija Ežēnas uzvara kādā bērnu turnīrā 9 gadu vecumā, par ko pienācās ceļojums ar ģimeni uz "French Open" turnīru. Mazsvarīgi nebija arī tas, ka meitenes tēvs bija lielas investīciju bankas darbinieks un viņam bija iespēja atbalstīt meitas centienus tenisā.
Izvēle izrādījās pareiza. 2006. gadā Ežēna sāka trenēties Nika Savino tenisa akadēmijā Floridā un arī tagad viņas treneris ir Niks Savino. Savukārt iedvesmu panākumiem Ežēna esot guvusi no savas labākas draudzenes britu tenisistes Loras Robsones (viņas iepazinās Savino akadēmijā) pēc tās iekļūšanas 2012. gada "US Open" 4. kārtā. Kāpēc arī es nevarētu? Starp citu, abās savstarpējās spēlēs Bušāra savu labāko draudzeni ir uzvarējusi. No pasaules labākajiem tenisistiem kanādietei vislabāk patīk kā spēlē Marija Šarapova, ar kuru Ežēna jau sen ir pazīstama, un Rodžers Federers - Ežēna cenšas noskatīties visas viņa spēles.

"Australian Open" kanādietei nedaudz paveicās arī ar izlozi, taču diezin vai tikšanos 1/4 finālā ar Anu Ivanoviču vairs var saukt par veiksmi. Tad jau drīzāk varēja domāt, ka Ivanovičai ir paveicies... Ežēna Bušāra kļuva par pirmo kanādieti pēdējo 30 gadu laikā, kas iekļuva "Grand Slam" turnīra pusfinālā. 1984. gadā "US Open" pusfinālā spēlēja Karlinga Basseta-Seguso, kura toreiz zaudēja leģendārajai amerikānietei Krisai Evertei (2:6, 2:6). Arī Bušārai neizdevās tikt "Grand Slam" turnīra finālā - ķīniete Na Li pusfinālā tomēr bija pārāka.

Pēc Ežēnas Bušāras iekļūšanas "Australian Open" pusfinālā Kanādā atcerējās ne tikai savu savulaik labāko tenisisti Bassetu-Stosuru, bet arī vēl neseno cerību - Aleksandru Vozņacki. Poļu emigrantu meita (ģimene pameta Poliju 1983. gadā un Aleksandra piedzima jau Monreālā) 2009. gadā iekļuva "French Open" 4. kārtā un WTA rangā pakāpās uz 21. vietu (Bušāra pašreiz ir 31. vietā, taču jaunnedēļ būs jau augstāk). Vozņacki vēl nav beigusi karjeru, taču WTA rangā viņa pašreiz atrodas 279. vietā. Kanādā tagad runā par Ežēnu Bušāru.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-01-24 14:35, pirms 11 gadiem
nja meitene pusfinālā un uzreiz lielais talants, meistare un zvaigzne un ekspertam raksts gatavs ..

bet katrs kas nedaudz nopietnāk interesējas par tenisu var paskatīties viņas rezultātus gan Austrālijā, gan iepriekšējā gada laikā - pilnīgi nekādu nopietnu sasniegumu - uzvarēta Ivanoviča un rangā krietni zemāk esošas tenisistes (120-68-100-487), iepriekš norietošā Jankoviča un viss ... principā viss Anatolija orgasms par vienu spēli.