Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Brauc, kur maksā...

Brauc, kur maksā...
Lidošanas izmaksas nav lēts prieks, tāpēc Latvijas futbola valstsvienība labprāt atsaucas tām izlasēm, kas piekrīt tās segt. Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Futbola valstsvienību pārbaudes spēļu primārie uzdevumi ir pārbaudīt prasmes uz konkurentu fona, krāt pieredzi un sagatavoties konkrētām turnīru spēlēm, taču tas nav vienīgais kairinājums. Pēc spēles ar Ķīnu Latvijas izlase kļuva par 30 tūkstošiem eiro bagātāka. Tātad pārbaudes spēļu pretinieku izvēle ir arī iespēja nopelnīt. Un 30 tūkstoši nav mūsu rekords...

Mūsu valstsvienībai ienesīgākais mačs līdz šim bijis 1998. gadā, kad pēc neoficiālās spēles ar Kanāriju salu izlasi (zaudējām ar 0:4) kontā ieripoja 50 tūkstoši ASV dolāru...

Nākamgad jūnijā, piemēram, spēlēsim Austrijā. Kad tika izteikts piedāvājums, Latvijas Futbola federācija nebūt neskrēja vilcienam pa priekšu un ar "jā" vārdu atbildēja tikai tad, kad austrieši nāca pretī: "Ok, mēs jums segsim visus izdevumus". Sākumā austriešiem tas nebija budžeta plānā, tāpēc arī Latvijas puse ieturēja pauzi. Lidošana un dzīvošana komandai nav lēts prieks (droši vien 15 tūkstoši latu naudiņas ir minimums, kas vajadzīgs), un šajos spiedīgajos apstākļos to it kā var saprast, bet gan jau LFF ne mazajā budžetā var atrast naudu komandai, kas veido valsts tēlu. Austrijas valstsvienība varētu būtu labs sparinga partneris pirms Euro 2012 spēlēm rudenī, un būtu žēl, ka naudas trūkuma dēļ iet secen šāda spēļu prakse. Turklāt nebūtu jālido gaisa gabali kā uz Ķīnu Angolu, Hondurasu... Droši vien Austrijā būs labs stadions un atmosfēra. Eh, pēdējos gados Viduseiropā tiešām spēlēts maz.

Acīmredzot naudas trūkumā slēpjas atbilde, kāpēc Latvijas valstsvienība kopš 2007. gada augusta, kad uzņēmām Moldovu (1:2), pašu mājās nav aizvadījusi nevienu pašu pārbaudes spēli.

Ja nav pa kabatai uzņemt, jāpriecājas, ka aicina ciemos. Kāpēc aicina un vēl maksā? Šogad esam bijuši Spānijā (spēlējām pret Dienvidkoreju), Angolā, Anglijā (pret Ganu), Čehijā un Ķīnā. Vēl vasarā bijām FIFA ranga top 50, kas tomēr ir zināmas kvalitātes rādītājs. Pērn tiešām spēlējām labi un krājām ranga punktus, tāpēc arī bija virzība augšup. Tiem, kas mūs aicina ciemos, noteikti garām nepaslīd 2004. gada Eiropas čempionāta finālturnīra dalībnieces pieraksts. Dienvidkorejai, Angolai, Ganai un Ķīnai droši vien bijām interesanti arī kā eiropieši. Un droši vien arī tas, ka neesam dārgi un prasīgi. Latvijas valstsvienības cena tiek lēsta tieši ap 30 tūkstošiem eiro... Piemēram, igauņi pērn gribēja pakaifot par slavenās Brazīlijas izlases spēli Tallinā, un šķirās no aptuveni viena miljona eiro...

Vai futbola valstsvienības goda lieta būtu vismaz reizi gadā pārbaudes spēli aizvadīt savu skatītāju priekšā Latvijā?

  • 86

  • 29


 +10 [+] [-]

, 2010-11-22 16:14, pirms 14 gadiem
Starp citu, nepārtrauktas spēles izbraukumā ir viens no iemesliem, kāpēc FIFA rangā slīdam zemāk un zemāk - pat ja šajā rangā tiek ņemts vērā mājas/viesu faktors (precīzi neatceros, bet laikam jau tiek), tas noteikti nav pietiekami, lai kompensētu šo faktoru. Ticu, ka no 6 spēlēm pret Hondurasu, Angolu, Ķīnu, D-Koreju, Ganu, Čehiju mājās vismaz pāris būtu uzvarējuši, kas attiecīgi dotu labumu FIFA rangā.

     [+] [-]

, 2010-11-22 16:15, pirms 14 gadiem
kanāriju salu izlase,nu kas tas tāds?!

  +7 [+] [-]

, 2010-11-22 16:24, pirms 14 gadiem
iespējams, zīmīgi ir arī šo apmaksāto spēļu rezultāti pret pretiniekiem, kas uz it kā salīdzinoši spēcīgas komandas fona vēlas uzlabot savas emocijas pirms nozīmīgiem turnīriem (0:1 (gols beigās), 0:1 (gols beigās), ..) negribētos padomāt neko sliktu, bet gluži nevilšus reizēm sanāk..

  +4 [+] [-]

, 2010-11-22 16:29, pirms 14 gadiem
Rexis95 rakstīja: kanāriju salu izlase,nu kas tas tāds?!
Ja nemaldos izlase sastādīta no tiem Spānijas spēlētājiem, kas tur dzimuši. Līdzīga futbola komanda šad tad tiek saorganizēta arī Andalūzijā (starp citu Latvijas izlase 2003. gadā ar viņu spēlēja un zaudēja ar 0:1). Andalūzijas izlases sastāvā spēlē/ir spēlējuši tādi slaveni spēlētāji kā Djego Tristans, Fernando Jerro, Serhio Ramoss. Kanāriju salu sastāvā gan nespēlē tik zināmi spēlētāji, bet Spāniajs futbols ir tomēr kvalitāte - tāpēc arī 1998. gadā tā pakāsa mūsējie.

  +1 [+] [-]

, 2010-11-22 21:39, pirms 14 gadiem
Štrunts par FIFA rangu, ja pašiem nav naudas, tad jābrauc ciemos nopelnīt.

     [+] [-]

, 2010-11-23 17:53, pirms 14 gadiem
Tas ir normāli. Nopelnīt grib visi. Ja mēs esam "pārbaudes spēļu tirgū" pieprasīti, tad, kāpēc nebraukt + vēl maksā šajos grūtajos laikos, kad liekas naudiņas nav daudziem. Domāju, ka arī LFF tās nav diez ko daudz. Labi mums, labi viņiem. Nesaskatu tur neko nosodāmu. Lai veicas pret Austriju. Cerams, ka sniegumu līdz tam laikam būsim uzlabojuši.