Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

"Sliktas izlozes" atziņas

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

"Sliktas izlozes" atziņas
FK "Ventspils" pret Lisabonas - "Sporting" UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā. Kad vēl kāds mūsu klubs tiks tik augstu? Tas vispirms atkarīgs no pašiem un tikai tad - no izlozes. Foto:...

Latvijas futbola klubiem Eiropas kausu izcīņā atkal ir slikta izloze. Atkal ir maz izredžu, ka vairāk par vienu komandu pārvarēs sava turnīra pirmo kārtu. Bet ko vispār nozīmē "slikta izloze"? Tas ir pretinieks, ko nevari pārspēt? Varētu domāt, ka ir kaut kāds iemesls, lai uz izdevīgu izlozi - no jebkura aspekta - mēs varētu īpaši cerēt.

Nebija nemaz tik daudz variantu, lai mūsu četriem labākajiem futbola klubiem - "Skonto FC", FK "Ventspils", "Liepājas metalurgam" un Daugavpils "Daugavai" - trāpītos pretinieki, kas ir objektīvi vājāks un kuru ir noteikti vajadzētu uzvarēt (pagājušā gada skontieši piemērs rāda, ka arī šāds pretinieks ne vienmēr ir uzveicams...). Patīk tas vai nepatīk, bet tādu pretinieku mūsu klubiem nav daudz. Tāds ir mūsu klubu līmenis? Tā sanāk. Un, lai apliecinātu pretējo, nekas cits neatliek, kā vien centsies pārspēt objektīvi spēcīgākas komandas. Jā, var teikt, ka kaimiņiem lietuviešiem un igauņiem šajā zi'mā ir paveicies vairāk, viņiem nav Krakovas "Wisla" vai Zalcburgas "Red Bull" līmeņa komandu, taču kur ir garantija, ka mūsu klubi uzvarētu kaimiņu pretiniekus (piemēram, holandiešu "Den Haag", somu "Honka" vai maķedoniešu "Rabotnički")? Nav garantijas. Izloze ir tāda, kāda esam pēdējos gados nopelnījuši. Kā reiz teica slavenais vācu uzbrucējs Jirgens Klinsmans, tad izloze nav koncerts pēc klausītāju pasūtījumiem. No katras izlozes var paņemt savu labumu.

Kāds no lielajiem klubiem jeb grandiem pirmajās divās kvalifikācijas kārtās gadās reti. Vai, piemēram, "Fulham", kas teorētiski varēja trāpīties "Daugavai", ja abas komandas būtu saliktas vienā izlozes grupā, var saukt par grandu, kaut gan tikšanās ar to "Daugavai" būtu ļāvusi labi nopelnīt (kā pirms izlozes daži labvēlīgi jokoja, tad arī gandrīz nodrošināt nākamā gada budžetu)? Uz mūsu un vēl daudzu citu klubu fonā - jā, bet kopumā - diezin vai. Jebkurā gadījumā vispirms pašiem jācenšas kļūt stiprākiem, lai līdz grandiem vai gandrīz grandiem tiktu. Taču arī uz spēlēm ar tādām komandām kā Krakova un Zalcburga nav jāskatās caur sliktas izlozes prizmu, bet gan kā uz iespēju sevi apliecināt spēlēs ar spēcīgu konkurentu, kā iespēju jaunajiem futbolistiem sevi pārbaudīt un apliecināt, galu galā - kā iespēju sarīkot līdzjutējiem futbola svētkus. Arī norvēģu "Tromso" nav kaut kāds klubs no kautkurienes. lai tas Daugavpilī nepiesaistītu uzmanību, ja vien par to parūpējas spēles rīkotāji. Soļigorska? Te vispār nav jautājumu - ventspilniekiem ir iespēja šo klubu uzvarēt un te arī rodas stimuls tikt līdz kādam no vismaz gandrīz grandiem. Savulaik taču "Skonto" arī uzreiz nespēlēja ar Milānas "Inter", FC "Barcelona" vai "Chelsea", pirms tam tomēt tika uzvarētas diezgan labas komandas. Arī liepājniekiem par skaistām acīm neviens nedeva iespēju savulaik tikties ar "Schalke 04" un Kijevas "Dinamo", bet ventspilniekiem - ar "Newcastle" un vēl jo vairāk spēlēt UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā. Viss ir jānopelna. Izlozi kā labu un izdevīgu var saprast dažādi - kā reālu iespēju tikt tālāk un kā iespēju atvest kādu slavenu klubu (lasi - nopelnīt), taču abas šīs iespējas ir savā starpā cieši saistītas. Nav vienas, bez otras. Tā ka nav ko gausties par sliktu izlozi. Jāiet laukumā un jānopelna labāku.

Slēpts komentārs: cap smeklē

  +5 [+] [-]

, 2011-06-22 13:16, pirms 13 gadiem
..nu re, paskatījos kā pie mana komenta pie raksta par izlozi salika mīnusus un padomāju, ka laikam neko daudz nesaprotu.. tomēr izrādās, ka viens no labākajiem sporta žurnālistiem LV ir ar mani līdzīgās domās..

  +1 [+] [-]

, 2011-06-22 22:30, pirms 13 gadiem
Ko var čīkstēt par to izlozi, paši klubi iepriekšējos gadus lohojās,(ar Ventspils izņēmumu) tagad lai izbauda šīs neizdarības sekas izlozē. Jāsāk uzvarēt!

  +1 [+] [-]

, 2011-06-23 23:59, pirms 13 gadiem
Skonto,lai spēlētu ar Barcelonu,vajadzēja uzvarēt Maltas čempionus.Tādas haļavas nekad nevienam citam Latvijas klubam nekad nav bijušas.
Lai spēētu ar Inter,vajadzēja uzvarēt Dinamo Minsku.Tas arī nebija tas pats,kas pagājušogad trāpījās Liepājas Metalurgam-diezgan patstāvīga Cempionu līgas grupu turnīra komanda-Prāgas Sparta.