Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Diemžēl tas palika nepateikts

Diemžēl tas palika nepateikts
FK "Ventspils" treneris Sergejs Podpalijs (ar kausu) LFF apkopotajās anketās saņēma teju uz pusi mazāk balsu nekā Aleksandrs Starkovs, taču tik un tā tika atzīst par uzvarētāju...

Balvas pasniegtas, svētki nosvinēti, bet mieles palikušas. Izrādās Latvijas Futbola federācijas laureātu vakarā uz skatuves kāpa arī tādi laureāti, kuriem to nemaz nevajadzēja darīt, jo vairākās nominācijās uzvarētāji bijuši citi. Tikai tāds nieks - viņi paši par to nemaz nezināja un droši vien nezina joprojām...

Latvijas labākie futbolisti un futbolistes, treneri un funkcionāri, komandas un klubi tika sumināti 9. decembrī Rīgas Latviešu biedrības namā. Pirmkārt, jāuzteic tie krievi, kuri meta kaunu pie malas un par spīti dažam savam latviešu valodas defektam uz skatuves paldies vārdu un ne tikai teica valsts valodā. Viņi valsts piederību šoreiz novērtēja augstāk par tautību, kas, manuprāt, bija pareizā attieksme šādā pasākumā un šādā namā... Taču dažiem attieksme joprojām klibo, bet nav jau pirmā reize. Ar varu nespiedīsi, bet mazliet bēdīgi, jo runa tomēr ir par Latvijas valstsvienības spēlētājiem.

Kad kausi pasniegti un svētku šampanietis izdzerts, allaž paliek sajūta, ka ne viss izdarīts līdz galam. Tāpēc skubināju LFF, lai tomēr izstāsta, kas "lācītim ir vēderā". Raugi, ja ir uzvarētājs, tad kāds noteikti ir otrais, kāds trešais un tā tālāk. Gribējās to visu redzēt skaitļos. Kas gan tur varētu būt slēpjams, ja jau katram bijusi viena aptaujas anketa un katrā jautājumā - viena balss. Izrādās - kļūdījos... Diemžēl.

Vairākās nominācijās par uzvarētājiem tika pasludināti tie, kuri bija palikuši otrajā vietā... Gribētos zināt, kuram (-iem) LFF bija tā gaišā galva tā darīt. Piemēram, nominācijā par Latvijas labāko treneri balvu pasniedza FK "Ventspils" vadītājam Krievijas trenerim Sergejam Podpalijam, lai arī viņš aptaujā saņēmis 10 balsis, turpretim Latvijas valstsvienības treneris Aleksandrs Starkovs - 18 balsu. Bet LFF kāds (-i) nolēmis uzspļaut vairākuma viedoklim un balvu licis pasniegt Podpalijam, jo, redz, viņa vadītā komanda uzvarēja Latvijas čempionātā, ieguva Latvijas kausu, spēlēja Baltijas līgas finālā, pārvarēja vienu barjeru UEFA Eiropas līgā... Jā, un turklāt Podpalijs atvainojās tiesnešiem, kurus nosauca par klauniem, atzīstot savu nesavaldību.

Izrādās nesmukums sastrādāts arī nominācijā par labāko futbolisti. Visvairāk balsu - 16 - saņēmusi "Liepājas metalurga" pārstāve Sintija Greiere, bet balvu pasniedza Olgai Ivanovai, kas ar 10 balsīm ieņēma otro vietu. Viens no argumentiem - Greiere labākās balvu saņēma jau 2009. gadā... Kad šo izdzirdēju, biju uz mutes. Tad man rodas jautājums - ja kungu konkurencē būtu uzvarējis Kaspars Gorkšs, bet aiz viņa ierindotos Artjoms Rudņevs, tad arī Gorkšam šo balvu nedotu, jo, redz, viņš taču uzvarēja abos iepriekšējos gados? Kā šādās reizēs mēdz teikt mans kolēģis Anatolijs Kreipāns: "Tas ir murgs!"

Ja jau LFF tik ļoti kādam grib pateikties, tad lai izveido speciālbalvu nomināciju (-as) un sniedz tās visiem, kam labpatīkas, bet kāda velna pēc tas viss jāmet vienā katlā ar šo aptauju? Līdz šim biju sapratis, ka aptauja ir tādēļ, lai noskaidrotu labāko, bet tagad iznāk tā, ka tā ir tikai kā priekšspēle, lai atsijātu kandidātus, no kuriem labāko izvēlas pati LFF, aptauju padarot par bezjēdzīgu.

Un beidzot pie skaitļiem! Šogad tika izsūtītas ap 200 anketām, bet atbildēja 57 dalībnieki. Nominācijā par Latvijas labāko futbolistu trijnieks bijis sekojošs: Aleksandrs Cauņa (32 balsis), Artjoms Rudņevs (13) un Andris Vaņins (6). Cerams, ka arī šie rezultāti nav "rediģēti"...

  +5 [+] [-]

, 2011-12-21 12:32, pirms 13 gadiem
LFF = parodija. Rēgu federācija. Kaut kas notiek tā kā pie rēgiem.

  +4 [+] [-]

, 2011-12-21 12:39, pirms 13 gadiem
Vai Starkovs ar LFF sastrīdējies, ka tā ar viņu izrīkojas?

  +5 [+] [-]

, 2011-12-21 12:44, pirms 13 gadiem
Iespējams, ka arī citās aptaujās kāds "uzlabo" rezultātus, taču šādā rīcībā gan neviens tad neatzīstas. LFF izceļas!

  +3 [+] [-]

, 2011-12-21 12:47, pirms 13 gadiem
Farss ne pa jokam... Uzdziedāsim "Jo šeit ir Latvija," varbūt labāk paliks!

     [+] [-]

, 2011-12-21 13:41, pirms 13 gadiem
Izskatās, ka Koscinkeviča kungs ir nopietni paņēmis visu, kas saistīts ar LFF... Ja tas tā ir - super, tikai - uzskatu, ka raksts neko nemainīs un nemaina, vajag aktīvākas rīcības. Un, ja tik ļoti sāp par LFF notiekošo, tad ir jārīkojas, bet citā līmenī.
Raksts var vienīgi palīdzēt savākt domubiedrus (tikai tad kādēļ tas ir SA+ sadaļā? kāds mērķis?)

  +5 [+] [-]

, 2011-12-21 14:04, pirms 13 gadiem
Kaut kāds kosmoss! Futbols Latvijā ir piesmiets tiktāl, ka velk uz apzinātu sporta veida gremdēšanu...
Indriksonam balvu par to, ka ir baigais čoms visai federācijai!
Mežeckim balvu par mūža ieguldījumu kaimiņvalsts daiļā dzimuma novērtēšanā!
Skredelim balvu par zaļo domāšānu, ikdienas darbā izvairoties no datora izmantošanas.!
Kopumā nav slikti...Latvijā futbolu vēl spēlē, saule spīd un federācijai labs prāts...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-12-21 16:46, pirms 13 gadiem
.............. rakstīja: Izskatās, ka Koscinkeviča kungs ir nopietni paņēmis visu, kas saistīts ar LFF... Ja tas tā ir - super, tikai - uzskatu, ka raksts neko nemainīs un nemaina, vajag aktīvākas rīcības. Un, ja tik ļoti sāp par LFF notiekošo, tad ir jārīkojas, bet citā līmenī.
Raksts var vienīgi palīdzēt savākt domubiedrus (tikai tad kādēļ tas ir SA+ sadaļā? kāds mērķis?)
1.Tāpēc, ka viņš ir žurnālists, kura viens no uzdevumiem ir informēt.
2.Varbūt kāds no LFF pēc publiskošanām vairāk padomās.

Nekas jua nebūtu, ja paši izlemtu, bet tad tas tā arī jāpasniedz, nevis kā pēc aptaujas rezultātiem, citādi tas viss skan traki.

  +5 [+] [-]

, 2011-12-21 17:59, pirms 13 gadiem
izlasot Skredeļa interviju Sporta Avīzē, vartēja aptuveni saprast, kādi cilvēki-celmi ar padomju funkcionāru domāšanu darbojas (sēž) federācijā un kāda ir viņu attieksme pret savu nozari... nosauc baltu par melnu, bet, kad žurnālists sāk operēt ar faktiem, tad mēģina vispār aiziet no tēmas... par daudzām lietām vispār uzzina tikai no tā paša žurnālista, un beigās paziņo, ka viss ir bumbās un iepūtiet kaut gan piķi apsaimnieko tādu, ka Lipmanam asaras acīs saskrietu aiz skaudības... te arī tas tiek demonstrēts - 2+2 nav 4, bet gan tik, cik cienijamie funkcionāri gribēs, riktīga PSRS atrauga

  +1 [+] [-]

, 2011-12-21 19:24, pirms 13 gadiem
LFF ir nožēlojami.

  +4 [+] [-]

, 2011-12-21 22:42, pirms 13 gadiem
jā, padomiskā domāšana LFF ir iesēdusies dziļi un ne pa jokam, bet tas jau sen bija zināms, padomijas dvaka oda no turienes jau sen.
Bet šāds notikumu pagrieziens gan negaidīts, uz tik zemu krišanu nebija gaidīts... Prasās pēc ģenerālās tīrīšanas, pretējā gadījumā var aizbraukt ne tikai auzās, bet sūudu bedrē!

  -1 [+] [-]

, 2011-12-21 23:08, pirms 13 gadiem
Cauņam gan katru gadu dod vai izdomā dažādas balvas jau no 2006.gada.

     [+] [-]

, 2011-12-22 11:34, pirms 13 gadiem
Līme rakstīja: Cauņam gan katru gadu dod vai izdomā dažādas balvas jau no 2006.gada.
2009. un 2010. viņam nebija balvas.

  +4 [+] [-]

, 2011-12-23 07:51, pirms 13 gadiem
Tapēc Latvijas futbola "līgas" spēlēs ir tukšas tribīnes un...... diemžēl nevienu nesatrauc kāds vasja vai miladze ko ir vinnējis!!!

  +4 [+] [-]

, 2011-12-30 13:09, pirms 13 gadiem
Paldies par to kritiku, kas konstruktīva gan autoram, gan komentētājiem! Tomēr LFF laurēātu izvēle nav balsojums un aptauja nav vienīgais kritērijs, bet gan daļa no tā. Piekrītam, ka vajadzētu caurspīdīgāk parādīt, cik liela loma tad ir balsojumam un kādi ir pārējie kritēriji. Nākamgad.

  -1 [+] [-]

, 2012-01-01 12:50, pirms 13 gadiem
Kaut kur sētās mazie igori un fedjas dzenā bumbu, bet, ja šiem vajag federāciju - lai nu būtu. Tomēr vērtīgāk naudu tērēt nevis cirkam, bet sportam, kurš nes medaļas. Piemēram, kamaniņu braucēji, bobslejs, to infrastruktūras modernizācijā un jauno kadru kalšanā vajag lielāku atbalstu. Mazie urlēni lai dzenā bumbu maskačkā un jāsaprot, ka neesam lielvalsts, lai izceltu pasaules medaļas volejbolā, basketbolā, futbolā, florbolā un varbūt paintbolā !

     [+] [-]

, 2012-01-04 11:59, pirms 13 gadiem
Latvijas Futbola federācija rakstīja: Paldies par to kritiku, kas konstruktīva gan autoram, gan komentētājiem! Tomēr LFF laurēātu izvēle nav balsojums un aptauja nav vienīgais kritērijs, bet gan daļa no tā. Piekrītam, ka vajadzētu caurspīdīgāk parādīt, cik liela loma tad ir balsojumam un kādi ir pārējie kritēriji. Nākamgad.
nu vismaz prieks, ka LFF atzīst savu vainu! Citādi tiešām sanāk kaut kāda PSRS atrauga!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja