Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Jau sastāda "nāves grupas" un neveiksminieku izlases...

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Jau sastāda "nāves grupas" un neveiksminieku izlases...
Zlatans Ibrahimovičs jau izteicās, ka bez viņa piedalīšanās Pasaules kausa finālturnīrs nebūs tik skatāms. Var piekrist un var nepiekrist, taču skaidrs, ka "Ibrakadabras" ļoti pietrūks......

Noskaidrotas visas 32 futbola izlases, kas nākamvasar Brazīlijā piedalīsies Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā. Brazīlija ir vienīgā izlase, kas piedalīsies jau 20. finālturnīrā un kas nevienu no tiem nav izlaidusi, savukārt Bosnija un Hercegovina būs vienīgā no 32 komandām, kas debitēs finālturnīrā. 6. decembrī notiks finālturnīra grupu izloze un nav jābūt gaišreģim, lai paredzētu, ka arī šoreiz būs "nāves grupa". Varbūt pat divas.

Vispirms izlases tiks "sabērtas" pa groziem atbilstoši to vietām FIFA rangā. Izņemot Brazīliju, kas kā saimniece tiks 1. grozā kopā ar pašreizējo titula īpašnieci Spāniju, Vāciju, Argentīnu, Kolumbiju, Beļģiju, Urugvaju un Šveici. 2. grozā ir Nīderlande, Itālija, Anglija, Portugāle, Grieķija, Bosnija un Hercegovina, Horvātija un Krievija, 3. grozā - Čīle, Kotdivuāra, Francija, Ekvadora, Gana, Alžīrija, Nigērija un Kamerūna, 4. grozā - ASV, Meksika, Kostarika, Hondurasa, Japāna, Irāna, Koreja un Austrālija. Nedaudz pārsteidzoši tikai 3. grozā redzēt Francijas izlasi, taču viss ir likumsakarīgi - Francija pašreiz rangā ir zemākajā vietā (21.) starp Eiropas valstu izlasēm.
Vienā finālturnīra grupā nevarēs būt ne tikai divas komandas no viena groza, kas ir pats par sevi saprotams, bet arī vairāk par divām izlasēm no viena kontinenta. Tieši tāpēc nav iespējama, piemēram, "nāves grupa", kurā būtu Spānija, Vācija un Nīderlande (vai Itālija, vai Anglija). Taču tik un tā pastāv vismaz daži tā saukto "nāves grupu" varianti un gandrīz visos ir minama Francija - tieši tāpēc, ka atrodas sev zemajā 3. grozā. Kā patīk, piemēram, Spānija, Vācija, Čīle un Meksika vai Vācija, Nīderlande, Čīle un Meksika, vai Argentīna, Anglija, Francija un Meksika? Var turpināt fantazēt, taču 6. decembrī izloze būs tāda, kāda būs. Kā reiz teica bijušais Vācijas izlases uzbrucējs (toreiz bija izlases treneris) Rūdijs Fellers, tad izloze nav koncerts pēc radioklausītāju vēlmēm.

Daudzi slaveni futbolisti tā nekad arī nav spēlējuši Pasaules kausa finālturnīros un arī tagad Brazīlijā pietrūks daudzu izcilu meistaru. No viņiem varētu sastādīt vismaz divas "neveiksminieku izlases". Piedāvāšu variantu, kas tapa apmēram 15-20 minūšu laikā, tikai pārskrienot kaut vai tikai Eiropas valstu izlašu sastāviem, kuras nav tikušas uz Brazīliju (katrs var sastādīt arī savu tamlīdzīgu izlasi un tādas izlases pirms turnīra parasti tiek publicētas vismaz divas vai trīs).
Vārtsargs - Petrs Čehs (Čehija), aizsardzībā - Dāvids Alaba (Austrija), Daniels Aggers (Dānija), Braņislavs Ivanovičs (Serbija) un Lukašs Piščeks (Polija), pussargi - Tomašs Rosickis (Čehija), Kristians Eriksens (Dānija), Garets Beils (Velsa) un Mareks Hamšīks (Slovākija), uzbrucēji - Zlatans Ibrahimovičs (Zviedrija) un Roberts Levandovskis (Polija). Uz dažām pozīcijām bija pat 2-3 kandidāti.
Šādas izlases, protams, ir vēl subjektīvākas nekā simboliskās izlases, arī tik stingri pēc pozīcijām (piemēram - pussargiem) tajās nav jāskatās. Ir vienkārši interesanti "paspēlēties" ar šādu izlašu sastādīšanu.

Tagad gaidīsim 6. decembri. Izlozē nekādas spēlēšanās nebūs, toties tā dēvētā "nāves grupa" būs noteikti.

     [+] [-]

, 2013-11-21 19:59, pirms 10 gadiem
Angliem jaataisa apvienotaas karalistes izlase lai speetu konkureet par visaugstakajiem sasniegumiem futbolaa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja