Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Par "atkritēju" Toresenu un hokeja īpašo statusu

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Par "atkritēju" Toresenu un hokeja īpašo statusu
Patriks Toresens nespēlēs Norvēģijas izlasē pasaules čempionātā Slovakija. Norvēģi neraud...

Viens no Norvēģijas hokeja izlases līderiem, šā gada Gagarina kausa ieguvējs Ufas "Salavat Julajev" rindās un viens no rezultatīvākajiem KHL spēlētājiem Patriks Toresens atteicās spēlēt pasaules čempionātā Slovakijā. Viens no norvēģu pazīstamākajiem - pašreiz laikam pat pazīstamākais - hokejistiem ir sveiks un vesels, bet izlasē nespēlēs.

Kopš hokejista oficiālā paziņojuma (varbūtība, ka viņš nespēlēs pasaules čempionātā, bija diezgan liela jau uzreiz pēc Gagarina kausa izcīņas) paziņojuma vēl nav pagājusi puse dienas, sašutuma vētru Patrika Toresena paziņojums Norvēģijā nesacāla un diezin vai sacels. Un ne tāpēc, ka Norvēģijā pret hokeju visi ir vienaldzīgi. Hokejists grib veltīt laiku savai ģimenei, kuru pēdējo 22 mēnešu laikā ir redzējis tikai divus mēnešus. Norvēģijas hokeja federācija pat piedāvāja Toresenam doties uz pasaules čempionātu kopā ar ģimeni, taču viņš atteicās. Norvēģijā viņu saprata, kaut gan priecīgs par to, protams, neviens nebija un nevarēja būt. Hokejs norvēģiem laikam tomēr ne tuvu nav tas pats, kas distaču slēpošana vai biatlons. Lai tur kāds pamēģina atteikties braukt uz pasaules čempionātu... Tiesa, šāds salīdzīnājums laikam nav nemaz vietā un šāda varbūtība abos minētajos sporta veidos ir gandrīz neiespējama, jo hokejam, salīdzinājumā ar distanču slēpošanu un biatlonu, kā arī ar jebkuru citu individuālu sporta veidu, tomēr ir atšķirīga sezonas specifika un gan distanču slēpošanā, gan biatlonā pasaules čempionāts ir gada galvenais pasākums visām bez izņēmuma valstīm. Hokejā tā tomēr nav.

Izlasē atteicās spēlēt Toresens, pirms tam arī čehu vārtsargs Tomašs Vokouns, viņa zviedru amata brālis Stefans Livs, kanādiešu uzbrucējs Džeroms Iginla, viens no ASV izlases līderiem Raijens Keslers, mūsu pašu Jānis Sprukts un Rodrigo Laviņš, nevarēs ierasties arī Kārlis Skrastiņš, kaut ir sveiks un vesels, tātad - gatavs spēlēt... Droši vien vēl kāds pazīstams hokejists ir atteicies kādā izlasē spēlēt, taču ne jau tos uzskatīt tagad ir mērķis. Ja, piemēram, Keslera vai Iginlas nespēlēšana attiecīgi ASV un Kanādas izlasēs neiecirtīs to sastāvā lielu robu, tad Toresena īpatsvars un nozīme Norvēģijas izlases sastāvā ir nenovērtējama, tā ir lielāka nekā, piemēram, Jāņa Sprukta loma un noteikti nav mazāka nekā Skrastiņa loma Latvijas izlasē, taču... Norvēģiem neienāk prātā nodēvēt Patriku gandrīz vai par nodevēju. Runa laikam ir nevis par fakta uztveršanu un novērtējumu kā tādu, nevis par attieksmi pret valsts izlasi un ne par patriotisma jēdzienu, bet gan par hokeja īpašo statusu Latvijā un šīs spēles statusu Norvēģijā (par Kanādu un ASV, kur hokejs ir viens no populārākajiem sporta veidiem, bet Kanādā pat populārākais - tas ir cits stāsts; ja hokeja dzimtenē pasaules čempionāts līdzjutējiem vēl ir kaut cik svarīgs, tad ASV daudzi hokeja līdzjutēji par tādu neko nezina un arī neinteresējas). Vai tik lielu ažiotāžu kaut kad ir izraisījusi, piemēram, kāda volejbolista vai handbolista nespēlēšana Latvijas izlases sastāvā tamlīdzīgi objektīvu vai pat diezgan mīklainu iemeslu dēļ? Ne tuvu. Kur nu rokasbumba vai volejbols - arī par Anetes Jēkabsones-Žogotas nespēlēšanu Latvijas sieviešu basketbola izlasē ne tuvu nebija tāda ažiotāža, kaut gan viņas loma mūsu komandā ne par gramu nav mazāka (pat lielāka!) nekā minētā Toresena loma norvēģu hokeja izlasē. Vai kāds tā "vārījās", kad pērn vīriešu basketbola izlasē savas turpmākās profesionālās karjeras dēļ atteicās spēlēt Jānis Blūms? Arī ne.

Hokejam un Latvijas izlasei ir īpašs statuss, pasaules čempionātam hokejā Latvijā joprojām ir īpaša aura neatkarīgi no tā, cik sekmīgi KHL spēlē Rīgas "Dinamo" un cik lielu ažiotāžu un interesi šī komanda jau trīs sezonas pēc kārtas ir uzturējusi par hokeju Latvijā. Pie mums hokejs laikam patiešām ir kaut kas īpašs un tāpēc arī attiecīga ir reakcija, ka kāds pat it kā objektīvu iemeslu dēļ (arī bez it kā) atsakās tikai šoreiz nevis vispār spēlēt izlasē. Ar to nu hokejistiem ir un būs jārēķinās.

  +6 [+] [-]

, 2011-04-21 14:44, pirms 13 gadiem
mats matā no Pučes komentāriem. Kurš kuram dod padomus?

  +8 [+] [-]

, 2011-04-21 14:46, pirms 13 gadiem
neka neparasta, saja PC jaizbauda skats ''Darzins Latvijas izlase forma'', jo kurs gan var paredzet kad nakamreiz Darzins vilks izlases formu. loti iepsejams, ka tikpat reti, ka ozo savulaik vai Kaza sobrid

  -4 [+] [-]

, 2011-04-21 14:47, pirms 13 gadiem
Tukšs raksts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2011-04-21 14:48, pirms 13 gadiem
76 rakstīja: mats matā no Pučes komentāriem. Kurš kuram dod padomus?
Kādus tev vēl padomus? Vienkārši besī tie aunu bari kas neko nejēdz bet netā tikai bauro.

     [+] [-]

, 2011-04-21 14:58, pirms 13 gadiem
teema sleegta. punkts.

  +2 [+] [-]

, 2011-04-21 17:58, pirms 13 gadiem
Raksts liek secināt brīnumu lietas: Latvijā hokejs ir īpašāks kā Norvēģijā!

     [+] [-]

, 2011-04-21 17:58, pirms 13 gadiem
Nesaprotu, kāpēc ir jāatražo jau Pučes gandrīz pirms nedēļas pateiktais, ko Kreipāns ar šo gribēja pateikt...??? Vai to, ka atkārtošana - zināšanu māte?

  +2 [+] [-]

, 2011-04-21 18:36, pirms 13 gadiem
Taisnība. Tikai vienā lietiņā nepiekrītu Toļikam - ja Blūms būtu atteicies spēlēt kādā no treknajiem gadiem (kaut vai iepriekšējā EČ), tad gan sašutuma vilnis būtu pamatīgs - kā tā Biedriņš var, Kambala var, Ādolfs arī, bet šitas jaunulis atsakās? Tad, kad Blūms atteicās, tad sakarā ar diskābeļiem un citām kakām spēlēt nevarēja neviens no velkoņiem, un līdzjutēji ar skumjām gaidīja nenovēršamo izgāšanos. Par laimi, pilnīga un galīga tā nebija, plus vēl saņēmām necerētu zemeņkūku - dalību finālturnīrā, lai gan Latvijas izlase nepavisam to nebija pelnījusi.

  +1 [+] [-]

, 2011-04-21 18:37, pirms 13 gadiem
Ar ko atšķiras Toresens no Sprukta un, diemžēl, arī Skrastiņa? Ar to, ka džekam ir iekša pateikt "nē" un sakarīgi paskaidrot. Sprukts labi sāka, bet taisnošanās SA+ bija lieka! Tāpat arī Skrastiņš varēja pateikt sorry džeki grūta sezona, gadi un jautājumu nebūtu!
Salīdzināt ar Aneti Jēkabsoni ir vismaz nekorekti! Viņa nesāka izdomāt kaut kādus stāstus, bet skaidri un gaiši pateica nē!

  +8 [+] [-]

, 2011-04-21 18:58, pirms 13 gadiem
Pipars rakstīja: Ar ko atšķiras Toresens no Sprukta un, diemžēl, arī Skrastiņa? Ar to, ka džekam ir iekša pateikt "nē" un sakarīgi paskaidrot. Sprukts labi sāka, bet taisnošanās SA+ bija lieka! Tāpat arī Skrastiņš varēja pateikt sorry džeki grūta sezona, gadi un jautājumu nebūtu!
Salīdzināt ar Aneti Jēkabsoni ir vismaz nekorekti! Viņa nesāka izdomāt kaut kādus stāstus, bet skaidri un gaiši pateica nē!
Nu, bet kuru daļu tu no "nē" nesaproti? Visi minētie sportisti pateica "nē", bet ar to jau nepietiek, visi brēc pēc "kāpēc?" un tik un tā nav labi. Nebūs šogad - būs nākamgad!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-04-21 21:48, pirms 13 gadiem
da norvegiem tak vienalga,,, nav jau futbolists. kad 1999. gada Oslo notika Pasaules Cempionats hokejaa... es 300m no hokeja halles kur notika chempis kadiem 4 norvegiem pec kartas jautaju kur halle, vinji nemaceja paradit ne kur ir hokeja halle un par PČ vispar nezinaja ka tads turpat notiek!!!

  +2 [+] [-]

, 2011-04-21 21:51, pirms 13 gadiem
Nu atkriteeji visi! jebkursh no lidzjuteejiem butu gatavs stradat 7 meneshus gadaa -kraut oglju vagonus ar laapstam ja par to maksaatu 100 000, ja dotu atvalinajumu 3 meneshus un vel vari but varonis 2ned garumaa Latvijas priekshaa....!

  -1 [+] [-]

, 2011-04-22 01:13, pirms 13 gadiem
Nu cik var un cik ilgi vēl gvelzīs šo tēmu par spēlēšanu vai nespēlēšanu izlasē???
Visiem viss jau sen ir skaidrs, kas un kāpēc? Kāda mārrutka pēc vēl cilāt un salīdzināt šīs lietas. Liecies tak mierā, Anatolij, un uzraksti kaut ko sakarīgu.

  -1 [+] [-]

, 2011-04-22 11:11, pirms 13 gadiem
Kreipāns māk lasīt norvēģiski un izčekojis visus blogus un forumus. Diezzin vai.
Kaislības ap Miņina atskaitīšanu no bobsleja izlases varbūt nebija tik masveidīgas, tomēr kaislīgas gan. Basketbola izlases skandāls noteikti bija ar plašu rezonansi.
Sprukts ir tikai nosaukums līdzjutēju sajūtām, ka izlasē nespēlēs lielākā daļa RD un citu labo spēlētāju, par ko izlases pulcēšanās sākumposmā runāja žurnālisti un spēlētāji (piem. Masaļskis). Kas no tās žurnālistu pīles atkal sanāca? Čiks! Izņemot Spruktu un Skrastiņu, visi veselie un brīvie spēlēs.

  -1 [+] [-]

, 2011-04-22 12:31, pirms 13 gadiem
ASV izlase šogad ir tik "unikāla", ka Keslers tai būtu ļoti noderējis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2011-04-22 17:54, pirms 13 gadiem
sandis444 rakstīja: Anatolij Norvēģija par Toresenu neraud jo hokejs Norvēģijā maz kuram kko nozīmē.. a pamēģini izteļoties kas notiktu Norvēģijā ja vinju sleposhanas zvaigzne Nortugs atteiktu Norvegijas izlasei un uz Pasaules Čempionātu nebrauktu, gribetu atpuusties.. kas tad notiktu??


Tu salidzini pilnigi 2as dažādas lietas.. hokeja izlasi Norvēģijā un hokeja izlasi Latvijā.. 2as dažādas lietas..
Neviļus radās jautājums - tu šajā rakstā tiki tālāk par bildes parakstu?