Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Kuram būtu "jābaidās" no Bikova?

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Kuram būtu "jābaidās" no Bikova?
Runā, ka Vjačeslavs Bikovs jau tuvākajā laikā varētu kļūt par kāda KHL kluba galveno treneri... Kā vietā?

Krievijas interneta portālos un masu medijos pēdējās dienās ir parādījušās ziņas par bijušā Krievijas hokeja izlases un Ufas "Salavat Julajev" galvenā trenera Vjačeslava Bikova iespējamo atgriešanos KHL jau tuvākajā laikā. Tiek pat minēts, ka Bikovam jau ir sarunas ar kādu no TOP komandām. Jaunajā KHL čempionātā komandas aizvadījušas vēl tikai divas līdz četras spēles un vai patiešām dažiem treneriem laikam jau jāsāk baidīties?

Cik lielā mērā šāda ziņa par Bikovu atbilst patiesībai un vai tai vispār var ticēt - tas ir cits jautājums (nereti tamlīdzīgas ziņas tiek izplatītas ar nodomu "paduļķot ūdeni", likt kādam vairāk saspringt, dot kādam mājienu u.tt.), taču nav dūmu bez uguns. Lielākās pretenzijas un pat klaja nepatika gan līdzjutēju, gan hokeja treneru aprindās Krievijā bija pret Bikova palīgu Sergeju Zaharkinu, tā ka Bikovu, domājams, KHL vide uzņemtu ja arī ne ar atplestām rokām, tad arī bez atklātas nepatikas. Kuram tad vajadzētu no Bikova jau "baidīties"?

Vispirms gan laikam vajadzētu noskaidrot, ko nozīmē TOP klubs. Sanktpēterburga, Kazaņa, Ufa, Omska, Magņitogorska - par šīm komandām viss skaidrs. Vai TOP klubiem (arī budžeta ziņā) pieskaitāmas Maskavas "Dinamo" un CSKA, Mitišču "Atlant", Čeļabinskas "Traktor" un Ņižņijnovgorodas "Torpedo"? Kā paskatās... No pirmajām piecām komandām ne visai sekmīgi un pārliecinoši sezonu sāka Omskas "Avangard". Vēl labu laiku pirms KHL čempionāta sākuma Krievijas masu mediji jautāja "Kas tas Čada tāds ir?", jo jaunais omskiešu galvenais treneris čehs Rostislavs Čada patiešām ir mazpazīstams (ārpus dzimtenes) treneris, gandrīz vai "tumšais zirdziņš" starp visiem KHL klubu galvenajiem treneriem. Omskiešiem ir tikai viena uzvara pamatlaikā pirmajās četrās spēlēs un nepārliecinošs sniegums, nupat vēl savā laukumā zaudēts "Sibirj" komandai, tā ka,, zinot vēl arī Omskas gājienus treneru atlaišanā (Raimo Summanens), diezin vai Čada pašreiz var justies droši. Cita lieta, vai Omskas interešu lokā ir Bikovs.

Pirmsčempionāta prognozēs attiecībā uz galvenajiem treneriem debitantiem kā viens no pirmajiem kandidātiem uz atlaišanu tika minēts slavenākais no viņiem - zviedrs Bengts-Oke Gustafsons. Latvijas dzelzceļa kausa izcīņā Rīgā "atlanti" patiešām izskatījās bāli, arī tagad viņi nerāda Gagarina kausa izcīņas finālista un sava sastāva cienīgu sniegumu (kaut gan trijās spēlēs ir divas uzvaras pamatlaikā) un investoriem, kuri devuši lielu naudu tādu zvaigžņu kā Aleksejs Kovaļovs, Nikolajs Žerdevs, kā arī Jannes Niskalas, Konstantīns Rudenko un Patriks Zakrisons iegādei, var pietrūkt pacietības gaidīt favorītu cienīgu spēli jeb kamēr Gustafsons ieviesīs komandā savu hokeju. Un tomēr - vismaz pažreiz diezin vai tas ir "Atlant" un Gustafsovs.

CSKA? Ja ņem vērā, ka Bikovs tomēr ir CSKA cilvēks (karjeru sāka un par atzītu meistaru kļuva dzimtajā Čeļabinskā, bet par pasaules līmeņa zvaigzni - CSKA), kurš šajā klubā turklāt jau ir strādājis par galveno treneri, kuram labi draugi ir arī CSKA prezidents un viņa svīta, tad Jūliusam Šupleram ir pamats būt tramīgam. Turklāt komanda piedzīvojusi trīs zaudējumus pēc kārtas... Jā, komandā ir daudz gados jaunu hokejistu, kuriem trūkst meistarības, pieredzes un līdz ar to stabilitātes, jā, ir vēl tikai sezonas sākums, taču šie argumenti var arī nebūt pietiekami stipri, ja neveiksmes turpināsies. Visi komplimenti, kas Šupleram jau tika veltīti pirms sezonas, vienā mirklī var zaudēt jebkādu nozīmi. CSKA - viens no reālākajiem Bikova atgriešanās variantiem. Lielākais šķērslis - finansiālā ziņā CSKA tomēr nav pieskaitāms TOP klubiem.

Maskavas "Dinamo"? Maz ticams. Gan tāpēc, ka Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā komanda sāk spēlēt arvien labāk, gan tāpēc, ka viņiem ir liela un jau ne reizi vien pārbaudīta uzticība (atcerēsimies kaut vai zaudējumu sēriju pagājušajā sezonā) no kluba vadības, gan tāpēc, ka Bikovs tomēr nekad nav bijis "Dinamo" cilvēks (mūsdienu sportā-biznesā šādiem sentimentāliem iemesliem gan ir arvien mazāka nozīme, taču ar tiem joprojām jārēķinās).

Vairāk puslīdz reālu kandidātu nemaz nav. Kazaņai un Ufai nav raksturīgi negaidīti strauji un pārsteidzoši lēmumi, turklāt tādiem nav iemesla. Sanktpēterburgai un Magņitogorskai arī nav iemesla jau tagad kaut ko tik strauji mainīt. Tiesa, iemeseli ne vienmēr var būt saskatāmi turnīra tabulā vai komandas sniegumā. Interesanti, kāda būs nākamā ziņa attiecībā uz Vjačeslava Bikova iespējamo atgriešanos KHL?...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-09-20 12:45, pirms 13 gadiem
normāls treneris, kurš tiek cienīts splēlētāju vidū un ar darbu ir pierādījis, ka māk sasniegt rezultātu. dīvaina bija tikai viņa pēdējo divu gadu komunikācija ar presi pasaules čempionātu laikā. bet - nu jau ir bijis laiks pārdomāt dzīvi

  +4 [+] [-]

, 2011-09-20 13:29, pirms 13 gadiem
Bikovs un CSKA? vai jāatgādina kā viņi šķirās? tādi teksti un cirvji gāja pa gaisu ka liekas viens no nerālākajiem variantiem .. bet varbūt Bikovam uzdos laicīgi sākt plānot un gatavot jauno Loko?

  -2 [+] [-]

, 2011-09-20 13:35, pirms 13 gadiem
Es lieku uz CSKA.

  +4 [+] [-]

, 2011-09-20 14:41, pirms 13 gadiem
zigiss rakstīja: Bikovs un CSKA? vai jāatgādina kā viņi šķirās? tādi teksti un cirvji gāja pa gaisu ka liekas viens no nerālākajiem variantiem .. bet varbūt Bikovam uzdos laicīgi sākt plānot un gatavot jauno Loko?
Loko variants ticamāks...

  +4 [+] [-]

, 2011-09-20 15:31, pirms 13 gadiem
Lokomotīve būtu trāpīgi un tālredzīgi. Budžets viņiem ir labs un komandas atjaunošanai nepieciešams augstas klases vietējais treneris kāds Bikovs arī ir.

     [+] [-]

, 2011-09-20 20:08, pirms 13 gadiem
Ehemm... Ciska...?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja