Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Karašauska laiks vēl nav pienācis

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Karašauska laiks vēl nav pienācis
Artūram Karašauskam vajadzēs vēl diezgan daudz laika un pūļu (arī kaut nedaudz veiksmes!), lai tiktu Dņepropetrovskas "Dnipro" galvenās komandas rindās <br />Foto: Romāns Kokšarovs,...

Ne galvenā trenera maiņa, ne pirmie gūtie vārti Dņepropetrovskas "Dnipro" dublieru komandas sastāvā nepalielina talantīgā latviešu uzbrucēja Artūra Karašauska izredzes jau tuvākajā laikā tikt laukumā Ukrainas virslīgas čempionāta spēlē "Dnipro" lielās komandas sastāvā. Vienkārši jāapzinās, kas tev ir priekšā, kur tu esi nokļuvis, jābruņojas ar centību un pacietību.

Aizvadītajā Ukrainas virslīgas čempionāta kārtā "Dipro" ar 1:2 zaudēja Sevastopolē un no amata atkāpās komandas galvenais treneris, savulaik slavenais Kijevas "Dinamo" un PSRS izlases spēlētājs Vladimirs Bessonovs. Savukārt "Dnipro" dublieri Sevastopolē uzvarēja ar 2:1 un pirmos vārtus viesu labā guva Artūrs Karašauaks. Pagaidām starp šiem diviem notikumiem nav nekādas kopsakarības, jo ne jau no Bessonova vēlmes bija atkarīgs un arī no viņa pēcteča, arī savulaik pazīstamā futbolista (1988. gada olimpiskā čempiona) Vadima Tiščenko vēlmes būs atkarīgs, kad Karašausks debitēs "Dnipro" galvenajā komandā. Pabijis šajā komandā jau pirmo reizi vasarā, Artūrs saprata, kāda tajā ir konkurence. Tagad viņš tomēr vienā no spēcīgākajiem Ukrainas, bet savulaik arī PSRS (bija arī čempions) klubiem ir nokļuvis un viņam ir laiks līdz Ukrainas futbola sezonas beigām - nākamā gada pavasarim - apliecināt, ka sperts solis tuvāk reālām izredzēm tikt lielajā komandā un ka tajā pavadītajā laikā sperts solis uz priekšu meistarībā.

22. septembrī "Dnipro" savā laukumā aizvadīs Ukrainas kausa izcīņas 1/16 fināla spēli ar Simferopoles "Taurijas" futbolistiem. Kaut gan daži "Dnipro" līdzjutēji pēc spēles Sevastopolē jau pieprasīja Karašauska un Bohašvili iekļaušanu lielajā komandā 2007. gada Ukrainas čempionāta labākā vārtu guvēja un 2009. gada UEFA kausa ieguvēja Doņeckas "Šahtar" rindās (8 spēles un vieni vārtis Ukrainas izlases rindās) Aleksandra Gladkija vietā, tomēr diezin vai tas notiks. Un ne tikai tāpēc, ka Gladkijam šīs sezonas sākums nav sekmīgs (viņš vēl arī jauns, tikai 23 gadi).

"Dnipro" uzbrucēju sarakstā vēl ir 2006. gada Pasaules kausa finālturnīra dalībnieks (atgādināšu, ka Ukraina toreiz iekļuva 1/4 finālā) Aleksejs Beļiks (27 spēles un 5 vārti izlasē), "Veins Rūnijs no Krimas" Vladimirs Gomeņuks (8/0), talantīgais 20 gadus vecais Jevgeņijs Konopļanka (4/1) un vēl viens 2009. gada UEFA kausa ieguvējs Jevgeņijs Seļezņovs (15/4), par kuru "Dnipro" samaksāja Doņeckas klubam 4,5 miljonus eiro. Ej nu tagad 18 gadus vecs puisis tiec sastāvā... Tā ka centība plus uzņēmība, kā arī vēlreiz un vēlreiz pacietība. Tas, ka Artūrs jau izcēlies dublieru komandā un izpelnījies kaut vai dažu līdzjutēju simpātijas, ir tikai pirmais solītis. Patiesībā jau trenēšanās vien "Dnipro" sastāvā un tādā konkurencē sekmē meistarības augšanu, tā ka mēs arī pacietīsimies. Kaut vai līdz pavasarim.

     [+] [-]

, 2010-09-20 14:46, pirms 14 gadiem
nu Virsligas limeni viņš nebija pāraudzis. sasitis daudz vartu pret limeni zemākām komandām un tas ir viss..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-09-20 15:49, pirms 14 gadiem
ervains91 rakstīja: nu Virsligas limeni viņš nebija pāraudzis. sasitis daudz vartu pret limeni zemākām komandām un tas ir viss..
A kuraa vietaa rakstaa mineets ,ka buutu paaraudzis!?
Uzskatu ,ka shii ir pareiza izveele,vismaz iepaziisies ar citu liimeni un sapratiis ,ka vinjam veel daudz jaastraaadaa. Katraa zinjaa lai veicas!