Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Cēsnieki jāsaudzē. Rokas nost no Cipuļa!

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Cēsnieki jāsaudzē. Rokas nost no Cipuļa!
Uzbrūk Mārtiņš Cipulis.
Foto: Romualds Vamuts, Sportacentrs.com

Iekrājušies atkal kādi desmit jautājumi. Saulīte silda, uzvara pār Magņitku tāpat. Jākrīt arī Spartakam!

1. EmilS OzerS.
Sveiks, Jāni!
Tagad parādījusies informācija par Karsuma pievienošanos Dinamo. Kurā maiņā Šuplers varētu Mārtiņu ielikt? Vai būs ierastā izlases maiņa Ankipāns-Sprukts-Karsums? Un vai līdz ar Karsuma atbraukšanu nebūs Cipulis jāsūta uz Junioru?

Diemžēl online režīmā nestrādāju, tāpēc šī atbilde ir jau atbildēta. Es šoreiz esmu Šuplera pusē - kāpēc no jauna atklāt Ameriku, ja Karsums labi ir spēlējis kopā ar Spruktu un Ankipānu. Tas mums noderēs arī Vankūverā un 2010. gada pasaules čempionātā.

Cipulim ir jāspēlē Dinamo, bet uz Junioru vai vēl tālāk jāsūta Arnasons. Kaut arī Svets ir prom, leģionāru mums vienalga par daudz.

2. Gena@Traktors.
Sveiks.
Esi vairākas reizes publiski atzinis,ka Rīgas Dinamo noteikti spēlēs KHL Play Off. Un tāpēc jautāšu,vai to saka Tava milzīgā profesionālā pieredze, vai arī tā ir tikai Tava iekšējā vēlēšanās?

Ar pieredzi tam nav nekāda sakara, bet laikam jau būtu dumji, ja es teiktu, ka Dinamo netiks play off. Kamēr ir kaut niecīgākā iespēja, ir jādomā, ka viņi tur tiks. 1987./88. gadā Dinamo pirms pēdējās kārtas nebija gandrīz nekādu izredžu tikt laikam labāko astotniekā, bet pēdējā kārtā visas kārtis sakrita mums labvēlīgi un pavasarī, bet jau play off tikām līdz finālam.

Man liekas, ka žurnālistam vispār ir jābūt optimistiski smaidošam un tikai tad, kad visi finišējuši, vilkt ārā objektivitātes olekti. Skaidrs, ka neceru, ka Orlova var kļūt par olimpisko čempioni vai mūsu kalnu slēpotāja tikt labāko sešniekā, bet Dinamo play off nav bezcerīgs.

3. tufijs1984.
Sveiks, Jāni!
Es hokejam sekoju jau no 3 gadu vecuma, esmu redzeejis arii drusku no padomju laiu RD, un, manuprāt hokeju tīri labi saprotu, BET man nekļūst saidrs kāda mārrutka pēc RD tiek turēts un vēl ļauts spēlēt Arnasonam? Viņš taču ir pilnīga avārija!

Arnasons ir Savicka brāļadēls (joks). Ja nopietni, tad Savickis ar Arnasona paņemšanu un paturēšanu rīkojas tāpat kā pērn pēdējā spēlē pret Maskavas Dinamo. Es te esmu kungs!
Manā žurnālista praksē šādi Arnasoni ir bijuši vairāki, bet vienmēr Lielajam Lēmējam pietrūcis dūšas atzīt, ka esmu iebraucis auzās.

Savickis un Arnasona piegādātājs Skudra auzās ir jau stingri pāri padusēm. A, kas Arnasonam! Slidinās, saņem savus dolārus vai eiro, aizbrauc uz Lido, iepļumpē aliņu. Uz priekšu, Juri!

4. Hokejists_no_Tobago.
Čau, Jāni!
Man tev ir sakrājušies vairāki jautājumi. Jautājumi būs gan nopietni gan ne, Sākšu ar nenopietnajiem, bet ne mazāk mani interesējošiem un ar hokeju tiešām saistošiem.
1. Zinu ka tev nepatīk Zvaigžņu spēles un tu tās principiāli atsakies uztvert par hokeju un par tām neinteresejies un neskaties. bet kā ir ar pārējo izklaides industriju kas saistīta ar hokeja elementiem? Piemēram ko tu saki par Hokeja filmām(multenēm) vai ir kāda sirdij tuva (piemēram : Mystery, Alaska(USA,1999), Slap Shot(USA,1977), Шайбу! Шайбу!(RUS,1964) )
2. Turpinot izklaides tēmu. Vai tu skatījies pirms pāris gadiem to TV šovu Latvijā (mēģinājums sapārot tolaik nenormāli populāros realitātes šovus un vienmēr populāro hokeju) kur no nesportisku profesiju pārstāvjiem mēģināja taisīt hokeja komandu, kā sākumā tika reklamēts ka tie metīs izaicinājumu LV izlasei, bet beigās spēlēja pret Ābolu , Laviņu un viņa dēliem. Vai tādi šovi tev ir interesanti un vai ir kāds viedoklis par tiem?
un tagad pārejam pie nopietnajiem jautājumiem.
3. Tagad ir populāri runāt par Karsuma pie pievienošanos RD, tad nu arī es uzdošu jautājumu par šo tēmu. Vai Māriņa iekļaušana Komandai dos vairāk psiholoģisko spēku, jo visi spēles ar citām domām(Redz pie mums tagad pats mārtiņš - vinnēsim visus!!) un protams pēc statiskas tak ir tā kad komanda veic kādus lielus pirkumus vai lielas izmaiņbas sastāvos tad tam seko psihologjisks pacēlums un uzvaras.. Vai arī tomēr lielākais pienesums būs tieši karsums kā tāds, viņa spēles maniere spēles izjūta un materiālais labums ko viņs dos (goli, piespēles)
4. Kā tu pats uzskati vai tev ir labas pareģa spējas? jo atceros ka vienā sporta studijā īsi pēc tam kad pirms 2 gadi tika apstiprināts 1. KHL sezonas kalendārs, kad vēl daudz virmoja runas, ka mūsu Dinamo nemaz nespēlēs un ja spēlēs tad izgāzīsies, tu atklāti pateici, ka neizgāziīsies, tiks play off.. un kas bija viss precīzāk tu pateici, ka ziemassvetkos uzvarēs Avangardu... un tā tolaik arī viss piepildījās
Jāscer ka tavas prognozes ko izteici pagājušās 2dienas sporta studijā izpildīsies tikpat precīzi.

1. Šaibu, šaibu droši vien esmu redzējis, bet tā bērnībā esmu audzis bez televizora, man multfilmu prieks ir pasvešs. Ja nu vienīgi - Nu, pagaģī!
2. Nē, neskatījos. Pat nezinu, kāpēc. Bet nu jau man televizors ir.
3. Psiholoģiskais pacēlums noteikti, bet man liekas, ka Mārtiņš kā t.s. enerģijas uzbrucējs, ienesīs vairāk jautrības uzbrukumā. Redz, vakar jau Sprukts skrēja gandrīz kā Balderis jaunībā. Un Karsums var nospēlēt arī ne pēc standarta, kas uzbrukuma zonā ir baigi būtiski. Un Karsums katrā spēlē sitīsies līdz galam, jo ir ļoooti netipisks latvietis. Kurš nepadodas un negriež nevienam ceļu. Uz priekšu, Mežoni!
4. Ui, paldies! Es vispār esmu optimists, bet par daudzām savām prognozēm jau esmu aizmirsis. Droši vien kāds varētu atrast tikpat daudz neprecīzu pareģojumu. Nu re: viens šāviens jau garām, laikam taču teicu, ka šajā četru spēļu ciklā būs četras uzvaras, bet Čeļabinskas traktoristi mani sabrauca ar savām kāpurķēdēm.

5. kaspirs.
Sveiks!
Pagājušās nedēļas "SA", analizējot U-20 startu PČ, izteicāt viedokli par būtiskajām atšķirībām starp latviešu un, piemēram, amerikāņu un zviedru hokejistiem. Par to pašu fizisko sagatavotību un fiziskajiem parametriem. Bet kur slēpjas šī sāls? Kāpēc pretinieki vienmēr ir būdīgāki, kauslīgāki un nekaunīgāki? Piemērs varbūt nav īsti vietā, bet man šķiet, ka vidējais latviešu zemnieks un vidējais zviedru zemnieks ir vienādi un ja vajadzētu, tas zviedrs noteikti norautos. Vai tā nav hokeja sistēmas īpatnība: mēs cenšamies izaudzināt inteleģentos vārtu guvējus, bet varbūt piemirstam ieaudzināt (ar Kīnena metodēm) filozofiju, ka, ja nevaram uztaustīt pretiniekam vājās vietas meistarībā, jālauž spēle ar spēku un sportisko niknumu - kā krīzes risinājumu spēles ietvaros.
Paldies!

Sāls slēpjas tur, ka Rīgā dzīvojošie puikas ir fiziski vāji. Jo pa āru neskrien, fizisku darbu nestrādā, skolā fizkultūras stundas ir tādas, ka, nedod die's, kāds vēl iesvīdīs. Droši vien liela daļa ar ričukiem arī nebraukā. Ar slidošanas treniņiem (1:15) vien nekādu spēku neiekrāsi.

Varbūt ne visās Rīgas skolās ar fizkultūru ir katastrofāls stāvoklis, bet 50. vidusskolā, kur mācījās mani trīs bērni, tā bija stipri viduvēja. Neviens no maniem abiem puikām nevarēja pateikti, cik tālu viņi var aizlēkt, vai cik tālu aizgrūst lodi. Jo laikam jau skolā sacensības nenotika. Bet kādreiz Blumberga laikos 50. vidusskola bija labākā Rīgā arī fizkultūrā.

Pats esmu beidzis Cēsu 1. vidusskolu,. pirms tam Cēsu 2. astoņgadīgo, un mums katru pavasari un katru rudeni notika skolas spartakiāde vieglatlētikā, rudeņos un pavasaros - kross, ziemā - sacensības slēpošanā. Niniera vai Āraišu ezerā notika skolas (!) sacensības peldēšanā. Sacensības notika arī tāpēc, ka bija jākārto šīs EGDA (Esi gatavs darbam un aizsardzībai!) un GDA (Gatavs darbam un aizsardzībai!) normas. Bet Cēsīs vienmēr bijuši arī labi fizkultūras skolotāji. Kā Sedleniece (2. ast.), Sermola-Zvejniece un Treimanis (1. vidussk.)

Jā, zviedru un latviešu vidējie zemnieki (t.i. laukos dzīvojošie) droši vien ir salīdzināmi lielumi un zviedrs droši vien arī norautos pa ņuņņām, bet... cik tad ir to latvju zemnieku latvju hokejā. Rīgā zemnieki taču nedzīvo!

Tik traki, ka gribam izaudzināt inteliģentos metējus, nav. Gunārs Krastiņš savās komandās allaž lielu vērību pievērsis fizukai un gan jau kaut kas izaugs no viņa jaunās Rīgas. Bet, Tu vari būt Kīnens vai pats velns, bet, ja potenciālais hokejists ir fiziski vārgs... Cicurskis Liepājā dzenāja (un dzenā!) puikas pa jūrmalas smiltīm, bet vecāki sūdzas, ka nodzenot bērnus... Ko darīt?

6. denkurs.
Matuļa kungs, vai ir zināms, ko šobrīd dara Sergejs Seņins?
, vai uzskatāt, ka Cipulis nākamgad paliks RD sastāvā?
, vai varat pastāstīt kādu interesantu atgadījumu no iedzeršanām ar vecās RD gvardes pārstāvjiem - Znaroku u.c.

Seņins spēlē Monarch komandā NAHL 1. divīzijā un ir trešais metējs komandā pēc Pastes (11+30) un Sergeja Ņikitina (14+21), Seņinam - 7+13. Ko dara bez hokeja, šobrīd precīzi nepateikšu.

Skaidrs, ka Cipulim jāpaliek Dinamo. Vai tad Tu redzi tik daudz jauno sprauno, kas var Martiņu izkonkurēt.

Redzi, hokejs nav tikai dzeršana, bet arī darbs. Spēlētājiem laukumā, žurnālistam, rakstot savam izdevumam un to dzeršanu tik daudz nemaz nav. Tāpat jau dažs plānprātiņš domā, ka es alu vien dzeru. Viens te bija pat uzvēmis, ka Sporta studijā pie Dāvja esmu bijis sadzēries alu. Pilnīgs idiotisms! Lai šādi rakstītāji paši nodzīvo līdz manam vecumam un tad mēs paskatīsimies, cik svaigi viņi izskatīsies.

7.ansiso.
Sveiki! Man Jums ir sekojošs jautājums:
Šupleram briesmīgi nepatīk, ka Sorokins taisa piruetes. Bet cik reižu Sorokins, taisot savu pirueti, šosezon ir kļūdījies? Un vai vispār ir kļūdījies?

Tas nav strīds par piruetēm, bet gan par to, ka jāspēlē VIENKĀRŠĀK. Es neesmu redzējis, ka Oļegs, taisot pirueti, kļūdītos, bet spēlētājam ir sava, trenerim - sava taisnība.

8. lvhockey.
kaspirs rakstīja: Sveiks!
Pagājušās nedēļas "SA", analizējot U-20 startu PČ, izteicāt viedokli par būtiskajām atšķirībām starp latviešu un, piemēram, amerikāņu un zviedru hokejistiem. Par to pašu fizisko sagatavotību un fiziskajiem parametriem. Bet kur slēpjas šī sāls? Kāpēc pretinieki vienmēr ir būdīgāki, kauslīgāki un nekaunīgāki? Piemērs varbūt nav īsti vietā, bet man šķiet, ka vidējais latviešu zemnieks un vidējais zviedru zemnieks ir vienādi un ja vajadzētu, tas zviedrs noteikti norautos. Vai tā nav hokeja sistēmas īpatnība: mēs cenšamies izaudzināt inteleģentos vārtu guvējus, bet varbūt piemirstam ieaudzināt (ar Kīnena metodēm) filozofiju, ka, ja nevaram uztaustīt pretiniekam vājās vietas meistarībā, jālauž spēle ar spēku un sportisko niknumu - kā krīzes risinājumu spēles ietvaros.
Paldies!
Bet Varbūt tādā gadījumā mēs potenciālā Baldera vietā varam izaudzināt Ivanānu?

Nu nevaram mēs izaudzināt hokejistus kā tādus teļus! Ivanāns jau arī trenējās kā hokejists un nebija nemaz tik slikts, taču kā aizsargs vien diezin vai tiktu NHL. Tāpēc, smagi strādājot, NHL ir izsities kā policists, kļūstot arī par uzbrucēju.

Skaidrs, ka jebkuram puikam, bet hokejistam vēl vairāk, par sliktu nenāk ne bokss, ne svaru cilāšana, bet no mazotnes kādu audzināt par policistu? Diezin vai. Mareks Jass bija Latvijas junioru čempions boksā, tāpat arī mazais Durnovs (1981).

9. Deportivo.
lvhockey rakstīja: Bet Varbūt tādā gadījumā mēs potenciālā Baldera vietā varam izaudzināt Ivanānu?
Pēc tavas loģikas spēlētājiem, kuri trenēs fizisko spēku, obligāti jākļūst par kaušļiem un policistiem? Lieta tāda, ka mūsdienu Balderiem bez tehnikas jābūt arī spēkam un fiziskajai bāzei. Tas pats Ovečkins, Kovaļčuks vai Radulovs - viņi ir ne tikai tehniski pārāki par Latvijas izlases spēlētājiem, bet arī fiziski stiprāki. Un (puspajokam) atbildot uz tavu jautājumu, vai tad slikti būtu, ja iznāktu jauni Ivanāni - vismaz NHL viņi vēl ir pieprasīti, un Balderi kā nav izaudzināti, tā vēl joprojām nav...

Ah, tas jau nebija jautājums man, bet es jau iepriekš atbildēju, ka mērķtiecīgi izaudzināt Ivanānu nav tik vienkārši. Palasiet, ko intervijās Raitis stāsta.
Turklāt jaunie IIHF noteikumi neveicina policejisku spēli.
Kristaps Zālītis autors, 2010-01-11 18:36, pirms nedēļas, citēt
Padodu tālāk jautājumus, kas man kastītē kā šīs sadaļas izveidotājam iebiruši:

10. okorn: Ko pašreiz dara Guntis Džeriņš?

Šķiet, ka nesen jau atbildēju. Gunta brālis Andris teica, ka viņš (Guntis) pēc savainojuma izārstēšanas cītīgi trenējoties un gaidot piedāvājumus. Eiropā pēdējās pārejas ir 31. janvārī.

  -1 [+] [-]

, 2010-01-19 14:13, pirms 15 gadiem
Paldies par atbildi.

  +4 [+] [-]

, 2010-01-19 14:26, pirms 15 gadiem
Basis09 rakstīja: Kur mans jautājums?
Es prasiju Jānim vai kadreiz esi bijis hokeja trenneris.
PS. Neredzēju , ka atbildēji.
kaut kad atbildeeja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-01-19 14:44, pirms 15 gadiem
NobodyIsPerfect rakstīja: pag, pag.. Cipulis realizē vienu izgājienu un tagad atkal tiek pataisīts par varoni?
Bet tas jau pie mums ir normāli. Vai neesi jau paguvis pie tā pierast.
Karsums vakar principā neko neparādija laukumā,bet vienalga bija spēles otrā zvaigzne skatītāju balsojumā.
Takā laiks pierast pie Latvijas hokeja līdzjutēju īpatnībām.

  +3 [+] [-]

, 2010-01-19 14:48, pirms 15 gadiem
Basis09!

Uūuu, kur tas laiks, kā atbildēju!

  +3 [+] [-]

, 2010-01-19 14:49, pirms 15 gadiem
Basis09 rakstīja: Kur mans jautājums?
Es prasiju Jānim vai kadreiz esi bijis hokeja trenneris.
PS. Neredzēju , ka atbildēji.
bija jau kaut kādā iepriekšajā rakstā atbilde...nē viņš nav bijis treneris

     [+] [-]

, 2010-01-19 14:49, pirms 15 gadiem
Jā uz manu jautājumu Šuplers atbildēja pats. Katrā gadījumā maiņas sanāca diezgan OK.

     [+] [-]

, 2010-01-19 14:50, pirms 15 gadiem
ā sk nav jau laika tik bieži lasīt SA.
OK paldies.

  +5 [+] [-]

, 2010-01-19 14:50, pirms 15 gadiem
NobodyIsPerfect, 14:34, pirms 14 minūtēm, citēt
pag, pag.. Cipulis realizē vienu izgājienu un tagad atkal tiek pataisīts par varoni?

Es taču nesaku, ka varonis. Brīdinu, lai jūs neaiztieciet cēsiniekus! Kamēr vēl gen. prokurors un VID šefs ir mūsējie!

  +1 [+] [-]

, 2010-01-19 14:50, pirms 15 gadiem
Matulis aizmirsis pieminēt, ka alu Lido dzēra ne tikai viens Arnasons, bet visi RD aizokeāna leģionāri... Dīvaini te sanāk, skaidrs ka Arnasons ir licis ļoti stipri vilties, godam attaisno maisā pirkta kaķa statusu un pie tam arī latvietis nav, kuram varētu daudz ko piedot, bet nu tāda vāvuļošanas līmeņa nepatikas izrādīšana pēdējās publikācijās no cienijamo autoru Pučes un Matuļa kungu puses sāk izskatīties nevis pēc profesionālas sporta žurnālistikas, bet gan pēc izdabāšanas "viena tante teica" līmenim ar dzeltenu piegaršu. Gan jau tas pats Juris S. šādus te rakstiņus nelasa, bet nu tad veiciet kungi izpētes darbu, pasekojiet kāda ir proporcionāla hokejistu atdeve pret saņemto algu, un ja ir kāds fakts, kurš ir pretrunā ar sportista ētiku, tad argumentēti norādiet uz kāda spēlētāja neatbilstību!

  +7 [+] [-]

, 2010-01-19 15:01, pirms 15 gadiem
Zips.

Sportiskā ētika ir elementāra - prof. sportists sabiedriskā vietā nedrīkst būt vieglā žvingulī. Un tam ar algu vai dzelteno presi nav nekāda sakara.
Kluba lidmašīnā, lidojot no spēles uz spēli, vari lakt kā teļš. Jo tad tevi neviens neredz.
Kāpēc, tavuprāt, dinamieši pēc spēlēm ārā nāk uzvalkos?
Kāpēc glezno un iet uz bērnu namiem? Kāpēc piedalās Stokmann un citās akcijās?

Lai tautai iestāstītu, ka hokejs ir kruts, ka mēs labi čaļi. Lai jaunatne gribētu līdzināties hokejistiem!

Arnasons visvairāk no preses dabū tāpēc, ka no visiem ārzemniekiem vissliktāk, visneproduktīvāk spēlē.

  +5 [+] [-]

, 2010-01-19 15:03, pirms 15 gadiem
Interesanti ar ko tad CIpulis ir tik slikts? Ok, nekrīt čalim iekšā tik daudz. A tas ka ļoti labi ar korpusu strāda, ir pietiekoši ātrs, spēka uzbrucējs un ar piespēļu kutūru, tas paliek nepamanīts!
P.S. Cipulis izšaus olimpiādē vai čempī!!!

     [+] [-]

, 2010-01-19 15:27, pirms 15 gadiem
Viens no iemesliem, kāpēc mūsējie hokejisti ir vārgāki, lēnāk skrien un vispār ir sliktāk fiziski attīstīti ir tāpēc, ka mums ir par maz jauno hokejistu. ASV izvēlas no neskaitāmiem [slinkums tagad meklēt datus] tūkstošiem vienaudžu starp kuriem atrod tos ~22 atrākos, stiprākos, tehniskākos, labākos, bet mums ir jāizvēlas starp krietni mazāku skaitu. Galu galā vienam vecāki bijuši sportisti un arī bērnam tiek nodoti sportista gēni, bet otram abi vecāki bijuši juristi, kuri ar sportu vienmēr bijuši uz jūs. Loģiski, ka tie kuriem senčos ir labi sportista gēni ir lielāka iespējamība kļūt par labu sportistu. Ceru, ka manu domu varēja saprast.

     [+] [-]

, 2010-01-19 15:30, pirms 15 gadiem
NobodyIsPerfect rakstīja: pag, pag.. Cipulis realizē vienu izgājienu un tagad atkal tiek pataisīts par varoni?
Cipulis ir labs un viņš to pierādīs vēl ne reizi vien

  -1 [+] [-]

, 2010-01-19 15:33, pirms 15 gadiem
marco1980 rakstīja: Interesanti ar ko tad CIpulis ir tik slikts? Ok, nekrīt čalim iekšā tik daudz. A tas ka ļoti labi ar korpusu strāda, ir pietiekoši ātrs, spēka uzbrucējs un ar piespēļu kutūru, tas paliek nepamanīts!
P.S. Cipulis izšaus olimpiādē vai čempī!!!
a ja neizšaussss, visi runā cik Cipulis bija labs pedējā cempionātā, PĒDĒJA. un vairāk nekas arī no viņa nebija turpmāk, pa ilgu ,manuprāt, uz viņu tiek cerāts, piedotas n_taas neizmantotās iespējas, ja uzbrucējs CIPULIS 100 spēelees iemet 16 ripas spēlējot 1 maiņā............... 1 maiņā, manuprāt, nav jābūt melnā darba darītājam, 1 mainai ir jauzdod temps un jaataisa rezultāts

     [+] [-]

, 2010-01-19 16:29, pirms 15 gadiem
NobodyIsPerfect rakstīja: pag, pag.. Cipulis realizē vienu izgājienu un tagad atkal tiek pataisīts par varoni?
Cik vakar tādu "vienu" izgājienu bija visā komandā? Regulāri tādi RD spēlēs ir novērojami. Taču cik viņus realizē? Ja Cipulis var, tad viņš ir derīgs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-19 17:46, pirms 15 gadiem
Jānis Matulis
-----------------
Jā, Matuļa kungs, tieši tapēc ka lai tautai parāditu ka hokejs ir kruts un hokejisti ir tie puiši, kuriem var un vajag līdzināties, ar vispārinājumiem un mājieniem žurnālistikā, kura saistīta ar sportu diez vai var trāpīt mērķī..Lai tas paliek politku vai "smalkos slāņus" aprakstošajiem.

Nez vai visi tie, kuri lasa komentārus un piezīmes, saprot autoru ironiskos šāvienus, vienā vai otrā virzienā, bet visticamāk, tieši jaunākā lasītāju daļa pērk visu kā baltu patiesību. Un ja uzrakstīts ka viens hokejists ir dzēris, bet neuzraksta ka vēl vismaz 4 vienlaicīgi bija tādā pašā stāvoklī, tad iznāk puspatiesība...tā teikt, spēle vienos vārtos.

Tas tikai tā - pārdomas par to audzinošo efektu.
Peace.

     [+] [-]

, 2010-01-19 18:18, pirms 15 gadiem
Matuļa kungam un Pučes kungam,visu cieņu,bet par Arnasona lietderību nepiekritīšu.Lūk stati:
T.Arnasons 19sp.3+5 8punkti.Vidēji spēlē gūst 0,421punktu.Un tas ir vienīgais punkts kur viņš atpaliek no parējiem.Kapēc?Jo vidēji spēlē 10:39sek.Viens no mazākajiem laikiem komandā.Vairākumā praktiski neizmanto viņu.Iemetienos 54,5%(vairāk tikai Karijam)realizācija 17,6%(numur 1 komandā starp visiem spēlētājiem)

Par to alkoholu!Jocīgi skan pārmetums no cilvēka kurš pats atklāti lieto šos dzērienus un no tā nekautrējas.Tomēr žurnālisti ir tiešā saskarē ar sportistiem un tas rada negatīvu noskaņu visā šajā pasākumā.Es neaizstāvu sportistus,bet šo atklāto negatīvismu pret Arnasonu ļoti labi jūt.Un tas nāk no visām pusēm gan no faniem,gan žurnālistiem,gan treneriem(konkrēti Bisenieka komentāri)
Bet ja runājam par slidošanu,tad ko nu pārmetīsim viņam.Mums pašiem savu Pluščenko pietiek(Sprukts,Laviņš)

     [+] [-]

, 2010-01-19 20:52, pirms 15 gadiem
---> fanu klubs#13
Vismaz mani un domāju, ka vairumu "Dinamo" līdzjutēju tracina Arnasona attieksme pret darbu, komandu un tātad - arī pret līdzjutējiem. Ja spēlētājs pēc tam, kad pretinieks atņēmis viņam ripu mierīgi slidinās, tad nav ko teikt.
Statistika: 18 spēlēs 3+5. Priekš NHL laukumos rūdīta veča bez maz vai izsmiekls. Ar ko tad Fosters savos 10 mačos bija sliktāks (2+2)?
Pēdējais teikums tavā komentārā jau izsaka taisnību. "Dinamo" ir "latviešu + daži leģionāri" veidota komanda. Visi labākie pašmāju hokejisti, ko var dabūt, ir šeit. Un kas var būt labāks par skatu, kā letiņi cīnās ar pasaules varenajiem. Bet dažs tikai atpelna naudu. Neko darīt - cerams, ka Tailers sāks radīt spēli, jo projām viņš laikam nedosies.

     [+] [-]

, 2010-01-19 22:09, pirms 15 gadiem
Jānis_Bērziņš rakstīja: Viens no iemesliem, kāpēc mūsējie hokejisti ir vārgāki, lēnāk skrien un vispār ir sliktāk fiziski attīstīti ir tāpēc, ka mums ir par maz jauno hokejistu. ASV izvēlas no neskaitāmiem [slinkums tagad meklēt datus] tūkstošiem vienaudžu starp kuriem atrod tos ~22 atrākos, stiprākos, tehniskākos, labākos, bet mums ir jāizvēlas starp krietni mazāku skaitu. Galu galā vienam vecāki bijuši sportisti un arī bērnam tiek nodoti sportista gēni, bet otram abi vecāki bijuši juristi, kuri ar sportu vienmēr bijuši uz jūs. Loģiski, ka tie kuriem senčos ir labi sportista gēni ir lielāka iespējamība kļūt par labu sportistu. Ceru, ka manu domu varēja saprast.
Nez, shkjiet, ka ar sho argumentu (par naacijas izmeeriem) vienmeer nevar izbraukt. Par to jau runats olimpiaazhu un vispaar sporta sakaraa. Kur tad mums rodas taads Bergmanis vai, piemeeram, bobsleja stuumeeji.

     [+] [-]

, 2010-01-19 22:10, pirms 15 gadiem
"Tik traki, ka gribam izaudzināt inteliģentos metējus, nav. Gunārs Krastiņš savās komandās allaž lielu vērību pievērsis fizukai un gan jau kaut kas izaugs no viņa jaunās Rīgas. Bet, Tu vari būt Kīnens vai pats velns, bet, ja potenciālais hokejists ir fiziski vārgs... Cicurskis Liepājā dzenāja (un dzenā!) puikas pa jūrmalas smiltīm, bet vecāki sūdzas, ka nodzenot bērnus... Ko darīt?"

Jaa, bet tad ir jautaajums, ko dariit. Un arii taa robezha starp pamatiigu, nepiecieshamu slodzi un nodziishanu. Ja treneriem, shajaa jomaa viss ir skaidrs, tad ok.

  +1 [+] [-]

, 2010-01-20 01:42, pirms 15 gadiem
NobodyIsPerfect rakstīja: Viņš tač ir vienkārši izgāšanās uzbrukumā, ne velti tgd spēlē 4. maiņā.
Tu, jau laikam esi kāds Cipuļa skauģis vai vnk pokemons, kas par hokeju interesējas apm. gadu un ir baigais eksperts. Jā, nekrīt Cipulim tik labi šosezon kā gribētos, bet viņš vienmēr cīnās ir gana tehnisks un vispār viens no labākajiem slidotājiem komandā.