Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Nēģeri no Latvijas mežiem

Nēģeri no Latvijas mežiem
Oskaram Melbārdim tagad būtu jādod nevis to, kas mums ir, bet to - ko viņam vajag...

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Tā ir tikai skaista sakritība, ka ziņa par valsts uzņēmuma Latvijas meži ziedojumu Olimpiskajai komitejai, parādījās nedēļā, kad Latvijas skeletonisti un bobslejisti uz Pasaules kausu pjedestāliem stāvēja ar alus kausiem rokās. Pelnīti, tomēr – ar zemtekstu par mūsu sporta ķēķi.

Tie, kas nav pamanījuši – dauzīts šobrīd tiek politiķis Edgars Jaunups no Vienotības, kura dibinātajam basketbola klubam VEF, Latvijas valsts meži kā mērķziedojumu novirzīja 450 000 latu. Blakus ir arī cits basketbola klubs no Ventspils – ar tieši tādu pašu summu, tiesa, to mēs jau zinājām pirms vēlēšanām. Kā Jaunupam izdevās, ka VEF ziedojums parādās publiskajā telpā pēc urnu kratīšanas, bet savu politisko konkurentu – BK Ventspils tomēr jāliek klāt pie ZZS gala – naudiņa izgaismojās pirms biļeteni vēl bija nodrukāti – tas jau ir stāsts par politiskajām tehnoloģijām. Viens skaidrs, ka šobrīd VEF ar saviem 450 stabiem tiek vilkts plāniņa priekšā un saprotams, ka tas viss tiek pasniegts kā Jaunupa (ne-)darbs. No politiskās šļuras viedokļa nav nekādu zemtekstu - Vienotība vienkārši mēģina attīrīties. Pati. Pirms vēlēšanām tas nebija izdevīgi, jo tad uz dažiem krēsliem Saeimā nebūtu atstāta zīmīte – rezervēts tiesiskuma koalīcijai. Bet, pēc tām - var sākt jau nodarboties ar upurēšanu. Gan jau Jaunups tiks ar to visu galā, ne pirmo dienu un mēnesi staigā pelēkos vadmalas svārkos. Ciktāl tas attiecas uz politiku. Par sportu – tur gan vajadzētu dažas atkāpes, jo ņem kā gribi – VEF jau nav Vienotība, tāpat kā BK Ventspils nav ZZS. Tajā pašā laikā bez politiskā lobija pie valsts naudas netikt – kurš par to vēl šaubās? Tas nav tikai Latvijā – varat būt mierīgi.

Lielos vilcienos un zemās grīdas tramvajos runājot – ikviens lats, kas tiek sportam, ir labs pēc būtības. Lielais lats var ienākt sportā pa diviem ceļiem – no privātajiem sponsoriem un valsts kapitāldaļu uzņēmumiem. Pirmos liekam mierā – cik viņi var, tik dod. Savukārt, kas attiecas uz valsts uzņēmumiem, tur varētu vēlēties striktu dienas kārtību. Latvijas sportam līdz šim ir izdevies izlēkāt starp politisko kompromisu dzirnakmeņiem un tādā ziņā var teikt – mūsu sports formāli nav politizēts. Lai kādas varas un politiskās grupas nav stūrējušas, tās vienmēr pret sportu ir izturējušās ar pietāti un izpratni. Protams, bez izklāšanās, izdabāšanas vai reveransiem tas nav noticis. VEF un Ventspils gadījums tam ir konkrēts piemērs un tādus mēs varam sameklēt vēl. Tajā pašā laikā – vai tad Jaunups un Lembergs ņēma sev? Formāli, jā – sev, jo abi ir tādi kā minēto klubu idejiskie krustēvi. Bet praktiski – tas birst tomēr Latvijas sporta katlā. Skaidrs, ka Lavijas mežu nauda basketbola klubam, kas algo nēģeru basketbolistus – maksā viņiem algas - no publiskās komunikācijas viedokļa ir vienkārši murgs. Neizskatās smuki. Tajā pašā laikā – minētās komandas varēja mierīgi pastāstīt, ka kopumā jau tie 450 000 ir ar citu tēriņu segumu. Ka BK Ventspils, piemēram, uztur specializēto basketbola internātu, bet VEF mērķtiecīgi veido atbalstu Rīgas sporta skolām. Bet, ja komandas izvēlas taktiku – mūsu budžets ir komercnoslēpums – tad nevar prasīt, lai sabiedrība, uzzinot par tādām summām, kas atlec no celmiem un koku galotnēm, sistu sajūsmā plaukstas. Ja komandas vai federācijas saņem naudu no valsts kapitālsabiedrībām, tad tām būtu nevis tikai jāatskaitās par valsts tiesas tēriņiem, kas jau šobrīd tiek darīts, bet jānodod publiskā šķērsgriezumā visu savu saimniecību – kā obligāta Valsts ieņēmuma dienesta un Valsts kontroles prasība. Sākot ar štatu sarakstiem un beidzot ar pēdējo kurpju pāri, kas ticis nopirkts. Tad arī būs vieglāk saprast, ka VEFam tie 450 000 ir trešā daļa no kopējā budžeta, ka nēģeriem un baltajiem tiek maksātas tādas un tādas naudas, ka dalība turnīros patiesībā ir nevis bizness, bet gan tikai viens liels caurums, kurā visu laiku jāmet iekšā utml. Ja tu ņem naudu no valsts kapitālsabiedrībām, tad rēķinies ar stikla, nevis plēves caurspīdīgumu.

Vai tas nozīmē, ka turpmāk ikvienam sporta veidam vajag domāt nevis par biznesmeņu piesaisti, bet gan par politiķu godīgajiem rokas spiedieniem? Tas ir brutāls ceļš. Skaidrāk būtu, ja tiktu noteiktas valsts sporta prioritātes, kas patiesībā nav nemaz tik grūti. Piemēram, tajā pašā bobslejā un skeletonā. Skaidri zināms, ka Siguldas trase tiek uzturēta no valsts dotācijas. Tad atvēlam arī prioritāru lomu attiecīgo sporta veidu treniņu programmām un materiāli tehniskajai bāzei. Citādi – priekš, kam mums tāda trase? Lai sildītu rokas spirta lampiņas režīmā? Padārgi. Mums ir pilnībā nolaists Daugavas stadions, kas ik gadus saņem uzturnaudu no budžeta vairākus simtus tūkstošus apmērā. It kā slimnieks pie sistēmas ir pielikts, taču stāvoklis - stabili sūdīgs. Kāpēc joprojām valsts līmenī nevar pieņemt skaidru lēmumu – ko darīt ar šo zemi, ar sporta bāzi un tur ietilpstošajiem sporta veidiem? Pārdodiet, paši celiet, veidojiet fondu, nododiet nomā privātajam vai federāciju grupām – bet, lai sporta vide neizskatās pēc degradēta piemiņas memoriāla. Kāpēc Latvijas olimpiskajā vienībā ir individuālie sporta veidi, bet – nav komandu disciplīnas? Kāpēc, piemēram, Melbārdim, Vasiļevskim vai Piksonam ir svarīgi ieņemt noteiktu vietu Eiropas vai pasaules čempionātos, lai saņemtu tālāku finansējumu, bet tiem pašiem basketbolistiem, to sauc par „olimpisko programmu” bez sekām? Vai nu visiem vienādi spēles noteikumi, vai – nedodam nevienam. Ja biatlonists neizpilda savu solījumu ar konkrētu sasniegto vietu, viņš labākajā gadījumā naudu meklē tālāk pats, vai – iet meklēt citu nodarbošanos. Piemēram, ja VEF netiek Eirolīgā, tad spēlē, kur var, bet – bez leģionāriem. Ja tiek – tad viņi saņem no tiem pašiem valsts mežiem divreiz vairāk. Protams, tie ir nosacījumi, ja kluba vai federācijas budžetā ir valsts uzņēmumu naudas daļas. Ja tikai privātie velk šīs ragaviņas – lai viņi nēģerus pērk pēc sirds patikas.

Jaunups tagad kļuvis par tādu kā simbolisku meža brāli (amizanta vārdu spēle), bet tajā sliktākajā nozīmē – viņu virtuāli atspārda. Tajā pašā laikā viņa personā mēs redzam cilvēku, kas tomēr, atrodoties politikā, pratis sportam piesaistīt (izsists, izlobēt), nevis atņemt. Tas nav maz, lai arī ņemts paša VEFam. Ak, piedodiet – basketam kopumā jau arī iebira un ne bez Edgara vēdeklīša. To pamēģinām novērtēt. Latvijas meži ir devuši ne tikai groza bumbai – tam pašam bobslejam un skeletonam ticis. Vēl citiem. Varēja būt vairāk? Protams. Bet tā noteikti nav Latvijas mežu vaina, ka tieši tādā formātā šobrīd tiek mīcīta valsts uzņēmuma peļņas daļa. Politiķu atbildība – vispirms. Pēc tam attiecīgās nozares vēlme redzēt kārtību sev apkārt, kur – nu, jau atkārtošos – prioritātēm ir izšķiroša un stratēģiska nozīme. Bez tām mēs paliekam tādā kā brīvpusdienu režīmā – visiem kaut kas, pa biškucītim, pa kripatai, bet tā lai sanāktu ar sviestu un rupjmaizi komplektā – nenotiek... Prioritāšu nav, līdz ar to spēlējam politisko vēju rādītājus. Nēģeri no Latvijas mežiem. Tāds virsraksts. Kur sāls? Alegorijā, līdzībās. Jo dažos gadījumos vienam otram no mūsējiem pa mežu ir jāraujas melnu muti, tostarp, citos - atrodam iespēju, lai kāds ar melnu muti arī stāvētu pie mūsu katliem, bet – mežu viņš nav redzējis... Nav godīgi. Ko darīt? Prasīt no citiem un pašiem strādāt. Palūkojiet, ko Melbārdis paveica viņdien pasaules bobslejā – labs darbiņš! Vai viņš nebūtu pelnījis to, kas viņam vajadzīgs - lai friči ar krieviem arī citās nedēļas nogalēs staigātu vieglā stresā, jo raug - latvieši piedalās... Būtu! Tad kāpēc neiedot?! Lūk, vienkāršais jautājums, kas prasa skaidru atbildi. Ja pie šīs atbildes atbildīgie sporta ļaudis sāk minstināties un pauzēt, tad nav ko brīnīties, ka sabiedrība viņus nesaprot. Pat, ja nodomi ir bruģēti no šķietami nesavtīgiem materiāliem.

  +3 [+] [-]

, 2011-12-18 16:39, pirms 13 gadiem
Ekmanim jadraudzejas ar Jaunupu

 +14 [+] [-]

, 2011-12-18 16:50, pirms 13 gadiem
Domāju ,ja kādu naudiņu dotu jaunatnes basītim,tad nekādu problēmu,bet ja do profesionālam klubam,kur pilns ar leģionāriem,tad neredzu jēgu. Kāda jēga no uzvarētām spēlēm BBL,VBL,vai Eiropas kausos,ja tas nenotiek ar saviem spēlētājiem,ko tad tie kluba leģionari pārstāvēs izlasi. Būtībā svarīga ir tikai izlasejebkurā sporta veidā,bet vietējiem čempionātiem ir jāaudzina jaunie spēlētāji izlasei,bet pelnīt jābrauc uz arzemju klubiem . Latvijai nav nekādu resursu ,lai uzturētu superklubus,to pat bagātā Norvēģija nedara.

  +8 [+] [-]

, 2011-12-18 16:54, pirms 13 gadiem
Tā starpībiņa Ventspils un VEFiņa gadījumā varētu būt viena - Lembis kā kluba prezidents algu listē diez vai rēgojas, bet Jaunupsis gan saņem tīri labu čunguriņu (nu aptuveni tikpat, cik maziņš nēģerītis komandā). Vismaz ienākumu deklarācijā šis iegrāmatojis, ka pērn saņēmis no VEFa 23 296 latus kā algas parādu par 2008. gadu (bet tajā gadā VEfs salīdzinoši bija nīkulīgs). Aptuveni 2 štukas lašu mēnesī, mazajiem nēģerēniem maksā aptuveni tikpat, bet dolāros. Vienvārdsakot, Edgars Jaunups ir mūsu latviešu Pelēkais Nēģeris, kāds tur kardināls, drīzāk čigānains šeptmanītis...
Brauc ar nezināmas izcelsmes jaunu sporta luksusauto, dzīvo neizskaidrojami kam piederošā Vecrīgas dzīvoklī utt.

  +3 [+] [-]

, 2011-12-18 17:02, pirms 13 gadiem
Piekrītu!
Ļoti neveiksmīga komunikācija un skaidrojums, gandrīz neticami priekš Jaunupa un LOK līmeņa. Un žēl bet rezultātā sākas sporta veidu savstarpējā pretnostatīšana .. Jo skaidrs - ja nedotu basketbola, tad jau citam tā nauda neaizietu, iepirktu paši mašīnas utt.
Slēpts komentārs: eDzuliC

  +9 [+] [-]

, 2011-12-18 17:15, pirms 13 gadiem
Ekmans jau pareizi piezīmēja, dotu Dinamo tādu summu, vēl saprastu, tomēr smagumu velk savējie puiši.. Bet šeit sanāk valsts maksā algu nēģeriem... Neesmu rasists, bet vai mums to vajag? Būs skumji ja jau pēc jaunā gada bobslejā visi būs attīstījuši tehniku, bet mums jau tās naudiņas tik vien daudz kā atvest mājās puišus... Nedomāju ka bobslejam vajag miljonus, bet nu tur iztērēts miljons nes vairāk priekā kā mūsu varenie - Tagad Vai Nekad!

  +4 [+] [-]

, 2011-12-18 17:21, pirms 13 gadiem
coffijs rakstīja: Domāju ,ja kādu naudiņu dotu jaunatnes basītim,tad nekādu problēmu,bet ja do profesionālam klubam,kur pilns ar leģionāriem,tad neredzu jēgu. Kāda jēga no uzvarētām spēlēm BBL,VBL,vai Eiropas kausos,ja tas nenotiek ar saviem spēlētājiem,ko tad tie kluba leģionari pārstāvēs izlasi. Būtībā svarīga ir tikai izlasejebkurā sporta veidā,bet vietējiem čempionātiem ir jāaudzina jaunie spēlētāji izlasei,bet pelnīt jābrauc uz arzemju klubiem . Latvijai nav nekādu resursu ,lai uzturētu superklubus,to pat bagātā Norvēģija nedara.
Daļēji nevarētu piekrist. Ja klubs ar lielu budžetu, ar šiem leģionāriem iegūst prestižu un atpazīstamību, mūsu pašu jaunajiem bāliņim būtu uz ko tiekties un nākotnē izkonkurēt "melnīšus"

  +5 [+] [-]

, 2011-12-18 17:27, pirms 13 gadiem
Un šis viss jau ir novedis mūs pie ļoti potenciālu sportistu aiziešanas no sporta piemēram Madaras Līdumas.

Ja kādam škiet ka tā nav gribētu redzēt kā VEF spēlētu ja tam būtu atalgojums ka dažiem stūmējiem Melbārža četriniekā vai biatlonistiem...

  +5 [+] [-]

, 2011-12-18 17:31, pirms 13 gadiem
tas ir smieklīgi cik saņem Melbārdis kurš ir pasaules top10 pilots un cik saņem tāds bbolists Bērziņš...

  +3 [+] [-]

, 2011-12-18 17:36, pirms 13 gadiem
Šodienas bobsleja reportāža Z.Ekmanis, viņa vārdiem runājot, jau iezvanīja trauksmes zvanus. Nav naudas, ar ko attīstīt tehniku un drīz tā būs ļoti liela plaisa, kur ar labu starta ātrumu var nepietikt. Pilnīgi pietiek apskatīties skeletonā uz krievu Tretjakovu.

P.S. un ja nauda ir valsts (tātad visu nodokļu maksātāju), tad es kā nodokļu maksātājs tomēr vēlētos uzzināt konkrēti, kur tā nauda tiks izlietota un līdz pēdējam santīmam. Es neesmu dzirdējis un redzējis, ka iesniedzot atskaites VID varu neuzrādīt dažus darījumus vai kā citādi slēpt datus. Ar to es gribēju pateikt, ka no manis prasa atskaites par katru santīmu, bet valsts (domāts valsts uzņēmumi un līdzīgi "darboņi") pati negrib atskaitīties, kur izlieto naudu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2011-12-18 19:36, pirms 13 gadiem
Gribētos, gan atgādināt, ka sistēma ka LVM ziedojumi aiziet basketbolam ieviesās kad šo ministriju pārvaldīja Pučes priekšnieka Lemberga padotie no Zemkopības ministrijas, šosezon vismaz šo naudu sadalīja nevis LVM, bet gan LOK, tā kā teorētiski, te vajadzētu Vrubļevski arī paņemt pie dziesmas, jo princips, ka sporta naudu sadala LOK tāpāt kā kultūras naudu sadala kultūrkapitāla fonds manuprāt ir pareizs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-12-18 22:33, pirms 13 gadiem
Bimbambols jau no Latvijas ceļa laikiem vienmēr ir bijis un ir Latvijas sporta parazīts.Citu sporta veidu pārstāvjiem būtu tas jāņem vērā,jo tiem ir jāknapinās ar mazumiņu.

     [+] [-]

, 2011-12-19 02:42, pirms 13 gadiem
Armand. man tikai viens jautaajums. kad gaaja runa par, kaut daljeeju Dinamo finanseeshanu no valsts uznjeemumiem, tu teici - sviests, to nevajag, pashi uztaisiija, pashi lai tiek galaa. Tagad, kad runa ir par diviem pussuudiigiem basketbola klubiem, tu saki - forshi, dzheki malachi ka taadu pikji no valsts pratushi samenedzheet, kaapeec taada attieksmes mainja pret valts naudu privaatos klubos? Pie tam Dinamo pienesums valstij, jebkuraa griezumaa ir stipri lielaaks par abiem basketbola klubiem kopaa njemtiem...

     [+] [-]

, 2011-12-19 09:40, pirms 13 gadiem
Gribētos dzirdēt ko vairāk par tā saucamo "olimpisko programmu". Izrādās, LBS pārliecinājuši LOK, ka vīriešu izlase piedalīšoties Rio olimpiskajās spēlēs 2016.gadā. Izklausās labi. Nē, izklausās stilīgi

     [+] [-]

, 2011-12-19 11:08, pirms 13 gadiem
skaidrs, ka šāds sadalījums nav taisnīgs, jo visu laiku no VEFa (lasi- Jaunupa) ir dzirdēts, ka VEF Latvijas čempionātā nepiedalīsies (vai negrib to darīt), labākajā gadījumā spēlēs tikai finālos, krievu VTB ir super utt. Tad ko, LVM nauda tiek dota, lai spēlētu krievu čempionātā ar 4 mellajiem, vienu leiti un 4 uz karjeras izskaņas esošiem letiņiem???? Kur loģika, biedrīši???????? Ja vēl nauda patiešām ietu jaunatnes basketbolam! Kāds VEF, kāds Ventspils????? Kādēļ tad ne Liepājas Lauvas vai Valmiera vai Jelgava? VEFam un Ventspilij jau tā iet labi, lai klāt pievelkas otrā ešelona Latvijas klubi!!!! Vai nav laiks Sudrabai un Strīķei pavērot , kas še notiek...
No otras puses, skaties kā gribi, bet bobslejs un skeletons ir 5, 6 valstu sporta veids.... Vācija, ASV, Krievija, Šveice, Austrija, Latvija, Kanāda... kas vēl? Pārējos pats Ekmanis sauc par sporta tūristiem...... Salīdzinot ar basketbolu, tie ir pagalma sporta veidi, līdzīgi kā lidmodelisms vai pūķa laišana, būsim atklāti..

  +2 [+] [-]

, 2011-12-19 11:14, pirms 13 gadiem
Viena lieta - ir taču milzīga atšķirība vai finansējums iet sporta skolām, jauniešu sagatavošanai un izlasēm vai privātam klubam, kurš konkurē ar citiem Latvijas klubiem. Respektīvi, ar ko VEF ir vairāk pelnījis par SK Valmiera, vai BK Ventspils par Lauvām? Arguments, ka spēlē ārzemēs - tas ir "sekas" tam, ka ir nauda, nevis iemesls.
Dinamo gadījumā - pluss ir tas, ka Dinamo nekonkurē ar nevienu Latvijas klubu, kā piemērs - tas nav tikai naudas jautājums, ka LM nespēlē KHL.
Respektīvi, nepieņemami ir tas ka nauda tiek dota "savējiem", nevis sporta veidam un izlasei kā tādam.

  +1 [+] [-]

, 2011-12-19 11:29, pirms 13 gadiem
coffijs rakstīja: Domāju ,ja kādu naudiņu dotu jaunatnes basītim,tad nekādu problēmu,bet ja do profesionālam klubam,kur pilns ar leģionāriem,tad neredzu jēgu. Kāda jēga no uzvarētām spēlēm BBL,VBL,vai Eiropas kausos,ja tas nenotiek ar saviem spēlētājiem,ko tad tie kluba leģionari pārstāvēs izlasi. Būtībā svarīga ir tikai izlasejebkurā sporta veidā,bet vietējiem čempionātiem ir jāaudzina jaunie spēlētāji izlasei,bet pelnīt jābrauc uz arzemju klubiem . Latvijai nav nekādu resursu ,lai uzturētu superklubus,to pat bagātā Norvēģija nedara.
klubus vajag - lai jaunajiem ir kur tiekties!

     [+] [-]

, 2011-12-19 12:51, pirms 13 gadiem
Un kas tur slikts, ka dod naudiņu latvijas labakajam basketbola klubam?

Nedrīkst taču salīdzināt šķēpa uzmešanu ar basketbolu, hoķi utt.

     [+] [-]

, 2011-12-19 12:56, pirms 13 gadiem
wow wow rakstīja: tas ir smieklīgi cik saņem Melbārdis kurš ir pasaules top10 pilots un cik saņem tāds bbolists Bērziņš...
Tas ir smieklīgi arī salīdzināt bobsleju un basketu. Vai tiešām nošļūciens ar ragavām ir interesantāks par spēli stundas garumā. ( hokejā vēl sanāk paskatities kautiņus...Fun!) Nenoliekot bobsleju, bet tā tas ir. Nedos taču naudu kā augstāk kāds minēja - čalitim kurš vislabāk laiž pūķi pa gaisu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-12-19 13:34, pirms 13 gadiem
sandis444 rakstīja: Kā ta nedod! VEF basketbolisti to vien vasarās (un ne tikai vasarās) dara kā laiž zaļos pūkus pa gaisu!! Un viņiem dod par to naudu!!
Jap, dzer, ēd, guļ un tā visu laiku. Cikls bezgalīgs. Pilnīgi netrenējas. Iekļūst uleb top16, uzvar žalgiri, bet netrenējas, neko nedara, tikai dzer un ālējas kojotos.

  -1 [+] [-]

, 2011-12-19 14:26, pirms 13 gadiem
sandis444 rakstīja: Var dot naudu, bet ne jau privātam klubam!!

Ko VEF ir devis Latvijas Basketbolam?


Es saprastu ja slovēņi dod naudu Union Olimpija kas savai valsts izlasei un vispār basketbola pasaulei ir devusi fantastiskus basketbolistus! Ko ir devis VEF??
Vef ir devis mums lielāko balamuti VV , bet par lielākiem devumiem, piedod, bet vēl nevar runāt, jo klubs pastāv dažus gadus. U-16 6.vieta , tīrs VEF devums, kur pat to VV teica, bet tagad lielais kritizētājs ir. Tu vsp saproti , kas ir basketbols? Basketbols ir sistēma un VEF uztur jauniešu sporta sistēmu, tas nozīmē, ka dod labumu sportam, taču bobslejs ir tīri profesionāls sporta veids, kā tenis vai autosports un tikai loģiski , ka finansējums ir krietni mazāks, jo izmaksas arī bobslejam ir krietni mazākas, nekā basketbola klubam , kas spēlē starptautiskajos turnīros ar salīdzinoši labiem rezultātiem. To jāsaprot ir daudziem, tai skaitā Pučem, pirms viņš cep rakstu ....
Un... RD jau labie, ka viņiem nav melnie ? Cmon! Tur ir tikpat leģionāru, cik VEF, ja ne vairāk. Un teikt , ka RD velk latvieši un VEF nē ir stulbi. Varat likt vārtos latviešu goalie un tad redzēsiet rezultātus

  -1 [+] [-]

, 2011-12-19 14:42, pirms 13 gadiem
Tranquillo rakstīja: Vef ir devis mums lielāko balamuti VV , bet par lielākiem devumiem, piedod, bet vēl nevar runāt, jo klubs pastāv dažus gadus. U-16 6.vieta , tīrs VEF devums, kur pat to VV teica, bet tagad lielais kritizētājs ir. Tu vsp saproti , kas ir basketbols? Basketbols ir sistēma un VEF uztur jauniešu sporta sistēmu, tas nozīmē, ka dod labumu sportam, taču bobslejs ir tīri profesionāls sporta veids, kā tenis vai autosports un tikai loģiski , ka finansējums ir krietni mazāks, jo izmaksas arī bobslejam ir krietni mazākas, nekā basketbola klubam , kas spēlē starptautiskajos turnīros ar salīdzinoši labiem rezultātiem. To jāsaprot ir daudziem, tai skaitā Pučem, pirms viņš cep rakstu ....
Un... RD jau labie, ka viņiem nav melnie ? Cmon! Tur ir tikpat leģionāru, cik VEF, ja ne vairāk. Un teikt , ka RD velk latvieši un VEF nē ir stulbi. Varat likt vārtos latviešu goalie un tad redzēsiet rezultātus
Nu tik pat jau nav cik VEF, RD ir 27 spēlētāji sastāvā, no kuriem 5 ir ārzemnieki, savukārt VEF no 12 spēlētājiem arī ir 5 ārzemnieki. Laikam jau atšķirību var manīt?

  -4 [+] [-]

, 2011-12-19 15:08, pirms 13 gadiem
"Atskatoties uz šo pirmo pusgadu, varu teikt, ka bijis ļoti veiksmīgs sezonas sākums. Ar otru mazāko budžetu esam starp 16 labākajām no 32 komandām Eiropas kausā. " - Jaunups.

Tātad nauda izmantota maksimāli veiksmīgi. Te vairs nevajadzētu būt komentiem.

  -3 [+] [-]

, 2011-12-19 16:20, pirms 13 gadiem
Moby74 rakstīja: Nu tik pat jau nav cik VEF, RD ir 27 spēlētāji sastāvā, no kuriem 5 ir ārzemnieki, savukārt VEF no 12 spēlētājiem arī ir 5 ārzemnieki. Laikam jau atšķirību var manīt?
nē, 5=5 ....
basketbolā nemaz ir praktiski neiespējami savākt komandu , kas varētu labi cīnīties starptautiskajos turnīros, ja spēlētu latvieši tikai. Tad budžetam būtu jābūt 5-10 milj ...

  -2 [+] [-]

, 2011-12-19 22:36, pirms 13 gadiem
Skaidrs ir tas, ka Pučes kungam nav nekādas mazākās cieņas un RASISMS šim visu pāŗgudrajam indivīdam ir augstā līmenī.

p.s. Nosaukt afroamerikāņus par NĒĢERIEM ir tas pats, kas tevi Armands, mans vāŗda brāli, par PIM.PI !

  -1 [+] [-]

, 2011-12-19 23:00, pirms 13 gadiem
martins_ms rakstīja: Ekmans jau pareizi piezīmēja, dotu Dinamo tādu summu, vēl saprastu, tomēr smagumu velk savējie puiši.. Bet šeit sanāk valsts maksā algu nēģeriem... Neesmu rasists, bet vai mums to vajag? Būs skumji ja jau pēc jaunā gada bobslejā visi būs attīstījuši tehniku, bet mums jau tās naudiņas tik vien daudz kā atvest mājās puišus... Nedomāju ka bobslejam vajag miljonus, bet nu tur iztērēts miljons nes vairāk priekā kā mūsu varenie - Tagad Vai Nekad!
Izskatās, gan, ka te vairāk izklausās pēc "Pref VEFa nostāšanos" nevis par bobsleja vai biatlona vai vēl nez kā iestāšanos. Nu, cik no Jums tik aktīvi seko Bobslejam kausiem utt? Jāes arī skatījos, kad olimpiādē Bricis ar Zīmeli un Maļuhonu iegāja kā 1.ie 3. posmā, bet tie laiki ir garām. Protams, ka globāli stutēs basketbolu, futbolu, hokeju, nevis kērlingus skeletonu utt. Tā ir normāla prakse. Ka dēļ tā lai uzturētu DInamo, mēs ļoti neizdevīgi maksājam par gāzes tarifiem krieviem, par to neviens neibilst, visi kā slimi skrien uz arēnu un sauc Dinamo Dinamo. VEF Rīgā visu komandu velk latvieši, Janičenoks, Valters, Bertāns utt. Viņi iet uz dažādiem bērnu namiem skolām utt, a kur iet kkādi bobslejisti, kērlingisti šāhisti, vai vēl kas nē? VEFs nodarbina visu Rīgas skolu skolniekus, ir izveidota VEF Rīga skolu superlīga. Jaunieši sporto, cīnās par labāko skolu, nevis dzerstās uz ielām. Massai interesē vairāk tāds basketbols futbols utt, nevis skeletons. ja arī dos tos miljonus Skeletonam utt, tad tu grib teikt, ka tagad visi metīsies trenēties par to? Nu spēle pati par sevi ir interesantāka un ja nebūš šādu profesionālo sporta klubu, tad nebūš tiem jaunajiem uz ko tiekties! viņi nodzersies, un nedomājiet, ka viņi ies trenēties bobslejā, ja nebūs iespēja spēlēt basketbolu via futbolu.
Padomājiet, ja nebūu BK VEntspils un VEF? mums būtu viens mākslīgs pūslis DInamo, kas cīnāš Krievijas čempionātā zem kura nav nekā.
VEFam ir kadeti, BK VEF, kas spēlē lbl 2 , kur ir 16 gadīgie un vinnē visus večus arī ar LBL pieredzi ilggadēju. Tad padomāiet, kādu darbu dara vefs , kurš viņus audzina?
aizdomājieties tak ar saviem pauriem klauni..

  -1 [+] [-]

, 2011-12-19 23:03, pirms 13 gadiem
wow wow rakstīja: tas ir smieklīgi cik saņem Melbārdis kurš ir pasaules top10 pilots un cik saņem tāds bbolists Bērziņš...
Bet kāpēc būtu jāsponsorē valstij sportists, kurš principā arī startē kā sezonā? Gluži kā basketbolisti? Bobslejisti brauc pa saviem posmiem, savdabīgi, bet to var salīdzināt, kāar sezonu, kur basketbolisti braukāpa eiropu un spelē ar citu valstu klubiem! Kur starpība? Runa neiet par pasaules čempionātiem vai O Spēlēm.

     [+] [-]

, 2011-12-21 19:32, pirms 13 gadiem
Latvijas Meži kārtējo reizi izcēlušies. Drīz jau kļūs par lamuvārdu

Bet tā, protams, super - privātajam klubam dot naudu - ideās bizness. Dzelzceļs Dinamo, Meži Vef, Ventspils

     [+] [-]

, 2012-01-04 12:07, pirms 12 gadiem
Latvijas Valsts meži dod paši izvēlas kam dot naudu, neviens viņus nespieda! Un LOK varat nevainot, viņi nepieņem lēmumu par naudas piešķiršanu, viņi ir tikai starpnieki kā sporta biedrība!