Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Bez pirmā numura... Fakts.

Bez pirmā numura... Fakts.
Edgars jaunajā sezonā spēlēs citur... Paldies viņam par Dinamo!

Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Edgars Masaļskis jaunajā KHL sezonā nebūs Rīgas Dinamo pirmais vārtsargs. Viņš nebūs arī otrais, trešais un ceturtais... Viņš spēlēs citur. Pusi no komandas mums tagad vajadzēs būvēt no jauna. Jo tā taču saka, ka labs vārtsargs ir puse...

Komandas vadības vēlme vienoties ar Masaļski ir bijusi tikai publisko attiecību triks. Pats vārtsargs noteikti vairāk pastāstīs par šīm sarunām, kas, ja var ticēt vieniem– bija ļoti pretimnākošas. Bet, ja paklausās otru galu – tad no kopējas izpratnes vai redzējuma tur nav bijusi ne smakas. Vai ir jēgas kādam šajā situācijā tagad pārmest? Nav. Runā, ka Edgaru no Dinamo esot šķīruši pārdesmit tūkstoši eiro, ko komanda tomēr nav gribējusi samaksāt. Ja nav gribējusi, tad droši vien – nav varējusi. Cits izskaidrojums tādam gala iznākumam te nav rodams un meklējams. Jo Masaļskim bija jābūt kluba prioritātei numur viens. Varēja nevienoties ar Šupleru, varēja pagražoties ap Ozoliņu, varēja pasūtīt trīs hokeja laukumus tālāk jebkuru no esošā sastāva, bet – Masaļski vajadzēja paturēt. Par kādu cenu? Par KHL hokeja kluba pirmā numura cenas tiesu...

Ja respektējam komandas rocību, tad šāda izvēle ir skaidra: Dinamo vārtus jaunajā sezonā sargās divi leģionāri. Abi gana jauni un, kas zīmīgi – ja viņiem izdosies aizvadīt labu sezonu, viņi joprojām būs Dinamo paspārnē, jo to paģēr KHL noteikumi. Proti, līdz 28 gadu vecumam KHL ietvaros galvenā iniciatīva pieder komandai, kas līdz šim ir devusi darbu spēlētājam. Citi var gribēt, taču nevar solīt vairāk kā paredz nolikums un tas šīs kategorijas brīvos aģentus ierobežo – turklāt, pēdējais vārds vienmēr paliks vecās komandas pusē. Gan Henrikam Karlsonam, gan Krisam Holtam līdz 28 gadu slieksnim ir vēl pāris gadu – no šāda viedokļa raugoties, Dinamo mēģina uzminēt. Vai sanāks? Karlsons ir milzis, bet Sanhosē par viņa dotumiem sajūsminājās tikai vienu sezonu. Tas gan nav nekāds kritērijs, jo katram no hokejistiem ir dažāds uzziedēšanas laiks. Ar Holtu ir mazliet savādāk – viņš tomēr ir visos gadījumos rāvies spēlēt kā pirmais numurs. NHL sēdējis vairāk uz soliņa, taču – sēdējis! Zemākās līgās mētājies kā barometra rādītājs – uz augšu, uz leju. Kaspars Daugaviņš, kas kopā ar Holtu spēlējis Otavas Senators fārmklubā, ir pārliecināts, ka Rīga ieguvusi labu vārtsargu. „Kad Holts bija vārtos, mēs biežāk uzvarējām, nekā zaudējām – viņš vilka komandu. Viņš ir baigi sakarīgs vecis...” Zīmīgi, ka par Holta pakalpojumiem Rīgas komanda maksās maķenīt mazāk, nekā no dinamiešiem izspieda Karlsons. Kas vēl zīmīgs abiem vārtsargiem? Karlsons būs garākais Rīgas Dinamo spēlētājs (1,98m), bet Holts noteikti vislabāk no visiem spēlē golfu... Vai ievērojāt, ka abos gadījumos kluba oficiālajā versijā par notikušajiem darījumiem tika piesaukts Artūra Irbes vārds. Tik ļoti kāds gribēja uzsvērt Irbes rekomendācijas, it kā baidītos pasvītrot arī savu līdzatbildību konkrētajos lēmumos. Var jau saprast – ja nesanāks, varēs rādīt ar pirkstiem. Ja sanāks, par Irbi neviens i’ neieminēsies. Saderam? Vien nebija līdz šim dzirdēts, ka Artūrs ir Dinamo štatu sarakstā ar tiesībām parakstīties zem Rīgas spēlētāju līgumiem. Veči, no atbildības nevajag vairīties, jo tā ir vāju cilvēku pazīme.

Bet atgriežoties pie Edgara stāsta, vēlos atgādināt pāris epizodes, kam vajadzēja noteikt komandas izvēli. Pirmā – Masaļskis pats izkaroja pirmā numura vietu aizvadītajā sezonā, jo treneris kopš turnīra sākuma uz viņu skatījās visai šķībi. Otra lieta – pēc tam, kad sērijā ar SKA Masaļskis guva savainojumu, viņš par visiem simts procentiem nodemonstrēja, ko viņam nozīmē šī organizācija, kas nes Rīgas Dinamo vārdu. Edgars varēja sēdēt malā, viņš varēja mierīgi pateikt, ka kāja sāp un arī ārsti turpat blakus mātu ar galvu... Beigu galā – Masaļskis taču zināja, ka viņam jaunajā sezonā vajadzēs veselību, lai turpinātu pelnīt naudu. Viņš varēja sevi pasaudzēt un neviens viņu nenosodītu. Taču vārtsargs to neizdarīja. Viņš gāja un spēlēja par Dinamo! Hokejs ir bizness un šī situācija arī jāvērtē kā komercijas sastāvdaļa. Taču nekur pasaulē ar naudu vien neviens neko nav vinnējis. Finansiālais aprēķins nav arguments, lai domātu par sasniegumiem uz ledus. Jo ne jau līgumi vai prēmijas spēlē hokeju. To dara konkrēti spēlētāji – no sirds! Vai Masaļskis paprasīja par daudz? Lai paliktu Rīgā, viņš apstājās pie skaitļa, kas ir zemāks, nekā tirgus viņam piedāvā (-ja). Taču jauniem izaicinājumiem ir arī citi zemteksti – ģimene ļoti gribēja, lai Edgars paliek Dinamo. Viņš pats arī cerēja, ka tā būs... Nesanāca.

Nav jau tā, ka arī komanda meta Masaļskim ar akmeni un nelaida viņu savam priekšnamam tuvumā – tikai bija gaužām uzskatāmi redzams, ka Dinamo šajā situācijā uz papīra hipnotizēja skaitļus, bet aizmirsa par pievienoto vērtību, ko trīsdesmit viena gada vecumā viņiem var dot šobrīd labākais Latvijas vārtsargs. Nesaku, ka tagadējie divi citi, kurus Rīga ir izvēlējusies, ir zemē vai pār vienu kārti metami. Nē, tā nav. Taču komandai ir sastāvs un vēl ir - arī dvēsele. Edgars Masaļskis bija labākais, ko šī komanda sevī ietvēra. Ar lielu atrāvienu... Nav daudz personību sportā, kas pēc kritieniem (atcerieties pirmās sezonas pastaigu Vecrīgā) spēj piecelties. Masaļskis to spēja. Šī iemesla dēļ vien – bija vērts uzticēties savam pirmajam numuram. Jo par pirmajiem nepiedzimst un viņus arī neizraugās treneri vai menedžeri. Pirmie numuri paši tiek galā ar uzticēto darbu. Viņi vienatnē var uzcelt tiltus...
Domājams, ar to tiks galā arī Karlsons un Holts. Jo šobrīd viss ir vienkārši – pirmā vārtsarga Rīgas Dinamo komandai nav. Pagaidām. Fakts.
P.S. Gribēju šīm rindām pievienot virtuālu aptauju - labi, slikti, bezcerīgi, garām, tā viņam vai viņiem vajag utml. - bet tad apdomājos. Kam tas var palīdzēt?

1 2 37 komentāri

  +8 [+] [-]

, 2010-06-18 18:36, pirms 14 gadiem
Paldies Tev, Edgar! Veiksmi citos hokeja laukumos!

  +3 [+] [-]

, 2010-06-18 18:37, pirms 14 gadiem
Nu nav Masaljskis nekaads izcilais vaartusargs,labs videeja liimenja speeleetaajs,paldies par to ko vinjsh izdariija RD un izlasee,bet nu taa,lai vinju uzskatiitu par neaizvietojamu,tas ir par daudz prasiits!Un pietiek vienreiz par to!

  +7 [+] [-]

, 2010-06-18 18:37, pirms 14 gadiem
Stulbs lēmums no Dinamo vadības puses, tur pat nav ko komentēt.

 +10 [+] [-]

, 2010-06-18 18:38, pirms 14 gadiem
Viens no labaakajiem rakstiem ko peedeejaa laikaa esmu lasiijis no Puches.

 +10 [+] [-]

, 2010-06-18 18:39, pirms 14 gadiem
Ja tiešām trūka šo pārdesmit tūkstošu....Mēs, protams, nezinam, kas tur īsti notika, bet var gadīties, ka Savickim tas bija principa jautājums - turēties pie sevis nosauktā skaitļa. Vismaz ar mūsu akcionāru sastāvu garlaicīgi nav bijis un nekad nebūs.Lai nu kā, paldies Edgar un tiekamies izlasē!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2010-06-18 18:40, pirms 14 gadiem
Nu ko Tu Armand te raksti,jebkursh profesionaals sportists buutu gaajis laukumaa kad iet izsleegshanas speeles,taa kaa nav Edgars izdariijis kaut kaadu varonjdarbu,vai arii tikai taapeec,ka RD,speeleetu citur arii vinjsh izietu,taa kaa shis raksts ir zinaamaa meeraa demagogjija no Tavas puses.
Slēpts komentārs: Zoverags
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-06-18 19:06, pirms 14 gadiem
brg1 rakstīja: Nu ko Tu Armand te raksti,jebkursh profesionaals sportists buutu gaajis laukumaa kad iet izsleegshanas speeles,taa kaa nav Edgars izdariijis kaut kaadu varonjdarbu,vai arii tikai taapeec,ka RD,speeleetu citur arii vinjsh izietu,taa kaa shis raksts ir zinaamaa meeraa demagogjija no Tavas puses.
Tas, ka to darītu arī citi nenozīmē, ka tas nav varoņdarbs. Tas nozīmē, ka ir vairāki varoņi.

  +2 [+] [-]

, 2010-06-18 19:15, pirms 14 gadiem
Buus labi, man jau arii patiika kaa Masalskis spelee kad viss iet no rokas, tachu te vinjam nemaksaas iipashi vairaak tikai tapeec, ka latvietiis - skarbaa biznesa patiesiiba. Jaa, Ozo maksaas vairaak, bet salidzinaat tadus lielumus buutu nepieklajiigi.

  +7 [+] [-]

, 2010-06-18 19:16, pirms 14 gadiem
"bet Holts noteikti vislabāk no visiem spēlē golfu..." > Puče atkal medī jaunus golfa fanus/Ozo klientus!
Slēpts komentārs: lazyeye
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2010-06-18 19:58, pirms 14 gadiem
lazyeye rakstīja: Visstulbākais būs tas, ka Edža paliks KHL sistēmā un laukumā izies pret Dinamo.. Ja Cipulis izies, ok.. viņš ir viens spēlētājs, bet vārtsargs ir puse komandas un spēlē visas 60 minūtes..
es ceru tu saproti to, ka Dinamo zina kā iemest Edžai, jo trenējušies kopā ilgu laiku un tā būs drīzāk priekšrocība Dinamiešiem!
Slēpts komentārs: Mikuzz

  +1 [+] [-]

, 2010-06-18 20:17, pirms 14 gadiem
Būs labi, jo izlasē Edža nespēlēja tik kvalitatīvi, tāpēc, ka visus savus spēkus atdeva tieši Dinamo. Holts un Karlasons gan jau pierādīs ko spēj, jo abi ir gara auguma un ar vēlmi spēlēt NHL!

  +1 [+] [-]

, 2010-06-18 21:02, pirms 14 gadiem
Lai Edža spelē vienalga kurša KHL komandā, ka tik spēlē un turās limenī!

  +3 [+] [-]

, 2010-06-18 21:13, pirms 14 gadiem
Novēlu Masaļskim nākošā sezonā vismaz divas sausās spēles spēlējot pret Rīgas Dinamo.

  +1 [+] [-]

, 2010-06-18 21:17, pirms 14 gadiem
Gena@Traktors rakstīja: Novēlu Masaļskim nākošā sezonā vismaz divas sausās spēles spēlējot pret Rīgas Dinamo.
izrāvi vārdus no mutes! ne tikai 2, bet vairāk

  +1 [+] [-]

, 2010-06-18 22:16, pirms 14 gadiem
nja... taa arii irr!!

  -1 [+] [-]

, 2010-06-18 22:18, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Neesmu Ulmeņ un Kalvīš fans, bet vismaz varēji pateikt viņiem paldies, ka 2us gadus tāda komanda bija, nevis te tagad gānīties.
Ja esi tik varens, pieej pie Ulmena un piemet klāt tos "pārdesmit tūkstošus", ko Masaļskis prasa, un viņš paliks.
zombetie idini. rumpitis un cukmens naudu deva ? da ble kabata sev baza. nu kur var but tik dumi

  +1 [+] [-]

, 2010-06-18 22:29, pirms 14 gadiem
Edžam būs lieki izdevumi.... masku tagad vajadzēs pārkrāsot....

  +1 [+] [-]

, 2010-06-18 23:36, pirms 14 gadiem
Jā, jā - sliktais DR! Viss ir pareizi! Klubs domā par sevi, nevis par to, ko grib vai negrib viens spēlētājs. Jau kur tas laiks DR staigā ar tādu dīvainu slavu - redziet, tur spēlējot par karogu, par valsti vai par vēl sazin ko un tiek pilnīgi vai pasvītrots, ka DR ir sapņu zeme un tur visi latvieši ir gatavi spēlēt par grašiem. Bet tā nedrīkst būt! Laikam jau Edgars nav tik pirmšķirīgs, lai pieliktu to vēl mazdrusciņ. Viņš būs pirmais Latvijā, tur nav divu domu, bet DR kontekstā viss ir pareizi. Ir jāgūst maksimāls rezultāts, jo diez vai ka kāds līdzjutējs būs gatavs līdz mūža galam priecāties, ka tanī gadā, nūūūūū tad SKA uzvarējām playoffā un tikām nākamajā kārtā, un nākotnē samierināties ar zemākiem rezultātiem. Ja gribi Gagarinu, tad nav jāauklējas un pastiprināti jāuzrauga, lai visiem latviešu hokejistiem būtu labi un silti.

Nešaubos, ka Edža DR vēl būs, es par to esmu pārliecināta, bet te nu viņš savu iespēju palaida garām, DR ir mazs budžets un ar vārtsargiem komplektācija nebeidzas. Tie pārdesmit tūkstoši var būt tie, kuri pietrūktu nākamajam Hossam!

  +1 [+] [-]

, 2010-06-19 00:49, pirms 14 gadiem
Labāk lai edža izliek visu saviem faniem izlasē, nekā dinamo rīgā.

  -1 [+] [-]

, 2010-06-19 11:22, pirms 14 gadiem
Kur rakstits ka pie haholiem vinjsh bus 1mais NR?

  +4 [+] [-]

, 2010-06-19 11:39, pirms 14 gadiem
es vnk smaidu par tiem, kas domā, ka Edža ir viduvējs vārtusargs. PČ visi treneri un spēļētāji uzsvēra, ka spēles pret LV ir atkarīgas no Masaļska! Par regulāro sezonu nemaz nerunājot un par pašaizliedzīgo spēli pēc savainojuma netik. Izskatās, ka te daudziem vāja atmiņa.

  +2 [+] [-]

, 2010-06-19 11:40, pirms 14 gadiem
kalcium rakstīja: Kur rakstits ka pie haholiem vinjsh bus 1mais NR?
Izlasi rakstu un sapratīsi par pirmajiem nummuriem! Tas, ka Edža būs pirmais nr nav ne mazāko šaubu- ar viņu komanda uzvar biežāk nekā zaudē!

     [+] [-]

, 2010-06-19 12:06, pirms 14 gadiem
Vienmēr patīkami lasīt Pučes k-ga rakstus, paldies Armand! Par Dinamo, lai katrs dara savu darbu, un domāju, ka Normis zina ko dara visu parādīs nākošā sezona . Tad arī Sējējam paprasisim .....bet ticu ka būs O.K. Un vēl, vai kāds no Dinamo ir noformulējis, komandas, nakošās sezonas plānus ! Vai komanda grib tikt vnk pleioffos vai beidzot ir mērķis, kā minimums pusfināls.

  +2 [+] [-]

, 2010-06-19 12:30, pirms 14 gadiem
Es ar nedomāju, ka Masaļska nepaturēšana ir kaut kāda katastrofa. Ir jau viņš labs, bet ne jau par katru cenu. Un ja īpašnieki bija gatavi maksāt 100 nevis 110, tad var saprast arī viņus, jo, lai kā tur būtu tas ir bizness (ja to tā var saukt, ņemot vērā, ka katrs gads ir ar mīnusu) un ja puses nevar vienoties - darījums nenotiek. Klubs atrodas Latvijā, bet tas jau nenozīmē, ka tur jāspēlē latviešiem... jāspēlē tiem, kas izpilda spēles plānu un kuriem var maksāt pēc iespējas mazāk (raugoties no akcionāru skatu punkta). Un tā tas ir jebkurā biznesā.
Man vēl tāda ķecerīga doma ienāca prātā - varbūt Savickis un ko gribēja arī pārējiem letiņiem parādīt, ka neviens nav neaizvietojams un principa pēc nepiekrita Masaļska + pārdesmit tūkstošiem. Tā teikt, lai arī citi saprot, ka nebūs nekāda auklēšanās. No darba devēja viedokļa tas būtu pilnīgi saprotams, jo tad, kad par daudz piekāpies vienam, arī citi sāk prasīt vairāk.

  +1 [+] [-]

, 2010-06-19 13:18, pirms 14 gadiem
Tāds diemžēl ir profesionālais sports. Varbūt Masaļska gadījums nav objektīvākais mērījums, bet skaļa ažiotāža vienmēr būs ja latviešu hokejistam pēc lieliskas sezonas nākas meklēt citu komandu, un aiziet no Dinamo. Īsto cenu Masaļskis varēs parādīt jaunās komandas sastāvā un iejusties kā pa īstam ir būt leģionāram, kurš ir ņemts kā pirmais numurs. Jācer, ka Edgaram sanāks viss ideāli, un arī jaunajiem Dinamo vārtusargiem.
Jāatceras, ka Edgaram jau tika dota otrā iespēja, kad to varēja nemaz nedot...

  +1 [+] [-]

, 2010-06-19 14:21, pirms 14 gadiem
skarbi,bet neko darīt!Edgaram būs milzīga motivācija spēlēs pret Dinamo novēlu tās visas spēles,ko spēle pret Dinamo uzvarēt un vēl labāk nostāvēt sausā,lai visi Savicki&CO sēž VIP zonā pēc spēles ar nokārtām galvām un skatās kā Edža ar lepnumu noslido sniegt interviju Tripānam. ja Karlsonam maksāja 400 000 dollāru,tad Edža 450 000 arī varēja samaksāt!

  -1 [+] [-]

, 2010-06-19 15:35, pirms 14 gadiem
visu cienju Armandam, bet Masaljskis ir un paliks nestabils vartusargs un ar tadu mes nekur augstak netiktu, tas nu ir fakts, bet par cilvecisko attieksmi nemaku spriest, jo neesmu pazistams ar vinju!

  -2 [+] [-]

, 2010-06-19 15:59, pirms 14 gadiem
Masaļskis vienmēr ir bijis LV 3 vārtusargs.viduvējība

     [+] [-]

, 2010-06-19 17:11, pirms 14 gadiem
Ne mums domāt, ko vajag un nevajag paturēt . Ja ļoti gribas tik gdriem būt, tad noteikti, ka pašiem jātaisa sava hokeja komanda un tad jau var ņemt spēlētājus par miljonu un 20 000 klāt līgumā ir spļāviens jūrā .
1 2 37 komentāri