Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Kirovs atgādina par... number one

Kirovs atgādina par... number one
Kirovs Lipmans šobrīd skaidri demonstrē, kurš vada Latvijas hokeja saimniecību. Pat Dinamo akcionāriem tas ir jārespektē...

Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Brīdī, kad jau šķita – mūsu pusē zeme griežas pēc Rīgas Dinamo pastellētā laika un ātruma, federācijas prezidents Kirovs Lipmans saliek akcentus, kas ir visai daudznozīmīgi. Izvilcis no kabatas pirkstu, LHF boss to šobrīd krata zem kluba deguna...

Šonedēļ uzzinājām, ka LHF ar Kirova Lipmana iniciatīvu ir nolēmusi izcīnīt tiesības, rīkot 2017. gada pasaules čempionātu. Viņš pareizi dara, jo 2006. gada pasākums ar Lipmana gādību un fanātismu izdevās, vēl vairāk – tie, kas apstāvēja šo procesu, zaudētājos nepalika. Ne morālajos, ne finansiālajos. Nu, varbūt tikai valsts un Rīgas pašvaldība, kas visām kaislībām pa vidu gan palielus zemes pleķus paspēlēja (Skanstes ielas rajons), gan noteiktos gadījumos pārmaksāja vai palika pie nenosakāmas formas silēm (tablo, ledus uzliešana Skonto utml.). Ja izliekamies to neredzam – tad viss ir kārtībā. Tomēr kopumā no visām pozīcijām raugoties, Latvija ar Lipmana muti solīja un izdarīja. Vēl vairāk – tā prata sarīkot pasaules čempionātu augstā līmenī, par ko nevienam nebija jāsarkst. Ja vēl ņem vērā, ka no visas šīs ambrāžas ieguva arī mazā un vidējā uzņēmējdarbība un baltā un pelēkā ekonomika – visu cieņu, šo var un vajadzētu atkārtot.

Valsts garantijas nepieciešamas, lai starptautiskajā federācijā uz mums skatītos nopietni. Tas nozīmē – uzrakstīt vēstuli premjera vārdā un apsolīt apmēram 800 000 latu lielu ķīlas naudu. Kad Lipmans pirms diviem gadiem spieda cauri valdības gaiteņiem savu ieceri par 2014. gada čempionātu, premjers bija tas pats (Dombrovskis), taču atsaucība – cita. Nezinu, cik lielā mērā tur gaisu vēl maisīja Tautas partijas kardināli, taču Kirovam tā pa īstam no valsts puses skaidru nostāju hokeja čempionāta rīkošanas sakarā neizdevās izspiest. Sapratis, ka arī konkurence starptautiskajā arēnā par šiem godiem ir nopietna, Kirovs atmeta ar roku un nolēma sagaidīt labākus laikus. Tagad viņš no tā paša Dombrovska ir dabūjis pavisam cita mēroga izpratni, kas saka priekšā – Lipmans ir pratis atrast valdības koridoros gan pareizās pogas, gan izraustījis īstos kloķus. Uz šī fona Rīgas Dinamo akcionāru kopa, kas sevi iezīmēja uz publiskās skatuves ar Saeimas vēlēšanas zaudējušiem spēkiem, izskatās pagalam noplukuši. Izvaidējušies par valsts atbalstu Dinamo projektam, viņi, protams, to nesaņems, jo pašreizējā koalīcija pret Savicka iniciatīvām izturas, maigi izsakoties, rezervēti. Lipmans šajā ziņā tik rausta plecus – sak, nezinu, ko jūs tur nevarat, bet mani Dombrovskis un viņa komanda atbalsta.

Lai čempionāts notiktu, vajadzīga Rīgā vēl viena ledus halle, ar vismaz piecu tūkstošu skatītāju ietilpību. Arī šajā sakarā Kirovs ir radošs un ar vērienu – sak, vieta jau ir zināma, plāns skaidrs. Viņš saka, ka šo projektu noteikti realizēs privātais investors, cita starpā norādot, ka arī Rīgas Dinamo hokeja klubam varētu būt interese. Savickis labi saprot, ka halles celtniecība var līdzēt viņa projektam, jo bez savas arēnas, Dinamo finansiālais pamats ir visai izplūdis. Tomēr, lasiet starp rindām – Kirovs skaidri pasaka, ka „arī Dinamo”. Tas nozīmē, ka – ne tikai Dinamo... Ar Dombrovska izsniegto mandātu un visnotaļ cienījamām pozīcijām starptautiskajā federācijā, Lipmans var tagad mierīgi likt ēst no rokas gan Jurim, gan Guntim, gan Aigaram. Skaidrs, ka viņš labi atceras, kā viņu minētā trijotne rupji izstūma no Dinamo projekta, tāpat kā viņam kremt, ka minētie puikas viņu aizsūtīja pastaigā pa sānu ielām, kad Kirovs ieminējās par kompensāciju, ko klubam vajadzētu maksāt gan par LHF izsniegto atļauju piedalīties KHL čempionātā, gan par izlases spēlētāju izmantošanu savām vajadzībām. Lipmans nav ļaunatminīgs, viņš tikai visu labi atceras. Šī situācija viņu atkal izceļ Latvijas hokeja saimniecības priekšplānā, piezemējot pat Dinamo akcionāru pozīcijas un lielmanību. Kam tas patīk?

Uzliekot uz papīra 2017. gada kampaņu un vēl pēdējo dienu Kirova izteikumus, ko viņš krievu presē visai nesaucīgā formā veltījis Rīgas Dinamo īpašniekiem, nākas atzīt – Lipmans šobrīd spēlē pirmo hokeja vijoli un dara to gan gudri, gan pārliecinoši. Vai atceraties stāstus par atsevišķu Dinamo hokejistu vēlmi, šogad atteikties no dalības izlasē? Šo jautājumu Lipmanam lūdza komentēt Krievijā un, raug, ko viņš teica:
- Acīmredzot, Rīgas Dinamo ir aizmirsuši, ka viņiem atļauju piedalīties KHL čempionātā, izsniedz federācija. Lai viņi to patur prātā. Jo tagad sanāk, ka kluba vadība domā, ka veic izlasei lielu pakalpojumu, atbrīvojot spēlētāju izlases vajadzībām...
Lipmans nevis apelē pie hokejistu sirdsapziņas vai viņus norāj, bet sit saknē – sak, ceru, ka klubs parūpēsies, lai iecerētie demarši izlases sakarā nenotiktu. Viņš to šobrīd var atļauties, jo spēlē gan no spēka, gan varas pozīcijām. Skaidrs, ka Kirovs nav tik aprobežots, lai saliktu Dinamo ratos atriebības spieķus, taču mājieni ir doti. Turklāt, kluba pārstāvjiem patiesībā nav kur sprukt. Lipmana pozīcijas LHF ir stabilas, tik pat nesatricināma ir viņa reputācija un ietekme starptautiskajā apritē. Ja Savickis ar kompāniju domā par apvērsumiem, vai citādiem ķīļiem, Kirovs pret to ir imūns jeb savlaicīgi nodrošinājies. Viņš tieši šobrīd vislabāk atbilst dziesminieku meldiņam – Kirov Lipman, number one... Jo tāds viņš tagad ir – nevar noliegt. Lipmans nekādus agresīvos manevrus neizpildīs, drīzāk to sauksim par viņa vēlmi vienu otru karstgalvi atvēsināt un runa nav par hokejistiem. Turpinājums noteikti sekos...

1 2 38 komentāri
Slēpts komentārs: ..............

  +6 [+] [-]

, 2011-03-18 08:11, pirms 13 gadiem
.............. rakstīja: es pat nojaušu, kur varētu atrasties halle
Neturi sveci zem pūra un pasaki!

  +7 [+] [-]

, 2011-03-18 08:27, pirms 13 gadiem
Neturi aizdegtu sveci zem pūra, citādāk paliksi bez pūra!

  +2 [+] [-]

, 2011-03-18 08:32, pirms 13 gadiem
archa000 rakstīja: Neturi sveci zem pūra un pasaki!
es cerēju uz tādu diskusiju, kur visi pasaka savus variantus (;

 +18 [+] [-]

, 2011-03-18 08:36, pirms 13 gadiem
Lei ko kāds saka ,bet Kira ir slīpēts zellis ,būtībā gandrīz vienmēr panāk to ko vēlās.Kaut vai tas gājiens par OZO iecelšanu par ģenerālmenedžeru izlasei,kurš būs tik drosmīgs atteikt viņam.

  +4 [+] [-]

, 2011-03-18 08:42, pirms 13 gadiem
es domāju ka halle būs vecrīgā

  +9 [+] [-]

, 2011-03-18 08:42, pirms 13 gadiem
Manas izjūtas ir, ka pasaules čempionāts ir kā saldais ēdiens pēc garšīgām pusdienām. Jācer, ka tā tas arī paliks.
Ka RD vadība iečurāja ne tajā politstrūklā - kurs no mums gan ir nemaldīgs? Par politikas kvalitāti LV, salīdzinot ar hokeja, taču nebūtu jārunā?
Un RD savu halli vajag, par to šaubu nav.
Kā vienmēr, visiem labu vēlot

  +4 [+] [-]

, 2011-03-18 08:42, pirms 13 gadiem
.............. rakstīja: es cerēju uz tādu diskusiju, kur visi pasaka savus variantus (;
Nu konkrēti es nezinu, bet domāju, ka labāk būtu kaut kur Pārdaugavā uzsliet to halli - savādāk visa dzīvība notiek tikai centrā.

 +17 [+] [-]

, 2011-03-18 08:57, pirms 13 gadiem
Jauno halli vajadzētu celt Sporta Manēžas vietā, pie reizes nojaucot esošo graustu. Humpalu tirgošana nevarētu būt sporta būves vienīgais eksistences pamats. Jo Sporta Manēžā vairs nenotiek pat Latvijas vieglatlētikas čempis, ja neesmu neko sajaucis, tad to rīko Kuldīgas jaunajā manēžā. Bļāviens, tik jauka vieta salīdzinošā Rīgas centrā, kur vairākas desmitgades atrodas grausts! Priekš lidzjutējiem tur nokļūt ir daudzkārt ērtāk nekā uz kaut kādiem puņķiem vai arī kā tur pareizi to mazo suņubūdas atrašanos vietu dēvē. Var bliezt kaut kādus olimpiski kosmiskos projektus gandrīz vai katrā miestā, kur mitinās drusku vairāk par pieciem tūkstošiem aborigēnu, bet galvaspilsētas centrā pieļaut šitādu hārlemu!
Slēpts komentārs: Gena@Traktors

  +2 [+] [-]

, 2011-03-18 09:21, pirms 13 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Jauno halli vajadzētu celt Sporta Manēžas vietā
Vai arī Sporta Pils vietā, tikai tā vieta man liekas jau pieder privātajiem, kam hokejs ir pie vienas vietas.

  +3 [+] [-]

, 2011-03-18 09:31, pirms 13 gadiem
Šķiet, ka Kirovs bija/ir metis acis arī zemes pleķim Deglava ielā, blakus nosvilinātajam Dreiliņu tirgum. Tieši to placi, kuru nolūkojis ir arī Indriksons priekš jaunā stadiona.

  +6 [+] [-]

, 2011-03-18 09:33, pirms 13 gadiem
Intereresanti, vai par halles vietu negribēs pakonkurēt ar Futbola stadiona vietu, Pļavnieki un Purčiks ir varen apdzīvots rajons kur daudziem skatītājiem būtu tuvu pie mājām.

  +6 [+] [-]

, 2011-03-18 09:42, pirms 13 gadiem
archa000 rakstīja: Vai arī Sporta Pils vietā, tikai tā vieta man liekas jau pieder privātajiem, kam hokejs ir pie vienas vietas.
Un kā tur piebraukt, kur automašīnas novietot?
Jau pie Arēnas Rīga, kas atrodas salīdzinoši plašā vietā, ar to ir zināmas problēmas, kur nu vēl centrā...

  +2 [+] [-]

, 2011-03-18 09:44, pirms 13 gadiem
Moš kāds te var ielikt atsauci uz to Kiras interviju krievu presē. Būtu interesanti palasīties!

  +1 [+] [-]

, 2011-03-18 09:44, pirms 13 gadiem
zzk rakstīja: Un kā tur piebraukt, kur automašīnas novietot?
Jau pie Arēnas Rīga, kas atrodas salīdzinoši plašā vietā, ar to ir zināmas problēmas, kur nu vēl centrā...
Nu jā, aizmirsu piebilst, ka tur nav jau ari kur mašīnas nolikt!

  +7 [+] [-]

, 2011-03-18 09:55, pirms 13 gadiem
Kiru pa pirkstu neaptīsi...
Principā viņš vienmēr ir soli priekšā visiem un viņam vienmēr pret katru ir kaut, kas kabatā, ja nu viņu kāds domā uzmest...
Noteikti traki tā sadzīvot ar tādām varas iespējām...

  +9 [+] [-]

, 2011-03-18 09:59, pirms 13 gadiem
Lipmans ir kā labs šahists - viņš jau sen bija izdomājis vairākus gājienus uz priekšu un paredzēja kā ievirzīsies visa notikumu gaita!!Nepavelti Kirovs Lipmans ir Mihaila Tāla tautietis ...

  +6 [+] [-]

, 2011-03-18 10:00, pirms 13 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Jauno halli vajadzētu celt Sporta Manēžas vietā, pie reizes nojaucot esošo graustu. Humpalu tirgošana nevarētu būt sporta būves vienīgais eksistences pamats. Jo Sporta Manēžā vairs nenotiek pat Latvijas vieglatlētikas čempis, ja neesmu neko sajaucis, tad to rīko Kuldīgas jaunajā manēžā. Bļāviens, tik jauka vieta salīdzinošā Rīgas centrā, kur vairākas desmitgades atrodas grausts! Priekš lidzjutējiem tur nokļūt ir daudzkārt ērtāk nekā uz kaut kādiem puņķiem vai arī kā tur pareizi to mazo suņubūdas atrašanos vietu dēvē. Var bliezt kaut kādus olimpiski kosmiskos projektus gandrīz vai katrā miestā, kur mitinās drusku vairāk par pieciem tūkstošiem aborigēnu, bet galvaspilsētas centrā pieļaut šitādu hārlemu!
Tu esi bijis pie Sporta manēžas? Un cik tur ir stāvvietu auto novietošanai? kādām 30 mašīnām jau vietas pietiktu...

  +2 [+] [-]

, 2011-03-18 10:05, pirms 13 gadiem
Abrags rakstīja: Tu esi bijis pie Sporta manēžas? Un cik tur ir stāvvietu auto novietošanai? kādām 30 mašīnām jau vietas pietiktu...
Teim, kuriem nesagādā 500 m iet ar kājām liktu pie Mola vai Depo

  +3 [+] [-]

, 2011-03-18 10:10, pirms 13 gadiem
Abrags rakstīja: Tu esi bijis pie Sporta manēžas? Un cik tur ir stāvvietu auto novietošanai? kādām 30 mašīnām jau vietas pietiktu...
Stāvvietu tur ir dah..ja! Blakus Depo, Mols! + vēl kopumā ir šādas tādas platības (starp Molu un Depo) kur varētu kādu stāvvietu iebāzt! Katrā ziņā man Manēža būtu izdevīgāks variants, jo tad no sava mīļotā Lubančika līdz tai jaunajai hallei ar kājām 5 min. varētu aiziet....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +19 [+] [-]

, 2011-03-18 10:19, pirms 13 gadiem
Njā, izskatās ka visu lamātais Kira ir labākais kas mūsu hokejam ir....

  +1 [+] [-]

, 2011-03-18 10:26, pirms 13 gadiem
als rakstīja: Stāvvietu tur ir dah..ja! Blakus Depo, Mols! + vēl kopumā ir šādas tādas platības (starp Molu un Depo) kur varētu kādu stāvvietu iebāzt! Katrā ziņā man Manēža būtu izdevīgāks variants, jo tad no sava mīļotā Lubančika līdz tai jaunajai hallei ar kājām 5 min. varētu aiziet....
Man ar liekas ka vieta laba, ērti no centra aizļūt. Agrāk demolējām 6. tramvaju, tagad būs 7. un 9.

  +1 [+] [-]

, 2011-03-18 11:02, pirms 13 gadiem
Pļavnieku- Purvciema rajonā , kopā ar stadionu , būtu optimāls risinājums. Agrāk tiešām tika bīdīts Sporta Manēžas variants, bet tagad tas ir pieklusis

  -4 [+] [-]

, 2011-03-18 11:42, pirms 13 gadiem
Stāvvietu trūkums ir pilnīgi visā Rīgā, un cenas par autiņa novietošanu ir saskrūvētas debesīs, jo sevišķi pie Arēnas Rīga. Vecā Sporta pils vieta ir sen jau notirgota (sākumā Balderis notirgoja Šķēlem, tad Andrievs - kaut kādiem igauņiem, lai gan varbūt, ka pats sev, vienkārši maskējas). Un tajā vietā lāgā nebūtu pat velosipēdu kur nolikt, par automašīnām nemaz nerunājot. Man jau labāk patiktu Sporta Manēžas vietiņa, tā vismaz nebūtu jāatpērk no šķēlēm, klaipiem, kehriem, štramiem un citiem gobliniem. Lai gan Taisndegunis Kira jau savi iespēju garām nepalaidīs, ķepiņas tiks sasildītas, un šeķeļi pa azoti grabēs vien pēc šāda mēroga sģelkas.
Piedevām uzskatu, ka uz hokeju nav jābrauc ar mašīnu (izņēmums, protams, ir lauku proletariāts), tik daudz jau var atļauties pabraukalēties ar tramu vai troļuku, turklāt tad drīkst arī pabairēties. Cerams, ka jaunajā hallē Aldaris netiks pat iekšā laists, jo šitā gavrilova žurga ir baisa, padomju laikos tas pats aldara sencītis bija smeķīgāks, kādas ķīmijas tagad pēc skandināvu parauga tiek alū maisītas iekšā, to nespētu izzināt pat Lipmana brālēns Šerloks Holmss.

  +3 [+] [-]

, 2011-03-18 11:43, pirms 13 gadiem
kegums rakstīja: Teim, kuriem nesagādā 500 m iet ar kājām liktu pie Mola vai Depo
Tieši tā. Nav ko slinkot.

     [+] [-]

, 2011-03-18 12:11, pirms 13 gadiem
Var Kirovs patikt vai nepatikt bet pārējo sporta spēļu prezidenti var viņam tikai ūdeni pienest. Tas nu ir fakts jo latvieši ir un paliek tikai latvieši.

  +7 [+] [-]

, 2011-03-18 12:19, pirms 13 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Cerams, ka jaunajā hallē Aldaris netiks pat iekšā laists, jo šitā gavrilova žurga ir baisa, padomju laikos tas pats aldara sencītis bija smeķīgāks, kādas ķīmijas tagad pēc skandināvu parauga tiek alū maisītas iekšā, to nespētu izzināt pat Lipmana brālēns Šerloks Holmss.
Tu tiešām naivi ceri, ka tur tirgos, piemēram, užavnieku vai tērvetnieku? Neviens no viņiem nav tik bagāts, lai varētu atļauties par to nolocīt attiecīgos ciparus... būs Aldaris, Cēsu vai kāds cits lielo kompāniju vietējais atvasinājums, par to vari nešaubīties

  -1 [+] [-]

, 2011-03-18 13:14, pirms 13 gadiem
Varbūt LHF metīsies kopā ar LFF un apbūvēs pļavnieku bijušo izgāztuvi ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-03-18 16:49, pirms 13 gadiem
Ja piešķirs tiesības rīkot čempionātu, jācer, ka nepieļaus tādu kļūdu, kādu pieļāva pagājušajā čempionātā, pārbūvējot Skonto halli.
Atgādināšu, ka bija iespēja celt lielāku halli Liepājā, bet dažiem bija nopietni iebildumi pret to. Tika pārbūvēta Skonto halle, iztērēti vairāki miljoni un pēc laika šo halli, kā bija iecerēts, nojauca jeb pārveidoja vecajā izskatā.
Jācer, ka privātie investori saņemsies un ar nelielu valsts atbalstu uzcels ko jaunu un daudz iespaidīgāku. Vienalga kurā Latvijas pilsētā, jo nav tā, ka Latvija būtu tik liela, ka tas sagādātu kādam nopietnas problēmas čempionāta laikā vai arī pēc tā.

  +6 [+] [-]

, 2011-03-18 17:54, pirms 13 gadiem
huy rakstīja: Njā, izskatās ka visu lamātais Kira ir labākais kas mūsu hokejam ir....
...un viņa lielākais oponents saistībā ar Rīgas Pč ,kā arī Dinamo projektu (pie kura pirmsākumiem stāvēja Kira),bija kāds ļoti populārs žurnālists.Ja nemaldos viņa uzvārds sākās ar P.

     [+] [-]

, 2011-03-18 18:19, pirms 13 gadiem
Abrags rakstīja: Tu esi bijis pie Sporta manēžas? Un cik tur ir stāvvietu auto novietošanai? kādām 30 mašīnām jau vietas pietiktu...
var jau pazemes stāvietu močīt kaut ko tādu

     [+] [-]

, 2011-03-19 00:32, pirms 13 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Jo Sporta Manēžā vairs nenotiek pat Latvijas vieglatlētikas čempis, ja neesmu neko sajaucis, tad to rīko Kuldīgas jaunajā manēžā.
Jā, bet diemžēl šajā graustā joprojām ir spiesti trenēties ļoti daudzi vieglatlēti, jo citas vietas nav (Daugavas stadiona gaitenis neskaitās) un, ja to nojauks, tad daudziem vieglatlētiem vispār būs pilnīgs R.I.P. Jo izskatās, ka jaunu vieglatlētikas manēžu Rīgā nesagaidīt vēl gadus 50 vismaz...
1 2 38 komentāri