Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Repše šodien varēja nomainīt LHF vadību...

Repše šodien varēja nomainīt LHF vadību...
Kirovs Lipmans draudējis pamest federāciju...

Foto: Romans Kokšarovs

Nacionālā sporta padome sanāca kopā, lai lemtu par olimpiešu prēmijām un kā jau reizēs, kad jādala nauda, izcēlās kņada. Kad beidza runāt Finanšu ministrs Repše, hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans piecēlās un...

...pateica frāzi, ko jau gadiem gaida daudzi Latvijas hokeja līdzjutēji. „Ja tas notiks, es aiziešu no hokeja...” Tā teica Lipmans. Līdzjutējiem saprotams vienalga par ko – galvenais, lai Kirovs taisās ar savu pauniņu. Taču visiem lēmumiem parasti apakšā ir kāds pamats, kas nosaka tālāko notikumu gaitu. Repše kā Finanšu ministrs un Nacionālās sporta padomes loceklis ir tiesīgs izteikties par jautājumiem, kas skar ministrijas kompetenci. Arī par Vankūveras olimpiešu prēmijām. Raug, ministrs bija ieņēmis galvā vairākas domas, kas viņu ne uz mirkli nenovirzīja no ceļa: runa bija par to prēmiju sadaļu, kas attiecas uz hokeja un bobsleja federācijām. Priekšlikums bija: piešķirt 100 000 latu Latvijas Hokeja federācijai par nacionālās izlases piedalīšanos XXI Ziemas Olimpisko spēļu finālturnīrā hokejā. Mērķis – hokeja un jaunatnes sporta programmu attīstībai. Tie, kas nesaprot, ko nozīmē XXI – tās ir Vankūveras olimpiskās spēles. Bobsleja federācijai par tādu pašu veikumu – 50 000 latu.

Repše uzskata, ka šāds dāsnums no valsts puses abām federācijām ir par krietnu. Ministrs savu pārliecību arī pamatojis un lūdzis to piefiksēt sanāksmes protokolā – proti, kā vieni, tā otri esot Vankūverā nostartējuši nepārliecinoši, tāpēc labākajā gadījumā šiem atvēlēt varot vien pusi no pieprasītā. Ministru kabineta noteikumi patiešām paredz minētās summas noteikt ar pievārdiņu „līdz”, taču pie galda sēdēja arī citi ministri, kas nebija gatavi atbalstīt odiozā ministra domu gājienu. Bobsleja sakarā nevajadzēja diskutēt, jo minētos 50 000 viņi nopelnījuši skeletona sakarā – abi sporta veidi ir zem vienas federācijas jumta. Tur patiešām iederas formulējums – par „sportistu sasniegumiem”. Savukārt, par hokeja olimpiskajām kvalitātēm Repše bijis ļoti kritisks:
- Ja jūs nobalsosiet pret, tad es aizeju no hokeja! – tik emocionāls pēc Finanšu ministra replikas bija LHF prezidents Kirovs Lipmans. Taču klātesošie nenobalsoja un Kirovs palika savā krēslā. Cita starpā gan liekas dīvaini, ka, lai saņemtu atbalstu vai valsts dotāciju bērnu hokeja programmām, vajag nezin kāpēc iepīt lemjošajā sadaļā izlases startu olimpiādē. Bet, ja savādāk neesam šajā valstī ieraduši veicināt jaunatnes sporta attīstību, tad laikam jau nav jābrīnās, ka daļai sabiedrībai šādi priekšlikumi ar minēto pamatojumu, izsauc riebumu. Uz šī fona varu tikai noņemt Lipmana priekšā cepuri ar nadziņu, jo LHF prezidents ar vienkārši apskaužamu precizitāti un skrupulozumu pamanās ik gadus no valsts dotāciju galda paņemt maksimālo. Te vajagot gandarījumu par dalību pasaules čempionātā (37 500 LVL), te – par gatavošanos olimpiskajām spēlēm (147 351 LVL), tagad – vēl 100 000 jaunatnes programmām. Nu, sakiet vēl, ka Lipmans nedomā par hokeju! Tās minētās summas visas sakrīt federācijas makā nepilna gada laikā. Vispār, vajadzēs šoreiz tā principiāli pasekot līdzi – lai tas pēdējais simtnieks patiešām iebirst bērniem un jauniešiem. Savādāk neatstāj sajūta, ka hokejs dabū no valsts ar uzviju, bet pati federācija kalpo vien par šīs naudas čubinātāju... Tā, protams, ka var būt, bet tad ir jāvaicā – vai federācijas naudas plūsma ir atkarīga no Kirova kliedzieniem ministru kabinetā par demisiju? Ja vienu dienu viņš patiešām aizies no hokeja, vai valsts nauda šim sporta veidam paliks mazāk? Ja paliks, tad atkal cits jautājums – kas tā, velns, par valsti?
-
P.S. Nacionālās sporta padomes lēmumu vēl jāapstiprina Ministru kabinetam.

  +2 [+] [-]

, 2010-03-18 18:48, pirms 14 gadiem
Es par Lipmanu! Daudzi viņu "noliek" par lietām, kurās paši neorientējas, bet viņš nav slikts hokeja dzīves vadītājs! Bet viņam, kā mums visiem, protams, ir savi trūkumi. Repše šajā jautājumā ir pilnīgs nulle! Ja nevēlaties LIpmanu, tad vispirms atrodiet kādu labāku! Tāda pašlaik nav!
Slēpts komentārs: losado

  -3 [+] [-]

, 2010-03-18 18:55, pirms 14 gadiem
normiic rakstīja: Es par Lipmanu! Daudzi viņu "noliek" par lietām, kurās paši neorientējas, bet viņš nav slikts hokeja dzīves vadītājs! Bet viņam, kā mums visiem, protams, ir savi trūkumi. Repše šajā jautājumā ir pilnīgs nulle! Ja nevēlaties LIpmanu, tad vispirms atrodiet kādu labāku! Tāda pašlaik nav!
Ir labakaas,proti, Irbe. Vieniigi vinsh nebuutu ari mieru,jo paslaik ljoti labi iejuties Washingtonas siteemaa . Bet peec paaris gadiem tieshi vinju gribeetu redzeet par LHF prezidentu.

  +2 [+] [-]

, 2010-03-18 18:56, pirms 14 gadiem
"Ja vienu dienu viņš patiešām aizies no hokeja, vai valsts nauda šim sporta veidam paliks mazāk?" Valsts nauda, iespējams, nē, bet Grindeks, visticamāk, aizcirtīs durvis uz neatgriešanos! Puče to zina, tāpēc runā konkrēti par valsts naudu.

     [+] [-]

, 2010-03-18 18:58, pirms 14 gadiem
"Kad beidza runāt Finanšu ministrs Repše, hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans piecēlās un pateica frāzi, ko jau gadiem gaida daudzi Latvijas hokeja līdzjutēji. „Ja tas notiks, es aiziešu no hokeja...” Tā teica Lipmans. Līdzjutējiem saprotams vienalga par ko – galvenais, lai Kirovs taisās ar savu pauniņu."
Par citiem neatbildu, bet es negaidu!

     [+] [-]

, 2010-03-18 19:00, pirms 14 gadiem
Noteikti 100 štukas jau iztērēti vajag tak ar kko samaksāt parādu, tāpēc tāda brēka...

  +2 [+] [-]

, 2010-03-18 19:00, pirms 14 gadiem
Piekritu,ka jauniesu hokejam un ta attistibai nauda ir vajadziga ka est,bet tad to vajadzetu savadak noformulet,jo kadel gan izlasei butu japieskir sada summa par piedalisanos vien,nav rezultatu,nav premiju...

     [+] [-]

, 2010-03-18 19:04, pirms 14 gadiem
Tas ka Repše ir idiots(atvainojos) to es jau kādu pusotru gadu zināju, tā kā nevajag īpaši kritiski to ņemt vērā.

p.s. valsts budžetā mierīgi var vel vismaz 20% "ieekonomēt", tikai vajag saprast vai to gribam vai nē, bet ja katru mēnesi izdodam gandrīz 100k par auto nomu tad jau nemaz neizbrīna ka 100k sportam repšītim žēl.

  -1 [+] [-]

, 2010-03-18 19:14, pirms 14 gadiem
Hmm, varbūt pacelt piemirsto ~150milj Multihalles lietu augšā, lai atgādinātu par ko iet runa!!

  -1 [+] [-]

, 2010-03-18 19:14, pirms 14 gadiem
Repše sporta sakarā man nelabi asociējas kopš savas pirmās premjerēšanas, kad ar viņa "svētību" nauda sportam vispār tika riktīgi apgriezta. No sporta viņš neko nesajēdz, un nav brīnums, ka viņš naudiņu gribētu labāk kādam mālētājam vai citam līdzīgam pašam tīkama mākslas veida pārstāvim/-jiem pasniegt. Šādu funktieri nu nekad laikam nesapratīšu, un tādam cilvēkam nedrīkst ļaut lemt par lietām, ko viņš nesajēdz. Lai dara to, ko māk (un māk daudz, to nenoliedzu), bet par citām sfērām lai ļauj lemt tiem, kas par šīm sfērām zin vairāk!

     [+] [-]

, 2010-03-18 19:17, pirms 14 gadiem
lai vai kas, necienu es to ākstu... tāpat kā lielākā daļa, strādā tikai savās interesēs un naudu izlieto neefektīvi

  +3 [+] [-]

, 2010-03-18 19:29, pirms 14 gadiem
Latvijas Vieglatlētikas savienībai nav naudas, par ko sūtīt sportistus (kur nu vēl trenerus) uz pasaules un Eiropas čempionātiem. Tāpat arī nav naudas, lai nodrošinātu sportistus ar valsts izlases formām. Un tas ir augstākais līmenis, nemaz nerunājot par jaunatnes attīstību, sacensību rīkošanu utt.

Labi, ka hokejam tiek šis kumoss ([..]par dalību pasaules čempionātā (37 500 LVL), te – par gatavošanos olimpiskajām spēlēm (147 351 LVL), tagad – vēl 100 000 jaunatnes programmām.), nekādā ziņā negribu noniecināt hokejistus vai teikt, ka par daudz dod. Vienkārši vēlos norādīt uz šo nesamērību - hokejam tiek simti tūkstoši latu, kamēr vieglatlētika cīnās par izdzīvošanu. Neesam jau vieglatlētikā tik vāji, ka vajadzētu aizmirst par šādu sporta veidu.

     [+] [-]

, 2010-03-18 20:12, pirms 14 gadiem
Jau jau tas piķis tiešām aizietu tur kur tam ir jāaiziet, ta būtu baigi labi...

     [+] [-]

, 2010-03-18 20:15, pirms 14 gadiem
Pie tāds hokeja popularitātes Lipmans visu šo gadu garumā tā arī nav spējis piesaistīt pieklājīgu privāto sponsorējumu fedrācijai un izveidot kaut cik normālu hokeja attīstības sistēmu. Viss kā turējās tā turas uz vecākiem. Tagad kaut kādu 50 000 taisa drāmu. Izskatās, ka mūsu federācijas prezidents tikai uz valsts minimumiņu kaut kā izdzīvo un nekāds reāls darbs nenotiek, lai attīstītu sistēmu izmantojot sporta veida popularitāti. Labāk būtu, ja patiešām neko neiedotu, bobslejam tā nauda nozīmē daudz vairāk. Varbūt viņš tiešām vienreiz aizvāktos un vietā nāktu kāds, kas patiešām grib un māk veidot normālu hokeja programmu. Tagad Lipmanam vispār maļina - uzsēdies uz Dinamo astes, re kā, viss taču kārtībā

  +1 [+] [-]

, 2010-03-18 20:16, pirms 14 gadiem
P.S Būtu tiešām svētīgi pasekot, kur tā nauda aiziet.

     [+] [-]

, 2010-03-18 20:37, pirms 14 gadiem
lipmans pusi saviem jau sazaktajiem miljoniem pieskaitis... Isteniba smiekligi skatities uz komentariem, cik mums letticiga tauta! Tadelj jau esam tada pakala!

     [+] [-]

, 2010-03-18 20:59, pirms 14 gadiem
svarīgi - lai valstī būtu plāns, ko un cik lielā apmērā tā sportā atbalsta vai dotē. Kamēr plāna nav - varēs runāt par hokejistu tūkstošiem vai vieglatlētu nabadzību. katram pēc rezultātiem - ir panākums un rezultāts - dodam naudu, nav samazinām naudu.

  -4 [+] [-]

, 2010-03-18 21:28, pirms 14 gadiem
Repše ir viens pretīgs, korumpēts kropl*s. Banāli, bet neko citu šeit pateikt nevēlos.

     [+] [-]

, 2010-03-18 22:49, pirms 14 gadiem
Liela daļa laikam neapjēdz,ka mūsu nabagu valstī sports šodien nav prioritāte un ir jāpriecājās,ka to pašu kapeiciņu dabū!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-03-19 09:55, pirms 14 gadiem
ļoti gribētos redzēt, kur federācija tērēs šo naudiņu jaunatnei, un kur tērējusi līdz šim.