Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Matulis

Uz ''SA+'' jautājumiem atbild Jānis Matulis

Atkal bezmiegs! Apriebies.

1. huy: Kas īsti bija ar Augstkalnu? Un vēl 79tajos liekas diezgan labs skaitījās aizsargs Siņicins. Kur šams pazuda?
Rihards Augstkalns pēc slimības sāka par ātru trenēties, liekas, bija problēmas ar sirdi. Viņš tagad bieži ierodas Piņķos un vispār ir ļoti ļoti solīds jauns vīrietis.

Sergejs Siņicins aizbrauca uz Ameriku, trenējās, spēlēja, bet nu gan laikam vienīgā saikne ar hokeju ir tā, ka viņš vasarās rīko treniņnometnes hokejistiem no Krievijas. Pirms kāda laika Sergejam it kā piederēja miesasargu firma. Malacis.

2. ansiso: Kas notiek ar Brahmani? It kā skaitījies diezgan talantīgs. Gada sākumā pat uzspēlēja Dinamo pirmajā maiņā un guva pat vārtus. Tad atskaitīja, jo pietrūkst fiziskā sagatavotība. Teica, ka nākamsezon viņam ir labas cerības tikt Dinamo, bet tagad atkal spēlē tikai Liepājā. Nu kas viņam pietrūkst, lai būtu Dinamo??
Varbūt nebūšu precīzs, bet Brahmaņa nespēlēšana pērn Dinamo saistīta ar Bļinovu. LM it kā viņa vietā gribēja Bļinovu, Dinamo tam it kā piekrita, bet Bļinovs izvēlējās Baltkrieviju. Manuprāt, pareizi.

Edijam pietrūkst tieši tas pats, kas, lai spēlētu izlasē. Vispirms pietrūkst kombināciju hokeja, kas izlasē joprojām ir cieņā, tāpēc arī neviens treneris viņu izlasē nav ņēmis. Vai varētu spēlēt Dinamo? Ar pērngada formu, jā. Šoruden Ediju vēl neesmu laukumā redzējis.

3. lipton: Sveiks,tagad izlase aizvada parbaudes speles pret Daniju,bet kandidatu sastava pat ieklauts nav ATVARS TRIBUNCOVS,kurs spele normaala limeni Cehija,vins ir pieredzejis hokejists un spelejis augsta limena klubos Zviedrija,Somija,Krievija,ari musu DR,bet pedejos gados nav bijis izlases kandidatos ,kapec nevar vinu parbaudit var but butu labs paligs(saprotu kad aizsargi mums pietiek)bet man liekas kad pedejos gados Atvars ir kaut kaa nostumts malaa no izlases.
Paldies!

Man un arī Lindstrēmam Atvara spēle patika. Šis droši vien ir tas gadījums, kad runā par treneru uzticēšanos/neuzticēšanos kādam hokejistam. Tribuncovs pēc rakstura nav viegls cilvēks, kaut man patīk viņa attieksme pret lietām, turklāt viņš ar nepilna pusgada nobīdi krita nežēlastībā gan pie Znaroka, gan Šuplera. Droši vien viņa gaitas izlasē un Dinamo ir beigušās.

4. Bobby Orr: Sveiks Jani!
Gribetos zinat,par kuru NHL klubu tu fano!Skaidrs,ka jebkurs latvietis,ka tas klubs,kura spele musu cali!Bet tev noteikti(varbut) ir vai bija ari kads cits klubs.Man kadreiz bija Detroeta,jo taja speleja Yzermans! Un Kolorado ar Sakiku! Paldies

Nefanoju ne par vienu, varbūt kādreiz, kad tur spēlēja Leflērs, par ''Canadiens''. Cenšos, uzsveru vārdu cenšos, sekot līdzi tiem klubiem, kur spēlē mūsējie. No citiem, protams, Detroita.

5. henrijz: jautajums Matulju Janim: kaa zinams basketbolaa tiek lietoti ( drosvien dazadi), hormonaali augsanas lidzeklji, lai individs izstieptos garaaks. Vai taadiem 1.70cm hokejistiem ir verts uz to teemeet? it kaa no vienas puses buus lielaaks, bet no otras var palikt par galjiigu lempi... ir kautkaadas atklaasmes/atzinjas sajaa jautajumaa?
Par Kristianu Pelsu ( tas kurs ieks RDJ un pagajusajaa sezonaa ieks Latgales), it kaa pieklaajiigi cipari bija vinjam statistikaa pagajusajaa sezonaa, it seviskji njemot veeraa, ka bija tikko kaa 16 apriteejis, tagad gan jau 17. Vai esi redzejis vinju darbiibaa - kadas atsauksmes? ir izlases materials - pie noteikuma, ka tiesaam ciitiigi turpina treneeties?

Par augšanas hormoniem kaut kādas baumas esmu dzirdējis, bet mani pašu tas nekad nav interesējis, turklāt abi mani dēli dabiskā ceļā ir 1,90 -1,92 m gari. Esmu dzirdējis, ka ar staipīšanos var dabūt 15 - 20 cm klāt. Krievu laikos bija tāds augstlēcējs Jaščenko, kurš bija izstaipījies kādus 40 cm garāks par saviem vecākiem.
1,70 m gariem 19 -20 gadus veciem hokejistiem, kuri vēl nespēlē LM vai Di/J pirmajā maiņā, ir jātēmē uz amatieru hokeju.
Lempīgums un garums? Jā, kaut kāda korelācija ir. Svarīgi, lai tad šis garais agrā jaunībā tiktu trenēts tāpat mazie, vai arī individuāli, kā Biedriņš.
Jā, Pelšu esmu redzējis. Nav slikts. Ja cītīgi trenēsies, varbūt var tikt arī līdz Latvijas izlasei. Galvenais, lai būtu veselība.

6. Edgars: 1.Kā tur īsti ir ar Kuldu? Tiešām Znaroks apvainojās, ka Arturs 17 gados aizbrauca uz ACSK-2 nevis pārgāja uz Rīga-20?
Nu nav tur nekādas apvainošanās! Viss ir daudz vienkāršāk: izlasē aizsargu pietiek un Kuldas uzvārds Vankūveras sakarā nemaz netiek locīts. Ja būs brīvs un varēs pavasarī piedalīties izlases treniņnometnē, tad Manheima var būt cerīga. Znaroks un neviens cits treneris tāpat neņems jauniņo izlasē bez pārbaudes. Un tur ir arī jāiejūtas.

2. Kapēc mums tik daudziem hokejistiem ir problēmas ar svara kilogramiem? Izskatās ka trenažieru zāles viņi nav redzējuši.
Par maz vai par daudz? Laba atlētiskā sagatavotība nevar traucēt, taču daudz kas atkarīgs arī no veselības un iedzimtības. Mans vecākais dēls diezgan profesionāli trenējās kādus gadus 15, mazākais netrenējās nemaz, bet ir dabas dotumi, ceļ smagumus kā pūciņas. Tā gadās.

7. henrijz: Ruck&Maul rakstīja: Puisīt, diemžēl 1975. gadā Amerikas balss bija viens (ja ne vienīgais) informācijas avots par Ziemeļamerikas hokeju - ja nerēķina Padomju Savienības oficiālās telegrāfa aģentūras TASS ziņojumus. Tas pats attiecas uz Šnepstu. Tāpēc arī šīs retās ziņas līdzjutējiem ar stāžu ir tā palikušas atmiņā neko par 75. gadu nezinu - un esmu gana priecigs par to - jo dziives labaakos gadus nodziivoju/nodziivosu pie dazaadveidiigas informacijas un propogandas, nevis kaa tas ir ar gadiijumiem, kuri var atljauties mani nodeeveet par puisiiti. no psrs gadiem atceros tiesi tik cik ir pietiekami, lai saprastu ka taa iekarta noteikti nebija prieks manis... kuraa nebija ne noziedziibas, ne AIDS, pat religija nebija pec idejas tacu(kaut ari man sis filozofijas veids taads prasts skiet), jo gluzi vienkarsi viss tika noslaapeets - jo tauta mazak zin, jo mazaak grib un var... par amerikas balsi atceros tikai to ka tur vienmer kautko par politiku runaaja, vecvecaaki klausiijaas vienmeer... taa jau diezgan romantiskas atminjas, bet tajaa laikaa vareeja arii nokljuut cietumaa un gan jau ari vel trakaak...
Nevajag absolutizēt tā laika atpalicību un šodienas progresu. Cilvēki, kas gribēja, informāciju tāpat dabūja. Kā mans draugs Aivars Lezdiņš, vēlākais Krievijas Domes deputāts. Iespēju bija pietiekami. Pat tajos tumšajos laikos varēja dabūt Solžeņicinu un citus. Gribētos domāt, ka, piemēram, par ''Prāgas pavasari'' 1968. gadā zināju vairāk nekā tagadējie vidusskolnieki par Afganistānu vai Irāku.
Jā, varēja tikt arī cietumā vai precīzāk Mordovijas nometnēs. Arī 1968. gadā, kad ar Lezdiņu par daudz atklāti par visu runājām, Cēsu čeka izrādīja interesi. Bija skolotāji, kas brīdināja, lai pievaldāmies. Tas tā - veca marasmātiķa atmiņas.

8. Ozz: Jautājums Jānim Matulim.
Vakar Viļņas "Vētra" atrādija kreklus ''Vētra'' iesniegusi oficiālu pieteikumu KHL un turpat bija arī mūsu Sergejs Naumovs. Kā Jūs domājat- kuri vēl LV hokejisti varētu parādīties Viļņas klubā?

Tiešām nezinu. Varbūt Juris Štāls, varbūt kāds, kurš pēc šīs sezonas varētu tikt atbrīvots. Ja kluba direktors ir Valerija Harlamova dēls Aleksandrs un par galveno treneri aicina Gomoļako, droši vien uzsvars varētu būt uz tehniskiem uzbrucējiem. Gomoļako ar 130 kg svaru bija veiklākās rokas Krievijā.

9. vitamins69: 1. Ko Jūs darītu, ja būtu Latvijas hokeja čempionāta rīkotājs, lai paceltu tā līmeni, un skatītāju interesi par to?
Vai! Neesmu Jēzus Kristus. Ar labu marketingu ir iespējams ievilināt skatītājus hallēs, bet tad jādomā, kā viņus tur noturēt.

2. Kurus RD spēlētājus, ja būtu RD treneris, Jūs aizmainītu prom, kurus nosūtītu uz fārmu, kurus no fārma uz augšu, protams ar domu, ka spēles kvalitāte necieš?
Viss būtu atkarīgs, ko no manis prasītu kluba saimnieki. Ja ļautu iespēlēt jaunos, ņemtu Jekimovu, Straupi un varbūt arī Zembergu. Pēdējais spēlē nestandarta hokeju, kas ir ļoti svarīgi. Tātad nav pretiniekiem prognozējams. Uz leju? Svetu, Arnasonu. Vai vispār abiem teiktu sveiki.

Kā vērtējat Iguldena, Karijas, Sveta un Arnasona lietderību?
Iguldens visā visumā tomēr normāls, par Kariju nezinu - ar ātrumu vien KHL nepietiek, vajag arī augumu un gaļu uz tā. Par pārējiem diviem jau izteicos.

4. Kāda ir Jūsu iecienītākā Latvijas un kāda ārzemju alus šķirne?
Tādas vienas nemaz nav, turklāt nemaz neesmu tāds alus pumpis, kā tas varbūt izskatās. Cenšos nedzert Aldara un jaunā Lāčplēša alu. Garšo Viduseiropas pusdabiskie, arī poļu Žiewec.

10. Zinch: 1. Kā Jūs domājat, vai Mārtiņš Raitums vēl kādreiz spēs spēlēt augstākā līmenī, nevis kā šobrīd spēlējot UHL?
Šaubos. Raitums ir puisis, kurš nemācās no savām kļūdām. Potenciāls bija.

2. Vai Jūsu rīcībā ir informācija, kuri spēlētāji ir nākuši no Talsiem un sākuši savu hokejista gaitas no Talsu hokeja kluba? Zinu, ka Lauris Dārziņš, Guntis Galviņš, Māris Ziediņš, Mārtiņš Raitums ir nākuši no Talsiem!
Guntis Galviņš, Māris, Jānis un Aivars Ziediņi, Mārtiņš Raitums, brāļi Ķierpes, brāļi Aldis un Andis Āboliņi, Arturs Dzelzs, Edijs Brahmanis, Lauris Bajaruns, Rinalds Dzirvinskis, Gatis Gricinskis, bija tāds Popens, šķiet, Laternā bija Helmuts Jansons, droši vien ir vēl kāds, bet uz sitienu nenāk prātā.

11. maģis: Kāda ir vislielākā muļķība, ko, iešvitinot ar jums, izdarījis kāds no LV izlases vai vecā Dinamo hokejistiem?
Nu neesmu es hokejistu pavedinātājs. Eindhovenā pēc tikšanas A grupā, Sergejs Boldaveško no rīta esot regulējis satiksmi, bet šaubos, vai tas būtu pēc vienas vīna pudeles, ko izdzērām bārā.

Kurš no vecā Dinamo varēja uz krūts paņemt visvairāk? Varbūt jums ir zināms kāds rekords? Piemēram, Značoks vienā vakarā paņēmis 20 šotus, Kerčs 15 jāgerbombas utt.?
Tie, kas nākuši no Sibīrijas. Slavens ir pastāsts par Sorokinu, bet ne Oļegu, kurš treniņā slidojis ar šlipsi. Vēl stāsta, ka lidostā pie viena galdiņa stāvējuši vecais Tihonovs un Kobzevs, abi ar karotīti cītīgi maisījuši tēju, tikai starpība bijusi tā, ka Kobzeva tēja bijusi konjaks.

Kas, jūsuprāt, būtu jādara Aldarim, lai uz nākamā gada čempionātu pierunātu Helmutu piedalīties reklāmā: "Iedzer alu Aldaris, spēlēsi kā Balderis"? Tā būtu visiedarbīgākā hokeja reklāma, bet man nav skaidrs, kāpēc HB to vēl nav izdarījis - sūdīgs piedāvājums, vai pašlepnums? Lūdzu uzpīkstiniet viņam un noskaidrojiet sīkāk
Aldaris ir pārāk sīka firma, lai dabūtu tādu reklāmas zvaigzni kā Balderi.

12. angelz: Jānis Matulis rakstīja: Un nevajag aizmirst, ka Lipmanam (visu cieņu!) hokejs nav darbs, bet gan hobijs. Nu bet varbūt laiks beidzot mest pie malas hobija pēc būt LHF bosa krēslā... gan jau ka varbūt kāds atradīsies, kam lielāka interese būs. Izskatās, ka nedaudz pierimis, tas viņa hobijs.
Gribēja Koziols, bet balsošanā viņu ''draugi'' nodeva. Ja Tev ir kandidatūra, kurai pietiek apgrozāmo līdzekļu, uz priekšu! Būt par LHF prezidentu nav tik vienkārši un Lipmans ļoti bieži dabū pa ausīm arī nevietā.

13. Spaiko: Jus minejat,kad nakotne "uzcepsiet"rakstu par Liepajas hokeja talantigo 1991. gadu....Tas mani loti ieintigjeja,jo biezi domaju par to,kur ir vai kur palika sie zeni!Varbuut varu paluugt,lai padalies taa virspuseeji ar sev zinamiem faktiem....cik noprotu,tad dalja no chaljiem nesasniedza hokejistam vajadziigos parametrus. Jaani,neturi sveci zem pura!!!
Vēl mazliet jāpagaida. Cicurskim apsolīju, ka par ''LM-91'' rakstīšu 2011. gadā.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-12-17 09:28, pirms 14 gadiem
"Sergejs Boldaveško no rīta esot regulējis satiksmi"
, 2009-12-17 10:35, pirms 14 gadiem
Aaahahhahahhahaa, par to satiksmes regulēšanu tas ir ideāls
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-12-17 10:52, pirms 14 gadiem
Uh, domāju, ka Boldaveško bija vecis, varēja bliezt cik grib, apstājās tikai tad, kad zeme griezās ar debesīm Ar tādu leģendu pat Janka vēlreiz gribētu nodot uguņus!
, 2009-12-17 17:04, pirms 14 gadiem
MLee rakstīja: tas jau bija visiem zināms!
man piemēram nebija...
, 2009-12-18 00:06, pirms 14 gadiem
Paldies par interesantajām atbildēm, vienmēr patīkami lasīt Matuļa k-ga raito un humora pilno valodu

2015.gada abonentiem - piesakies pieejai sadaļai "Vienos Vārtos" šeit!

Lūdzu reģistrējies, lai saņemtu "Viens Vārtos" bezmaksas abonementu 2015.gadam. Šis pakalpojums ir pieejams tikai žurnāla „Sporta Avīze” drukātās versijas gada abonentiem. Pieeja sadaļai "Viens Vārtos" tiks pieslēgta trīs darba dienu laikā. Ja Tev rodas jautājumi vai neskaidrības, sazinies ar mums, rakstot uz e-pastu janisc@sportacentrs.com vai zvanot uz mobilo tālruni +371 26158730.
Ernests Gulbis
Foto: AP/Scanpix
42

Gulbis atgriešanās spēlē parāda raksturu un uzvar trīs setu cīņā

Atgriežoties kortā pēc pusgada pārtraukuma, uzvaru izcīnīja Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš Roterdamā notiekošā ATP 500 turnīra kvalifikācijas pirmajā mačā ar 6:7(6), 7:5, 6:3 pieveica ukraini Serhiju Stahovski.
Varbūt Laurim Dārziņam vārtus liedz gūt jaunā maska?
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
6

Rīgas „Dinamo” stūrakmenis – psiholoģija un/vai laiks?

Vakar,1.oktobrī, Rīgas „Dinamo” aizvadīja izbraukuma spēli, piekāpjoties Bratislavas „Slovan” komandai, kurai viesos iepriekš rīdzinieki nebija kapitulējuši. Zaudējums bija sāpīgs un par iemeslu tam bija?... To zina vien treneri, taču kuluāros rakstītais un rādītais liek secināt, ka zaudējumu iemesli nav parādījušies tieši tagad (Bratislavā) – tie, iespējams, krājušies jau no sezonas sākuma...