Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Skrastiņš vēl Dalasā. Gaida.

Skrastiņš vēl Dalasā. Gaida.
Skrastiņš gaida Dalasas piedāvājumu...Krievi savējo ir izteikuši.

Foto: AP/Scanpix

Kamēr krievu mediji un interneta vietnes rībina bungas ar ritmu – Skrastiņš brauc uz Jaroslavļu! – pats hokejists sēž Dalasā un mulsi smaida. „Līgums? Vēl nav...”, tas ir pirmais, ko Kaža pasaka.

Runas, ka NHL aizsargs Kārlis Skrastiņš nākamajā sezonā varētu atgriezties vecajā kontinentā, uzvēdīja pirms pasaules čempionāta. Toreiz varēja nojaust, ka viens no pasaules izturīgākajiem hokejistiem kaļ plānu. Pirmā pietura – protams, NHL. Bet, ja nekādu dižu variantu viņpus dīķa nav, tad dzelzs Kārlis bez liekiem mājieniem bija gatavs parakstīties zem KHL klubu piedāvājumiem. Ar Dalasas Stars viņam līgums beidzies un maz ticams, ka 36 gadus vecais aizsargs šobrīd ir komandas prioritāte. Formāli viņš dalasiešu sarakstos atrodams būs vēl līdz 1. jūlijam, tomēr šis juridiskais fons ir saistošs tikai NHL – pārējā pasaule var mūsu puiku gan uzrunāt, gan dabūt. Protams, ja vien pats hokejists to vēlas. Saprotams, pirmie rindā bija Rīgas Dinamo un šo sarunu laiks sakrita ar dienām, kad kluba mazais daļturis Savickis rādīja ar pirkstu uz Sandi Ozoliņu – sak, es zinu, kurš vainīgs komandas zaudējumā... Runa bija par play off spēlēm pret Jaroslavļas Lokomotiv. Iespējams, tik mutīgs Juris bija tāpēc, jo gara acīm redzēja – sak, ja sūtīšu Ozoliņu pa skuju taku, viņam būs aizstājējs Skrastiņa personā. Pēdējā aģents tieši tobrīd bija ielocījis Rīgai solīdu ciparu, kas mazliet traucēja elpošanai. Kad komandas kapteinis nosauca savus jaunos noteikumus, kluba vadība vienojās, ka laikam vajadzēs palikt ar „play off sērijas noracēju” un ... Skrastiņa pavasara pārgājiens uz Rīgas pusi bija beidzies. Skaidrs, ka divus aizsargus ar miljonu līgumiem Dinamo neceltu. Lai gan šobrīd ir zināms, ka Sējējs bija nolicis Kārlim uz galda trīs gadu plānu, kas mierīgi konkurēja ar Skrastiņa pēdējās sezonas NHL darba grāmatiņas ierakstiem un kontu izrakstiem. Taču, ko nevar celt Rīga, tas aiz Zilupes tāds nieks vien – Skrastiņš būtu nelga, ja tieši šobrīd neizmantotu situāciju, jo nez vai viņa karjerā otras tādas iespējas pavērsies:
- Man bija piedāvājumi no vairākiem KHL klubiem. Tie bija labi cipari, ko solīja sezonas laikā... , - sarunā ar šo rindu autoru pirms pāris stundām atklāja Skrastiņš: - Vēl domāju...
- Krievi raksta, ka esi jau vienojies ar Jaroslavļu!
- Līgums vēl nav, bet piedāvājums no Lokomotiv ir vislabākais. Neesmu viņiem atbildējis vai apliecinājis, ka piekrītu.
- Kāpēc?
- Tāpēc, ka joprojām gribu pārliecināties par Dalasas nodomiem manā sakarā. Šobrīd aģents mēģina atrast kaut kādu pavedienu, kas man ļautu ar mierīgu sirdi pieņemt KHL kluba piedāvājumu. Neizdodas. Situāciju sarežģī apstākļi, kas ap klubu ir sagriezušies sezonas izskaņā. Komandai ir mainījies saimnieks un šobrīd nekādus darījumus – tai skaitā ar spēlētājiem – jaunais īpašnieks nevēlas veikt. Viņš pats gribot apstāvēt šo hokejistu atlases kārtību, bet tas visticamāk var ievilkties.
- Tā jau var nedabūt neko?! Proti, paliksi ar garu degunu.
- (smejas) Tik traki jau nebūs. Līdz jūnijam pagaidīšu un tad pieņemšu lēmumu. KHL komandas jau arī nevar vilkt šīs sarunas garumā – arī viņiem ir nepieciešama skaidrība.
- Rīgas palika rezervē tikai naudas dēļ?
- Jā. Piedāvājums bija labs – tāds, kādu gaidīju no Dinamo. Vienīgi, saproti – tieši šobrīd man citur var samaksāt vairāk, tāpēc tas ir jāizmanto. Vismaz vienu sezonu.
- Ģimene paliks Amerikā, vai vedīsi uz Latviju? Tomēr tuvāk...
- Saku vēlreiz, par to skaidrības vēl nav. Taču, ja tomēr došos uz KHL, tad doma tāda – sieva ar bērniem paliks Dalasā, jo mazajiem skola. Negribu viņus raustīt. Ja būtu izvēlējies Rīgu, tad gan visi postos mājup.
- Ja izvēlēsies Jaroslavļas piedāvājumu, vai zini, kas tevi tur gaidīs?
- Zinu. Tā ir laba komanda, starp KHL līderēm. Viņiem ir ambīcijas sisties par kausu – tas man patīk. Redz, NHL karjerā kaut kā visu laiku trāpījos komandās, kas vēl nebija gatavas lieliem mērķiem, vai – vairs nebija... Lokomotiv ir viens no KHL favorītiem. No aizsargiem zinu Rahūneku, arī Demitra tur spēlēs. Komanda laba. Ja neizdosies sagaidīt Dalasas atbildi, braukšu uz Krieviju. Bet pagaidām – gaidu...

 +13 [+] [-]

, 2011-05-17 21:17, pirms 13 gadiem
Jarosļavļa nav slikts variants Būsim reāli un ņemsim vērā to, ka Jaroslavļā viņam piķos vismaz 3 milijonus dolāru sezonā un tas ir pieklājīgs cipars!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2011-05-17 21:21, pirms 13 gadiem
girucumen2 rakstīja: Jarosļavļa nav slikts variants Būsim reāli un ņemsim vērā to, ka Jaroslavļā viņam piķos vismaz 3 milijonus dolāru sezonā un tas ir pieklājīgs cipars!
Varbūt 1,5 vai 2...

  +7 [+] [-]

, 2011-05-17 21:22, pirms 13 gadiem
Loko mājaslapa jau ziņo, ka līgums ir parakstīts.

     [+] [-]

, 2011-05-17 21:23, pirms 13 gadiem
sandis444 rakstīja: 3 milj$?? Nu tik daudz stipri shaubos.. ja RD deva ap miljonu tad Loko pacela liidz 2iem.. ar vienu, bet butisku piebildi.. 2 milj$ uz rokas..
Sējējs teica, ka Lokomativ iedeva tādu summu, kādu Rīga būtu samaksājusi trīs gados. Tas varētu būt ap 3 miljoniem dolāru.

     [+] [-]

, 2011-05-17 21:24, pirms 13 gadiem
sandis444 rakstīja: 3 milj$?? Nu tik daudz stipri shaubos.. ja RD deva ap miljonu tad Loko pacela liidz 2iem.. ar vienu, bet butisku piebildi.. 2 milj$ uz rokas..
Sējējs pats laikam teica, ka Rīgas Dinamo piedāvāja 3 gadu līgumu, kas faktiski atbilst Jaroslavļas 1. gada līgumam. Tātad, ja ņem vērā faktu, ka Rīgā viņš saņemtu apmēram 1 milijonu ASV dolāru, tad Jaroslavļā tie būtu trīs

  +9 [+] [-]

, 2011-05-17 21:25, pirms 13 gadiem
lai kaarlitis pelna naudinju . tikmeer muuseejie jaunie pasmelsies pierezdi un varees augt

  +8 [+] [-]

, 2011-05-17 21:28, pirms 13 gadiem
tad jau sanaak ka LOKOMATIIVE brauc (domaata vadiiba) uz HALUCIGEENAJAAM SEENEEM, ja vinhiem liigums jau parakstiits

  +5 [+] [-]

, 2011-05-17 21:29, pirms 13 gadiem
kaada no abaam puseem fleitee.... tikai kura?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-05-17 21:43, pirms 13 gadiem
Jurchiks_pe4o rakstīja: Sējējs teica, ka Lokomativ iedeva tādu summu, kādu Rīga būtu samaksājusi trīs gados. Tas varētu būt ap 3 miljoniem dolāru.
pilnīgas muļķības

 +10 [+] [-]

, 2011-05-17 21:52, pirms 13 gadiem
Nu ir jau vēl tāda fīča, ka krieviem tie līgumi brīžiem slēdzās ātrāk

  +5 [+] [-]

, 2011-05-17 22:10, pirms 13 gadiem
Visdriizaak agjents jau loko ir apsolijis, ka Kaarlis liks parakstu Nu i loko uz droshu roku i ar pazinjo
Agjentam tak ar jaaizspiezh peedeejaa sula no Kazhas Ja var panjemt tad jaanjem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-05-18 10:58, pirms 13 gadiem
Pilnīgi loģisks Kārļa lēmums jo grēks laist garām šādu līgumu ja tava karjera iet uz beigām.
Slēpts komentārs: bmwm5

  +5 [+] [-]

, 2011-05-18 11:16, pirms 13 gadiem
Mazais daļturis Savickis! Katru reizi paliek arvien jautāk! Sākumā bija "mazakcionārs", tagad "mazais daļturis" drīz tā nonāksim līdz "peškai" vai "šesķorkai"! Bet formāli protams taisnība ir! Kopš Makarovs atklāja "kārtis" skaidrs ir viens, ka Jurka nav nekāds "lielakcionārs" un "naudas devējs", bet vienkārš izpildītājs- pārvaldnieks!

  -1 [+] [-]

, 2011-05-18 12:22, pirms 13 gadiem
Manuprāt galvenais ir lai Kažam buutu rezultatīva sezona tur 2vi vai 3 llimaki vairs nemaina neko !

  -1 [+] [-]

, 2011-05-18 20:15, pirms 13 gadiem
Žēl. Vai tad naudas jau gana nav sakrāts? Un karjeras beigas jau, manuprāt, labāk pavadīt mājās, pie entuziastiskajiem faniem, un izbaudot hokeju.

     [+] [-]

, 2011-05-18 22:01, pirms 13 gadiem
Dalasa nesolīs Kārlim pat 2 milj. = skaidrs ka spēlēs Loko par 3