Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Miķeļa vārti – mazās atraugas...

Miķeļa vārti – mazās atraugas...
Tiesneši dažreiz patiešām pieņem lēmumus, kas izskatās pēc karikatūrām.

Spēles galvenais tiesnesis pateica, ka Miķelis Rēdlihs vārtus guva ar kāju. Ko ta es’ – video tiesnesis tā pateica Dinamo soliņam – ja viņš man no augšas saka, tad jātic... Ļoti vienkārši.

Tagad mēs zinām, ka „tas no augšas” ir krievu tiesnesis Valērijs Bokarevs. Pēc Rīgas Dinamo protesta, ko neizskatīt nevarēja, jo treneri bija atstājuši uz mača protokola malām piezīmes, kur pietrūka tikai lamu vārdi, KHL Tiesnešu departaments pieņēma lēmumu kļūdu pieļāvušo video atkārtojumu tiesnesi atstādināt no video atkārtojumu tiesneša pienākumu pildīšanas līdz 2010/2011. sezonas beigām. Nav slikts rezultāts, ja saprot, ka neko citu jau faktiski mēs nevarējām dabūt. Bokareva skalps gan raisa citas pārdomas – cik godprātīga ir šī video tiesnešu cunfte, ja reiz spēles galvenais soģis, taisnodamies pie mūsu soliņa, norāda – ka Rēdlihs vārtus guvis ar kāju. To viņam esot pateicis Bokarevs. Loģiski, ka laukuma tiesnesim atkārtojumu tajā brīdī neviens nerāda. No otras puses - ja viņam bija atvērtas acis tajā epizodē uz laukuma, tad bija jāsaprot, ka ar kāju Miķelis šos vārtus varēja gūt tikai tādā gadījumā, ja būtu Maskavas Lielā baleta solists... Sanāk, ka video tiesnesis mierīgi var izgudrot jebkādu pasaciņu un galvenajam nav tiesību to apstrīdēt vai pieņemt kādu citu lēmumu. Izņemot gadījumus, kad video tiesnesis pasaka – es neko neredzu, nesaprotu un negribu zināt. Tad lēmumu pieņem galvenais.

Vispār Dinamo vadībai vajadzētu pašķetināt šo lietu mazliet tālāk – lai Tiesnešu departaments publisko šīs skandalozās spēles pierakstus un paskaidrojumus, ko šajā sakarā sniedza visas iesaistītās puses. Ko mums tas dos? Lielos vilcienos vai mazos tramvajos – neko. Bet – ar šo precedentu mēs varētu palīdzēt līgai izskaust šo acīmredzamo un tagad zināmo nekontrolēto video tiesnešu bezatbildību, vai vismaz likt KHL aizdomāties par citu – loģiskāku risinājumu šādu konfliktu vai domstarpību šķetināšanā. Nevar izslēgt, ka šmuci sataisīja nevis viens tiesnesis, bet abi kopā. Tad atkal jautājums – kāpēc no tiesāšanas nav atstādināts arī laukuma galvenais tiesnesis? Starp citu, Bokarevs savā tiesneša karjerā nav ieskaitījis vēl vienus vārtus, kuru dēļ viņam droši vien katrā Bratislavas krogā sadotu pa rīkli. Tā bija Lillehammeras olimpiāde 1994. gadā, kurā Slovākijas izlases grupu turnīrā spēlēja pret ASV. Mačs beidzās neizšķirti – 3:3, taču spēles gaitā slovāku ofensīvu un tam sekojošo rezultativitāti apslāpēja mača galvenā tiesneša Bokareva lēmums. Kad Ļubomira Sekeraša plaukstas metiens ielidoja vārtos virs Gerta Snova kreisā pleca, Bokarevs daudz negudroja un video atkārtojumu neskatījās – viņš satracinātajiem slovākiem paziņoja, ka viens no viņu spēlētājiem, metiena brīdī esot traucējis vārtsargu. Un vārtus neieskaitīja... Saprotams, ka kopš tā vakara viņš iemācījās arī dažādus rupjus vārdus slovāku valodā, kādos tika saukāts līdz tās spēles izskaņai. Iespējams, ka pagājušajā svētdienā viņam pietika tikai ar šo vēsturisko atmiņu, lai Rīgai atņemtu vārtus. Jo Šuplers jau arī lamājās slovāku valodā... Bet – varbūt Bokarevs vienkārši kolekcionē neieskaitītos vārtus?

P.S. Starp citu, tiesnesis Ščenovs, kurš spēlē pret AKBars bija laukumā galvenais, tādu pašu lomu spēlēs 22. decembrī, kad Rīga spēlēs pret Znaroku...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2010-12-16 11:12, pirms 14 gadiem
Pietiek te par šo tēm cepties, ceru ka paši hokejisti to saprot un gatavojas jau nākamajai spēlei!
Slēpts komentārs: saints83

     [+] [-]

, 2010-12-16 11:31, pirms 14 gadiem
Būtu basketbols - varētu domāt ka nākamā spēlē atdos atpakaļ.

 +25 [+] [-]

, 2010-12-16 11:34, pirms 14 gadiem
atceros Olimpiskas speles un tiesnesus no NHL. es vienkrsi biju soka, ka vispar ir iespejams notiesat speli tik godigi un tik precizi, bez jebkadiem diskutejamiem noraidijumiem. nekad neko tadu nebiju piedzivojis. un kad vel pec speles pret cehiem tiesnesis jau ap gadiem 50-60 labsirdigi mierinaja Edzu...
KHL grib panakt NHL pfff smiekli nak

  -1 [+] [-]

, 2010-12-16 11:45, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Bišķi nav saprotams, kāpēc NBA, NHL un NFL tiesneši paši skatās video un pieņem lēmumus, bet KHLā un pasaules čempionātā hokejā to dara kaut kāds "video tiesnesis".
Loģiskāk būtu, ka tas pats tiesnesis, kas ir laukumā, aiziet malā un noskatās.
Neredzu jēgu no šī vēl viena tiesneša, kurš turklāt vēl dažreiz (kā šajā gadījumā) sūdus sataisa.
Ko tad NBA skatas tkrtojumos??? NHL video tiesnesi vispar sez visi viena pilseta,j nemaldos Toronto,t ka Tu te druscin ar savu komentaru auzas esi iebraucis.

  +1 [+] [-]

, 2010-12-16 11:53, pirms 14 gadiem
monika321 rakstīja: Ko tad NBA skatas tkrtojumos??? NHL video tiesnesi vispar sez visi viena pilseta,j nemaldos Toronto,t ka Tu te druscin ar savu komentaru auzas esi iebraucis.
No kura spēlētāja bumba izlidoja autā strīdīgā situācijā spēles beigās vai arī vai spēlētājs bija uzkāpis uz 3 punktu līnijas metiena izdarīšanas brīdī.
Par NHL gan taisnība - visi video review iet uz Toronto.

 +12 [+] [-]

, 2010-12-16 11:54, pirms 14 gadiem
Risinājums ir elementārs, sarunu starp abiem tiesnešim atskaņo arēnā skaļi. nebūs nekādas tur aizdomas un rakšanas.

  +1 [+] [-]

, 2010-12-16 12:05, pirms 14 gadiem
Super raksts (ne tik daudz par saturu, bet formu)!

  +7 [+] [-]

, 2010-12-16 12:12, pirms 14 gadiem
saints83 rakstīja: Nu, bet tiešām, cik var visu laiku malt vienu un to pašu. Nu tas kaut kāds Stenlija kausa fināls bija. Ne pirmie un ne pēdējie tādi vārti. Priecājies vispār, ka ir tāda KHL, kur ļauj spēlēt citas valsts klubiem.
[/quote]
kāds Stenlija kausa fināls bija. Ne pirmie un ne pēdējie tādi vārti. Priecājies vispār, ka ir tāda KHL, kur ļauj spēlēt citas valsts klubiem.
neviens te nemaļ ''vienu un to pašu'', bet izsaka diezgan kompetentu viedokli...bija nonsenss, kuru nevar ignorēt...šoreiz cietēji bijām mēs, citu reizi būs kāds cits....šito problēmu nevar atstāt pašplūsmā - par to ir jārunā un tā ir jārisina.....

  +4 [+] [-]

, 2010-12-16 12:18, pirms 14 gadiem
Raitcha rakstīja: Risinājums ir elementārs, sarunu starp abiem tiesnešim atskaņo arēnā skaļi. nebūs nekādas tur aizdomas un rakšanas.
tad jau labāk rādīt videoatkārtojumu uz lielā monitora lai redz visi skatītāji .....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2010-12-16 12:47, pirms 14 gadiem
Nu bija kaut kāda kustība ar kāju kad bremzēja. Turpmāk jātriecas vārtusargā...

     [+] [-]

, 2010-12-16 14:47, pirms 14 gadiem
jaatskanjo saruna arena, un visa dzismu gramata... vienigais, kada valoda shie muldes?! alglju - pus krievi nesapratis, krievu - visi letinji njaudes

     [+] [-]

, 2010-12-16 16:12, pirms 14 gadiem
tapirs19 rakstīja: tad jau labāk rādīt videoatkārtojumu uz lielā monitora lai redz visi skatītāji .....
Raitchas teiktias par sarunas atskanosanu arena ir labaks, jo var jau ari radit to video atkartojumu uz kuba, bet ko tas dos? tiesnesis gribes iegriest un iegriezisis pamatojoties uz to, a lemumu pienema video tiesnesis. a sarunas atskanosanas gadijuma nebutu ka taja Puces jocina ''klau Vaņa, ja mes to golu ieskaitisim, tad mus te nolincos''

  -1 [+] [-]

, 2010-12-16 16:30, pirms 14 gadiem
playthegame rakstīja: Raitchas teiktias par sarunas atskanosanu arena ir labaks, jo var jau ari radit to video atkartojumu uz kuba, bet ko tas dos? tiesnesis gribes iegriest un iegriezisis pamatojoties uz to, a lemumu pienema video tiesnesis. a sarunas atskanosanas gadijuma nebutu ka taja Puces jocina ''klau Vaņa, ja mes to golu ieskaitisim, tad mus te nolincos''
...ja skatītāji redzēs to pašu videoatkārtojumu ko redz video tiesnesis, tad (videotiesneša) doma par blēdīšanos automātiski atkrīt ...turpretī ja būs dzirdama tikai saruna blēdīšanās nav izslēgta, jo videotiesnesim nav jāpamato kāpēc gols netiek ieskaitīts....respektīvi - viņš pasaka galvenajam - nebija gola un viss...

  +1 [+] [-]

, 2010-12-16 16:40, pirms 14 gadiem
Bet ko darīt, vienmēr viens būs malējais - ieguvējiem labais, zaudētājiem sliktais. Kāda starpība, video vai galvenais tiesnesis, vai kāds "eagle eye" dators neieskaitītu, zaudējušie vienalga šādā situācijā būs neapmierināti.

     [+] [-]

, 2010-12-16 18:21, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Bišķi nav saprotams, kāpēc NBA, NHL un NFL tiesneši paši skatās video un pieņem lēmumus, bet KHLā un pasaules čempionātā hokejā to dara kaut kāds "video tiesnesis".
Loģiskāk būtu, ka tas pats tiesnesis, kas ir laukumā, aiziet malā un noskatās.
Neredzu jēgu no šī vēl viena tiesneša, kurš turklāt vēl dažreiz (kā šajā gadījumā) sūdus sataisa.
Es nesaprotu, kāpēc, jūs visi liekat + viņam???
NHL atsevišķā vietā sēž 3 cilvēki, un skatās visas spēles, ja ir kāds strīdīgs moments, tad to noskatās tur, un viņu lēmumu, pasaka galvenais tiesnesis. Vienreiz, pa espn amerika lkm bija par šo video.