Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Kāpēc Fetels ir nepārspējams

Kāpēc Fetels ir nepārspējams
Sebastjans Fetels daudz mācījies no savām kļūdām, izveidojis lieliskas attiecības ar komandu un ticis pie teicamas mašīnas - tas viss ir uzvaru pamatā
FOTO: AP/"Scanpix"

Sebastjana Fetela un "Red Bull" komandas pārsvars šāgada F1 pasaules čempionātā bija un ir nospiedošs, vainagojoties ar vācieša otro titulu pēc kārtas četrus posmus pirms sezonas finiša un Konstruktoru kausu komandai. Fetels patiesi ir neapturams, turklāt ne tikai uz citu komandu pārstāvju fona, bet pat attiecībā pret kolēģi Marku Vēberu. Kas ir Fetela pārsvara pamatā?

Pats Fetels kautrīgi uzsver, ka lieliskās sekmes ir ne tik daudz viņa paša, cik visas komandas nopelns. Protams, Sebastjanam nevar nepiekrist, jo bez saliedēta darba ziemā un pavasarī, gatavojoties čempionātam, un arī pašā pasaules čempionāta posmu laikā nav iedomājams neviens F1 laureāts. Taču arī pašā "Red Bull" vienībā ir cilvēks, kam Fetelam pateicībā jāpaklanās vispirms.

Proti, runa ir par leģendāro Edrianu Ņūiju. Angļu konstruktors kopā ar Pīteru Prodromu un Robu Māršalu izgatavojuši brīnummašīnu, kas ar katru gadu kļūst arvien labāka un ātrāka. F1 apskatnieki tieši Ņūija darbu uzskata par Fetela panākumu galveno nodrošinātāju.

RB7 ir viena no labākajām Ņūija formulām, taču neaizmirsīsim arī to, ka pie stūres sēž cilvēks, bet līdz uzvarām viņu aizved ne tikai četri riteņi, bet arī mehāniķi, inženieri un stratēģi. Bet augsti kvalificētu darbarūķu F1 bagātākajā komandā netrūkst.

Kopīgiem spēkiem viņi panākuši, ka Fetela tehnika šosezon praktiski nepieviļ (to pašu var teikt arī par Marka Vēbera braucamo). Spriediet paši - nevienas izstāšanās, desmit uzvaras (vēl pie trim iespējams tikt šosezon), zemākā vieta - ceturtā.

Un atcerēsimies, ka arī pagājušogad Fetels bija gana ātrs, taču bieži vien atgadījās ķibeles ar tehniku. 2010. gadā Bahreinā un Korejā saniķojās dzinējs, bet Austrālijā vācieti pievīla problēmas ar bremžu disku. Šosezon situācija pilnībā mainījusies, un RB7 ir pilnīgi uzticams sabiedrotais, ko ar pedāli grīdā bez bažām var pilotēt Fetels.

Vācietis nu jau visiem pierādījis, ka var būt ātrs gan ar tukšām, gan pilnām degvielas bākām, gan sacīkstes sākumā, gan tās izskaņā. Viņš ir gandrīz vai nepārspējams kvalifikācijā, un F1 apskatnieki uzsver, ka vācietis spējīgs izspiest no mašīnas visu iespējamo, un svarīgākajā brīdī pat vēl vairāk.

Viena no galvenajām Fetela panākumu atslēgām ir lieliskā sadarbība ar "Pirelli" riepu ražotājiem. Ziemā Fetels apmeklēja itāliešu kompāniju (viņš bija vienīgais no visiem pilotiem, kurš iedomājās to izdarīt) un, protams, no riepu inženieriem izvilināja visu interesējošo informāciju. Šis fakts teicami apliecina to, cik nopietni vācietis un viņa komanda gatavojās sezonai.

Acīmredzot Fetels uzzināja arī to, ka ar jaunajām riepām jāapietas ļoti saudzīgi. Līdz šim apskatnieki domāja, ka šajā ziņā vācietis daudz grēko. Sezonas sākumā Vēberam klapatas sagādāja aizmugurējo riepu ātrā nodilšana, austrālietis ilgi nespēja pielāgot savu braukšanas stilu "Pirelli" ražojumam, turpretī Fetelam šajā ziņā problēmas neradās!

Džensons Batons vienā no pēdējām intervijām atzinis, ka pilotam ir vitāli svarīgi saliedēt ap sevi komandu, panākt darbinieku uzticību. Un šajā ziņā Fetels var kalpot par piemēru. Viņa cilvēciskās īpašības - vienkāršība savstarpējās attiecībās un dzīvesprieks - strādā pilota labā arī sacīkstēs: mehāniķi patiesi ir gatavi atdot visu, lai tikai redzētu Sebastjanu laimīgu.

Ņemot vērā to, ka F1 komandās nav paredzēta štata psihologu vieta, bet ģimenes ir tālu un retu reizi apmeklē posmus, sportistu dzīvē svarīga loma ir fizioterapeitiem. Soms Tomijs Permekoski ir Sebastjanam ne tikai labs palīgs sacīkšu nedēļas nogalēs, bet arī draugs. Un Fetels "Red Bull" komandā jūtas kā mājās.

Visbeidzot, Fetels daudz spējis iemācīties no savām kļūdām. Pagājušogad viņš izrāva uzvaru pēdējā posmā, taču sezonas laikā bieži iekūlās nepatikšanās. Turcijā vācietis saskrējās ar komandas biedru Vēberu, Ungārijā aizgulējās aiz drošības mašīnas, saņēma sodu un palika bez uzvaras, bet Beļģijā pamanījās taranēt Batona mašīnu.

Taču šosezon Fetels teju vai var kalpot par piemēru citiem - muļķīgu kļūdu tikpat kā nav (pilnībā bez tām iztikt gan vēl neizdodas). Sebastjans ir pārliecinošs, apsteidzot konkurentus, un tikpat drošs, aizstāvot pozīciju. Fetels sekmīgi tiek galā ar vēl vienu stereotipu, proti, to, ka viņš nemākt tikt garām sāncenšiem.

"Visi, kuri apgalvoja, ka viņš nav īsts pilots, bet tikai punktu krājējs, pēc drosmīgās Alonso apsteigšanas Moncā acīmredzot neticēja savām acīm. Šobrīd Fetels ir paraugpilots," uzsver "Red Bull" komandas vadītājs Kristians Horners, piebilstot, ka Sebs kļūstot arvien spēcīgāks.

     [+] [-]

, 2011-10-17 09:03, pirms 13 gadiem
kaut kas nav.... F1 visu laiku cīnās lai būtu cīņa, bet visu laiku uzrodas kāds, kam sanāk labāk un visu sezonu brauc pa priekšu. Garlaicīgi.

     [+] [-]

, 2011-10-17 13:49, pirms 13 gadiem
janem vera, ka pilotam kuram ir parliecinosi labaka formula ir daudz vieglak braukt bez kludam, vinam vienkarsi ir jabrauc un pasam nav japielauj kludas. pilotiem kuri ir burzma un cinas, ir daudz grutak vai pat neiespejami braukt bez kludam.Fettels ir lielisks pilots, bet vienalga, istie experti F1 piloti par labako vienalga sauc Alonso, bet F1 uzmanibu pelnosakais pilots ir Hamiltons.
Fettels ir laga puika, izcils talants, kurs ticis pie parliecinosi atrakas formulas, bet vins nav ne labakais, ne popularakais, ne pelnosakais ne kada cita zina pats vadosais.

  -1 [+] [-]

, 2011-10-17 23:25, pirms 13 gadiem
topošais Šūmahers