Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Briedis un kustīgais boksa maiss

Briedis un kustīgais boksa maiss
Mairis Briedis gatavojas nākamajam pārbaudījumam...

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

„Kārtējais boksa maiss!” – tā, uzzinot Maira Brieža nākamo pretinieku, neapmierinātību pauda boksa vērotāji, kuri Latvijā ir burtiski vai sadzimuši pēdējo mēnešu laikā. Piektdien viņš cīnās atkal. Vai atkal mūs gaida cirks ringā?

Piektdienas vakarā Mairis Briedis Bulgārijā aizvadīs savu trešo cīņu šogad. Ar ko tā būs zīmīga? Pirmkārt, viņš ir pārgājis uz savu svara kategoriju (smagsvari jeb līdz 91 kg), kurā arī cer izveidot veiksmīgu karjeru un kļūt par labāko pasaulē savā svara kategorijā. Otrkārt, gaidāmā cīņa būs pirmā astoņu raundu cīņa viņa karjerā. Pretinieks ir Vācijā mītošais turku bokseris Javuss Keless, kura vārds izskanēja jau bēdīgi slavenās Rīgas cīņas sakarā, taču beigās Rīgā ieradās Denijs Viljamss – tagad bēdīgi slavens bokseris Latvijā.

Keless uz papīra pēc nekāda boksa titāna neizskatās (8 uzvarētas cīņas, 6 zaudētas). Šogad ir atzīstami cīnījies „Bigger’s Better” seriālā. „Viņam vairāk apakšā ir amatieru boksa skola. Viņš ir ātrs, ļoti labi kustas ar kājām. Gara auguma,” savu pretinieku raksturo Briedis. Pāriešana citā svara kategorijā ir novedusi pie tā, ka pretinieks, ko mēs piektdienas vakarā redzēsim „Eurosport” kanālā, ļoti jūtami atšķirsies no tiem diviem milžiem, ko šogad jau esam redzējuši, nostāvot honorāru pret Briedi. „Viņš viennozīmīgi atšķirsies no abiem bokseriem, ar kuriem es cīnījos gada pirmajās divās cīņās. Ja tie bija tādi spēka vīriņi, kas bija lēni, tad šis būs tāds kustīgais,” saka Briedis. Smagsvaru konkurencē mazkustīgajiem virsū tāpat neuzskriesi, citi tikumi.

Gatavojoties šai cīņai, Briedis ir ļoti nopietni sparingojis. Konstantīns Airihs beidzot ir pārdevis māju, tāpēc varēja ierasties Rīgā, lai sagatavotu cīņai Mairi un sagatavotos pats, jo arī Airihu redzēsim Bulgārijā – viņš cīnīsies tur notiekošajā „Bigger’s Better” vienā vakarā ar Mairi. „Sparingoju ļoti nopietni – katru dienu, izņemot trešdienas un brīvdienas. Esmu cīņai sagatavojies labi, gatavs cīnīties visus astoņus raundus, ja vajadzēs,” gatavību pauž Briedis. „Cīnījāmies nežēlīgi...” viņš noteic, atzinīgi novērtējot savu gatavību cīņai. Fiziski ir pat panākts uzlabojums, tiesa, pretinieka izpēte gan ir atstāta novārtā. „Ja godīgi, nav bijis laika pētīt neko. Pats trenējos no rīta līdz vakaram, tad vēl ir darbs. Neiznāk laika piesēsties pie datora un pavērot viņa cīņas.” Neko daudz gan neesot ko pētīt, skaidro Mairis, jo internetā vien dažas esot atrodamas. Tiesa, Briedis savu nākamo pretinieku gana daudz jau ir paguvis redzēt klātienē, tā ka nekādām šokējošām atklāsmēm jau ringā nevajadzētu būt.

Briedis piekrīt SA+ apgalvojumam, ka šī cīņa būs pēdējās sulas spiešana, jo pēc tam būs mazliet jāievelk elpa, lai formas pīķī atkal mēģinātu trāpīt ap vasaru. Tiesa, piedāvājumu boksēties netrūkst. Viens bija pat ļoti vilinošs, taču nācās atteikt. „Bija piedāvājums aprīlī cīnīties ar Firatu Arslanu, bet boksēties trīs četras dienas pēc cīņas, turklāt vēl ar tik spēcīgu bokseri, - tas būtu neprāts. Grūti tagad kaut ko plānot. Jānocīnās, tad domās tālāk.” 42 gadus vecais Arslans ir bokseris, kura vārds komentārus neprasa, taču šoreiz mums šāds prieks ies garām. Vēl viena opcija ir boksēties maija beigās Sanktpēterburgā pret kādu vietējo bokseri, bet daudz ko izšķirs gaidāmā cīņa – ja tā būs smaga, tad vajadzēs vairāk laika, lai atjaunotos un sagatavotos nākamajam uznācienam. „Jāskatās, kāda būs sagatavotība. Ja cīņa notiks, tad maija beigās Sanktpēterburgā pret krievu bokseri. Jāparunā ar promoteri – redzēs, ko viņš teiks,” Briedis nesteidzas ar konkrētiem lēmumiem.

Briedis saka, ka ir gatavs boksēties visus astoņus raundus, es viņu pakacinu – šogad nepilni pieci pa divām cīņām vien ir sanākuši. Skaidrs, ka cilvēki, kas seko Brieža gaitām, vēlas redzēt Mairi uzvaram sev cienīgus pretiniekus. Elementāra patērētāju vēlme. Mairis sola, ka šoreiz būs, ko redzēt. „Domāju, šī būs interesanta cīņa. Bokseris ir agresīvs, brīžiem var būt arī netīrs – iesist ar galvu, iesist vēl kaut kur. Nu, kā jau tie „melnie vīriņi” – karstasinīgs. Mans uzdevums ir viņam neļaut to darīt,” teic Briedis. „Viennozīmīgi varu pateikt – cīņa būs interesanta, jo nebūs šoreiz pretī, kā cilvēki ir sākuši teikt, liels boksa maiss. Šis būs kustīgais boksa maiss,” ar ironiju saka latviešu bokseris.

Var just, ka Mairi, kurš ir aktīvs mediju vides izķidātājs (par savām gaitām), mazliet kairina valdošais noskaņojums – sak, ko viņš sit tos nabagus, padodiet viņam kādu cienīgu pretinieku, pagaidām nav taču nekā, ko redzēt. „Māju nevar uzcelt vienā dienā. Ir vispirms jāieliek pamati, tad jāuzceļ pirmais, otrais, trešais stāvs. Tikai tā mēs tiksim līdz 12 stāviem, kad būs arī jumts jāliek – tad jau būs ļoti interesanti,” ļoti tēlaini savas karjeras attīstības tendences raksturo pats bokseris. „Ar katru cīņu, ar katru pretinieku būs arvien interesantāk un interesantāk,” sola Briedis. „Bokseri, kas nāks man pretī, būs arvien spēcīgāki un pieredzējušāki. Nu, nevar tā uzreiz no pirmā stāva pārlēkt uz divpadsmito. Sparings ir sparings, bet man arī kādā cīņā ir jānoboksē seši līdz astoņi raundi. Promoters man saka, ka vācietis spēs noturēties visus astoņus raundus,” uz pakāpenības principu norāda Mairis Briedis.

Tiešo translāciju no Bulgārijas „Eurosport” sāks piektdien 21.00. Ir piešķirts stundu garš raidlaiks pirms „Bigger’s Better”, lai translētu divas profesionālā boksa cīņas – vienā boksēsies Brieža senais paziņa Lazaridis, otrā – mūsu Latvijas boksa cerība. Cerams, šoreiz būs mazliet interesantāk.

  +2 [+] [-]

, 2013-04-16 16:46, pirms 11 gadiem
Redzes! Vēlu veiksmi!

     [+] [-]

, 2013-04-18 14:11, pirms 11 gadiem
Cerams,vacieti uz dēļiem ...