Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Ovečkina "nožņaugšana"

Ovečkina "nožņaugšana"
"Capitals" līderis Aleksandrs Ovečkins sērijas pirmajā mačā nokļuva ciešās "Canadiens" hokejistu spīlēs
FOTO: AFP/"Scanpix"

Stenlija kausa izcīņas sērijas pirmajā mačā pret Monreālas "Canadiens" regulārā čempionāta uzvarētājas Vašingtonas "Capitals" allaž rezultatīvais un aktīvais kapteinis Aleksandrs Ocvečkins neizdarīja nevienu metienu (precīzāk - ne reizi netrāpīja pa vārtiem), un favorīte zaudēja 2:3...

Ko izslēgšanas turnīra mačos nozīmē neitralizēt pretinieku vadošos spēlētājus, domājams, lieki teikt, un monreālieši savu darbu paveica lieliski. Īpaši cieši spīles tika sakļautas ap Ovečkinu un Niklāsu Bakstrēmu.

"Viņš nespēlēja labi," par Ovečkinu izsakās "Capitals" galvenais treneris Brūss Bodro. "Protams, monreālieši lieliski sedza viņu, taču nedomāju, ka Aleksandrs spēlēja labi".

Protams, Ovečkins "Capitals" rindās nebija vienīgais, kurš netika pie rezultativitātes punktiem, taču viņš pamanījās spēli beigt pat bez metieniem pa vārtiem (nullīte šajā statistikas rādītājā bija vēl tikai diviem viņa komandas biedriem).

Ovečkins, kurš bija NHL regulārā čempionāta līderis izdarīto metienu skaita ziņā (368; tostarp četrās spēlēs ar Monreālu - 24) sāncenšu vārtsargu netraucēja tikai otro reizi sezonā. Atšķirībā no šī mača, 19. janvārī "Capitals" vismaz pieveica pretiniekus (Detroitas "Red Wings" ar 3:2).

Kur tas redzēts - "Capitals" izdara 47 metienus un vairāk nekā sešas minūtes spēlē vairākumā, bet Ovečkinam - 0? Precīzāk gan astoņas reizes Aleksandrs mēģināja ripu dabūt vārtos, taču piecreiz pretī apaļumam stājās sāncenši, bet trīsreiz ripa lidoja garām četrstūram. Tas neskaitās.

"Kad jūs izdarāt gandrīz 50 metienus un četrreiz spēlējat vairākumā, bet Ovečkins klusē, tur kaut kas nav kārtībā," uzsver Bodro.

Interesanti, ka abi Ovečkina maiņas partneri latviešu izcelsmes Maiks Knuble un Bakstrēms trešā perioda sākumā izvirzīja "Capitals" vadībā, tomēr kapteinis uzskata, ka viņu trio nenospēlēja savā līmenī (Knublem gan septiņi, Bakstrēmam - seši metieni).

"Domāju, ka mūsu maiņa pretinieku zonā vispār nespēlēja," atzīst Ovečkins. "Mums bija daudz iespēju un guvām vienus vārtus, taču nespēlējām tā, kā vēlējāmies. Vienkārši viņi mums nedeva brīvu telpu. Divi viņu puiši bija man priekšā, un vēl divi turēja Bakiju. Mums jāizrunājas par to, ko darīt tālāk, kā darbu veikt labāk".

Ovečkins arī uzslavē "Canadiens" aizsardzību, kas ierobežoja viņa maiņas spēles laiku sāncenšu zonā. "Ja radās iespēja uzspēlēt viņu zonā, monreālieši, tiekot pie ripas, to vienkārši izmeta uz laukuma vidu, un mums atkal nācās atkāpties. Iespējams, spēlējām pārāk vienkārši. Bet varbūt bijām pārāk cieši viens otram... Nezinu. Jānoskatās spēles videoieraksts un jādomā, kādas izmaiņas veikt". It kā nezinātu, kā pret viņu spēlēs pretinieks "play-off" mačā...

Ko "Capitals" būs izdomājusi, redzēsim jau naktī uz svētdienu pēc Latvijas laika, kad notiks otrā cīņa. Skaidrs, ka no līdera sliktāku spēli diez vai sagaidīsim.

"Ja viņš neizdara nevienu metienu, mums tas ir liels pluss," acīmredzamo patiesību apstiprina "Canadiens" uzbrucējs Maiks Kamalēri. "Nedomāju, ka tā turpināsies visu sēriju. Tāds spēlētājs kā viņš mēģinās tikt pie saviem metieniem".

"Sestdien ir nākamā spēle, un, domājams, viņš centīsies mest arvien vairāk," atzīst "Canadiens" vārtsargs Jaroslavs Halāks, kas atvairīja 45 raidījumus. "Viņš ir lielisks spēlētājs un var kārtīgi uzbliezt, taču mums jāizdara tas pats, ko paveicām šovakar".

"Būs grūti, jo viņš ir neapturams, ja tiek pie ripas uzbrukuma zonā," piebilst Kamalēri. "Pretī jābūt pieciem spēlētājiem, kuri var lasīt spēli un adekvāti reaģēt uz to. Tad jums rodas iespēja."

Slēpts komentārs: gii1981

  -4 [+] [-]

, 2010-04-16 10:50, pirms 14 gadiem
Ovečkins man riebjas.
viņš ir iedomīgs maita., bet tas tikai mans viedoklis.

Zinu, zinu. man tgd būs -42 blakus `ziņot`

  -1 [+] [-]

, 2010-04-16 11:04, pirms 14 gadiem
Ko viņš tev tādu ir izdarijis? auns....

  +1 [+] [-]

, 2010-04-16 11:10, pirms 14 gadiem
Palffy rakstīja: Ovečkins man riebjas.
viņš ir iedomīgs maita., bet tas tikai mans viedoklis.

Zinu, zinu. man tgd būs -42 blakus `ziņot`
Lai man arī liek -42,,viņš ir iedomīgs maita,,.Piekrītu!!! Čali jau čempī izslēdza un sanāca vien ,,purkš,,
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2010-04-16 11:25, pirms 14 gadiem
gii1981 rakstīja: P.S. Kad vienreiz beigs skandināt par to latviešu izcelsmes Knubli? viņš man liekas,ka vienīgais nezina par tādu LV!
Gana labi zina, ka viņam viens no vecākiem ir latvietis (tēvs, man liekas). Runāt gan nerunā vairāk par 2-3 vārdiem

  +2 [+] [-]

, 2010-04-16 14:22, pirms 14 gadiem
gii1981 rakstīja: Ko tur vairāk teikt-Canadiens labi "izslēdza" Ovečkinu no spēles! Tāds ar noteikti bija viņu trenera uzdevums! P.S. Kad vienreiz beigs skandināt par to latviešu izcelsmes Knubli? viņš man liekas,ka vienīgais nezina par tādu LV!
Izlasi interviju ar Irbi!

Irbe vēl stāstīja, ka mēģina viņam pamācīt latviešu valodu!

  -3 [+] [-]

, 2010-04-16 14:25, pirms 14 gadiem
nono rakstīja: Lai man arī liek -42,,viņš ir iedomīgs maita,,.Piekrītu!!! Čali jau čempī izslēdza un sanāca vien ,,purkš,,
Ar ko viņš ir tik iedomīgs???

Tas ka tev labāk patīk simulants Krosbijs, nenozīmē ka Ovečkins ir iedomīgs!!!

  -3 [+] [-]

, 2010-04-16 15:02, pirms 14 gadiem
gii1981 rakstīja: Ko tur vairāk teikt-Canadiens labi "izslēdza" Ovečkinu no spēles! Tāds ar noteikti bija viņu trenera uzdevums! P.S. Kad vienreiz beigs skandināt par to latviešu izcelsmes Knubli? viņš man liekas,ka vienīgais nezina par tādu LV!
Par to Knubli piekrītu +

  +1 [+] [-]

, 2010-04-16 15:26, pirms 14 gadiem
Jānis,Juris un Valdis rakstīja: Un tāpēc viņš ir iedomīgs?
Jūs kungs ar trim galvām pasekojiet ,,OVI,,ārpus ledus -manieres,stils,izteicieni...

     [+] [-]

, 2010-04-16 15:28, pirms 14 gadiem
uldis rakstīja: Ar ko viņš ir tik iedomīgs???

Tas ka tev labāk patīk simulants Krosbijs, nenozīmē ka Ovečkins ir iedomīgs!!!
Par Krosbiju vispār nerunāsim.