Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Vai čigānam var iesmērēt klibu zirgu? (Pērc Sporta Avīzi un lasi bez maksas)

Vai čigānam var iesmērēt klibu zirgu? (Pērc Sporta Avīzi un lasi bez maksas)
Edgars Gauračs
Foto: www.gsp.ro

Pēdējās dienās Rumānijā sacēlies tracis ap Latvijas futbolistu Edgaru Gauraču, kurš šoziem pārgāja no "Ventspils" uz Bukarestes "Rapid". Rumāņi ir tik saniknoti par spēlētāja savainojumu, ka pat pieļauj iespēju lauzt līgumu, kas tika parakstīts uz pusgadu ar iespēju pagarināt uz vēl trim sezonām.

Gaurača izīrēšana rumāņiem ir nozīmīgākais darījums, kuru šoziem paveikuši Latvijas futbola klubi. Var apbrīnot futbola kluba "Ventspils" amatvīru apsviedību un Gaurača aģentu daiļrunību, jo viņi prata ieskapēt preci, kas patlaban nedarbojas. Turklāt rumāņiem, par kuru izveicību klīst anekdotes!

Perspektīvo Latvijas futbolistu jau pagājušā gada nogalē satrauca cirkšņa savainojums, un pēc pēdējā mača Nīderlandē viņš devās uz medicīniskām apskatēm Vācijā. Ārsti pēc rūpīgas izmeklēšanas nolēma, ka varētu iztikt bez operācijas, atrisinot sāpošo problēmu ar dažādām procedūrām. Janvārī Gauračs turpināja ārstēties Minhenē, bet "Ventspils" pārstāvji neteica par to ne pušplēstu vārdiņu, un publiskajā telpā parādījās vienīgi informācija, ka futbolists pēc individuāla plāna trenējas Latvijā. Tikmēr turpinājās sarunas par viņa pāreju. Vienīgi pāris dienas pirms transfēru loga aizvēršanas Gauračs atbrauca uz Bukaresti, un rumāņi, satikuši sengaidīto spēlētāju, steidzās parakstīt līgumu ar viņu.

Tiešām var apsveikt ventspilniekus par veiksmīgo darījumu, jo vienīgi pēc parakstu uzlikšanas atklājās, ka "nopirktais zirgs ir klibs". Treniņnometnē februārī Turcijā Gauračs pārsvarā trenējās individuāli - cirksnis joprojām sāpēja, un pēc komandas atgriešanās Rumānijā viņam vakar tika veikts dažādu izmeklēšanu maratons. Klubā "Rapid" aizvien vairāk samilzt neapmierinātība ar pirkumu, un iekšējos strīdos tiek meklēts vainīgais, kurš nopirka Gauraču bez ārsta pārbaudes. Šodien no rumāņiem pienāca ziņa, ka viņi varētu pat lauzt īres līgumu un aizsūtīt Edgaru atpakaļ uz Latviju.

"Ventspils" vadība kopā ar Gaurača aģentu Marko Trabuki izstrādāja un īstenoja teicamu futbolista pārdošanas scenāriju. Gauračs netika sūtīts uz kaut kādām pārbaudēm vai atrādīšanos, jo pietika ar Latvijas U-21 izlases spēli pret vienaudžiem no Rumānijas, kurā viņš sabēra trīs bumbas pretinieku vārtos. Par viņa īri ir saņemti 50 000 eiro, un piedevām sarunāta pārdošanas cena gaidāmajā vasarā - 400 tūkstoši eiro. Protams, "Ventspils" cer arī uz otro summu, tāpēc nevar teikt, ka viņi ļoti gribēja apmanīt rumāņus. Tomēr "Rapid" niknumu var saprast, jo klubā cerēja, ka Gauračs palīdzēs cīņā par pirmo vietu Rumānijas čempionātā, kas atsāksies jau šīs nedēļas nogalē, nevis pēc futbolista traumas izārstēšanas.

 +13 [+] [-]

, 2010-02-16 18:35, pirms 15 gadiem
Nosaukums vnk graujoš

  +2 [+] [-]

, 2010-02-16 18:47, pirms 15 gadiem
nja, labaku virsrakstu vnk nevar izdomat!

  +1 [+] [-]

, 2010-02-16 18:47, pirms 15 gadiem
iisteniibaa rumaanji pashi vainiigi! normaalos klubos pirms pirkt speeleetaaju, tiek veikta padziljinaata veseliibas paarbaude.....taa ka rumaanji pashi nolazhojaas!

  +1 [+] [-]

, 2010-02-16 18:54, pirms 15 gadiem
"Vai čigānam var iesmērēt klibu zirgu?" un "Turklāt rumāņiem, par kuru izveicību klīst anekdotes!"

Pēc šī saprotu, ka starp rumāņiem un čigāniem ir likta vienādības zīme vai tā ir tikai mana iedoma?

  +1 [+] [-]

, 2010-02-16 18:55, pirms 15 gadiem
Bet, ja par tēmu. Tad nu rumāņi tiešām ir paši vainīgi, ka nelika futbolistam veikt medicīniskās pārbaudes, kas mūsdienās ir neatsverama transfēra procedūra.

  +1 [+] [-]

, 2010-02-16 19:04, pirms 15 gadiem
hahaha aarpraats bet cerams ka neaizmetiis Gauraču atpakalj

     [+] [-]

, 2010-02-16 19:45, pirms 15 gadiem
Viss ir kārtībā, šodien pārbaužu atbilde ir saņemta, un viss ir +/- kārtībā. Trenējas ar Rapid Edgars, slavē fanus un nevar sagaidīt debiju:
prosport.ro: Gauracs: 'Fanii Rapidului sunt cei mai tari din...

Cita lieta, ka Rapid grib nopirkt vēl vienu uzbrucēju.

     [+] [-]

, 2010-02-16 20:09, pirms 15 gadiem
Pamēģini rumāni nosaukt par čigānu .... vai čiganu par rumāni , par tādiem vārdiem viņi tev pastāstīs labi - kur istenībā dzīvoja čigāni ...

     [+] [-]

, 2010-02-16 22:39, pirms 15 gadiem
jakijs rakstīja: Pamēģini rumāni nosaukt par čigānu .... vai čiganu par rumāni , par tādiem vārdiem viņi tev pastāstīs labi - kur istenībā dzīvoja čigāni ...
tu esi čigāns vai kā???