Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Pēc paša iniciatīvas...

Pēc paša iniciatīvas...
Roberts Petrovickis atkal spēlēs Rīgā.
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Ar centriem Rīgas Dinamo parasti netrāpa jeb – trāpa katrā n-tajā mēģinājumā. Tagad ir sastāvam pieslēgts centra uzbrucējs, kas patiešām ir pārbaudīts šajā postenī. Turklāt – Petrovickis atbilst visiem priekšnoteikumiem, lai Šuplers būtu laimīgs.

Roberta Petrovicka iegāde sezonas vidū bija gaidāma,. Ne tādā nozīmē, ka tieši šis konkrētais cilvēks bija vajadzīgs, bet – līdz janvāra vidum Dinamo bija apņēmušies pastiprināt sastāvu. Kas viņiem trūka, bija redzams pa gabalu, jo kā teica menedžeris Sējējs, „labus centrus tirgū atrast grūti”. Mums ar centriem kopumā ir veidojies kā murgainā pasakā – ja neesam pirms tam redzējuši, dzirdējuši vai pataustījuši konkrēto censoni, var sanākt, ka nopērkam maisu. Bet – kas maisā, tas nav zināms. Tā tas bija ar Iguldenu, tā tas bija ar Troteru, tā tas bija pat ar Mikušu, ko teicās zinām gan Normunds, gan Jūlis. Gluži vai kā apmātība vai arī – aģentu izveicība, iesmērējot vajadzīgo. Tāpēc Sējēju var saprast – ja tirgū ir brīvs tāds, kurš tiešām ir izmērīts ar paša rokām – jāņem ciet. Jo ar svešajiem nesanāk, būsim godīgi. Bet ar zināmajiem vismaz ir prognozējami. Hartigana piemērs to apliecina, tagad to pasvītro arī Petrovickis. 37 gadus vecais slovāku veterāns bija kopā ar komandu pērn, arī ieleca sastāvā sezonas gaitā un savu darbu izdarīja. Protams, var vēlēties vienmēr vairāk, taču izslēgšanas spēlēs Roberts strādāja no sirds.

Šajā laikā tirgū meklēt spēlētāju nav viegli, lai gan – nesalīdzināmi vieglāk kā sezonas sākumā. Pirmkārt, krastā paradās pirmie kucēni, kurus citos dīķos mēģināja slīcināt. Tie ir spēlētāji, kas tomēr nav attaisnojuši komandu cerības. Otrkārt, ne visos gadījumos viņi ir brāķi. Petrovickis sezonu sāka Somijas spēcīgākās līgas klubā „Kaipa”, taču pirms dažām dienām pēc paša iniciatīvas lauza līgumu. Ko nozīmē paša iniciatīva? 13 čempionāta spēlēs viņš guva divus vārtus un izdarīja piecas piespēles. Četras soda minūtes... Normāli. Iztēlosimies publiskāko versiju stāstam par paša iniciatīvu: hokejistu neapmierina vide un komanda, kurā viņš atrodas un viņš palūdz somiem vienoties par attiecību izbeigšanu. Zinot, ka Petrovickis nav lēts prieks, droši vien somi no Kaupio bija ar mieru viņa vēlmi apmierināt. Labi abiem. Tas notika pirms dažām dienām. Ja tagad Roberts ir Rīgā (un šajā brīdī viņš patiešām jau ir ieradies, rīt izies medicīnisko apskati), tad tēlojumam vajag turpinājumu. Visticamāk, ka piedāvājumu no Rīgas viņš saņēma vēl būdams gana aktīvs somu galā un tikai pēc tam sekoja vienošanās par līguma laušanu. Dinamo zināja, ka viņiem vajag tieši Petrovicki. Citādi, nav loģiska viņa zibenīgā pilsētu maiņa, jo – šobrīd viņam tāpat neviens neskrietu pakaļ. Diezgan ticami, ka Šuplers izdīca šo variantu, jo pirms tam līdzīgi bija noticis ar Mikušu. Kad pēdējais eksperiments izgāzās, treneris droši vien godīgi piezvanīja Robertam un painteresējās par viņa iespējām. Divi argumenti: pirmkārt, bija vajadzīgs plāksteris Šuplera pašapziņai – Mikuša gadījums tomēr rīvēja kantis, jo tā bija trenera ideja šādā veidā un ar šādu hokejistu veikt izmaiņas komandas spēlē. Otrkārt, Petrovickis tomēr ir cita klase, ja salīdzinām ar jau mums zināmo kaķīti, kas tomēr noslīka... Tādā versijā arī menedžerim nevajadzētu sevi mocīt ar sirdsapziņas pārmetumiem, ka atkal ir pirkts centrs, bet dabūts kaut kas... Jā, un vēl paturam prātā, ka Jūlis tomēr vēlējās izlīdzināt slovāku diasporas klātbūtni Rīgas Dinamo, jo tā viņam pašam drošāk. Petrovicka autoritāte ir neapšaubāma.

Ko tagad darīt ar jauniegūto? Skaidrs, ka Robertam ir apsolīts līgums, nevis pārbaudes laiks. Tāpēc jau no somiem viņš tik mudīgi aiztinās, jo zināja, ka nākamā pietura būs Rīga. Ja nebūtu garantijas, viņš šādu soli pirms Ziemassvētkiem nespertu. Ar ko viņu liks spēlēt kopā? Viena doma: vajadzētu tomēr atraisīt Troteru pēc pilnas programmas. Tātad – Petrovickis pa vidu, vienā malā Karsums, otrā – Troters. Ja atsakāmies no kanādieša atdzīvināšana, tad viņa vietā nāk iekšā Ankipāns. Hmmm - par lēnu apgriezieni priekš Karsuma, jo arī Petrovickis jau šajā vecumā nav skrējējs. Maz ticams, ka Robertu varētu virzīt uz ceturtās maiņas pusi. Tur paliks Džeriņš pa vidu, ar Bukartu un Meiju (Ankipānu?) pa malām. Jā, un Petrovicki tomēr pilnīgi stabili varēs izmantot vairākumā – ar viņa piespēļi kultūru viss ir kārtībā un arī laukumu viņš redz gana asi un plaši. Vajadzētu sanākt. Ko arī novēlam.

Slēpts komentārs: normiic

  +7 [+] [-]

, 2010-12-15 14:54, pirms 14 gadiem
Būs labi!

 +17 [+] [-]

, 2010-12-15 14:54, pirms 14 gadiem
"Vajadzētu sanākt. Ko arī novēlam."

+10

 +16 [+] [-]

, 2010-12-15 14:56, pirms 14 gadiem
normiic rakstīja: Eh, nebūtu RD, VEF un SK Cēsis drīz vien, šķiet, SA un SA+ neviens nepirktu. Varbūt, ne sakarā ar šo rakstu, bet man RD ir jau par daudz! SA lieku plauktā nelasītu jau kuro nedēļu pēc kārtas..
Pieķēru sevi pie fakta, ka patiesībā "īsto" Sporta Avīzi abonēju tikai tāpēc, lai varētu lasīt Pučes rakstus SA+... Žurnālā izlasu tikai par hokeju, futbolu, un, ja galīgi nav ko darīt, par basketbolu.

  +7 [+] [-]

, 2010-12-15 14:59, pirms 14 gadiem
Troteru salikt kopā ar Petrovicki būtu loģiski gudrākais scenārijs Tā kā Šuplers un loģika darbojas kā antonīmi, tad par iznākumu varam gaidīt nākamo Dinamo oficiālo paziņojumu.

  +1 [+] [-]

, 2010-12-15 15:04, pirms 14 gadiem
Bija jau žēl ka Robertu nepaturēja pēc sezonas, bet nu atpakaļ ir Bet no otras puses 4maiņu arā jaukt negribās un no uzbrucēju gala atkritēju arī pagaidām nav, ja nu tikai kādi savainojumi, bet ja tiksi play-off, viņš noderes!

  +7 [+] [-]

, 2010-12-15 15:24, pirms 14 gadiem
Tiešām labs spēlētājs un patīkams cilvēks, kas spēs komandā ienest jaunas vēsmas!

  +5 [+] [-]

, 2010-12-15 15:26, pirms 14 gadiem
smilchs2 rakstīja: Pieķēru sevi pie fakta, ka patiesībā "īsto" Sporta Avīzi abonēju tikai tāpēc, lai varētu lasīt Pučes rakstus SA+... Žurnālā izlasu tikai par hokeju, futbolu, un, ja galīgi nav ko darīt, par basketbolu.
Ar mani ir precīzi tas pats!
Bet par Petro - man liekas, ka tik pieredzējis, hokejists-autoritāte, var tikai pastiprināt sastāvu, ne vājināt to. Turklāt, no psiholoģiskā viedokļa - zināms kadrs arī lielākajai daļai mūsu komandas.

 +19 [+] [-]

, 2010-12-15 15:33, pirms 14 gadiem
Vai tagad varētu būt maiņas?
Ņiživijs - Hartigans - Surovijs
Dārziņš - Sprukts - Rēdlihs
Karsums - Petrovickis - Troters
Bukarts - Džeriņš - Ankipāns?

  +2 [+] [-]

, 2010-12-15 15:34, pirms 14 gadiem
smilchs2 rakstīja: Pieķēru sevi pie fakta, ka patiesībā "īsto" Sporta Avīzi abonēju tikai tāpēc, lai varētu lasīt Pučes rakstus SA+... Žurnālā izlasu tikai par hokeju, futbolu, un, ja galīgi nav ko darīt, par basketbolu.
Arii paglaudiishu Armandu pa spalvai. Arii es lasu SA vairaak vai mazaak deelj Armanda raxtiem. Atziishos, citi sporta veidi mani ne visai interesee, tamdeelj iipashi neiespringstu uz vinju raxtiem, bet par hokeju runaajot SA raxtos vieniigie par kuriem ir veerts maksaat ir Armanda un Matulja apcereejumi. Raxti no seerijas "Ko vinji izdariija""cik tur stundas peec macha" ir zema liimenja sausas statistikas uzskaitiijums, par kuriem nu gan nav veerts maksaat, vinji vareeja buut SC sadaljaa par velti

  +1 [+] [-]

, 2010-12-15 15:35, pirms 14 gadiem
Tas , ka Petro zinaaja par RD, pirms lauza ligumu ar somiem ir skaidrs. var tikai paslaveet Normunda izveiciibu. Jo tieshi ar Petro vareetu kas mainiities pagaidaam tragjiskajaa vairaakuma izspeelee. Visu cienju Hartiganam, bet redzams , ka vinjsh ir no ZA hokeja, diezgan "dubov vijs", Petro funktieris bija labaaks, Hartigans atkal jaunaaks un spraunaaks, bet vairaakumaa vajag centru- radiitaaju, nevis jauceeju (kaa Sprukts- labaakais uzbruceejs aizsardziibaa)

  +8 [+] [-]

, 2010-12-15 15:51, pirms 14 gadiem
PrinC1t rakstīja: Vai tagad varētu būt maiņas?
Ņiživijs - Hartigans - Surovijs
Dārziņš - Sprukts - Rēdlihs
Karsums - Petrovickis - Troters
Bukarts - Džeriņš - Ankipāns?
Netīk Ankipānu tik zemu redzēt, bet kopumā izskatās ok - varbūt ar savām pasēm un kapāšanu palīdzēs 4.maiņai biežāk tikt pie goliem/noraidījumiem.
Troteru tiešām vajadzētu mēģināt atraisīt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2010-12-15 15:57, pirms 14 gadiem
Īstenībā, negaidīti - labāk jau ir pieturēties pie pārbaudītām vērtībām. To darbu ko Roberts sezonas beigās izdarīja bija vien vērts ar viņu pagarināt līgumu, bet nu ko vairs ...

Ja tā pievēršam uzmanību pārbaudītām "vecajām" vērtībām, tad nebija slikts Mets Elisons, kuram pienesums pirmajā sezonā bija ļoti augsts. Kāpēc ar Metu nepagarināja līgumu, hmm par dārgu?

  +5 [+] [-]

, 2010-12-15 16:30, pirms 14 gadiem
PrinC1t rakstīja: Vai tagad varētu būt maiņas?
Ņiživijs - Hartigans - Surovijs
Dārziņš - Sprukts - Rēdlihs
Karsums - Petrovickis - Troters
Bukarts - Džeriņš - Ankipāns?
Un ja maiņai labi ies tad pie pirmo maiņu buksēšanas, maiņas mainīsies ar vietām!

  +9 [+] [-]

, 2010-12-15 16:36, pirms 14 gadiem
Pēteris Neimanis, VB rakstīja: Netīk Ankipānu tik zemu redzēt, bet kopumā izskatās ok - varbūt ar savām pasēm un kapāšanu palīdzēs 4.maiņai biežāk tikt pie goliem/noraidījumiem.
Troteru tiešām vajadzētu mēģināt atraisīt.
Piedevām Ankipānam, visticamāk, joprojām liktu spēlēt arī mazākumā - tā kā kopējais spēles laiks arī pārstāvot 4. maiņu viņam nebūtu nemaz tik mazs.

  +7 [+] [-]

, 2010-12-15 16:51, pirms 14 gadiem
PrinC1t rakstīja: Vai tagad varētu būt maiņas?
Ņiživijs - Hartigans - Surovijs
Dārziņš - Sprukts - Rēdlihs
Karsums - Petrovickis - Troters
Bukarts - Džeriņš - Ankipāns?
Diezgan ticams variants,jo Meija 4.maiņā nevelk,bet Ankipāns nevelk augstāk!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-12-15 17:57, pirms 14 gadiem
vienkāršifans rakstīja: Diezgan ticams variants,jo Meija 4.maiņā nevelk,bet Ankipāns nevelk augstāk!
Man arī liekas, ka ticami.

Tas, protams, ar noteikumu, ka Hartijs un Lauriņš izveseļosies pēc nedēļas...

  -2 [+] [-]

, 2010-12-15 18:28, pirms 14 gadiem
Lauris-Sprukts-Miķelis
Ņiživijs-Petro-Surovijs
Karsums-Hartijs-Troters
Bukarts(Meija)-Džera(Karamnovs)-Ankijs

  +5 [+] [-]

, 2010-12-15 18:36, pirms 14 gadiem
Nu viss jau kruta. Žēl tikai Štāla....

  +3 [+] [-]

, 2010-12-15 18:43, pirms 14 gadiem
ex-es rakstīja: izskatās ka SA+ lasītājiem viss skaidrs ar maiņām - visiem tikai viens variants. Bet kas būs ciparu kungam padomā?
Ciparu kungs arī atrada Petrovicki nevis Jūlis

     [+] [-]

, 2010-12-15 18:49, pirms 14 gadiem
esmu starā !!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2010-12-15 20:01, pirms 14 gadiem
Ģimenes uzņēmums papildināts ar slovāku pensionāru! Gaidām rezultātu.

  -1 [+] [-]

, 2010-12-15 22:02, pirms 14 gadiem
Ko Puče rakstīsies, kad Mikušs sāks gūt vārtus pret RD?

  +2 [+] [-]

, 2010-12-15 22:26, pirms 14 gadiem
Šis būs gaidīts spēlētājs!

     [+] [-]

, 2010-12-16 13:56, pirms 14 gadiem
Es gan neesmu tik drosh, ka Shuplers nemegjinas Robi ielikt Hart vieta, kaut tikai paprovet, jo abi ir slovaki, kuri lieliski saprotas ar Niziviju. Katraa zinjaa bus labak, tas nu ir skaidrs!

     [+] [-]

, 2010-12-17 03:58, pirms 14 gadiem
ko jūs te maiņas veidojat. to darīs pans Baco, numerologs.