Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

KHL "sezonas atklājums" ieradies Rīgā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

KHL "sezonas atklājums" ieradies Rīgā
Sanktpēterbugas SKA vārtsargu Iļju Ježovu līdz šai sezonai daudzi nemaz nezināja...

Katru sezonu Kontinentālajā hokeja līgā parādās jauni spēlētāji un šī sezona nav izņēmums. Katru sezonu kāds vai vairāki no jaunajiem kļūst par "sezonas atklājumu" un šī sezona nav izņēmums. 24 gadus veco Sanktpēterburgas SKA vārtsargu Iļju Ježovu līdz šai sezonai zināja tikai hokeja aprindās un tie, kas cītīgi seko visiem hokeja turnīriem - vienalga, kur tie risinātos. Tieši Iļja Ježovs šosezon ir lielākais sezonas atklājums, turklāt viņa debija KHL notika tieši spēlē pret Rīgas "Dinamo".

Pirms tam SKA galvenais treneris Milošs Ržiha bija izlaidis Iļju Ježovu uz vienu "bullīti" (viņš to neatvairīja) mačā pret Minskas "Dinamo", taču īstā debija KHL viņam notika 3. okrobrī spēlē ar Rīgas "Dinamo". Ježovs atvairīja 31 no 32 metieniem un visus trīs rīdzinieku "bullīšus", lielā mērā sekmēdams savas komandas uzvaru. Kopš tās dienas par viņu sāka interesēties visi. No kurienes viņš vispār uzradās? Patiešām - pirms sezonas Ježovu ņēma uz SKA kā ceturto vārtsargu pēc 2010. gada pasaules čempiona čeha Jakuba Štepāneka, 2002. gada pasaules čempionāta labākā vārtsarga Maksima Sokolova un jaunā talanta, šā gada U20 pasaules čempiona Dmitrija Šikina. Tagad Ježovs ir stabils otrais numurs aiz pašreiz labākā KHL vārtsarga Štepāneka (labākais atvairīto metienu procents un mazākais caurmērā ielaisto ripu skaits vienā mačā - attiecīgi 95,2 un 1,3) muguras, turklāt Ježovs jau ir iekļauts starp Krievijas izlases kandidātiem un nupat otrās izlases sastāvā sekmīgi spēlēja turnīrā Baltkrievijā.

No gaisa krīt tikai sniegs vai lietus lāses. Iepriekšējās divas sezonas Ježovs aizvadīja Sanktpēterburgas komandā VMF, kas piedalās Augstakās līgas čempionātā, bet pagājušajā vasarā viņš tika uzaicināts uz Ņujorkas "Rangers" vasaras treniņnometni. Skaidrs, ka konkurēt ar zviedru Henriku Lundkvistu vai Martinu Bironu viņam vēl nav pa spēkam, taču arī ne jau VMF komandā "reindžeri" pamanīja Ježovu un uzzināja par viņu. Patiesībā Iļja Ježovs nemaz nav Krievijas hokeja audzēknis - hokeju viņš sāka spēlēt Monreālā un tikai pirms dažiem gadiem atkal ieradās Krievijā.

Iļja Ježovs ir dzimis Krasnodarā, bet kopš 9 gadu vecuma kopā ar ģimeni dzīvo Monreālā. Iļja mācījās franču skolā un tieši franču valoda ir viņa pirmā valoda, otrā valoda - angļu valoda un pirms atgriešanās Krievijā viņš krieviski sliktu runāja, vēl sliktāk - lasīja, bet rakstīt vispār gandrīz neprata. Krasnodarā Iļja trenējās peldēšanā, bet hokeju sāka spēlēt tikai 13 gadu vecumā šīs spēles mekā Monreālā. Sākumā viņš bija uzbrucējs, bet tad pats nolēma kļūt par vārtsargu. Vispirms Ježovs spēlēja sava vecuma vājākajā komandā, bet jau pēc sezonas - spēcīgākajā komandā. Jau 16 gadu vecumā viņš pameta mājas un spēlēja dažādās Kanādas komandās dažādās līgās. Tajā skaitā arī Ontario provinces induāņu pilsētas Akvasačnas komandā. Ježova elks bija Roberto Longo un viņam pat bija izdevība kopā ar savu elku trenēties - četras vasaras pēc kārtas viņš trenējās kopā ar Roberto brāli Fābio pie vārtsargu trenera Anžē Luī Lazarra un dažas reizes šajos vasaras treniņos piedalījās Roberto Longo, kurš tolaik spēlēja Floridas "Panthers", bet kura ģimenes māja joprojām ir Monreālā un vasaras viņš parasti pavada šeit. Vēl viens Ježova elks ir Tims Tomass no Bostonas "Bruins". Ar laiku Iļju sāka aicināt AHL komandas, par viņu Ziemeļamerikā jau zināja, taču tad viņam uzradās krievu aģents un tas piedāvāja braukt uz vēsturisko dzimteni. Dažu mēnešu laikā Ježovs saņēma Krievijas pilsoņa pasi un ieradās Sanktpēterburgā. Tas bija pirms trim gadiem. Ieradās kā jauns un nezināms, bet jau labi apmācīts un lielisku Ziemeļamerikas (Kanādas) vārtsargu skolu ieguvis spēlētājs. Tāpēc Ježova spēles stils atšķiras no daudzu KHL vārtsargu spēles stila un tāpēc viņš nav burtiski nokritis no gaisa - Augstākajā līgā viņš pagājušajā sezonā bija viens no labākajiem vārtsargiem un tāpēc tika uzaicināts uz SKA. Lai pamēģina - paskatīsimies, kas iznāks...

Kamēr Jakubs Štepāneks ārstēja savainojumu, tikmēr Iļja Ježovs pārliecinoši sargāja SKA vārtus - viņš piedalījās 11 spēlēs un atvairīja 92 procentus metienu. Redzēsim, kuru vārtsargu SKA galvenais treneris Milošs Ržiha liks vārtos trešdien "Arēnā Rīga".

  +8 [+] [-]

, 2011-11-15 12:46, pirms 13 gadiem
Kvalitatīva informācija no Anatolija puses!
P.S. Pat ja šis lieliskais vārtsargs būs vārtos, cerams beidzot mācēsim atslēgt SKA vārtus, tomēr ar 1 vārtiem būs par maz!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-11-15 13:42, pirms 13 gadiem
sandis444 rakstīja: Vai tieši viņš ir sezonas lielākais atklājums par to var pastrīdēties..
Nu tad pastrīdies gudriniek

     [+] [-]

, 2011-11-15 14:13, pirms 13 gadiem
Vienmēr patikuši tādi hokejisti, kuri it kā izlien no nekurienes un pārsteidz visus Tad, kad sāk pētīt vienmēr izrādās, ka nav jau no nekurienes un tomēr zināma veiksmes deva tur ir. Fakts, ka viņš tikai no 13 gadiem sāka trenēties hokejā ir apbrīnojams ņemot vērā ko viņš ir sasniedzis

     [+] [-]

, 2011-11-16 15:21, pirms 13 gadiem
iztulkots vārds vārdā