Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Ne tikai grands var būt papildus stimuls

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Ne tikai grands var būt papildus stimuls
Vai Latvijas kausa ieguvējam FK "Ventspils" izdosies atvest uz Latviju horvātu futbola leģendu Robertu Prosinečki un vienu no slavenākajiem serbu futbola klubiem Belgradas "Crvena...

Vistuvāk iekļūšanai Eiropas kausu izcīņas (UEFA Eiropas līgas) 3. kvalifikācijas kārtā no Latvijas futbola klubiem ir FK "Ventspils". Uzvara ar 1:0 Soļigorskā vēl neko nenodrošina, bet tikai paver labas izredzes spēlēt kvalifikācijas turnīra pēdējā kārtā. Ventspilnieku potenciālais pretinieks 3. kvalifikācijas nebūs ne Madrides "Atletico", ne "kaut vai" Alkmāras AZ, bet ir Belgradas "Crvena Zvezda". 1991. gada Čempionu kausa ieguvējs pašreiz nav Eiropas futbola grands, bet vai tad tikai iespējamā tikšanās ar kādu grandu ir papildus stimuls tikt tālāk?

Tikšanās ar kādu no Eiropas slavenākajiem un bagātākajiem klubiem - tas ir krietns papildienākums no TV pārraidēm, ne tikai nauda par tikšanu līdz šim grandam (par iekļūšanu nākamajā kārtā)no UEFA, tā ka tas ir labs stimuls ne tikai no sportiskā, bet arī no materiālā viedokļa. Belgradas "Crvena Zvezda" slavenākais cilvēks ir komandas galvenais treneris horvāts Roberts Prosinečki, kurš ar šo klubu 1991. gadā ieguva Čempionu kausu, kurš ir viens no slavenākajiem horvātu futbolistiem vispār (3. vieta 1998. gada Pasaules kausā), kurš spēlējis gan Madrides "Real", gan FC "Barcelona". Viņam līdzīgu spēlētāju "Sarkanās zvaigznes" rindās pašreiz nav, pazīstamākie ir Serbijas izlases aizsargs, Francijas kausa ieguvējs ar "Sochaux" un Vācijas kausa ieguvējs ar Brēmenes "Werder" Duško Tošičs, Ganas izlases aizsargs 2010. gada Pasaules kausa finālturnīrā Lī Addī un centra pussargs Nenads Kovačevičs, kura rēķinā ir 25 spēles Serbijas/Melnkalnes un Serbijas izlasēs. "Crvena Zvezda" vārds tik un tā ir pietiekami skaļš futbola pasaulē un tikt spēlēt ar vienu no slavenākajiem serbu futbola klubiem jau vien ir papildus stimuls. Un ja nu izdodas "Sarkano zvaigzni" apdzēst? Rodas jauns stimuls - kvalifikācijas turnīra 3. kārtā varbūtība tikties ar kādu no grandiem (ar visām no tā izrietošajām labajām sekām) kļūst daudz lielāka. Vispirms gan jāpārvar Soļigorskas "Šahtjor" barjera, jo Baltkrievijas vicečempions nav nolicis ieročus. Tikai četru minūšu garš abu komandu pirmās spēles videoapskats liecina, ka galaiznākums Soļigorskā varēja būt ventspilniekiem arī negatīvs, bet varēja būt - vēl labāks, tā ka 21. jūlijā Ventspilī notikt var viss kaut kas. Izdarīta vēl tikai puses no darba.

"Liepājas metalurgam" piedalīšanās UEFA Eiropas līgā ar spēlēm pret Zalcburgas "Red Bull" visticamāk arī beigsies, tā ka nav pat svarīgi, ka pēc tam pretī varētu nākt objetīvi vājāks pretinieks slovaku FC "Senica" personā. Toties skontiešiem UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra 2. kārtā pirms atbildes spēles Krakovā ir radies liels papildus stimuls censties paveikt gandrīz vai brīnumu, kaut gan 3. kārtā neviens no grandiem pretī nenāks. "Skonto" un "Wisla" pāra uzvarētājs tiksies ar bulgāru "Litex" vai Melnkalnes FC "Mogren", bet tas savukārt dod pavisam citu un nebūt ne mazāku stimulu - abi nebūt nav neuzvarami pretinieki, kas nozīmē, ka ir izredzes tikt Čempionu līgas play off kārtā un no tās - vismaz Eiropas līgas grupu turnīrā. Vai nav pietiekami labs un uz brīnumu iedvesmojošs stimuls?

Viss uzrakstītais, protams, ir tikai teorija. Kā būs praksē - to zināsim 19. ("Skonto") un 21. (FK "Ventspils") jūlija vakarā. Bet sapņot, kā zināms, nav aizliegts un tieši ar sapņošanu ne reizi vien sākās lielu mērķu sasniegšana.

Slēpts komentārs: amphik

 +10 [+] [-]

, 2011-07-15 17:04, pirms 13 gadiem
amphik rakstīja: raksts ne par ko, ja nav ko rakstīt varbut labāk nerakstīt...
Komentārs ne par ko, ja nav ko rakstīt, tad varbūt labāk nerakstīt?

  +4 [+] [-]

, 2011-07-15 19:03, pirms 13 gadiem
kreipāna k-ngs paldies par rakstu
cerēsim uz atbildes spēlēm,labām spēlēm!

     [+] [-]

, 2011-07-17 12:21, pirms 13 gadiem
Paldies par rakstu!