Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Ceturtā diena: itālieši sāk aizstāvēt titulu

Ceturtā diena: itālieši sāk aizstāvēt titulu
Itāliešiem jācer, ka viņu pamatvārtsargs Džanluidži Bufons ātri atgūsies pēc traumas.
Foto: AFP

Pasaules futbola čempionāta ceturtajā dienā cīņā iesaistījās pašreizējie Pasaules kausa īpašnieki itālieši. Kādus secinājumus var izdarīt pēc viņu pirmā mača pret Paragvaju?

Holandieši priecē ar uzvaru, nevis ar skaistu spēli
Nīderlandes izlasei Latvijā ir daudz līdzjutēju, jo šī komanda visos laikos ir demonstrējusi skaistu uzbrukuma futbolu. Holandiešu izvēlētā futbola filozofija piekaļ skatītājus televīzijas ekrāniem, liekot aizrautīgi sekot līdzi laukumā notiekošajam, taču pirmdienas mačā pret dāņiem viens otrs Nīderlandes izlases fans varēja iemigt. Par vienmuļo spēles iesākumu drīzāk varēja vainot dāņus, kas izvēlējās masveidīgas aizsardzības taktiku. Loģisks lēmums, jo ielaisties atklātā futbolā ar holandiešiem būtu neprāts.

Dānijas izlases taktika gandrīz attaisnojās, jo pirmajā puslaikā dāņi sākumā noturēja 0:0 un beigās pretuzbrukumos gandrīz guva vārtus. Holandiešiem vienīgi otrajā puslaikā izdevās izdarīt to, kas prasījās jau spēles sākumā - gūt ātrus vārtus. Protams, palīdzēja dāņu aizsargi, taču tā jau ir nianse. Dānijas futbolisti, nokļuvuši zaudētāju lomā, nespēja izmainīt spēles gaitu - pietrūka spēka vai drīzāk meistarības. Dāņiem šis čempionāts neturpināsies ilgi. Turpretī holandiešiem ir iespējas vienīgi progresēt, turklāt viņiem uz soliņa šoreiz palika potenciālais pastiprinājums - savainojumu ārstējošais Arjens Robens.
(Mana prognoze "Nordea" spēlē: Nīderlande un Dānija 2:0)

Eto'o vienatnē nav cīnītājs
Japānas un Kamerūnas spēlē par favorītiem tika uzskatīti afrikāņi, un japāņu uzvaru ar 1:0 pat var nosaukt par nelielu pārsteigumu. Kamerūnas futbolisti labāk iesāka šo maču, tomēr laikam jau nespēja panest favorītu nastu, jo izskatījās pārāk satraukti. Viņiem nevedās saspēle, bet centrējumi izskatījās atbaidoši. Japāņi ilgi iejutās spēlē, taču puslaika izskaņā viņiem izdevās gūt uzvaras vārtus. Keisuke Honda pēc tāla centrējuma mierīgi apstādināja bumbu vārtu priekšā un izdarīja precīzu sitienu. Ko tobrīd darīja Kamerūnas aizsargi? Pieļāva kļūdu afrikāņu vieglprātīgajā stilā.

Otrajā puslaikā beidzot varēja pamanīt Milānas "Inter" uzbrucēju Samuelu Eto'o, tomēr ar viņa pūliņiem bija par maz. Šis zaudējums gan nenozīmē, ka kamerūniešiem viss ir beidzies. Nekur nav zvanīts, ka japāņi nākamajos mačos pret holandiešiem un dāņiem ievāks punktus. Šajā grupā vēl gaidāma ļoti sīksta spēkošanās par otro vietu.
(Mana prognoze "Nordea" spēlē: Kamerūna un Japāna 1:0)

Itālija atkal iesāk neizteiksmīgi
Tikai divām komandām pasaules futbola čempionāta vēsturē ir izdevies uzvarēt divos turnīros pēc kārtas. 1938. gadā to paveica itālieši, bet 1962. gadā - brazīlieši. Dienvidāfrikā pašreizējo pasaules čempionu pirmā atrādīšanās publikai neiznāca iespaidīga. Vēsajā un lietainajā laikā itāliešiem bija grūti salauzt Paragvajas futbolistu aizsardzību. Bija jūtams, ka Itālijas izlasei spēles organizācijā pietrūkst savainotā Andrea Pirlo. Itālieši pat nokļuva zaudētāju lomā, taču otrā puslaika vidū izlīdzināja rezultātu un spēles beigās ļoti gribēja uzvarēt.

Itāliešiem neizdevās sākt čempionātu ar uzvaru, taču viņu gadījumā tas neko nenozīmē. Itālijas izlase lielo turnīru agrīnajās stadijās parasti spēlē neizteiksmīgi, un šis čempionāts nav izņēmums. Komanda noteikti iespēlēsies turnīra gaitā. Drīzāk tifozi varētu satraukties par to, cik nopietna ir pamatvārtsarga Džanluidži Bufona trauma. Bez harismātiskā vārtsarga viņi tālu netiks.
(Mana prognoze "Nordea" spēlē: Itālija un Paragvaja 1:0)

     [+] [-]

, 2010-06-15 12:31, pirms 14 gadiem
cerams visi favoriiti tiks 1/4 finaalos un buus sagaidaami skaistas speeles !
pagaidam neviens no favoritiem nav zaudejis:
Francija 0:0
Argentīna 1:0
Nīderlande 2:0
Anglija 1:1
vācija 4:0
itālija 1:1

vel jagaida brazilijas un spanijas speles

     [+] [-]

, 2010-06-15 12:31, pirms 14 gadiem
Askold - tavas prognozes bija ganrīz par 100% kā manējās, es tik piesolīju, ka Itālija par vienu vairāk iesitīs

     [+] [-]

, 2010-06-15 13:05, pirms 14 gadiem
to Eastons77.
tomēr tiaki Vācija un Nīderlande ir spējušas apliecināt savu favorītu statusu ar paŗliecinošām uzvarām, tas ļauj cerēt uz interesantiem pārsteigumiem.

     [+] [-]

, 2010-06-15 13:17, pirms 14 gadiem
DADZIS rakstīja: Askold - tavas prognozes bija ganrīz par 100% kā manējās, es tik piesolīju, ka Itālija par vienu vairāk iesitīs
Tieši tā,man arī

     [+] [-]

, 2010-06-15 15:22, pirms 14 gadiem
Itālija nu gan nerādīja to, ko māk, visticamāk tikai uz kādu 1.4 finālu sāks rādīt savu īsto spēli

Visvairāk patika Vācija, kura bez visa Ballacka spēja ierādīt vietu Austrālijai.