Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

"Warriors" play-off režīmā. Biedriņam soliņš?

"Warriors" play-off režīmā. Biedriņam soliņš?
Ļoti iespējams, ka Tims Dankans un Andris Biedriņš būs pretinieki arī šajos play-off
Foto: Reuters/Scanpix

Atlikušas dažas kārtas līdz NBA regulārās sezonas beigām un tuvākajās dienās izšķirsies, kas, kad un ar ko sāks izslēgšanas mačus. Neierasti, taču būs tur arī Goldensteitas "Warriors", un līdz ar to - arī mūsu joprojām vienīgais latvietis lielajā līgā. Jautājums tikai - spēlēs vai sēdēs?

Jau pirms pāris nedēļām, kad Goldensteitas izredzes otro reizi 19 gadu laikā uzspēlēt play-off vairs īsti nevarēja apdraudēt ne zemestrīce, ne citplanētiešu iebrukums, treneris Marks Džeksons pamazām pārslēdza savu komandu kaujas režīmā - līderu minūtes kļuva garākas, rotācija šaurāka, un dažiem no spēlētājiem, kas pirms tam dabūja vismaz dažas minūtes, nu tās apsīka pavisam. Arī Andrim Biedriņam. Stabilā 30 minūšu spēlētāja statusā atgriežoties Endrjū Bogutam, "Warriors" vajadzības pēc garā spēlētāja principā bija apmierinātas, un piesedzēja lomai Džeksons arī bija izraudzījies citus - epizodiski miksējot spēka uzbrucēju Lendriju un pirmgadnieku centru Ezeli. Īsāk sakot, Biedriņa tuvākajos spēles plānos nebija un arī nebūtu, ja vien Boguts nebūtu... Boguts. Ceturtdien nospēlējis deviņas minūtes pret Oklahomsitiju, austrālietis pameta laukumu ar izmežģītu potīti, un Džeksonam nācās mest acis uz rezervistu soliņa tālāko galu, kur bija iekārtojies komandas 15. numurs.

Kopš tā brīža divās spēlēs Andris ir nospēlējis 15 minūtes, kas ir trīs reizes vairāk nekā 19 iepriekšējās spēlēs kopā. Jautājums - kas notiks brīdī, kad austrālietis atgriezīsies ierindā? Svētdienas vakara treniņā viņa vēl nebija, taču oficiālais statuss atgriešanos sola kuru katru dienu, un jārēķinās, ka tas notiks. Vai tad viss atgriezīsies iepriekšējās sliedēs un savas NBA karjeras otrajos play-off latvietis noraudzīsies no rezervistu soliņa? Par Biedriņa izredzēm apjautājos "The Mercury News" basketbola apskatniekam Timam Kavakami - šis dzēlīgais vīrs savās slejās parasti nesaudzē komandu, taču tā vai citādi - ikdienā ir tās tuvumā, vēro visus procesus tajā un daudz ko redz un sajūt daudz labāk, nekā mēs šaipus okeānam. Viņš uzskata, ka latvieša iespējas izšķirs divi faktori - pretinieks un Boguta veselība. "Biedriņš varētu dabūt zināmu spēles laiku, ja "Warriors" pretī trāpīsies kāda "lielāka" komanda - kā, piemēram, Memfisa. Taču, ja viņi spēlēs pret Denveru, Oklahomsitiju vai Sanantonio - es nedomāju, ka viņš spēlēs," SA+ atzīst Kavakami, gan ar piebildi: "Protams, ja vien nebūs savainojumu vai kādā spēlē nopietnas piezīmju problēmas. Nav noslēpums, ka Boguts un traumas - tas vienmēr ir gājis roku rokā..."

Kas būs "Warriors" pretiniece pirmajā kārtā - jautājums joprojām ir atklāts. Rietumos nav skaidrs, kā beigu beigās Sanantonio un Oklahomsitija sadalīs pirmo un otro pozīciju, no 3.-5. vietai Denveru, Memfisu un "Clippers" šobrīd šķir tikai viena uzvara, un visbeidzot - arī pati Goldensteita šobrīd ir uz viena plauktiņa ar Hjūstonu (45-35) un tikai nieka tiesu priekšā "Lakers" (44-37), līdz ar to tikpat labi var finišēt sestajā, kā septītajā vai astotajā pozīcijā. Labāka sezonas savstarpējā bilance ir abām konkurentēm, tā ka, lai būtu augstāk tabulā, vajadzīgs par vienu uzvaru vairāk, taču kalendārs nav labs - viena no divām spēlēm pret Sanantonio, kamēr Hjūstonai viena - pret "Suns". Ja abas (jau šonakt!) beigsies bez pārsteigumiem, "Rockets" būs garām. Septītā vai astotā - tur jau lielas starpības nav, jo gan "Thunder", gan "Spurs" ir pārāk ciets rieksts. Toties noturēšanās sestajā vietā jau pavērtu iespējas. Tad var dabūt pretī "Nuggets", kas, no vienas puses, ir sava laukuma karaļi (37-3), bet no otras - regulārās sezonas beigās palika bez diviem starta piecinieka spēlētājiem (Galinari un Lousona), tādējādi atsedzot vājos punktus. Var dabūt "Clippers", pret kuru īpaši efektīvi darbojas tādi "Warriors" trumpji kā aizsargu spēle, spēka uzbrucēju līnija un līdzvērtīgākais soliņš - ne velti sezonas bilance ir 3-1 Goldensteitas labā. Un var dabūt Memfisu, pret ko šosezon ir 0-3, taču līdzvērtīgā cīņā un ar redzamām rezervēm.

Līdz ar to var teikt, ka "Warriors" play-off jau ir sācies - uzvaras atlikušajās divās regulārās sezonas spēlēs tai būtu ne mazākā vērtē kā tās, ko vajadzēs izcīnīt jau pirmās kārtas sērijā. Tiesa, pirms sešiem gadiem komanda parādīja, ka tālāk spēj tikt arī, startējot ar 8. numuru - šo sēriju pret Dalasas "Mavericks" šajās nedēļās Oklendā atceras labprāt. Starp citu, no tā "We Believe!" sastāva līdz šodienai ierindā ir palicis tikai viens spēlētājs, un laikam nav jāatšifrē, kurš tas ir. Ironiski, tā bija Biedriņa trešā sezona NBA un pirmā, ar ko viņš ielika pamatus savam lielajam līgumam, kas nu jau pāris gadus ir kluba lielākā galvassāpe... Pēc šīs sezonas tajā būs atlicis vēl viens pēdējais gads, tāpēc pajautāju Kavakami - kādu viņš saredz reālāko scenāriju Biedriņa un kluba attiecībās. "Neesmu drošs, ka nākamsezon būs kaut kas labs, jo Bogutam tiek dota iespēja savest kārtībā veselību un viņa loma līdz ar to tikai augs, savukārt Ezeli pamazām iegūst pieredzi un pārliecību," vērtē žurnālists. "Domāju, ka "Warriors" mērķtiecīgi meklēs iespējas aizmainīt Andri vai nu nākamvasar, vai vismaz līdz februāra termiņam, un man šķiet, ka viņiem varētu izdoties kaut ko dabūt."

  +1 [+] [-]

, 2013-04-16 00:42, pirms 11 gadiem
Lousons ir atpakaļ, pagājušo nakt vēl spēlēja pret Portlendu un diezgan labi izskatījās, protams, 100% kondīcija vēl patālu, bet, ja tiks garām 1. kārtai, tad jau būs kārībā. Farīds gan dabūja traumu, it kā nekas ļoti nopietns, bet, ja atveseļošanās ievelkas, tad bez viņa būs grūta jebkura kārta.