Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Starkovs nepalīdzēs "Ventspilij"

Starkovs nepalīdzēs "Ventspilij"
''Ventspils'' un "Skonto" spēle Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā turēja visus sasprindzinājumā 120 minūtes un beidzās ar 11 metru sitieniem.
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/f64.

Latvijas futbola kausa izcīņas ceturtdaļfināls vismaz uz vienu vakaru lika aizmirst par apkārt laukumam valdošajām negācijām un priecāties par aizraujošu spēli. Gribētos cerēt, ka tā kļūs par ikdienu, bet...

... joprojām nav pārliecības, ka futbola sabiedrība attīrīsies vai tiks attīrīta. Ir vienīgi atsevišķi mēģinājumi kaut ko haotiski mainīt. Vienalga, - vai tā būtu "Dinaburg" izmešana no "LMT virslīgas" vai Daugavpils totalizatoru grupējuma sastādītā vēstule ar 56 jautājumiem. Vakar "Ventspils" prezidents Jurijs Bespalovs teju pusotru stundu ilgā preses konferencē komentēja kluba vēstules, kurās aicina UEFA un LFF palīdzēt totalizatoru lietas izmeklēšanā, kas notika šī kluba iekšienē. Latvijas futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs uzreiz atteicās no tā, ka pats un citi pašmāju vadošie treneri ar saviem profesionālajiem padomiem varētu palīdzēt sarežģītās lietas izmeklēšanā. Ventspilnieki piedāvāja ekspertiem novērtēt savu futbolistu sniegumu atsevišķās spēlēs un spēļu epizodēs, bet Starkovs atbildēja, ka LFF Treneru padomē šādu ekspertu nav. Kas tad tur ir? Vai tiešām pašmāju vadošie futbola treneri ir tik vāji speciālisti?! Arī citi federācijas amatvīri, visticamāk, nespēs nolikt galdā neapgāžamus pierādījumus, kā to pieredzējām Krišjāņa Kļaviņa vai "Dinaburg" lietās. Gan jau viss pamazām noklusīs un turpinās uzrūgt līdz nākamajam skandālam.

Tīrs futbols ir skaists! Par to varēja pārliecināties tie skatītāji, kas trešdien vakarā sapulcējās Ventspils un Liepājas stadionos. Grūti bija prognozēt, ka abi Latvijas vadošie futbola klubi (pēc pērnās sezonas rezultātiem) - "Liepājas metalurgs" un "Ventspils" - izstāsies no kausa izcīņas tik agrīnā stadijā. Tieši rezultāta neparedzamība piesaista līdzjutēju tūkstošus stadionos un miljonus pie televizoru ekrāniem visā pasaulē. Diez vai uz trešdienas mačiem sanāktu vairāk par 100 skatītājiem, lai paskatītos, kā komandas paripina bumbu un izspēlē peļņai bukmeikeru kantoros nepieciešamo 1:0, kā tas daždien notika Daugavpilī.

LFF funkcionāriem un darbiniekiem, kuru ar katru mēnesi kļūst aizvien vairāk, vajadzētu cītīgāk iestāties par futbola tīrību. Nevis tikai vārdos, bet arī pilna darbalaika darbos!

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-04-15 14:01, pirms 14 gadiem
Piekrītu Askoldam! Tas vilksies mūžīgi! Tā arī futbols, sekojot basketbolam, zaudēs īstus līdzjutējus! Apnicis minēt, kuru spēli un kurš atdeva/pārdeva! Bet LFF nav spējīga pret to cīnīties.
Par tīru futbolu! Par īstu Fair Play!