Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Ko Ziemassvētku vecītis atnesis Astafjevam un Karlsonam?

Ko Ziemassvētku vecītis atnesis Astafjevam un Karlsonam?
Pussarga Vitālija Astafjeva (pa kreisi) pēdējā mājas spēle savu skatītāju priekšā bija oktobrī pret Gruzijas valstsvienību. Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Lai arī gada pēdējās nedēļas allaž tiek pavadītas patīkamās noskaņās, vairāki Latvijas valstsvienības futbolisti Ziemassvētku priekšvakarā nav saņēmuši iepriecinošas ziņas.

Starptautiskā Futbola federācija (FIFA) aplūkojusi Latvijas futbola valstsvienības spēles pēc neatkarības atjaunošanas un konstatējusi, ka vairākas no tām nevar uzskatīt par oficiālām, jo neatbilst A kategorijai. SA+ par to uzzināja Latvijas Futbola federācijā.

A kategorijai neatbilst 1997. gadā aizvadītais mačs pret Lietuvas komandu, kas neesot spēlējusi ar A sastāvu. Toreiz pārbaudes spēlē uzvarējām ar 1:0. Vārtus guva Aleksandrs Jeļisejevs. Tātad arī uzbrucēja vārti A spēļu grozā nav liekami. Tiesa, kurš ir un kurš nav A sastāvs, arī droši vien ir diskutējams temats.

Kutelīga situācija ir ar pārbaudes spēli 2000. gadā pret Slovākiju (1:3). Slovāki savā mājaslapā norādījuši, ka pret Latvijas komandu spēlējusi U-21 izlase... Katrs pats par to var pārliecināties. FIFA pārbaudīs šo informāciju. Toreiz mūsu valstsvienības labā vienīgos vārtus guva Andrejs Štolcers.

2005. gadā A kategorijas mačam nav atbildusi cīņa ar Omānu (2:1), kas spēlējusi ar olimpiskās izlases sastāvu. Vārtus guva Ģirts Karlsons un Gatis Kalniņš.

Un visjaunāko laiku vēsture - A kategorijai neatbilst arī šogad aizvadītais mačs pret Angolu (1:1), jo mājinieki pārsniedza atļauto sešu spēlētāju maiņu kvotu. Afrikāņi nomainīja septiņus futbolistus. Arī šoreiz rezultatīvs bija Ģirts Karlsons.

Protams, lielai daļai līdzjutēju šī ir un paliks vienīgi sausa statistika, taču pašiem spēlētājiem droši vien tas ir arī emocionāls moments. Piemēram, valstsvienībā karjeru beigušā Vitālija Astafjeva Eiropas rekordam acīmredzot būs lemts no 167 spēlēm sarukt līdz 165, jo Astafjevs bija laukumā spēlēs pret Omānu un Angolu.

Droši vien arī Ģirts Karlsons nav sajūsmā, ka deviņu Latvijas valstsvienībā gūto vārtu sarakstā būs jāieraksta septiņi. Starp citu, tā ir slikta ziņa arī aizsargam Igoram Stepanovam, kurš nav slēpis, ka cer izlasē aizvadīt arī 100. spēli. Ņemot vērā, ka Stepanovs 1997. gadā spēlēja pret lietuviešiem, viņa kontā jāfiksē 98 nevis 99 spēles. Tātad - līdz apaļam skaitlim vēl vajag divas spēles... Neko darīt, tādi ir noteikumi, un tie domāti, lai tos ievērotu.

  +3 [+] [-]

, 2010-12-14 23:34, pirms 14 gadiem
varbūt derētu pateikt, kas ir A kategorijas spēle? nu labi, pus rakstu izlasot var noprast, bet kāda problēma bija spēlē pret Omānu? Viņi pārāk labu sastāvu uzlika(olimpisko)? bet nu tās A kategorijas spēles ir bullshits kaut kāds.

  +1 [+] [-]

, 2010-12-15 00:40, pirms 14 gadiem
Nu jā, tā ir tikai statistika, bet Astafjeva gadījumā tas varēja arī izšķirt rekordu!

  +1 [+] [-]

, 2010-12-15 02:26, pirms 14 gadiem
Olimpiskais man liekas ir jauniešu, U-23, kur 3 spēlētāji ir vecāki par limitu.