Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Naumova noslēpumainais plāns

Naumova noslēpumainais plāns
Sergejs Naumovs nopietni trenējas. Tā nav sevis pieskatīšana veselības vārdā - viņš kaut kam gatavojas.
Foto: dinamoriga.eu

Kamēr viņnedēļ Maskavā savas slidas šņorēja 51 gadu vecais Vjačeslavs Fetisovs, radīdams ap savu un KHL vārdu vēl nebijušu PR ažiotāžu, tikmēr Rīgā diezgan klusu, bet ne mazāk mērķtiecīgi, ledus treniņus aizvadīja 40 gadus jaunais Sergejs Naumovs. Kas notiek?

Ja Fetisovs pēc izrādes paziņojis, ka vairāk spēļu ar viņa piedalīšanos nebūs, Naumovs iztiek bez skaļiem tekstiem. Sestdien, ieskrienot uz brīdi Piņķu ledus hallē, gluži vai apmulsu. Rīgas „Dinamo” treniņā uz ledus rāvās četri vārtsargi – Masaļskis, Pruseks, Muštukovs un ... Naumovs. Publiski pēdējā vārdu loka kontekstā ar amatu - „Dinamo” vārtsargu treneris. Jā, Sergejam ir ko stāstīt un rādīt saviem jaunākajiem kolēģiem, taču pat ar neapbruņotu aci bija redzams, ka patiesībā viņš sirdī joprojām ir vārtsargs, nevis treneris. Naumovs treniņā uz ledus bijā pilnā kaujas formā un nezinātājam pat prātā neienāktu, ka šis spraunais kaķis te laiski vēro citus vārtsargus. Sergejs aizvadīja solīdu, intensīvu treniņu, pa vidam uzcītīgi ņemoties ar „Dinamo” vārtsargiem, izspēlējot dažādus vingrinājumus un spēles momentu imitācijas. Svīda viņš ne mazāk kā Pruseks vai Muštukovs.

Treniņa beigās, kad citi vārtsargi jau bija prom no ledus, Naumovs palika kopā ar Marselu Hosu, kurš bija nolēmis paslīpēt citas noderīgas iemaņas. Nespēdams gūt vārtus pēdējās piecās (nu jau zinam – pēdējās sešās) spēlēs, slovaku snaiperis, kas KHL visiem pēc gūtajiem vārtiem soļo pa priekšu ar pieklājīgu atrāvienu, mēģināja sajust vārtu garšu. Atstādams uz ledus kādas pārdesmit ripas, Hosa sāka no viena stūra un ar dažādiem metieniem un izgājieniem centās pārspēt Naumovu. Man nojuka skaitīšana pie cipara piecpadsmit vai sešpadsmit, bet līdz tam brīdim Sergejs visas talantīgā uzbrucēja ripas bija notvēris. Ticiet, tie nebija nekādi bezmērķīgie uzmetieni – Hosa centās kā velns, bet palika gribot. Savukārt, Naumova ķermeņa valoda neliecināja, ka viņš šo situāciju neizgaršo, vēl vairāk – vārtsargs mētājās pa kasti gluži kā dzīvsudrabs. Viņš ir labā formā.

Uz tiešu jautājumu – kam Tu gatavojies, Sergej? – vārtsargs inteliģenti klusēja, iesmīnoties vaigā. Tikpat kluss šajā sakarā bija „Dinamo” treneris Artis Ābols, kas vien noteica: „Viņš ir labā kondīcijā...” Kas Naumovam padomā? Izskatās, ka tās ir Vankūveras olimpiskās spēles un, ja vajadzēs – arī pasaules čempionāts. Kāpēc, nē? Palicis vasarā bez tiešiem darba piedāvājumiem, Sergejs mazliet pamaisījās pa hokeja aizkulisēm, taču slidas uz vadža vēl nekāra. Skaļāk četrdesmit gadus vecā vārtsarga vārdu izlocīja Viļņas kluba „Vetras” sakarā, kas nākamgad arī spēlēšot KHL čempionātā. Nezinu, nezinu, leiši un hokejs – pēc skaņas tas neizklausās nopietni, taču Naumovs un hokejs – tas ir vairāk kā skaidri. Iespējams, novērtējot esošo situāciju ar Latvijas vārtsargu saimniecību, kur kā izteikts pirmais numurs šobrīd ir Edgars Masaļskis, veterāns saprata, ka patiesībā viņa pulveris ir sausāks par visiem pārējiem kopā ņemot. Pieredzi šeit vispār nav vērts mērīt. Arī Znarokam pašsajūta noteikti uzlabotos, ja viņš zinātu, ka bez Masaļska viņam rezervē ir nopietns segvārds. Nesaku, ka Muštukovs vai Enkuzens tāpēc šobrīd ir nenopietnāki, taču Naumovs darbībā pārliecina vairāk. Citas idejas par Naumova nopietnajiem treniņplāniem nevarētu būt, lai gan – dažādu valstu čempionātu sezonas kā reizi ir pusē, arī savainojumi ap šo laiku izbirst kā no nepatīkamo pārsteigumu maisa. Varbūt...

Labi, nefantazēsim. Mazliet pacietības un pārliecināsimies, ko pie sevis klusībā loloja četrdesmitgadnieks Naumovs. Tie šobrīd nav veselības uzturēšanas pasākumi uz ledus – puika trenējas!

1 2 37 komentāri

 +39 [+] [-]

, 2009-12-14 08:14, pirms 15 gadiem
OS tevi gaida, Sergej!
Slēpts komentārs: gattiss

  +4 [+] [-]

, 2009-12-14 08:21, pirms 15 gadiem
Lai speelee Dinamo Junioros..!!!

 +21 [+] [-]

, 2009-12-14 08:27, pirms 15 gadiem
Ceru, ka Sergeja attieksme un mērķtiecība būs paraugs Muštukovam un Enkuzēnam un, jo sevišķi, jaunajiem hokeistiem.

 +18 [+] [-]

, 2009-12-14 08:28, pirms 15 gadiem
gattiss rakstīja: Autor, + par saturu, - par kludam. Briziem nesakarigi teikumi.
varbut tu nespej saprast gudrus, pareizi saliktus teikumus, kurus taa kaa rakstijis ir profesionaals zhurnalists ?

  +7 [+] [-]

, 2009-12-14 09:06, pirms 15 gadiem
Naumov, Vankuvera gaida

 +10 [+] [-]

, 2009-12-14 09:08, pirms 15 gadiem
Sergejam otrā jaunība metās kaulos!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-12-14 09:16, pirms 15 gadiem
Raksts labs, priecē, ka Naumovs ir formā!

Varbūt esmu palaidis, kaut ko garām, bet kas ir Uģis Avotiņš, kuru uzgāju KHL lapā? Rakstīts, ka viņš ir Dinamo Rīga..
Juniors ja?

  +3 [+] [-]

, 2009-12-14 09:21, pirms 15 gadiem
Nu es jau ļoti ceru, ka Znaroks paņems Swe mača varoni Un tiks arī kāda spēle uz laukuma

 +26 [+] [-]

, 2009-12-14 09:22, pirms 15 gadiem
Ja Naumovs uz OS netiks dēļ Kiras, tad... Kira, sargies...

 +17 [+] [-]

, 2009-12-14 09:43, pirms 15 gadiem
Sorri, bet visi, kas bija arēnā uz Juniora spēli redzēja, ka pat nespēlējis Naumovs ir labāks par Juniora 1. vārtsargu....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +13 [+] [-]

, 2009-12-14 10:27, pirms 15 gadiem
sezonas sākumā (kad līgums bija tikai Masaļskim) es teicu un joprojām saku - nafig RD tādu dārgu Prusaku turēt, labāk to naudiņu lietderīgāk izmantot.

Masaļskis spēlē labi un saņemot uzticību var spēlēt vēl labāk! a uz skameikas sēdēt un dažas spēles pa sezonu nospēlēt var arī Naumovs un Muštukovs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-12-14 10:40, pirms 15 gadiem
tas_kurs_zviedrs rakstīja: Man patika netikai sis raksts, bet ari tas, ka Hossa paliek pec trenina, lai noslipetu savus uzbrukumus...
Tik man sobrid ieintereseja, cik biezi ta rikojas parejie musu uzbruceji, piem. Sprukts, Cipulis...
Zinot, ar kadam problemam sie met vartus, logiski butu, ja abi rautos bez atelpas...
Tapēc, ka paliek pēc treniņiem, tapēc Hosa ir pirmais pēc iemestiem vārtiem, bet kur ir Sprukts, vai Cipulis?
Viņu pašsajūta ir laba, viņiem laikam pietiek, bet tapēc jau arī viņi pasaulē mētājas par AHL vai KHL/Dinamo (Diezin vai kādam citam KHL klubam vajadzētu Spruktu (lēnām sāk iespēlēties, bet sākums bija katastrofāls), vai to pašu Cipuli, nu vismaz ne par pašreizējo algu)

  +2 [+] [-]

, 2009-12-14 10:51, pirms 15 gadiem
Tas otrā vārtsarga pasākums laikam ir lielākā intriga attiecībā uz mūsu hokejistiem OS. Viens ko visi gribētu, bet bez kluba, un trīs par kuriem nevienam nav nekādas pārleicības...

  +1 [+] [-]

, 2009-12-14 10:57, pirms 15 gadiem
Es arī tikai priecātos, domāju, viņš vēl var spēlēt labā līmenī. Intresanti, ka pēc treniņa viņš un Hossa vēl paliek trenēties, noslīpēt meistarību, lai gan palikt ilgāk vajadzētu arī citiem, piemēram, Muštukovam un Cipulim, Bērziņam utt.

  -1 [+] [-]

, 2009-12-14 10:58, pirms 15 gadiem
Daukis rakstīja: sezonas sākumā (kad līgums bija tikai Masaļskim) es teicu un joprojām saku - nafig RD tādu dārgu Prusaku turēt, labāk to naudiņu lietderīgāk izmantot.

Masaļskis spēlē labi un saņemot uzticību var spēlēt vēl labāk! a uz skameikas sēdēt un dažas spēles pa sezonu nospēlēt var arī Naumovs un Muštukovs.
Manuprāt, Dinamo katrs punkts ir tik svarīgs, ka diezin vai, varam atļauties pārslogot Edgaru, vai arī, kad Edgars atpūšas, likt vārtos tādus vīrus, ka uzbrucējiem jāiemet 7 ripas, lai uzvarētu.

un starp citu, kāda tad ir samaksā tā starpība starp Naumovu un Pruseku, kāds vispār zina, vai tikai pieņem?

  -1 [+] [-]

, 2009-12-14 11:28, pirms 15 gadiem
eduards fināls rakstīja: Manuprāt, Dinamo katrs punkts ir tik svarīgs, ka diezin vai, varam atļauties pārslogot Edgaru, vai arī, kad Edgars atpūšas, likt vārtos tādus vīrus, ka uzbrucējiem jāiemet 7 ripas, lai uzvarētu.

un starp citu, kāda tad ir samaksā tā starpība starp Naumovu un Pruseku, kāds vispār zina, vai tikai pieņem?
KHL algas netiek publicetas! bet butu interesanti ja kads varetu atrast informaciju cik apmeram kur sanem no dinamo!

  +1 [+] [-]

, 2009-12-14 11:54, pirms 15 gadiem
Sergeju jebkurā gadījumā ir jāņem uz Vankūveru. Jo visas spēles Edža augstā līmenī nez vai nostāvēs. Tomēr prasās liela koncentrācija.

  +1 [+] [-]

, 2009-12-14 12:05, pirms 15 gadiem
nu piemēram, es esmu vienmēr zinājis, ka Naumovs vēl atgriezīsies, jo viņam nebija laiks aiziet...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-12-14 12:18, pirms 15 gadiem
mrPO rakstīja: varbut tu nespej saprast gudrus, pareizi saliktus teikumus, kurus taa kaa rakstijis ir profesionaals zhurnalists ?
Nē nu tagad atvainojos, protams, bet kas tad viņiem par gļuku, ka no wap neredzās daudzas pieturzēmes, telefona vaina tā nav, jo citās lapās viss rādās normāli

  +1 [+] [-]

, 2009-12-14 12:20, pirms 15 gadiem
Es ar tevi vecais! Ciinies un cerams, ka Znaroks panjems uz OS!

  +1 [+] [-]

, 2009-12-14 13:37, pirms 15 gadiem
eu, pēdējās spēlēs Pruseks tak gandrīz nevienu ripu nevarēja noķert - visas atsita, un uzreiz rodas moments pie mūsu vārtiem. Savukārt Edža tak ķer (nevis tikai atsit) 90% uz vārtiem mestās ripas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-12-14 14:06, pirms 15 gadiem
Nekaa jau cita mums nav jebkuraa gadiijumaa, vismaz es neesmu redzeejis.

  +2 [+] [-]

, 2009-12-14 14:26, pirms 15 gadiem
puramuk rakstīja: Lai speelee Dinamo Junioros..!!!
Un lai nespēlē mūsu jaunie?

  +5 [+] [-]

, 2009-12-14 15:07, pirms 15 gadiem
Naumovam ir jabrauc, tāpēc ka vinš joprojam ir viens no labakajiem kas mums ir! otrs un nemazak svarīgs punkts - vins kvalifikacijas ciklā izvilka mūs, ja atceraties ka masalskis pilnigi uz to bridi nebija atguvis formu!

  +1 [+] [-]

, 2009-12-14 16:27, pirms 15 gadiem
Viņš ir arī pelnījis braukt uz olimpiādi, jo vienmēr bija aiz kāda muguras, bet nekad neīdēja!

  +3 [+] [-]

, 2009-12-14 17:24, pirms 15 gadiem
vajadzētu palikt ilgaak uz ledus.... Nez kads no jums kas šo saka paliek peec darba laika ilgaak darbaaa????

Tie kas noliek muusu hokejistus, tad der padomaat ka visus metienus newar iemest!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-12-14 17:57, pirms 15 gadiem
Sezonas sākumā jau teicu, bet domāju ka šosezon nevajadzēja ņemt Pruseku, bet gan ļaut vēl spēlēt Naumovam, jo pagājušosezon spēlēja ļoti labi!
1 2 37 komentāri