Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Lai viņi runā... Starp ķēmiem, kaunu un nolemtību!

Lai viņi runā... Starp ķēmiem, kaunu un nolemtību!
Igors Sokolovs stāsta, ka bijis gatavs tālākam metienam... Ja saliek kopā visus, kas bija gatavāki nekā Londonā parādīja, mums būtu kādas 10 medaļas.

Foto: AFP/Scanpix

Lavijas sportisti savu emocionālo noskaņojumu pēc starta Londonas olimpiādē izteica vārdos. Tie lielā mērā raksturoja konkrētā atlēta gatavību, apņēmību, vājumu vai tieši pretēji – spēku... Vārdi pasaka daudz, arī par tiem – kas...nerunāja...

Matīss Burģis (33.vieta): Pirmā cīņa bija ļoti nervoza...
(šeit un turpmāk tiek ņemti citāti no sportistu sniegtajiem oficiālajiem komentāriem Londonā)
Uzvarējis pirmo maču, Matīss zaudēja otrajā bez variantiem krievu veterānam un nezin kāpēc uztvēra šo spēli kā lielu traģēdiju. Burģis neizmantoja iespēju savam sporta veidam pievērst uzmanību. Jo tā bija Latvijas galda tenisa debija olimpiskajās spēlēs. Bet, ja cilvēks negrib runāt – lai lobās tālāk...

Uvis Kalniņš (30. vieta): Vakarā būtu nopeldējis vēl ātrāk...
Valmierietis bija pamatīgi sasprindzis un, ja godīgi – vispār jābrīnās kā viņš ar šo mandrāžu tika galā. Rezultāts kopumā pieklājīgs un, ja vien Uvis turpinās – viņa īstās spēles būs nākamās. Tiesa, līdz šim mums ar peldētājiem bijis tā – aizbrauca, apskatījās un...apmierinājās. Vai samierinājās ar realitāti... Vai viņš vakarā būtu nopeldējis ātrāk? Būtu, bet olimpiskās programmas priekšpeldējumi vienmēr ir no rīta. Uvi, ja gribi peldēt vakarā ātrāk, vispirms nopeldi ātrāk no rīta. Par personisko rekordu – paldies.

Gabriela Ņikitina (39. vieta): Viss ir super!
Meitene bija laimīga, ka bija olimpiādē. Bija redzams, ka pats pasākumu un nevis sports bija pārņēmis jauno peldētāju, kas noteikti nav pārmetums. Varēs savā CV ierakstīt, ka bijusi olimpiete. Būšu patīkami pārsteigts, ja Gabriela aizbrauks arī uz Rio... Visdrīzāk – Londonas baseins arī paliks par viņas vienīgo olimpisko piedzīvojumu.

Aleksandrs Samoilovs (9. vieta): Neesmu apmierināts ar spēli...
Viens no mūsu pludmales lauvām emocionāli jau ar turnīra pirmo spēli noteica gaisotni olimpiskajās smiltīs. Pēc dabas maksimālists, pēc tehniskajām iespējām varētu vēlēties vairāk izdomas. Teātra žanrā viņš zaudēja varbūt tikai Jamaikas sprinteriem, vienīgi – tie izrādījās publikai, jo bija stipri... Aleksandram ir liela loma pie otra pāra izcīnītās bronzas, vienīgi ar sevi vēl nemāk tikt galā.

Ruslans Sorokins (9.vieta): Nekas nesanāca jau no paša sākuma...
Jo no paša sākuma šajā pārī dominēja Saška... Daudzviet – pārspīlēti. Atradās sava spēles partnera ēnā. Dažos gadījumos prasījās, lai tajos pārtraukumos, kad abi sēdēja malā, Ruslans vienkārši pasūtītu Samoilovu šķērsām, bet – bija par inteliģentu... Vai -pieklājīgu.

Aleksejs Saramotins (55. vieta): Būtu bijis apmierināts ar desmitnieku...
Grupas braucienā Saramotinam kā vienīgajam mūsu riteņbraucējam nebija nekādu iespēju pacelties augstāk, par desmitnieku – nerunājot... Tajā pašā laikā, apliecināja, ka profesionāļa maizi ēd kā visi citi kolēģi – ja vajag, nobrauks līdz galam, pasprēgās atsevišķos izrāvienos un... nepārsteigs. Jo tāda ir viņa loma arī klubā.

Artūrs Plēsnieks (7.vieta): Esmu pilnībā apmierināts...
Gluži kā Ščerbatihs, tikai daudz jaunāka versija... Spēks vēl nāks klāt, Londonā izdarīja maksimālo, ko varēja no sevis un stieņa izspiest. Var redzēt, ka svarcelšanas virtuves kaislības nav viņu sabojājusi. Iedvesmo, ka Viktora treneris Andruškevičs fanātiski atdevies jaunā censoņa karjeras apčubināšanai. Izskatās, ka latviešiem aug lācis.

Afanasijs Kuzmins (17.vieta): Man ir kauns...
Veterāns bija paškritisks un atklāts. Tostarp, savā unikalitātē viņš laikam jau tomēr paliks nepārspējams. Interesanti, ka valstī, kur aizsardzības budžetam, tiek tērēts ar atliektiem galiem, pēc Kuzmina nav uzradies neviens pieklājīgs šāvējs šī vārda sportiskajā nozīmē. Saprotams – Afganistānā maksā vairāk...

Laura Ikauniece (9.vieta): Nedaudz pietrūkst, lai rezultāti būtu vēl labāki...
Daudzcīņniece liek pamatu nopietniem izaicinājumiem – šķiet, būs maz tādu atlētu Lavijas sporta vēsturē, kas tik vēsi un aukstasinīgi tika galā ar olimpisko spēļu neizbēgamo satraukumu. Laurai ir visi priekšnosacījumi, lai kļūtu ne tikai par vieglatlētikas jauno princesi, bet – par karalieni.

Poļina Jeļizarova (13.vieta): Es neesmu priecīga par 13.vietu...
Apņēmība un raksturs. Labojusi n-tās reizes valsts rekordu grūtajā šķēršļu skrējienā, liepājniece to izdarīja arī olimpiskajās spēlēs. Finālā sevi mazliet uzcepa, tomēr kopumā – vēl viena no jaunās paaudzes līderēm. Neņaud, bet dara.

Aiga Grabuste (bez rezultāta): Diemžēl dzīvē gadās visādi...
Daudzcīņniece tikai pēc izstāšanās atzina, ka pirms olimpiādes esot pārcentusies un tāpēc – iedzīvojusies savainojumā... Te gan jāvaicā – kur bija treneri, kas to visu apstāvēja, noskatījās, organizēja sacensību kalendāru? Aiga ir bijis labs izaicinātājs un atskaites punkts Laurai Ikauniecei, tajā pašā laikā vecums neliek par viņu runāt kā par rietošu sportisti. Vai viņa spēs aprast, ka jaunā sāncense jau šobrīd ir vienkārši labāka?

Mareks Ārents (22.vieta): Barankas nav – tas man pats galvenais...
Jā, arī tādus mērķus var izvirzīt olimpiskajās spēlēs. Latvijas kārtslēkšanas olimpiskā vēsture pazīst vārdu „baranka” (bez rezultāta), tāpēc Mareka veikums var tikt vērtēts kā apmierinošs. Grūtākais bija sasniegt olimpisko normatīvu, ko viņš paveica īsi pirms spēlēm. Olimpiādē gaidīt kaut ko vairāk vai to pašu, bija naivums – kas arī tika pierādīts.

Māris Urtāns (27. vieta): Gribas visu sākt no gala...
Pārdzīvoja, nodzina bārdu... Vai apņemšanās sākt visu no sākuma, nozīmē arī kaut ko vairāk par bārdas naža uztrīšanu? Māris gribēja vairāk, bet – vai varēja? Stāsti, ka treniņos viņš ir grūdis, nav vairs oriģināli. Paskatāmies rezultātus pirms olimpiskajām spēlēm – tur pat ap deviņpadsmit metriem ir grozījies. Kāpēc domāt, ka vienā olimpiskajā rītā pēkšņi viss mainīsies?

Jānis Leitis (35. vieta): Nevajadzēja skatīties uz amerikāni...
Viss labākais ar Jāni notika pirms olimpiskajām spēlēm, kad viņš Eiropas čempionātā atkārtoja Latvijas rekordu 400 metru skrējienā un izpildīja olimpisko normatīvu. Tas, ka Londonā viņš netika galā ar priekšskrējiena taktiku, paliek uz pieredzes rēķina, jo šis bija kucēns, ko vajadzēja slīcināt... Patiesībā – viņam ir jākoncentrējas tāllēkšanai, kas ir viņa īstā stihija.

Dmitrijs Jurkevičs (25. vieta): Nepaveicās ar skrējienu...
Vispār, olimpiskajās spēlēs, nonākot jebkurā skrējienā, nav stāsts par veiksmi... Ja vari, tad dari, ja nevari – nemeklē vismaz šādus attaisnojumus.

Arnis Rumbenieks (45.vieta): Pēc šī starta būs lielāka motivācija...
Trenera dēls pēc Londonas ir iedvesmots un tas ir labākais, kas ar viņu notika. Turklāt, viņš vēlas turpināt soļot, kas arī ir labi – vienam otram, saskaroties ar olimpiskās realitātes skaudrumu un konkurenci, tam nepietiktu dūšas.

Lauma Grīva (28.vieta): Nespēju aptvert, ka viss ir beidzies...
Tāllēkšanā, kur liela nozīme ir eksplozijai un prasmei ieskrējiena ritmā atrast tuvāko vietu uz atspēriena dēlīša – jābūt gatavam arī tad, ja ir dots tikai viens mēģinājums. Kamēr Lauma saprata, kur nonākusi – izrādījās, ka svētki beigušies. Varētu lūgt tētim (viņš arī treneris), lai tiek galā ar meitas galvu, tomēr – jālec tomēr ir Laumai. Vienus šādi aplauzieni stiprina, citus – sagrauj... Cerēsim, ka mums ticis pirmais variants.

Dace Lina (98. vieta): Finišēju ļoti skaisti...
Viņa tik ļoti gribēja piedalīties olimpiskajās spēlēs, ka to neslēpa ne pirms, ne pēc starta. Godīgi priecājās. Turklāt, iegaumējiet – viņa finišēja... Gribasspēka piemērs, ko ir vērts atgādināt. Par sportu te var runāt tiktāl, ka kvalifikācijas norma maratonā (maratonā!) tomēr bija jāizpilda.

Edgars Eriņš (22. vieta): Ko varēja, to izdarīju...
Mūsu labākais daudzcīņnieks, kurš visās disciplīnās ir labs, bet – tikai līdz starptautiskās arēnas durvīm... Londonā izturēja līdz galam un veltīja šo startu trenerim – cienījama attieksme.

Sinta Ozoliņa-Kovale (20.vieta): Jūtos atbildīga par savu startu...
Ja viņa šķēpmetēju ģimenē var iedot kādu pievienoto vērtību, tad tā ir šī tēze par atbildību. Bērna piedzimšana palīdzējusi raksturam – iespējams, pēc sportiskā niknuma labākā Latvijas sportiste šajā disciplīnā.

Līna Mūze (13. vieta): Tāds stadions!
Līnai laba vieta, taču kopumā viņa iederējās jūsmiņu kompānijā... Protams, ka emocionālais pārdzīvojums bija solīds, tomēr – arī tad ir jāsaprot, ka šādas iespējas pārsvarā tiek dotas vienu reizi dzīvē. Jātiek ar to galā, neatkarīgi no apstākļiem. Jo, ko tu teiksi otrajā piegājienā – ak, arī šis ir skaists stadions!

Madara Palameika (8.vieta): Astotā vieta tiešām nav slikta, vai ne?
Ar kurzemnieces spītību un tēva (arī viņu trenē tētis) nepiepildīto sapņu bagāžu mugursomā, mums izveidojusies koķeta un spēcīga personība. Labi saprot, kur atrodas, bet neapzinās, ka šobrīd viņas astotā vieta patiesībā ir dāvana, avanss. Labs materiāls nākotnei.

Vadims Vasiļevkis (38.vieta) : Karjerai lieku punktu!
Vīrs mocās, turklāt – tam nav nekāda sakara ar šķēpa mešanas sektoru. Diemžēl.

Ainārs Kovals (17. vieta) : Zinu, ko varu, tāpēc turpināšu strādāt...
Ja zini, tad parādi. Dīvaini, bet no trīs mūsu šķēpa metējiem, bija sajūta, ka Ainārs šo spēļu galarezultātu sagaidījis ar tādu kā atpestīšanas misiju. Proti – tagad viss būs tikai labāk. Redzēsim.

Zigismunds Sirmais (bez rezultāta): Man ir pazudusi šķēpa garša...
Pasaules junioru rekordists ir bez sāta... Varbūt vajag vienkārši kādu gadu iet pastrādāt ostā par krāvēju. Pamainīt vidi, zemapziņas izaicinātājus un, skat – būs ieviesta skaidrība arī par garšu. Sarkastisks pārspīlējums, bet galvu var sakārtot, ja izmanto galvu.

Dmitrijs Trefilovs (38.vieta): Biju uztraucies...
Vingrotājs netika galā ar olimpisko debiju – nebija gatavs ne tehniski, ne psiholoģiski. Tagad arvien vairāk saprotam, kāds brīnums mums savulaik iekrita Igora Vihrova personā. Labi, ka Igors ir palicis pie sporta veida trenera kārtā – tas sola turpinājumu.

Anastasija Grigorjeva (zaudējums 2. kārtā): Šī bija pretiniece, kas jāuzvar...
Pārdega ar lielu liesmu. Acīmredzams, ka nebija gatava olimpiskā turnīra psiholoģiskajām šūpolēm. Slikti, ka arī padomdevēji izrādījās tik pat negatavi.

Jevgeņijs Borodavko (zaudējums 2.kārtā): Bez komentāriem...
Ja trenerim ļautu tikai stāstīt par savu audzēkni, tad mums būtu izrunāta vēl viena zelta medaļa. Diemžēl džudo ar muti medaļas nedala. Ja pats sportists nebija gatavs izstāstīt līdzjutējiem, kas ar viņu notika Londonā, tad laikam jau patiešām nav ko stāstīt un - rezultāts ir drīzāk atbilstošs, nevis šokējošs...

Konstantīns Ovčiņņikovs (zaudējums pirmajā kārtā): Labprāt dienu sākt no jauna...
(sk.Griogerjevu) Lai gan Vsevelods Zeļonijs šo stādiņu bija apčubinājis no sirds... Acīmredzot, pārmēsloja.

Jānis Šmēdiņš (3.vieta): Šķita bezcerīgi, taču nepadevāmies...
Viens no tiem, kas izstaroja olimpisko aukstasinību un racionālu pieeju realitātei.

Mārtiņš Pļaviņš (3.vieta): Olimpisko medaļu nevar pārspēt nekas...
Viltība, apķērība, intelekts – bronzas komplekts.

Māris Štrombergs (1.vieta): Svarīgāku maču man nav bijis un nebūs...
Kā viņš to izdarīja! Pasvītroju – KĀ!!!

Edžus Treimanis (9.vieta): Pusfināls bija ņemams, un – jāņem...
Kritiens pirmajā dienā bija kā zīme – viegli nebūs. Iespējams, Londona viņa pārliecību noliks uz augstāka plaukta, jo tehniski viņš ir finālu braucējs.

Rihards Veide (13. vieta): Tik ļoti gribējās labu startu, ka pārcentos...
Iekļūšana pusfinālā ir laba vieta, turklāt – Rihards visos braucienos spilgti nodemonstrēja, ka viņš ir sīksts.

Sandra Aleksejeva (13. vieta): Vēl gribu sevi pierādīt un es to izdarīšu...
Ja izdarīs – būs labi, bet šobrīd 2012. gada augustā ir skaidrs, ka viņu un BMX meistarīgāko eliti šķir plats grāvis. Cīnījās godam, bet – tas tik vēl trūka, ja tā nebūtu.

Krists Straume (11. vieta): Finišā domājām, ka esam finālā...
Smaiļotājiem ir ārkārtīgi sarežģīta olimpiskā kvalifikācija un izskatās, ka šis ir maksimālais, ko no sevis viņi izspieda. Spēka pietiek, bet ir acīmredzams, ka šajā sporta veidā ar spēku vien jau sen vairs nevienu nepārsteigt.

Aleksejs Rumjancevs (11. vieta) : It kā visu darām, bet nepietiek...
Sk.Krists Straume. Izbrīnīja, ka olimpiādes laikā viens no smaiļotāja divnieka par katru cenu gribēja vēl sevi apliecināt individuālajā distancē. Vai tas bija pašapmāns, vai tomēr sportista nespēja apjaust, kur viņš ir nokļuvis? Londonas airēšanas kanāls prasīja maksimālu koncentrēšanos.

Igors Sokolovs (21. vieta): Biju gatavs tālākam metienam...
Kāpēc tad neuzmeti, ja biji gatavs? Tātad – laikam jau tomēr nebiji gatavs tik tālam metienam, lai būtu augstāks rezultāts. Jo gatavību apliecina sezonas galvenajā startā. Nekas netraucēja tam nobriest.

Ineta Radeviča (4.vieta): Sports nav dzīvē viss...
Psiholoģiski visstabilākā un stiprākā Latvijas delegācijas sportiste. Citiem derētu pamācīties tāllēcējas spēju koncentrēties konkrētajam startam vai mēģinājumam. Viens centimetrs līdz medaļai? Ja esam godīgi – Ineta pēc tehniskās varēšanas izcīnīja vietu, kas viņai pienācās.

Armands Zvirbulis (zaudējums 2.kārtā): Visas kārtis sakrita, lai es būtu finālā...
Vēl viena pasaciņa, ko atlēts izmisīgi stāsta, lai attaisnotu savu klātbūtni olimpiādē. Neviens jau viņu nesit. Tāpat – neviens no viņa negaidīja medaļu. Vai bija pamats, ka būs vairāk, nekā Armands iespēja? Nebija.

Igors Kazakevičs (45. vieta): Motivācija – iegriezt visādiem ķēmiem...
Ja sportistu trasē notur interneta komentāru kritiskā daļa, tad viņš pats arī atbild, uz ko spējīgs starp pasaules labākajiem. Nosoļoja līdz galam un ar to pietiks – bet viss pārējais ūdens par neatsūtītajiem apaviem, par fizisko darbu Vācijā utml., ir tikai zināšanai.

Jeļena Rubļevska (8.vieta): Neesmu apmierināta...
Neizmantoja iespēju paklusēt, izsakoties par citu komandas biedru startiem (kritizēja šķēpa metējus). Nez vai šo indes zobu vajadzēja tik uzskatāmi atrādīt. Bet tas, ka viņa ir neapmierināta ar rezultātu, parāda Atēnu sudraba laureātes maksimālismu. Apmierināts var būt tikai čempions.

Deniss Čerkovskis (19. vieta): Laikam nav lemts...
Pilnīgi lieki piesaukt kaut kādus augstākus spēkus, jo tas beigu galā arī sāk nomākt sportista zemapziņu. Ko nozīmē – nav lemts? Ja vajag vismaz četras olimpiskās spēles, lai to atklātu, tad jāatzīst – pie šāda sireāla secinājuma viņš ir nonācis par vēlu...

Valērijs Žolnerovičs (bez rezultāta): Nav vērts sevi mocīt...
Atbrauca ar savainojumu un domāja, ka tas pāries... Naivs priekšstats par savu organismu maratona slodzes apstākļos, vai tomēr izmisīgs aprēķins?

Agnese Pastare (24. vieta): Nolūzu ap sesto kilometru...
Treneris saka, ka Londonā viņš kopā ar sportisti bija laikam izvēlējies pārāk augstus mērķus, tāpēc soļotāja nav izturējusi. Vai treneris neapzinās savas audzēknes potenciālu? Diezgan dīvaina pieeja, ja runājam par augstu sasniegumu sportu. Domājams, ka šī mācība ies labumā...

1 2 40 komentāri

  +6 [+] [-]

, 2012-08-14 08:55, pirms 12 gadiem
Mums tak ir zelts un arī bronza!
Prāta Vētra - Mums tak ir zelts un arī bronza/...

     [+] [-]

, 2012-08-14 09:42, pirms 12 gadiem
Olimpiskais ''tūrisms'' Latvijā joprojām ir lielā cieņā, bet ja valsts to pieļauj, tad kāpēc to neizmantot?

  +7 [+] [-]

, 2012-08-14 09:57, pirms 12 gadiem
Nav jēgas tā liet samazgas par visiem. jo taisnība šjaā sakarā ir abām pusēm.
Ja cilveķs ir izcīnījis iespēju startēt olimpiādē, tad viņš startē, un pie kājas vai Puče pēc tam viņam smaidīs, vai metis ar akmeni.
No otras puses, cīnīties par nepalikšanu pēdējā vietā ir laika un naudas tērēšana.

Pareizi sacīts, ka svarīga nav vieta (kaut gan patiesībā jau ir un pat ļoti), bet cīņa un atdeve.
Tikai jāatceras, ka sportisti vadās peč noteikumiem, visos sporta evids, un ja viņi ir izpildījuši noteikumus un tikuši uz olimpiādi, tad sportists nav vainīgs, ka viņš izrādās ir tuvķe 30. nekā 10. vietai, viņš izpildīja normatīvus, tātad spēlēs viņam ir tiesības būt.
Nožēlojami ir tādi, kā Siramis, kas paliek bez rezultāta, jo laikam pašam par sevi ir tāds kauns, ka labāk x nekā 60m.

Vēl par dažiem startiem, cik nez ir tādi, kurus lielās dopinga tavarstīšana sabiedēja pirms startiem?

  +3 [+] [-]

, 2012-08-14 09:58, pirms 12 gadiem
kegums rakstīja: Mums tak ir zelts un arī bronza!
http://www.youtube.com/watch?v=i-pFTdh4g_Y
Un kā tipiskai kalifornijas klimata valstij, tipiskos kalifornijas sporta veidos

 +21 [+] [-]

, 2012-08-14 10:13, pirms 12 gadiem
Viss jau raksts pareizi.
Tikai negribas piekrist attieksmei pret amatieru sportistiem. Viņi trenējas pēc darba brīvajā laikā. Kas arī pēc būtības ir sākotnējā olimpiskā ideja. No valsts saņem minimālu atbalstu. Un, ņemot vērā to visu, protams nekonkurē uz medaļām ar profesionāliem sportistiem, bet tāpat ir starp labākajiem planētas (ar 7,000,000,000 iedzīvotājiem) sportistiem. Vai kādam vajadzētu pārmest, ka viņi aizbrauc uz četrgades lielāko sporta notikumu, pie tam par ne Latvijas naudu. Es uzskatu, ka nē, viņiem sasniegums jau ir kvalificēšanās olimpiādei un pārējais ir tikai kā balva par ieguldīto laiku sportā. Tamlīdzīgu kritiku varētu saņemt tikai tie, kas saņēmuši lielu finansējumu no valsts.

  -1 [+] [-]

, 2012-08-14 10:20, pirms 12 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Olimpiskais ''tūrisms'' Latvijā joprojām ir lielā cieņā, bet ja valsts to pieļauj, tad kāpēc to neizmantot?
Tieši tā! Kurš tad attaiktos par valsts naudu aizbraukt uz olimpiādi? Laikam tikai muļkais...

  +8 [+] [-]

, 2012-08-14 10:20, pirms 12 gadiem
Ja sportists ir izcīnījis tiesības startēt Olimpiādē, tad kam un kādas tiesības būtu viņu uz turieni nelaist? Kurš būs tas, kurš noteiks pirms spēlēm - šis sportists var izcīnīt labu vietu, bet šis būs tikai "tūrists"? Īpaši jau tad, ja sportists nav no LOV "A" sastāva un lielāko daļu finansējuma saviem treniņiem meklē pats...

  +1 [+] [-]

, 2012-08-14 10:24, pirms 12 gadiem
Raitcha rakstīja: Nav jēgas tā liet samazgas par visiem. jo taisnība šjaā sakarā ir abām pusēm.
Ja cilveķs ir izcīnījis iespēju startēt olimpiādē, tad viņš startē, un pie kājas vai Puče pēc tam viņam smaidīs, vai metis ar akmeni.
Man liekas šajā rakstā uzsvars nevis uz rezultātu vērtēšanu, bet pašu sportistu pēcstarta komentāriem. Un te jāatzīst, ka pārsvarā viņiem tiešām vājas iemaņas komunikācijā - ko un kā teikt. Puče labi salicis uzsvarus.

 +12 [+] [-]

, 2012-08-14 10:50, pirms 12 gadiem
zigiss rakstīja: Man liekas šajā rakstā uzsvars nevis uz rezultātu vērtēšanu, bet pašu sportistu pēcstarta komentāriem. Un te jāatzīst, ka pārsvarā viņiem tiešām vājas iemaņas komunikācijā - ko un kā teikt. Puče labi salicis uzsvarus.
Nu tad jautājums, kurš no žurnāliestiem pasaulē uzdod jautājumus ~ 30. vietas ieguvējam? Neviens, nav ko brīnīties, ka viņi pirmo reizi kaut ko atbildot ir apmulsuši. Turklāt Puče pats īsti nezin, ko viņš vēlas dzirdēt.
Viens saka, ka varēja labāk, ka nav apmierināts, Armands uzreiz bļauj, ko tad neparādīji. Cits saka, ka ir jau labi, viss normāli, Puče bļauj, ka cilveķam nav sportiskā niknuma, ka nav ambīcijas, ko tad vispār olimpiādē dara.
Radēviču ceļ debesīs, cepuri nost, protams, regulāri lielajos mačos lēkt savā rekordu līmenī, jo jāatzīst, ka nav viņai tie spožākie rekordi uz citu fona, bet tomēr medaļu viņa neizcīnīja un saņemties uz lēcienu, kas ir par 1 cm tālāk nespēja. Viņa izleca ar pirmo lecienu un viss, uz nākamajiem tomēr nesaņēmās, ko tad nu nepiesienas Armands Inetai?

     [+] [-]

, 2012-08-14 11:02, pirms 12 gadiem
Nu protams, kur tad vēl vieglāk, kā valstī kur sportam, vieglatlētikai it īpaši, valsts grūž miljonu miljonus iekšā, braukt augumā sportistiem par rezultātiem! Malacis Armand!

  -2 [+] [-]

, 2012-08-14 11:09, pirms 12 gadiem
Vispār Armand varēji jau pataupīties ar žulti, tūlīt nāks kārta basketbolam!

  +4 [+] [-]

, 2012-08-14 11:22, pirms 12 gadiem
žēl Grigorjevu un Zvirbuli , tīri cilvēcīgi... traki sanāk , it kā Tev jāuzvar , bet fortūna ir uzgriezusi muguru, nianses pie kā strādāt , jo šo sportistu azarts nevar nepalikt neatalgots...
Par pārējiem + - trāpīts, vēl vajadzētu atcerēties Grabustes Pekinā teikto" Londona būs mana".
Un ja kādam liekas ,ka valstij vēl vairāk būtu jāatbalsta amatieru sports,gadījumā, ja tā arī notiktu, tad būtu izdevīgi strādāt par sportistu... jau patreiz skolās (sporta stundās) ir novērojams vājprāts, kad primāri vērtējumu saņem nevis par uzrādīto rezultātu, bet gan vērā tiek ņemts vai Tu esi bijis centīgs un tehniski pareizi izpildījis prasīto...
Slēpts komentārs: klauni uz ledus

     [+] [-]

, 2012-08-14 11:41, pirms 12 gadiem
aizliegt no LV uz OS braukt ar B normatīvu, tad arī "tūristu", stadionu apjūsmotāju un 30-60 vietu būs par 50% mazāk! Labāk lai brauc 20 sportisti, bet tie cīnās par 10-nieku, nevis 40 un puse brauc mainīties ar nozīmītēm.

     [+] [-]

, 2012-08-14 11:45, pirms 12 gadiem
Labs, pilnībā piekrītu visam!

  +8 [+] [-]

, 2012-08-14 11:46, pirms 12 gadiem
Raitcha rakstīja: Nu tad jautājums, kurš no žurnāliestiem pasaulē uzdod jautājumus ~ 30. vietas ieguvējam? Neviens, nav ko brīnīties, ka viņi pirmo reizi kaut ko atbildot ir apmulsuši. Turklāt Puče pats īsti nezin, ko viņš vēlas dzirdēt.
Viens saka, ka varēja labāk, ka nav apmierināts, Armands uzreiz bļauj, ko tad neparādīji. Cits saka, ka ir jau labi, viss normāli, Puče bļauj, ka cilveķam nav sportiskā niknuma, ka nav ambīcijas, ko tad vispār olimpiādē dara.
Radēviču ceļ debesīs, cepuri nost, protams, regulāri lielajos mačos lēkt savā rekordu līmenī, jo jāatzīst, ka nav viņai tie spožākie rekordi uz citu fona, bet tomēr medaļu viņa neizcīnīja un saņemties uz lēcienu, kas ir par 1 cm tālāk nespēja. Viņa izleca ar pirmo lecienu un viss, uz nākamajiem tomēr nesaņēmās, ko tad nu nepiesienas Armands Inetai?
"nosacītos" uzvarētājus jau parasti nesoda (laikam,bet pārliecināts neesmu ), bet iedomājies kas darītos , ja piemēram Vadims Vasiļevskis pēc sava starta būtu atzinis, ka dzīvē svarīgāka ir mīlestība,un šķēpmešana ir tikai profesija... kādas frāzes tad izmantotu cienījamais žurnālists???

     [+] [-]

, 2012-08-14 11:53, pirms 12 gadiem
KristsT rakstīja: Viss jau raksts pareizi.
Tikai negribas piekrist attieksmei pret amatieru sportistiem. Viņi trenējas pēc darba brīvajā laikā. Kas arī pēc būtības ir sākotnējā olimpiskā ideja. No valsts saņem minimālu atbalstu. Un, ņemot vērā to visu, protams nekonkurē uz medaļām ar profesionāliem sportistiem, bet tāpat ir starp labākajiem planētas (ar 7,000,000,000 iedzīvotājiem) sportistiem. Vai kādam vajadzētu pārmest, ka viņi aizbrauc uz četrgades lielāko sporta notikumu, pie tam par ne Latvijas naudu. Es uzskatu, ka nē, viņiem sasniegums jau ir kvalificēšanās olimpiādei un pārējais ir tikai kā balva par ieguldīto laiku sportā. Tamlīdzīgu kritiku varētu saņemt tikai tie, kas saņēmuši lielu finansējumu no valsts.
interesanti par kādu tad vēl naudu,ja ne valsts,Tu no mēness nokriti vai?

  -1 [+] [-]

, 2012-08-14 12:12, pirms 12 gadiem
Calvin rakstīja: aizliegt no LV uz OS braukt ar B normatīvu, tad arī "tūristu", stadionu apjūsmotāju un 30-60 vietu būs par 50% mazāk! Labāk lai brauc 20 sportisti, bet tie cīnās par 10-nieku, nevis 40 un puse brauc mainīties ar nozīmītēm.
Ne jau visos olimpiskajos sporta veidos ir tādi A un B normatīvi.

  +1 [+] [-]

, 2012-08-14 12:32, pirms 12 gadiem
zzk rakstīja: Ne jau visos olimpiskajos sporta veidos ir tādi A un B normatīvi.
A vajadzētu.... tad vismaz uz OS varbūt arī netiktu "tūristi", bet tiešām tiktu sportisti, kas varētu cīnīties par vismaz 6-10 vietu nevis kā tagad "konkurētu" ar eksotisko valstiņu sportistiem par "godpilnajām vietām" saraksta beigās....

  -2 [+] [-]

, 2012-08-14 12:52, pirms 12 gadiem
:-D Jaa Ineta ir skaista sportiste, bet runaat par raksturiem? Vinja uzleeca labaako rezultaatu oirmajaa megjinajumaa un taalaak neuzlaboja. Kaa no taa var izanalizet raksturu? :-D

Te sarakstiits taa itkaa Puce visu sportustos galvaas buutu ieliidis.

Nu un kaa tad Strombergs uzvareeja? Vienkaarshi uzvareeja un viss... Jau trases saakumaa izvirzijaas vadiibaa un pareejas 30 sec notureejaas.

B-)

  +4 [+] [-]

, 2012-08-14 12:53, pirms 12 gadiem
als rakstīja: A vajadzētu.... tad vismaz uz OS varbūt arī netiktu "tūristi", bet tiešām tiktu sportisti, kas varētu cīnīties par vismaz 6-10 vietu nevis kā tagad "konkurētu" ar eksotisko valstiņu sportistiem par "godpilnajām vietām" saraksta beigās....
Tad jau ziemas spēlēs mūsu hokejistus arī nevar laist, pēdējās divās OS palika aiz desmitnieka

  +8 [+] [-]

, 2012-08-14 13:03, pirms 12 gadiem
Neviens olimpietis par valsts naudu uz Londonu nebaruca, visus ceļa izdevumus sedza SOK. Protams, ir viegli tagad te rakstīts, ka tam nav smadzeņu, ka tas neko nerubī utt, bet NEVIENS, kas aizbrauca uz Londonu nebija tāds, kas necīnījās no visas sirds un nedarīja visu pēc labākās sirdsapziņas. Ja cien. Armands Puče būtu pasaulē, piemēram, 35. labākais hokeja apskatnieks, vai arī tad mēs teiktu, ka viņš ir švaki nostartējis?

  +4 [+] [-]

, 2012-08-14 13:24, pirms 12 gadiem
Piekrītu autora rakstītajam un sportisti OS gatavojās par valsts, Tas ir par nodokļu maksātāju naudu un kaut ko tomēr mēs varam prasīt no viņiem. Nu vismaz nostartēt savu iespēju līmenī jo līdzjutējus kas seko sportam apmānīt ir diezgan grūti.

  +2 [+] [-]

, 2012-08-14 13:25, pirms 12 gadiem
Jebkurš, kurš ir izpildījis normatīvu, ir tiesīgs braukt. Jebkurš!
Tūrists vai nē, tas ir cits jautājums. Gribi aizbraukt uz RIO par valsts naudu - izpildi normatīvu un brauc. Ja nevari, nečīksti un neizrādi savu nepatiku pret tiem, kuri to var izdarīt un brauc. Kaut vai kā tūristi..

  -1 [+] [-]

, 2012-08-14 14:10, pirms 12 gadiem
Iesaku iemest aci šajā statistikā Olympic Medals per Capita nemaz tik slikti nav! Pat ļoti labi!

  +3 [+] [-]

, 2012-08-14 14:23, pirms 12 gadiem
JURIS7 rakstīja: interesanti par kādu tad vēl naudu,ja ne valsts,Tu no mēness nokriti vai?
Ja nemaldos, uzturēšanos tur apmaksā Starptautiskā Olimpiskā komiteja, kura noteikti netiek uzturēta par Latvijas nodokļiem... Pirms kādam uzbrauc, iedziļinies situācijā.

  +1 [+] [-]

, 2012-08-14 16:30, pirms 12 gadiem
zzk rakstīja: Tad jau ziemas spēlēs mūsu hokejistus arī nevar laist, pēdējās divās OS palika aiz desmitnieka
Neviens jau viņus tur arī tā aiz "skaistām acīm" nelaiž atšķirībā no dažiem labiem vasaras censoņiem! Ja neesi Top 8 (dotajā gadijumā par cik krievi rīko -Top 9), tad uz OS pa taisno nemaz netiec un par tikšanu uz OS ir (būs) jāsitās kvalifikācijā, kur arī tagad vēl nekas nav garantēts!

  -2 [+] [-]

, 2012-08-14 16:34, pirms 12 gadiem
Subjektīvāku un tendenciozāku Armanda P. rakstu vēl nēesmu lasījis...

  +4 [+] [-]

, 2012-08-14 19:02, pirms 12 gadiem
tapirs19 rakstīja: Subjektīvāku un tendenciozāku Armanda P. rakstu vēl nēesmu lasījis...
Tieši otrādi. Šis ir tas Puče, ko pazinu 1992. - 1998. gadā.

  +1 [+] [-]

, 2012-08-14 19:08, pirms 12 gadiem
Divos vārdos - glums raksts.

  +1 [+] [-]

, 2012-08-14 20:14, pirms 12 gadiem
KristsT rakstīja: Ja nemaldos, uzturēšanos tur apmaksā Starptautiskā Olimpiskā komiteja, kura noteikti netiek uzturēta par Latvijas nodokļiem... Pirms kādam uzbrauc, iedziļinies situācijā.
ja nezinātu nerunātu,visu,kas saistīts ar olimpiādi apmaksā LOK,respektīvi nodokļu maksātāji!!!!

  +1 [+] [-]

, 2012-08-14 21:31, pirms 12 gadiem
Skarbais Armands!

  +1 [+] [-]

, 2012-08-14 21:51, pirms 12 gadiem
als rakstīja: Neviens jau viņus tur arī tā aiz "skaistām acīm" nelaiž atšķirībā no dažiem labiem vasaras censoņiem! Ja neesi Top 8 (dotajā gadijumā par cik krievi rīko -Top 9), tad uz OS pa taisno nemaz netiec un par tikšanu uz OS ir (būs) jāsitās kvalifikācijā, kur arī tagad vēl nekas nav garantēts!
Nē, nu bet pat tad, ja kvalifikācijā izcīnīs vietu - priekš kam viņus vest, ja tāpat desmitniekā nevar tikt? Pēc Tavas loģikas tā sanāk

     [+] [-]

, 2012-08-14 22:07, pirms 12 gadiem
Jānis Matulis rakstīja: Tieši otrādi. Šis ir tas Puče, ko pazinu 1992. - 1998. gadā.
principā nevarētu teikt, ka te ir kkas nepreizs - lielos vilcienos precīzi, taču, ja jau Armands grib olimpiskajiem neveiksmniekiem cirst galvas nost, prasās dziļāka analīze. Raksts būvēts uz emocijām - kritērijs ir nevis sportista potenciāla/izpildījuma attiecība, bet gan dziļāka cilvēciskā būtība - sarakstā ir cilvēki ar attieksmi, cīnītāji un intelektuāļi, vai nu mīkstie, bezrakstura radījumi, statisti un ''tūristi''...

skarbi, bet....arī šinī rakstā AP ir godīgs pret sevi, jo raksta pēc principa - ''kas prātā, tas mēles galā''.....vienīgais raksta mīnuss ir tas, ka tautai ir viss jāskaidro sīkāk...lai ''aiziet'' līdz muguras smadzēnēm...

  +2 [+] [-]

, 2012-08-15 07:51, pirms 12 gadiem
13. vieta Mūzei un 13. vieta Jeļizarovai. Abas viena vecuma. Vienai šīs, bezmaz, vai ir pirmās un pēdējās spēles, otrai - viss vēl priekšā utml.

Ar ko tieši viņas atšķiras? Ar to, ka Poļina laboja Latvijas rekordu? Vai Poļina vairāk cīnījās? laikam jāatgādina, ka Mūze uz Londonu tikai tikai dienu pirms olimpiskā sastāva paziņošanas, bet Olimpiādē gandrīz iekļuva finālā. Es domāju, ka tas nepavisam nav slikts sasniegums, vai arī arguments, ka šī olimpiāde viņai bija tūrisma brauciens!
1 2 40 komentāri