Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Sējējs pret Znaroku. Par Karsumu...

Sējējs pret Znaroku. Par Karsumu...
Oļegs Znaroks ir pārliecināts, ka Karsumam viņa vadītajā komandā ir vislabākās izredzes sakārtot savu karjeru. Foto: ITAR-TASS

Kur spēlēs Mārtiņš Karsums? Palikuši divi gribētāji, kas šobrīd hokejista aģentam Polam Tefanusam liek svīst kā pirmklasniekam pirmajā stundā pie tāfeles. Znaroks pret Sējēju, vai – Sējējs pret Znaroku. Tas ir ļoti nopietni.

Pēc tam, kad Tampabejas „Lightning” izlika Karsumu neaizsargāto spēlētāju sarakstā un pierādīja pašam hokejistam un viņa aģentam, ka liela gribēšana no citiem NHL klubiem attiecībā uz latviešu hokejista pakalpojumiem nevienam šajā līgā nav, atlika pievērsties variantiem Eiropā. Tā sauktais waiver draft iezīmēja jaunus atskaites punktus Mārtiņa karjerā: 1) tobrīd ikviena NHL komanda varēja viņu dabūt pie sevis par ļoti zemu cenu – saistības būtu tikai par pusi no līguma apjoma, jo otru pusi būtu jāsedz Tampabejai; 2) neviena NHL komanda Karsumu nepaņēma. Šis manevrs bija nepieciešams, lai Mārtiņš ne tikai pārbaudītu savu vērtību Ziemeļamerikā, bet arī tāpēc, lai viņa pašreizējie saimnieki varētu juridiski ļaut hokejistam doties jauna darba meklējumos. Godīgi sakot, waiver draft rezultāti priekš 24 gadus vecā latvieša neko labu nav atnesuši – tas tomēr ir kritērijs, ka tevi savā organizācijā nevēlas neviens no 30 NHL klubiem. Protams, panikā nevajag krist, jo pasaulē hokeju spēlē arī citur, taču – Mārtiņam karjeras turpinājums būs jāatsāk vai jāturpina no cita plaukta, kas ir daudz zemāks par NHL noteiktajiem standartiem.

Ja arī pats hokejists un viņa aģents ārēji neizrāda nekādu satraukumu par pašreizējo situāciju, var nojaust, ka ne jau no laba prāta viņi šobrīd risina sarunas ar Rīgas „Dinamo” un Balašihas MVD. Labi, ka Mārtiņš saprot, ka AHL līmenī viņš ne tikai stāv uz vietas, bet kāpjas atpakaļ - pat, ja nauda par šīm kustībām tiek garantēta (575 000 dolāru sezonā, kas pēc nodokļu nomaksas uz rokas atstāj apmēram pusi). Vienīgais labums viņa šī brīža situācijā patiešām ir garantētie ienākumi – tas ļauj aģentam mazliet agresīvāk uzspiest uz prasībām, kas abus no pieminētajiem klubiem iedzen nelielā stresā. Rīgas „Dinamo” galvenais menedžeris Normunds Sējējs šobrīd padarījis gandrīz vai maksimālo, lai ieinteresētu Karsumu – piekāpies par summu, kas būtu hokejista mēnešalgas apjoms, taču nespēj panākt līdzsvaru jautājumā par darba attiecību ilgumu: „Mēs gribam, lai Mārtiņš nospēlētu pie mums šajā sezonā un noteikti arī nākamajā. Savukārt aģents grib atstāt durvis puspievērtas – proti, ja parādās Karsumam iespēja spēlēt NHL, tad hokejists var jebkurā brīdī iejūgt zirgus... Mēs tā neesam ar mieru.” Sējējam ir taisnība, jo šobrīd viņš ar savu piedāvājumu padod Karsumam ne tikai roku, bet arī glābšanas riņķi. Pašam Mārtiņam arī vajadzētu spēt novērtēt šo situāciju adekvāti, jo psiholoģiski viņam patiešām vajadzīga jauna ieelpa. Sējēja pusē ir vēl viens arguments – pēc KHL noteikumiem, hokejists, kas nav sasniedzis 28 gadus vecumu, neko mazāku par divu gadu kontraktu nedrīkst saņemt. Tas ir jāgarantē! Normunds apgalvo, ka juridiski var sakārtot tā, ka šīs sezonas atlikušo daļu priekš Karsuma var noteikt kā pirmo līguma gadu, savukārt nākamais jau būs otrais. Uz papīra – viss skaidrs. Ja vien nebūtu otrs pretendents, kas aģentam ļauj nodarboties ar to, kas viņam būtu arī jādara – proti, izspiest priekš klienta maksimālo. Tas otrs – Oļegs Znaroks.

„Es esmu izdarījis pilnīgi visu, lai Mārtiņu sagaidītu pie sevis”, tā sarunā ar šo rindu autoru vakar apgalvoja MVD galvenais treneris Znaroks. „Man neko nevajag skaidrot un pārliecināt – zinu, kurā vietā viņu iespēlēt, saprotu – kāpēc man tas ir vajadzīgs. Ja vien aģents nebūtu tik iecirties...”, Oļega balsī var saklausīt sapīkumu. Priekš Karsuma šis variants varētu būt iedvesmojošs tieši trenera dēļ, jo pilnīgi droši var apgalvot, ka dinamiešu treneris Šuplers viņa acīs pelna daudz mazāku uzticību. Ne mazāk svarīgs faktors – MVD jau ir garantējusi vietu KHL play off turnīrā, kamēr Rīgas „Dinamo” par to vēl būs jāpasvīst. Znaroks patiešām zina, ko iesākt ar Karsumu, par Šupleru šajā sakarā nevaram būt tik droši. „Mārtiņam jāsaprot, ka šobrīd mēs varam viņam garantēt labas starta pozīcijas karjeras jaunajiem izaicinājumiem, jo kā noprotu – par NHL uz kādu laiku viņam ir jāizmirst.” Taču tāpat kā gadījumā ar „Dinamo”, arī Znarokam neizbēgt no obligātā līgas nosacījuma – Karsumam jāgarantē nevis viens pavasaris, bet vismaz vēl viena sezona. „Tas mani neuztrauc – ja vajadzēs, sakārtosim. Ja aģentam būs citas prasības – arī pielāgosimies, galvenais – lai viņš beidzot pieņem lēmumus. Te nav ko spēlēt paslēpes, jo labāku variantu par MVD es viņa gadījumā nespēju iztēloties.”

Pagaidām Teofanus kopā ar savu apmulsušo klientu – kurš viņa vietā tāds nebūtu, ja vēl pirms pusgada šķita, ka visi NHL vārti Karsumam ir atvērti? – mēģina novērtēt situāciju. Nevajadzētu iedomāties, ka Mārtiņa aģents ir kaut kāds švītīgs amerikāņu žmogs – Pols Teofanuss profesionālajā karjerā ne tādus vien krupjus sagremojis un norijis. Viņš, starp citu, joprojām ir Irbes un Ozoliņa juridisko jautājumu pārzinātājs, kas attiecas uz abu nosaukto latviešu sportiskajām aktivitātēm. Viņu neizbiedēs arī tā sauktā Krievijas specifika, jo Pols perfekti runā krievu valodā un viņam pietiek ietekmīgu draugu un paziņu, lai painteresētos – ko patiesībā sagaidīt no esošās Karsuma kāršu kavas. Tajā pašā laikā jāsaprot – gala vārds šajā izvēlē vienalga piederēs pašam spēlētājam. Cik nopietni Karsums to izsvērs, tādu ceļu viņš arī soļos. Pagaidām ar sarunām mazliet priekšā ir Rīgas „Dinamo”, taču Znaroka vārds priekš Mārtiņa vienmēr bijis ļoti nozīmīgs. Kurš šajā duelī vinnēs?

Nespējot tikt skaidrībā par šiem piedāvājumiem, uzbrucējs riskē palikt AHL sistēmā un tad notikumi varētu sagriezties jau nelabvēlīgi arī Latvijas izlasei – atšķirībā no NHL, zemākajās līgās olimpiādes laikā nekādi pārtraukumi nav ieplānoti.
Mārtiņ, proties!

Ko darīt Mārtiņam Karsumam?

  • 101

  • 276

  • 19


     [+] [-]

, 2010-01-14 07:33, pirms 14 gadiem
Diemžēl, domāju, ka par 80% Karsumu redzēsim MVD gan sosezon gan nākamsezon... pētam jau redzēs, bet nu.. par NHL gan, laikam Mārtiņam ir jāaizmirst... MVD viņam var piedāvāt vairāk (lasīt pleijofi+znaroks), bet Dinamo - tomēr Latvija un beidzot Mārtiņš varētu pavadīt daudz vairāk laika ar ģimeni un labakajiem faniem pasaulē!

 +18 [+] [-]

, 2010-01-14 08:10, pirms 14 gadiem
labi, ka ir vēl KHL klubi, kas ir gatavi pacīnīties.

starp citu, Armand, vārds Pols Teofanuss mūsu pusē skan jau kopš deviņdesmitajiem gadiem, bet, manuprāt, neviena tāda sakarīga intervija ar viņu arī nav bijusi. Domāju, ka viņam būtu daudz ko pastāstīt

Irbes, Ozoliņa karjeras vien ir ko vērtas.

  -1 [+] [-]

, 2010-01-14 08:14, pirms 14 gadiem
Vienalga kurā klubā nonāks mārtiņš - tas tāpat būs solis uz priekšu...

  +3 [+] [-]

, 2010-01-14 08:35, pirms 14 gadiem
Neredzu RD jēgu ņemt šo tikai uz atlikušo sezonu

  -2 [+] [-]

, 2010-01-14 09:14, pirms 14 gadiem
Ja nemaldos Pols Teofanuss ir bijušais padomju ebrejs (kuru tad sauca kaut kā savādāk), kurš kaut kad atpakaļ izmantoja iespēju aizbraukt uz "vēsturisko dzimteni", t.i. Ameriku...Tā kā postpadomju teritorijas "fiškas" viņš "rubī".....

     [+] [-]

, 2010-01-14 09:32, pirms 14 gadiem
Iespējams, ka pats Karsums labprātāk spēlētu RD, bet iespēju ziņā tomēr labāk būtu dot priekšroku MVD.

     [+] [-]

, 2010-01-14 09:43, pirms 14 gadiem
pilniba piekritu...

     [+] [-]

, 2010-01-14 09:46, pirms 14 gadiem
Mārtiņam vajadzēja savu līgumu atpelnīt kaut vai tajā pašā AHL. Ar nekā nedarīšanu nekur netiksi. Šur tur lasīju, ka Mārtiņš varētu būt morāli sagrauts ar to visu čakarēšanu, nu bet, tādi taču nevienam nav vajadzīgi, kas nevar atgūties. Gan jau viņam un viņa aģentam bija galvā iešāvies variants, ka viņš varētu tikt pārdots. Pirms pārdošanas taču visi uzspodrina pārdodamo lietu. Vai arī pats sevi, bet Mārtiņš joprojām minimāli izcēlās AHL, ar ko nepietika. Pats sev to bedri izraka NHL. Skat, kā lēnām daži no pārējiem mūsu amerikāņiem lēnām tiek uz NHL un pierāda savas prasmes.

  -3 [+] [-]

, 2010-01-14 09:47, pirms 14 gadiem
Un nesaprotu kāpēc, kad vel nekas nav skaidri zināms, ir sacelta tāda ažiotāža ap Karsuma iespējamo spēlēšanu Rīgas Dinamo vai vispār Eiropā? Ja Karsums izdomās palikt Ziemeļamerikā, tad viņš tiks uztaisīts par slikto zēnu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2010-01-14 09:58, pirms 14 gadiem
Loti ceru,ka Seejeejs panaaks,ka Karsums ir Dinamo!Turu iikskus.Nesaprotu par ko te vairums tiiksminaas par MVD variantu!Karsums arii ar RD var buut tur kur MVD tagad,stabili play offaa,naakoshgad.
Maajas tomeer ir maajas.Loti Ceru,ka Znarokam neizdosies!Ja grib Karsumu pie sevis tad ,lai naak trenneet RD!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-01-14 10:00, pirms 14 gadiem
Tu saki? rakstīja: Mārtiņam vajadzēja savu līgumu atpelnīt kaut vai tajā pašā AHL. Ar nekā nedarīšanu nekur netiksi. Šur tur lasīju, ka Mārtiņš varētu būt morāli sagrauts ar to visu čakarēšanu, nu bet, tādi taču nevienam nav vajadzīgi, kas nevar atgūties. Gan jau viņam un viņa aģentam bija galvā iešāvies variants, ka viņš varētu tikt pārdots. Pirms pārdošanas taču visi uzspodrina pārdodamo lietu. Vai arī pats sevi, bet Mārtiņš joprojām minimāli izcēlās AHL, ar ko nepietika. Pats sev to bedri izraka NHL. Skat, kā lēnām daži no pārējiem mūsu amerikāņiem lēnām tiek uz NHL un pierāda savas prasmes.
Ja Karsums tiešām ir morāli sagrauts (šaubos, ka ir tik traki) tad viņam ir nepieciešams treneris kurš viņam dod lielu uzticības kredītu. Ne z-amerika ne RD viņš šādu uzticības kredītu nedabūs, bet pie Znaroka viņš būs apčubināts un samīļots

  -2 [+] [-]

, 2010-01-14 10:00, pirms 14 gadiem
Armandam vajadzētu pārbaudīt faktus.

Karsums NEKAD nav bijis re-entry waivers, lai atgrieztos NHL, Tampa viņu izlika vienkārši waivers. Viņiem nekad nav bijis nolūka viņu saukt uz NHL.

Iespēja, ka viņš tiks NHL šosezon vispār nav pastāvējusi.

  +7 [+] [-]

, 2010-01-14 10:20, pirms 14 gadiem
Es kā Hossa, tu kā Šuplers,
Es kā Karsums, tu kā Znaroks

     [+] [-]

, 2010-01-14 10:20, pirms 14 gadiem
Aigaro!!!
ar Teofanusu bija intervija...pati galvenā, kas parasti ir SA!!! tā bija diezgan sen!!

  +5 [+] [-]

, 2010-01-14 10:28, pirms 14 gadiem
Karsumam labāk braukt pie Značoka. Rīgā pārāk liels bardaks, un nav dzirdēts , ka Šuplers Karsumu vispār grib.! Līdzīgi kā ar Arnasonu diez vai sanāktu. Bet ja MVD treneris pasaka , ka viņam Karsums ir vajadzīgs , tad nav divu domu!

     [+] [-]

, 2010-01-14 10:32, pirms 14 gadiem
buus skumiigi, ja Karsuma čomi Bārtulis, Kulda un Daugaviņš šļaksīsties pa NHL ledu, bet Karsums ne.. tas tieshaam buuus skumiigi !

  +7 [+] [-]

, 2010-01-14 10:41, pirms 14 gadiem
Sirds saka priekšā: Uz Dinamo! Prāts: uz MVD!

  +1 [+] [-]

, 2010-01-14 11:09, pirms 14 gadiem
Atdodiet Karsumu Znarokam lai šis turpina viņu audzināt .DR nav uz to spējīga.

  +1 [+] [-]

, 2010-01-14 11:20, pirms 14 gadiem
Negribētu būt Martiņa vietā, viņam šajās dienās jāpieņem ir ļoti smags, grūts un ļoti atbildīgs lēmums! Kāds tas būs, pareizs vai nepareizs, to viņs jau redzēs pavasarī.
Es kā Dinamo fans, protams, gribētu viņu redzēt Dinamo, bet man arī liekas, ka karjerai labāk ir MVD! Skumji, vai ne?
Visutopiskākais variants šķiet ir tāds - Karsums jau tagad pievienojas Dinamo, un nākošo sezonu Znaroks trenē Rīgu, vai arī viņs tagad pievienojas MVD, un nākošo sezonu Znaroks pārnāk uz Rīgu, paņemot līdzi Karsumu un vēl kādu ''lietaskoku''! Utopija, vai ne? Bet kā saka krievi ''чем чорт не шутит''!!!!

     [+] [-]

, 2010-01-14 11:32, pirms 14 gadiem
Lai brauc uz MVD bus vismaz viens letiņš garantēts KHL PO!
Un no Latvijas hokejam vispārīgi izdevīgāk butu ja Mārtiņš brauktu pie Značika, jo pievienojoties Dinamo vietu sastāvā zaudēs Bukarts, Meja vai Džeriņš.

     [+] [-]

, 2010-01-14 12:06, pirms 14 gadiem
Mārtiņam visu cieņu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-01-14 12:39, pirms 14 gadiem
Īsti nesapratu kā strādā tas punkts par "pēc KHL noteikumiem, hokejists, kas nav sasniedzis 28 gadus vecumu, neko mazāku par divu gadu kontraktu nedrīkst saņemt." Kā tad ar mūsu pērnās sezonas leģionāriem, kurus negribēja/nevarēja paturēt - Novāks, Elisons arī Hosa?

Sējējs ar ūsaino cīnoties skrūvē tik augšā cenu Mārtiņam. Citādi apķērīgajam Teofanusam pašam nāktos pamatīgi pasvīst, lai Karsums tiktu pie laba līguma Eiropā ar tik pieticīgu statistiku šosezon.

     [+] [-]

, 2010-01-14 13:02, pirms 14 gadiem
Martinam jabut Dinamo Riga! Lai padoma par dzives apstakljiem un atbalstu, te tak ir vinja majas!

     [+] [-]

, 2010-01-14 15:16, pirms 14 gadiem
pelikans rakstīja: Karsumam labāk braukt pie Značoka. Rīgā pārāk liels bardaks, un nav dzirdēts , ka Šuplers Karsumu vispār grib.! Līdzīgi kā ar Arnasonu diez vai sanāktu. Bet ja MVD treneris pasaka , ka viņam Karsums ir vajadzīgs , tad nav divu domu!
Pilnībā piekrītu. Jā, protams, mājas ir mājas, bet MVD piedāvā visu, ko vien var vēlēties šajā situācijā.

     [+] [-]

, 2010-01-14 15:41, pirms 14 gadiem
Man tikai nav skaidras dažas lietas. Ja Dinamo esot biznesa projekts tad kāpēc Dinamo ir gatavs maksāt tādu algu tik nerezultatīvam hokeistam. Tas viņam būtu jālūdzās lai viņu paņem kaut vai uz pārbaudes laiku Dinamo. Vai tad spēlējot pret Avangardu, Salavatu un Ak Bars viņš pēkšņi kļūs rezultatīvāks?
Znaroku vēl var saprast viņš vismaz zina ko no šī frukta var izspiest. Vienīgais izskaidrojums vīsām šim lūgšanām ir Latvijas izlases lobēšana.

  -2 [+] [-]

, 2010-01-14 16:09, pirms 14 gadiem
Vai ar likumdošanu šeit viss kārtībā? Saistībā ar to, ka es maksāju, lai lasītu.