Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Federācija pret "Dinaburg": stīvēšanās turpinās

Federācija pret "Dinaburg": stīvēšanās turpinās
Tamazs Pertija
Foto: Viktors Sarvuta, eSports.lv

Šodien Latvijas Futbola federācija (LFF) pretēji jebkādiem sportiskajiem principiem nolēma šīs sezonas "LMT virslīgā" iekļaut Daugavpils "Daugavu", taču tanī pašā laikā stingri piekodināja, ka arī šo klubu izslēgs no virslīgas, ja tajā darbosies treneris Tamazs Pertija. Tomēr patiesībā rodas iespaids, ka federācijas amatvīri nezina, kā izstrēbt pašu ievārīto putru.

Taisnības cīnītāji varēja sajūsmināti aplaudēt, kad pagājušā gada rudenī LFF amatvīri beidzot saņēma drosmi un izmeta "Dinaburg" komandu no Latvijas čempionāta. Šis lēmums gan netika pareizi pasniegts plašākai sabiedrībai, turklāt skandāls tika pamazām noklusināts. Vienīgi pagājušajā nedēļā LFF kabinetos "atcerējās", ka par manipulāciju ar spēļu rezultātiem vajadzētu sodīt ne tikai "Dinaburg" prezidentu Oļegu Gavrilovu un komandas galveno treneri Tamazu Pertiju. Viņi taču vienīgi deva norādījumus, bet paši negāja laukumā un netaisīja tur vajadzīgos rezultātus! LFF Disciplinārā komisija nolēma diskvalificēt 13 futbolistus, taču tikai nosacīti. Kāpēc tad viņi vispār tika sodīti? Ja jau šo spēlētāju vaina ir maznozīmīga un nav pierādīta, viņus vispār nevajadzēja aiztikt. Ja ir zināms, ka viņi patiešām iespaidoja spēļu rezultātus, tad vajadzēja pielietot visstingrākus mērus. It īpaši tāpēc, ka jau iepriekš tika izteikti brīdinājumi ne tikai kluba vadībai, bet arī futbolistiem. LFF atkal parādīja savu gļēvumu un laipošanu...

Vēl vairāk. Šodien ar LFF valdes lēmumu visi nosacīti diskvalificētie futbolisti viegli tika iecelti atpakaļ virslīgā. Jā, kluba izkārtne it kā ir mainījusies - "Dinaburg" vietā ir "Daugava", taču spēlētāji pārsvarā paliks tie paši. Iznāk, ka futbolisti, kuri pakļāvīgi pildīja kluba vadības totalizatoru shēmas, var mierīgi turpināt spēlēt virslīgā. Turpretī, piemēram, Vladimirs Žavoronkovs, kurš atteicās no negodīgajām spēlītēm un pagājušās sezonas vidū demonstratīvi pameta "Dinaburg" komandu, tagad palicis bezdarbnieks. Viņu neņem atpakaļ dzimtās Daugavpils komandā, jo, Pertijas terminoloģijā runājot, viņš "neatbilst komandas garam".

Nebūs brīnums, ka paies pāris gadi, un LFF iejūtīgie darbinieki izsludinās amnestiju Pertijam. Pagaidām gruzīnu futbola speciālists gan nostājies izaicinošā opozicionāra lomā, jo par spīti aizliegumam darboties Latvijas futbolā viņš spēlē Daugavpils futzāla čempionātā. Vēl vairāk - Pertija turpina piedalīties arī Daugavpils komandas (bijušās "Dinaburg", tagad "Daugavas") treniņprocesā. Klubs gan to pasniedz kā konsultēšanu, taču tikai naivais var iedomāties, ka tagad Pertija būs vienkāršs palīgs savam pērnā gada palīgam Sergejam Pogodinam.

P.S. Interesanti būtu, ja tagad kāds no pirmās līgas klubiem, kas iepriekšējā sezonā finišēja augstāk nekā Daugavpils "Daugava", iesniegtu protestu pret LFF valdes vakardienas lēmumu un arī izteiktu vēlmi spēlēt "LMT virslīgā".

  +2 [+] [-]

, 2010-01-14 20:14, pirms 15 gadiem
Tak Indriksonam naudas probleemas Viss tiks tagad pa godiigo sadaliits - Braaliigi

Neredzu citu iemeslu, kaadeelj tos Fair play graaveejus, vajadzeetu vispaar tuvumaa zaalaajam laist.

  +4 [+] [-]

, 2010-01-14 20:43, pirms 15 gadiem
Pirms dažām stundām jau bija raksts, bet nepaspēju izlasīt. Labi, ka tagad tas ir pieejams
Vispār interesanti sanāk - kāpēc vajag tā apiet visus sportiskos principus? Kad ar Juventus bija tāda problēma, neviens neceremonējās, turklāt lika tās vietā nevis to komandu, kas vēlējās būs A sērijā, bet pēc SPORTISKĀ principa. Mēs, kā vienmēr, izceļamies...

  -2 [+] [-]

, 2010-01-14 21:41, pirms 15 gadiem
Sportiskais princips ir laba lieta, bet Virslīgai noderīgāka ir viena komanda no Daugabpils nekā ceturtā komanda no Rīgas.