Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

F1 nedēļa. Karaliskie naudas maisi

F1 nedēļa. Karaliskie naudas maisi
Meksikānis Serhio Peress F1 var debitēt tikai pateicoties pasaules bagātākā cilvēka Karlosa Slima 15 miljoniem eiro
FOTO: "Scanpix/sipa"

F1 jeb karaliskā autosporta klase nav nekāda trūkumcietēju patversme. Te apgrozās miljardieri (miljonāri viņiem var pienest ūdeni). Ne velti pagājušonedēļ žurnāla "Forbes" publicētajā pasaules bagātnieku rangā ir virkne ar F1 saistītu cilvēku. Pirmais no viņiem - Karloss Slims.

Tāpat kā pirms gada, arī jaunajā rangā pirmajā vietā ir telekomunikāciju korporācijas "Telmex" īpašnieks meksikānis Karloss Slims, kura mantību žurnāls novērtē ar 74 miljardiem ASV dolāru jeb 53 miljardiem eiro. Šogad "Telmex" kļuva par vienu no F1 komandas "Sauber" sponsoriem. Protams, ne par skaistām acīm Peteram Zauberam tiek 15 miljoni eiro - šī summa domāta meksikāņu pilota Serhio Peresa startu nodrošināšanai sezonas garumā.

Starp citu, vācu izdevums "Motorsport Total" ziņo, ka F1 aizkulisēs ir neapmierināti par to, ka bagātākais cilvēks pasaulē noslēdzis līgumu ar komandu par tik nelielu summu. Dažas komandas bažījas, ka tas varētu novest pie sponsoru līgumu summu samazināšanās F1. Bet vairākām vienībām tas ir izdzīvošanas jautājums.

"Forbes" sarakstā ir arī citi tieši ar F1 saistīti cilvēki. 208. vietā atrodams korporācijas "Red Bull" šefs Dīters Matešics. Austrieša turību žurnāls vērtē ar pieciem miljardiem dolāru. Viņa kompānijai pieder divas F1 komandas - "Red Bull Racing" un "Scuderia Toro Rosso", bez tam daudzi jaunie piloti izgājuši "Red Bull" jauno pilotu atbalsta programmas skolu.

F1 komerctiesību īpašnieks Bernijs Eklstons sarakstā ir tikai 254. vietā - viņa rocība esot 4,2 miljardi dolāru. Tieši tikpat spējis sakrāt avantūristiskais brits, korporācijas "Virgin" dibinātājs Ričards Brensons, kam bija noteicošā loma "Brawn GP" un "Virgin Racing" komandu tapšanā. "Virgin Racing", kurai tika dots Brensona uzņēmuma vārds, tagad gan nonākusi krievu kompānijas "Marussia" kontrolē, taču "Virgin" joprojām ir viena no tās sponsorēm.

Ranga 879. vietā atrodams aviokompānijas "Kingfisher" un F1 komandas "Force India" saimnieks Vidžajs Malja. Indietim esot 1,4 miljardi USD. Jāpiebilst, ka šajā pašā vietā ar tādu pašu maka biezumu redzams citas autosacīkšu komandas vadītājs Rodžers Penske. Pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados "Penske Racing" startēja F1, taču lielākos panākumus tā guvusi dažādos sacīkšu seriālos Ziemeļamerikā.

Šonedēļ uzzinājām, ka...

...pašreizējais pasaules čempions Sebastjans Fetels pagarinājis līgumu ar "Red Bull" vēl uz divām sezonām, tātad - vismaz 2014. gada čempionāta beigām. Šī ziņa gan ir neoficiāla, taču, kā vēsta "Sport Bild", sabiedrībai šis jaunums tikšot darīts zināms šonedēļ. Saskaņā ar jauno vienošanos, Fetela, kurš tādējādi piekritis nepāriet uz "Ferrari" vismaz līdz līguma termiņa beigām (lai gan Dīters Matešics solīja viņu ar varu neturēt), darba alga sezonā būs starp astoņiem un desmit miljoniem eiro.

..."Hispania Racing" tāpat kā pirms gada sāks sezonu bez jaunās mašīnas iepriekšējas pārbaudes. Bija paredzēts, ka braucamo izmēģinās pēdējos pirmssezonas testos Barselonā, taču amerikāņu ražotie amortizatori esot aizkavējušies muitā, un līdz testu beigām braucamos sagatavot tā arī neizdevās. Vitantonio Ljuci un Narains Kartikejans pirmo reizi izmēģinās F111 Melburnā, ja vien neradīsies problēmas ar Austrālijas muitu...

...Džensons Batons Barselonas testos mazāk domājis par to, kā ātrāk veikt apli, bet gan savas draudzenes Džesikas, kura izturējās Japānā dabas katastrofas brīdī, likteni. "Nespēju viņu sazvanīt, jo Japānā nedarbojās telefona sakari. Vienīgā iespēja, kā sazināties ar viņu, bija "Twitter", un beigās izrādījās, ka ar Džesiku viss kārtībā. Viņa man atsūtīja ziņojumu: "Kā iet testos?". Atbildēju: "Mīļā, tas man šobrīd nebūt nav svarīgākais. Kā tev klājas? Kā jūties? Manas domas šobrīd ir ar Japānas tautu, kad notiek šādas katastrofas, autosports un visas mūsu problēmas šādas nelaimes priekšā atkāpjas."

     [+] [-]

, 2011-03-14 15:12, pirms 13 gadiem
Batonu var saprast

     [+] [-]

, 2011-03-14 17:32, pirms 13 gadiem
jā interesants raksts...
,,hispania racing''-ko lai saka,lkm pirmajā 8niekā viņiem nespīd būt..maigi sakot...
Fetels uz ferrari būtu interesanti patieesībā,bet nu lai viņam veicas pašlaik red bull
ar cerībām uz labām sacīkstēm gaidu sezonas sākumu...

     [+] [-]

, 2011-03-14 19:02, pirms 13 gadiem
Interesanti! Bet par naudu visu nevar nopirkt, to pierāda arī F1!