Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Znaroks un viņa Betmena misija

Znaroks un viņa Betmena misija
Tā viņi pēc uzvarām apkampjas KHL turnīrā. Cerēsim, ka tādi paši kampieni būs redzami arī pasaules čempionātā.

Foto: khl.ru

Brīdī, kad lasīsiet šīs rindas, Latvijas hokeja izlase aizvadīs savu pirmo nopietno ledus treniņu, gatavojoties pasaules čempionātam. Nodarbību vadīs... Znaroks ar Vītoliņu. „Tikai nevajag panikot...”, tā šorīt man uz pirmo jautājumu atbildēja Oļegs.

Znaroks vēl vakar dzēra šampanieti Balašihas ģērbtuvē, šorīt viņš ir Rīgā. Rīt jau atkal viņš būs atpakaļ savos nodzītajos staļļos, kurus krievu prese sauc par sezonas lielāko pārsteigumu. Tostarp Latvijā Oļega un Harija veiksmes klubā piesardzīgi vērtē caur izlases perspektīvas prizmu – kā tas var būt, ka valstvienībai jāgatavojas pasaules meistarsacīkstēm, bet komandas galva un kakls atrodas tūkstots kilometru attālumā no ķermeņa:
- Tikai nevajag panikot, - tā Znaroks: - Visi darbi tiek paveikti laikā, nav nekādu bažu par izlases treniņnometnes kvalitāti. Mēs jau trīs gadus to esam visi kopā paveikuši un arī tagad izdarīsim. Man ir labi palīgi, kas seko līdzi puišu fiziskajai gatavībai, bet tā patiesībā ir galvenā rūpe. Saspēlētību vai kombinācijas šiem puišiem atmiņā var atsvaidzināt vienā vakarā. Sistēma nemainās – mēs turnīram labi sagatavosimies.
Ar tālvadības pulti Oļegs regulēs arī sastāva izmaiņas, kas viņam jau esot pa lielai daļai skaidras:
- Ko man jāpārbauda? Ņiživijs vai Sprukts? Uzskatu, ka pārbaudes spēles pirms čempionāta pamatā ir nepieciešamas, lai dotu iespēju jaunajiem atrādīt savu meistarību. Dažos gadījumos varu teikt – tās pat ir liekas. Nu, kā tā spēle Vācijā pirms Vankūveras.
Parasti komandas pavasaros gaida no dažādiem klubiem hokejistus, Latvijas izlase šogad radījusi unikālu precedentu – mēs gaidām trenerus.
- Jā, tāds ir KHL kalendārs – kas to varēja paredzēt, ka aizspēlēsimies tik tālu. Taču, ja reiz tas noticis, tad dzīvosim ar to, kas ir, nevis prātosim par to, kas šobrīd nebūs. Man spēka un emociju pietiks arī izlasei – par to variet būt droši. Latvijas izlase ir mana komanda – savējos nenodod. To saprot federācija, to apzinās arī puiši. Beigu beigās – ja finālā būtu iekļuvusi Ufa, tad Krievijas izlase arī formāli līdz pasaules čempionātam skaitītos bez trenera. Taču līdzjutējus varu nomierināt – ja mēs neesam ar Hari Rīgā, tas nenozīmē, ka darbs netiek padarīts. Paskatījos finālsērijas kalendāru – domāju, viens no mums atbrauks arī uz kādu no pārbaudes spēlēm pret Franciju. Starp otro un trešo spēli ir vairākas brīvas dienas. Ar kluba vadību varēšu vienoties.
Vai Oļegam šajās dienās ir laika racionāli izsvērt arī Latvijas izlases sastāva aprises, jo dažos gadījumos tomēr vajadzēs pieņemt svarīgus lēmumus tieši attiecībā uz konkrētu personību dalību pasaules čempionātā. Piemēram, kā tas bija gadījumā ar vārtsargu Muštukovu, kuru izlases vadība pat nenosauca starp valstsvienības kandidātiem, tostarp negaidīti pie apvāršņa parādījās divi citi vārtu vīri – Raitums un Lūsiņš:
- Par Muštukovu lēmumu pieņēma Vasiļonoks – es viņam uzticos. Domāju, ka mums noteikti vajadzēja šogad pamēģināt Lūsiņu un Raitumu, jo par viņiem ir labas atsauksmes no klubiem. Lūk, tieši viņiem tādas pārbaudes spēles kā reiz noderēs, lai sevi apliecinātu. Citādi – ceru, ka Stenlija kausa izcīņā pirmajā kārtā zaudēs Filadelfija un tad Oskars Bārtulis brauks palīgā. Tāpat ļoti nopietni rēķinos ar Artūru Kuldu, taču arī šajā gadījumā play off sēriju iznākumi noteiks viņa pieejamību. Patiesībā, ja mums nebūtu tie stingrie sastāva noteikumi olimpiādē, Kulda jau būtu spēlējis Latvijas izlasē Vankūverā. Paturiet prātā – lai kāda nebūtu darba dalīšana komandā, pēdējais vārds vienmēr piederēs man. Protams, konsultēšos un uzklausīšu viedokļus, taču lēmumu pieņem viens – galvenais treneris.
Labā ziņa priekš Latvijas izlases ir tā, ka KHL čempionātā nekur tālāk par finālu MVD aizspēlēties nevarēs. Vai Znaroks aprīļa beigās uz Rīgu atvedīs arī Gagrina kausu?
- Ej, nu neprasi man tādas lietas..., – tad brīdi padomājis, Oļegs nosaka: - A ko? Ja reiz finālā spēlēsim, tad skaidrs, ka par uzvaru... Un pēc tam paplosīsimies ar Latvijas izlasi arī pasaules čempionātā – lai pretinieki i’ pat nedomā, ka mēs te muļķi laižam.

 +24 [+] [-]

, 2010-04-12 11:02, pirms 14 gadiem
Peejeejaa atbilde - labaa

  +4 [+] [-]

, 2010-04-12 11:03, pirms 14 gadiem
pozitīvi

  +2 [+] [-]

, 2010-04-12 11:08, pirms 14 gadiem
Gaidam piedzīvojumus

 +14 [+] [-]

, 2010-04-12 11:13, pirms 14 gadiem
Visu cienu abiem treneriem par attieksmi pret Latvijas izlasi.

 +28 [+] [-]

, 2010-04-12 11:15, pirms 14 gadiem
Oļegs šobrīd tiešām salīdzināms ar Čaku Norisu, atrodas kautkur starp Balašihu un Rīgu
lai mūsējiem veicas, no visas sirds novēlu pacelt virs galvas gagarinu!

  +8 [+] [-]

, 2010-04-12 11:27, pirms 14 gadiem
Znaroks- Mūsu treneris !

 +15 [+] [-]

, 2010-04-12 11:32, pirms 14 gadiem
Ceru ka Znaroks tiks pie kausa četrās spēlēs un tad ar LV izlasi paņems medaļas čempī.

A kapēc nē? Ja MVD ar savu sastāvu var tikt finālā, tad kāpēc LV izlase ar savu sastāvu nevarētu pasaules čempī izcelt medaļas?

  -3 [+] [-]

, 2010-04-12 12:02, pirms 14 gadiem
Bortā na* ! Kā vilkšu pa muguru ! Znaroks ir vienkārši kadrs
Slēpts komentārs: zanessa

  -2 [+] [-]

, 2010-04-12 12:09, pirms 14 gadiem
Značoks savā elementā !!!
Visiem pa purnu !!!

Kā īsts vīrs !!!

  +1 [+] [-]

, 2010-04-12 12:11, pirms 14 gadiem
zanessa rakstīja: Es gan drīzāk gribētu zināt, vai ir kādi precedenti, kad kādas valsts izlasei izšķirošām spēlēm ir jāgatavojas bez treneriem. Nu nevar pietikt ar frāzēm, ka ar treniņnometnes kvalitāti viss ir kārtībā un ka Ņiživijs un Sprukts nav jāpārbauda. Tikpat apšaubāma ir frāze - savējos nenodod. Krieviem ir tāda laba filma "Brālis 2". Tur kāds Amerikas ebrejs, pārdodams galvenajam varonim mašīnu, saka gauži līdzīgi "русские своих на войне не бросают" (krievi savējos karā nepamet). Lieki piebilst, ka mašīni nebija ilgs mūžs.
Tāda situācija nav normāla. Tad jau var teikt, ka treneris laukuma malā nevienai komandai nav vajadzīgs. Lai uzraksta tikai visu uz lapiņas un dod sportistam izlasīt. Nu, vai arī ieraksta datorā. Tā sacīt - tālmācība.
Neesmu Latvijas Hokeja federācijas valdes loceklis, bet viņiem tomēr vajadzētu atrast risinājumu, lai šādas situācijas neveidotos.
Nejauc ebreju un krievu. Divas naacijas - divas kultuuras.

  +1 [+] [-]

, 2010-04-12 12:20, pirms 14 gadiem
Ja godīgi, tad arī Rigas Dinamo varēja būt šajā finālsērijā, un ko tad mēs teiktu ? Znaroks, tad varētu Zelubovski un Bļinovu kopā ar Raitumu pa ledu trenkāt. Vienīgais, kas varbūt ir nepatīkami, kad Znaroks visu uztver pašsaprotami, kad viss jau ir izdarīts un izdomāts, tā nav vienmēr vajag ko jaunu, Šveica un Itāļi noteikti arī skatīsies pēdējo trīs gadu video !

  +8 [+] [-]

, 2010-04-12 12:28, pirms 14 gadiem
Latvijas izlase ir mana komanda – savējos nenodod.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-04-12 13:10, pirms 14 gadiem
Isteniba man patika doma, ka Artis Abols varetu sakuma faze uz parbaudes spelem vai pat uz visu chempi palidzet ka 2rais treneris. Kapec ne - dzheks visus speletajus zina - trenera pieredze ari ir iekrajusies...

  -1 [+] [-]

, 2010-04-12 15:36, pirms 14 gadiem
Jā, kāpēc gan Artis Ābols nevarētu palīdzēt kā treneris!?
Gan jau, ka Artis atradis šāda tādas trenera zinības Jūlija burtnīciņās!

  -1 [+] [-]

, 2010-04-12 15:54, pirms 14 gadiem
nu, Oļeg!!! turu Tevi pie vārda!

     [+] [-]

, 2010-04-12 17:14, pirms 14 gadiem
divu cilvēku intervijas man vienmēr ir interesanti lasīt/klausīties - Znaroka un Dārziņa