Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Jaunākie - rezultatīvākie

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Jaunākie - rezultatīvākie
Deniss Rakels
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas LMT futbola virslīgas čempionāta pirmajā kārtā divi spēlētāji guva pa diviem vārtiem. Zīmīgi, ka tie bija abi pagājušās sezonas spilgtākie atklājumi un abi jaunākie starp vārtu guvējiem - Deniss Rakels un Artūrs Karašausks.

Jēkabpilietis Deniss Rakels no Liepājas "Metalurga", kuram 20. augustā paliks tikai 18 gadu, sevi skaļi pieteica jau pagājušajā sezonā, savukārt par savulaik pazīstamā uzbrucēja Jurija Karašauska dēlu Artūru, kuram 18 gadu palika 29. janvārī, futbola aprindās sāka runāt jau pirms diviem trim gadiem un pagājušajā sezonā "Olimps/RFS" rindās viņš aizvadīja labu debijas sezonu virslīgā. Tieši abi šie jaunekļi arī guva pirmajā LMT virslīgas čempionāta spēļu kārtā pa diviem vārtiem un ir vārtu guvēju saraksta priekšgalā. Simboliski? Varbūt. Katrā ziņā - iepriecinoši.

"Tas nevar nepriecēt," secināja Latvijas izlases un FC "Skonto" galvenais treneris Aleksandrs Starkovs. "Katra jauna talantīga spēlētāja parādīšanās priecē, bet ja vēl tie ir uzbrucēji, kas regulāri gūst vārtus... Tad divtik priecē. Svarīgi, lai tie nebūtu īslaicīgi uzplaiksnījumi, bet gan regulāra vārtu gūšana, svarīgi, lai abi šie talantīgie uzbrucēji un citi jaunie futbolisti aizvadītu nevis dažas labas spēles, bet gan patstāvīgi spēlētu ar emocijām. Rakels un Karašausks to dara, viņi spēlē ar baudu, viņi izbauda spēli un tas nav mazvarīgi."

Gan Rakels, gan Karašausks guva pirmos vārtus savām komandām jaunajā LMT virslīgas čempionātā - Deniss mačā pret Rēzeknes SK "Blāzma" izcēlās jau 5. minūtē, bet Artūrs spēlē pret "Jūrmala-VV" izcēlās 13. minūtē. Tālāk scenārijs bija atšķirīgs. Deniss savus otros un komandas ceturtos vārtus guva jau kompensācijas laika trešajā minūtē, bet Ar'tūrs otro reizi izcēlās pēc 9 minūtēm, panākdams 2:0. Abiem bija iespējas gūt arī hat trick, taču šoreiz abiem nepaveicās, arī auksasinības un meistarības vēl pietrūka. Savukārt trenera Starkova teiktajam varu piebilst vēl ko ne mazāk svarīgu - proti, abiem šiem jaunekļiem ir nopietna attieksme pret to, ko viņi dara, viņiem ir lieli mērķi, viņiem blakus ir cilvēki, kas palīdzēs tos sasniegt un neļaus saslimt ar zvaigžņu slimību. Turpināsim abiem sekot.

  +2 [+] [-]

, 2010-04-12 10:43, pirms 14 gadiem
šogad izskatās būs daudz jauno talantu, šiem diviem gribētos vēl pielikt klāt Roberts Savalnieks(LM) arī šķiet varētu būt lietaskoks

  +2 [+] [-]

, 2010-04-12 10:45, pirms 14 gadiem
Rakels varētu kļūt par nākošo Paharu,jo visi dotumi priekš tā ir.

  +2 [+] [-]

, 2010-04-12 10:45, pirms 14 gadiem
rakels malacis skrien cinas no svilpes lidz svilpej

     [+] [-]

, 2010-04-12 10:46, pirms 14 gadiem
Savalnieks vel nav iejuties un bišk baidas bet slikts jau toč nebus

  +1 [+] [-]

, 2010-04-12 10:51, pirms 14 gadiem
pagaidīšu 3 gadus un tad izdarīšu secinājumus, šajā vecumā ir tikai potenciāls, paskatīsimies kā viņi to realizēs

  +4 [+] [-]

, 2010-04-12 11:02, pirms 14 gadiem
Nikestyle rakstīja: pagaidīšu 3 gadus un tad izdarīšu secinājumus, šajā vecumā ir tikai potenciāls, paskatīsimies kā viņi to realizēs
LM jaunajiem spēlētājiem ir paveicies,ka viņus pieskata Abramčiks. Ja viņi būtu kāda LV speciālistu pārziņā,tad tiešām šis potenciāls varētu palikt nerealizēts. Nebrīnīšos,ja Rakels pēc pāris sezonām parādīsies kādā no Bundeslīgas klubiem.

  +1 [+] [-]

, 2010-04-12 12:52, pirms 14 gadiem
es par robčiku savaļnieku! valmiera rullē!

  +7 [+] [-]

, 2010-04-12 12:53, pirms 14 gadiem
Gena@Traktors rakstīja: Rakels varētu kļūt par nākošo Paharu,jo visi dotumi priekš tā ir.
Tikai cerams bez Pahara veselības problēmām!!!

  +1 [+] [-]

, 2010-04-12 15:24, pirms 14 gadiem
..vispār man lielākas cerības par Karašausku, jo ir pārliecība, ka Starkova vadībā viņš var attīstīties un sasniegt ne mazāk kā Pahars un Verpakovskis, kuri arī vislielāko progresu sasniedz tieši Starkova vadībā..