Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

To mēs nebūtu iedomājušies…

To mēs nebūtu iedomājušies…
Vārtsargs Andris Vaņins noteikti nevar būt apmierināts ar "Sion" sniegumu Šveices čempionātā pēc tā atsākšanās. Bilance runā pati par sevi - viena uzvara un četri zaudējumi...

Vārtsargs Andris Vaņins ir labs piemērs tiem, kuri šaubās, vai Latvijas futbolists var būt starp labākajiem savā ampluā gana kvalitatīvā čempionātā ārzemēs. Šveices superlīga, manuprāt, tāds ir. Vismaz mēs tā esam pieraduši domāt, ka viņš tur ir viens no labākajiem, bet kā ir patiesībā?

Sazinājos ar diviem žurnālistiem Šveicē, un arī viņi slavēja Vaņinu. "Pēdējos gados viņš ir bijis viens no labākajiem vārtsargiem superlīgā," vērtēja Sandro Kampaņo no portāla "www.20minuten.ch". "Pēdējos gados uz Šveici allaž atbraukuši kvalitatīvi vārtsargi. Tas, ka latvietis spēlē "Sion", tikai norāda, kādu cieņu viņš šeit bauda."

Jautāts par Vaņina stiprajām un ne tik stiprajām pusēm laukumā, Kampaņo norādīja, ka runāt par negatīvo neesot iemesla. Žurnālists priekšplānā izvirzīja ilūkstieša trumpjus: "Vaņins ir spēcīgs gan uz līnijas, gan cīņā par gaisa bumbām."

Arī cits Šveices žurnālists, laikraksta "Walliser Bote" sporta nodaļas redaktors Hans Peters Berhtolds Latvijas valstsvienības vārtsarga sniegumā uz karstām pēdām bija spējīgs izcelt tikai plusus: "Viņš arī šosezon rāda stabili labu sniegumu, praktiski nepieļauj kļūdas. Var teikt, viņa stabilitāte ir iespaidīga! Vaņins ir labs aizsardzības organizētājs. Viņa plusi ir ļoti laba pozīcijas izvēle, spēle bez tehniskām kļūdām, labs sniegums centrējumos, pacietība situācijās viens pret vienu. Mīnusi? Praktiski nav..."

Par to, cik nozīmīga ir Vaņina loma "Sion" komandā, liecina arī šis Berhtolda komentārs: "Vienmēr ir diskutēts par to, ka viņu kāro ārzemju klubi, taču "Sion" prezidents Kristians Konstantēns vēlas kļūt par Šveices čempionu un spēlēt Eirokausos... Tāpēc viņš vēl nepārdod Vaņinu, jo tas viņam ir lielais aizsardzības garants." Abi uzrunātie žurnālisti bija vienisprātis, ka 32 gadus vecā Vaņina pozīcijas "Sion" komandas pirmā vārtsarga statusā esot stabilas.

Visbeidzot abiem kungiem pavaicāju, kāds ir viņu Šveices superlīgas labāko vārtsargu "top 3"! Portāla "www.20minuten.ch" žurnālists Kampaņo Vaņinam rangā atvēlēja otro vietu aiz Šveices čempiones "Basel" vārtsarga Jana Zommera, tikmēr "Walliser Bote" žurnālists Berhtolds visaugstāk vērtēja tieši Vaņinu. "Viņi abi (domāts Vaņins un Zommers – aut.) šobrīd ir labākie vārtsargi superlīgā, bet, ja man jāizvēlas viens, priekšroku dodu Vaņinam," piebilda Berhtolds. Trešo vietu rangā viņš atdeva Romanam Birki no "Grasshoppers", bet Kampaņo - Dāvidam Da Kostam no "Zurich".

To, ka Vaņins Šveicē ir novērtēts, bez šaubām apliecina arī tas, ka viņš "Sion" komandā spēlē jau ceturto sezonu pēc kārtas. Turklāt līdz šim Andris visās sezonās bijis komandas pirmais vārtsargs. Viduvējs leģionārs diezin vai izpelnītos tik lielu uzticību.

Pats futbolists sarunā ar SA+ lika noprast, ka kremt, ka labi iesāktā sezona aizgājusi ne tai veiksmīgākajā gultnē. Sezonas sākumā komandai padevās virkne "sausās" spēles, kamdēļ komanda pat pagozējās tabulas galvgalī, taču pēdējā laikā bumbas "Sion" vārtos birst kā no pārpilnības raga. Tas gan nav akmens Vaņina, bet gan visas "Sion" komandas spēles aizsardzībā dārziņā. Diemžēl jau 13 kārtas pirms čempionāta beigām jāsecina, ka cerības cīnīties par zeltu būs atkal jāatliek uz vēl vienu sezonu. Tagad galvenais ir saglabāt vietu labāko četriniekā, lai nākamsezon komanda drīkstētu startēt Eiropas klubu sacensībās.

Noslēdzot sarunu ar Vaņinu, viņam apvaicājos, kā gāja ar filmēšanos pirtī "Sion" klipam, ar ko tika radīta vēl viena versija korejiešu mūziķa Parka singlam "Gangnam Style"... Andris mani nedaudz pārsteidza, sakot, ka no pirts filmēšanas dienā neesot bijis ne vēsts. Viņš nofilmēts parastā telpā, bet pirts fons vēlāk piemontēts klāt. To mēs laikam nebūtu varējuši iedomāties. Bet, no otras puses, ja jau viss klips ir viena vienīga montāža...

  +1 [+] [-]

, 2013-03-12 03:16, pirms 12 gadiem
Vaņinam jau 32,kur tas laiks aizskrējis,bet nu vārtsargiem jau tas nepateicīgais liktenis,ka jādzēš aizsargu kļūdas,šoreiz to ir par daudz

  +1 [+] [-]

, 2013-03-12 09:49, pirms 12 gadiem
nu varočiki bieži velk līdz 40 gadiem ceru, ka Andris uzspēlēs vēl augstākā līgā