Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Morgenšterns panāk Nikenenu, Ammanu un Veisflogu

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Morgenšterns panāk Nikenenu, Ammanu un Veisflogu
Tomass Morgenšterns. Pagaidām rekordu līdzautors...

23 gadus vecais austriešu tramplīnlēcējs Tomass Morgenšterns kļuva tikai par ceturto, kura rēķinā ir trīs olimpisko spēļu zelta medaļas. Savukārt no austriešiem lūdz šim trīs olimpiskā čempiona tituli bija tikai leģendārajam kalnu slēpotājam Tonijam Zaileram.

Pirms Morgenšterna trīs zelta medaļas olimpiskajās spēlēs bija ieguvuši tikai soms Mati Nikenens, šveicietis Simons Ammans un vācietis no bijušās VDR Jenss Veisflogs. Visi - divās olimpiskajās spēlēs. Īpašs starp viņiem ir Ammans, kuram ir četras medaļas un visas - zelta! Pa divām zelta godalgām viņš atveda no Soltleiksitijas 2002. gadā un no Vankūveras šogad.

Visvairāk olimpisko medaļu ir Nikenenam - 5 medaļas 1984. un 1988. gada spēlēs. Četras no tām - zelta. Ammanam un Veisflogam ir pa 4 (vācietim - trīs no tām zelta) medaļām, tā ka Morgenšternam vēl ir, pēc kā tiekties. Vienam no talantīgākajiem tramplīnlēcējiem Austrijas sporta vēsturē ir tikai 23 gadi, tā ka viņam vēl ir laiks un būs iespēja rekordus ne tikai atkārtot, bet arī pārspēt.

Cits austrietis - Gregors Šlīrencauers - kļuva tikai par sesto tramplīnlēcēju vēsturē, kura rēķinā tagad ir trīs medaļas vienās olimpiskajās spēlēs - Vankūverā viņs ieguva divas bronzas un vienu zelta medaļu. Tiesa, ziemas olimpisko spēļu vēsturē tik daudz medaļu vienā reizē nemaz nevarēja iegūt, jo vispirms bija tikai viens medaļu komplekts, tad - divi, bet tikai kopš 1988. gadā notiek arī komandu sacensības.

     [+] [-]

, 2010-03-12 12:50, pirms 15 gadiem
Viss it itkā OK,bet tomēr ir diezgan paliela starpība, kā tramplīnlēkšanā šīs medaļas gūtas-individuāli vai komandas lēcienos. Teiksim,ja Amans savas četras medaļas ieguva individuāli,tad Morgijs tikai vienu individuāli,bet divas komandā.
Komandu lēcieni tramplīnlēkšanas pasaulē kotējās stipri mazāk. Par to liecina kaut vai tas,ka sezonas laikā notiek tikai vidēji 3-4 šādi komandu lēcieni.

  +1 [+] [-]

, 2010-03-12 15:02, pirms 15 gadiem
"Savukārt nos astriešiem lūdz šim"

?

  +1 [+] [-]

, 2010-03-12 17:51, pirms 15 gadiem
sermulis rakstīja: "Savukārt nos astriešiem lūdz šim"

?
Jā, texts neapstrādāts...