Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Nedēļa sporta vēsturē. "Drāma Bahamās"

Nedēļa sporta vēsturē. "Drāma Bahamās"
Muhameds Alī no boksa aizgāja ar zaudējumu pēdējā cīņā kanādietim Trevoram Berbikam
FOTO: "sportsviews.com"

1979. gadā leģendārais Muhameds Alī trešo reizi izcīnīja pasaules čempiona titulu boksā supersmagsvariem, revanšējoties Leonam Spinksam. Un paziņoja par karjeras beigšanu. Taču pēc gada atgriezās ringā, lai tiktu pie ceturtā titula, taču piekāpās Lerijam Holmsam. Ar to boksa leģendai vēl nebija gana - 1981. gada 11. decembrī viņš vēlreiz kāpa ringā, taču atkal piedzīvoja zaudējumu - šoreiz pēdējo karjerā - kanādietim Trevoram Berbikam.

"Drāma Bahamās" - šādi boksa leģendas Muhameda Alī cīņu, kas kļuva par 61. un pēdējo viņa ilgajā karjerā (56 uzvaras, četri zaudējumi), pret 27 gadus veco kanādieti Trevoru Berbiku nodēvēja žurnālisti.

Kad Berbikam bija seši gadi, Kasiuss Klejs kļuva par olimpisko čempionu. Alī par savu, iespējams, pēdējo pretinieku viņu izvēlējās divu iemeslu dēļ - kanādietis šķietami bija parocīgs sava stila dēļ, un uzvaras gadījumā Alī varēja kļūt par oficiālu pretendentu uz savu ceturto čempiona titulu.

Bez tam, Berbiks bija Spinksa vienaudzis. Tāpat kā Alī, arī Berbiks Holmsam tika zaudējis teju vienos vārtos - tas varētu nozīmēt, ka Alī (savā vecumā!) "nostājies līdzās" Berbikam. Šķiet, Alī uzskatīja, ka milzīgā pieredze ļaus tikt galā ar kanādieti, un viņš spēs nopietni atgriezties ringā.

Taču tā izrādījās ilūzija. Pēdējoreiz ringā Alī bija kāpis pirms 14 mēnešiem, kad ar tehnisko nokautu zaudēja Holmsam. Pēdējoreiz cīņā viņš bija uzvarējis pirms trim gadiem, tāpēc boksa leģendas izredzes netika vērtētas augstu. Alī bija sliktākajā sportiskajā formā visā savā karjerā - viņš izrādījās teju vai deviņus kilogramus smagāks nekā savā pēdējā uzvarētajā cīņā.

Turpretī Berbiks labi sagatavojās mačam. Viņa cīņa ar Holmsu notika tieši astoņus mēnešus iepriekš un kļuva par labu mācībstundu. Pirms četriem mēnešiem kanādietis otrajā raundā nokautēja nākamo Maika Taisona sāncensi Konroju Nelsonu un izcīnīja divus - Britu Sadraudzības valstu un Kanādas - čempiona titulus.

Ja cīņas pašā sākumā Alī izskatījās labāk par Berbiku, kurš, šķiet, bija pārāk sanervozējies, tad drīz vien kļuva skaidrs, ka boksa leģenda ir pārāk mazkustīgs ringā. Ja sākumā Berbiks tikai sagaidīja Alī, kurš galvenokārt bija neprecīzs, ar abu roku sitieniem, tad jau pirmā raunda beigās, sapratis, ko gaidīt no pretinieka (bet Alī pēc neveiksmīgiem izklupieniem tik tikko spēja noturēt līdzsvaru), aktivizējās.

Alī kādubrīd centās iesaistīties tuvcīņā, taču Berkiks viņu bez ceremonijām atstūma. Bet, kad kanādietis ar savu kustīgumu bija iekarojis ringa vidu, viņu veterāns jau vairs nespēja apturēt. Otrā raunda beigās Berbiks kļuva tiktāl pārliecināts par savu pārākumu, ka atļāvās stāvēt pretī boksa leģendai ar nolaistām rokām, un izvairījās no sitieniem tikai ar ķermeni.

Trešajā raundā Alī aktivizējās, redzot, cik pašpārliecināts ir pretinieks, taču arī tajā diez vai kāds no arbitriem atdeva viņam priekšroku.

Sestajā raundā Alī, pie virvēm aizsargājoties, sāka gaidīt, kad pretinieks zaudēs spēkus, taču sāncensis viņam kārtīga sitiena attālumā netuvojās. Bet kustēties pa ringu pašam Alī spēka vairs nebija.

Berbiks pēdējo raundu beigās patiešām pēc saviem uzbrukumiem bija ļoti noguris, un trāpīja arī Alī, taču no viņa agrākā sitiena spēka nekas vairs nebija palicis, lai gan septītā raunda beigās labs pretsitiens sanāca.

Kad astotajā raundā Alī cīņai atdeva pēdējos spēkus, radās iespaids, ka viņam viss vēl nav zaudēts, taču tā palika tikai un vienīgi ilūzija. Piekāpies savā 61. (pēdējā) cīņā profesionālajā ringā, Alī no boksa aizgāja uz visiem laikiem. "Es aizeju kā kārtīgs vecs vīrs," pēc cīņas izteicās Muhameds Alī. "Mēs visi kādreiz zaudējam. Mēs visi arī novecojam".

Citi zīmīgi notikumi šajā nedēļā

29. novembris
1998 89 gadu vecumā mirst Moriss Gaconidess. Javā (Indonēzija) dzimušais holandietis savulaik bija rallija braucējs un izgudrotājs. 1953. gada Montekarlo rallijā viņš ar "Ford Zephyr" izcīnīja uzvaru un savu braukšanas ātrumu regulēja ar paša izgudroto "ātruma kameru", ko vēlāk bruņojumā pārņēma daudzu valstu policisti.
1975 Aviokatastrofā, lidojot ar sev piederošo "Piper Aztec" aeroplānu, ko pats arī pilotēja, bojā iet viens no britu autosporta izcilākajiem pārstāvjiem Grems Hils. Katastrofa notika miglainā laikā Ziemeļlondonā. Grems Hils bija vienīgais pilots, kurš ticis pie "triple crown"- uzvarējis Indianapolisas 500 sacīkstēs (1966), finišējis pirmais Lemānas 24 stundu izturības sacīkstēs (1972) un izcīnījis F1 pasaules čempiona titulu (1962, 1968) vai uzvarējis Monako GP (1963, 1964, 1965, 1968, 1969).
1966 Notiek pirmais NBA mačs Ouklendas "Coliseum Arena" - "Warriors" ar 108:101 pieveic Čikāgas "Bulls".
1938 Roterdamas pilsētas mērs aizliedz Nīderlandes un Vācijas futbola izlašu spēles aizvadīšanu.
1924 Atklāj Monreālas "Forum" hokeja arēnu.
1899 Šveiciešu biznesmenis Hanss Gamperts nodibina "Barcelona" futbola klubu.
1855 Brits Tomass Berijs kļūst ar pirmo sprinteri, kurš 100 jardus veic 10 sekundēs.

30. novembris
1999 "Manchester United" kļūst par pirmo angļu futbola klubu, kas izcīnījis Starpkontinentālo kausu - Tokijā notikušajā mačā, pateicoties Kīna vārtiem, 1:0 pār brazīliešu "Palmeiras".
1998 FIBA atļauj spēlētāju brīvas pārejas Eiropas mačos un ievieš 24 sekunžu uzbrukuma nolikumu.
1991 Pirmās Pasaules kausa izcīņas futbolā sievietēm (notika Ķīnā) finālā ASV ar 2:1 pieveic Norvēģiju.
1986 Ivans Lendls kļūst par pirmo tenisistu, kurš karjeras laikā kortā nopelnījis 10 miljonus USD.
1979 Šugers Rejs Leonards pirmo reizi karjerā izcīna pasaules čempiona titulu boksā profesionāļiem vidējā svarā, 15. raundā nokautējot Vilfrīdu Benitesu. Leonards, kurš tika pie iesaukas "Brūss Lī", 1976. gada Monreālas olimpiskajās spēlēs izcīnīja zelta medaļu, ar 5:0 pieveicot kubieti Andresu Aldemu. Šugers Rejs Leonards cīnījies par čempiona titulu trīs dažādās kategorijās. Viņš tiek uzskatīts par komerciāli veiksmīgāko bokseri šī sporta veida vēsturē.
1955 Pirmajā futbola spēlē mākslīgajā apgaismojumā Anglijas izlase "Wembley" stadionā ar 4:1 pieveic Spāniju.
1887 Čikāgā notiek pirmā softbola spēle.
1872 Pirmajā izlašu spēlē futbolā Glāzgovā Skotija cīnās 0:0 ar Angliju. Līdz tam divi neoficiālie mači starp šīm komandām notika 1870. un 1871. gadā, taču tajos komandas galvenokārt bija pārstāvētas ar regbistiem.

1. decembris
1999 40 gadu vecumā ar aknu vēzi mirst augstlēcējs Vladimirs Jaščenko. Būdams tikai 18 gadus vecs, Jaščenko pārvarēja 2,30 m barjeru (2,33 m). 1978. gadā viņš Milānā uzstādīja pasaules rekordu telpās (2,35 m). Gadu vēlāk Jaščenko kļuva arī par pasaules rekordistu atklātā stadionā (2,34 m).
1998 Slavenā vācu daiļslidotāja Katarīna Vita, kas izcīnīja zelta medaļas 1984. un 1988. gada olimpiskajās spēlēs, divas dienas pirms savas 33 gadu jubilejas piekrīt pozēt kaila "Playboy" žurnālam. Četrkārtējā pasaules čempione savulaik bija VDR specdienesta STASI informatore.
1998 Pirmo reizi kopš 1960. gada Madrides "Real" futbola klubs izcīna Starpkontinentālo kausu. Tokijā madridieši ar 2:1 pārspēj "Vasco da Gama".
1992 Maikls Adamss no Vašingtonas "Wizards" kļūst par NBA labāko trīspunktu metēju. Mačā pret Sanatonio "Spurs" (119:106) viņš trāpa savu 795. trejaci, par viena precīza metiena tiesu apsteigdams Lū Dempjēru.
1990 Patriks Jūings no Ņujorkas "Knicks" gūst 50 punktus mačā pret Šarlotas "Hornets" (113:96).
1988 NBC piedāvā rekordlielu samaksu par tiesībām translēt 1992. gada Barselonas olimpiskās spēles - 401 miljonu USD.
1981 Karīms Abduls Džabars no Losandželosas "Lakers" kļūst par otro visu laiku rezultatīvāko NBA basketbolistu (26 712 punkti). 1984. gadā viņš kļūs par ranga līderi ar 31 259 punktiem (apsteidzot Viltu Čemberlenu), bet karjeru beigs ar 37 387 punktiem.
1974 Amerikāniete Žaklīna Hansena Kalverā (ASV) uzstāda pasaules rekordu maratonskrējienā sievietēm - 2.43:54,5.
1973 Džeks Niklauss kļūst par pirmo golferi, kurš gada laikā nopelnījis divus miljonus USD. Vēlāk Niklauss kļūs arī par pirmo trīs, četru un piecu miljonu ieguvēju sezonā.
1967 Vilts Čemberlens uzstāda NBA antirekordu, spēles laikā nerealizējot 22 soda metienus.
1970 NHL pārņem kontroli pār Pitsburgas "Penguins" klubu.
1930 NHL noraida piedāvājumu par sitienu pa galvu piešķirt noraidījumu uz 20 minūtēm.
1891 Džeimss Neismits piedāvā jaunu spēli - basketbolu.

2. decembris
2008 "France Football" par Eiropas gada labāko futbolistu nosauc Krištianu Ronaldu. Viņš ir trešais portugālis un pirmais Anglijā spēlējošais futbolists kopš 2001. gada (Maikls Ovens), kurš izpelnījies šādu godu. Ronaldu arī kļuva par ceturto "Manchester United" pārstāvi pēc Džordža Besta (1968), Bobija Čārltona (1966) un Denisa Lova (1964), ko atzina par Eiropas gada futbolistu.
1993 Hjūstonas "Rockets" uzstāda NBA rekordu, sezonu sākot ar 15 uzvarām pēc kārtas.
1934 Ekrānos parādās filma "Tarzāns" ar Džoniju Veismilleru galvenajā lomā. Veismillers ir pieckārtējs olimpiskais čempions peldēšanā (trīs zelti 1924., divi - 1928. gadā) un kļuvis par pirmo peldētāju, kurš 100 m veicis ātrāk par minūti.
1905 ASV prezidents Teodors Rūzvelts pēc tam, kad klātienē vērojis amerikāņu futbola maču, kurā 11 spēlētāji guva savainojumus, piedraudēja ar spēles aizliegšanu, līdz netiks ieviestas izmaiņas noteikumos, kas amerikāņu futbolu padarītu mazāk brutālu.

3. decembris
2004 Pārtikas piedevu ražošanas kompānijas BALCO dibinātājs un īpašnieks Viktors Konte intervijā ABC atzīst, ka 2000. gada Sidnejas olimpiādes laikā un pirms tās personīgi devis Merionai Džonsai piecus dažādus aizliegtos stimulatorus. Pēc trim gadiem Džonsa atzinās, ka lietojusi steroīdus.
2003 Ronaldo Madrides "Real" un Madrides "Atletico" spēlē gūst ātrākos vārtus Spānijas futbola līgas vēsturē - brazīlietis rezultātu atklāj jau 16. sekundē.
2000 24 gadus vecais brazīlietis Gustavo Kuertēns Lisabonas turnīra finālā pieveic Andrē Agasi un kļūst par pirmo dienvidamerikāņu tenisistu pasaules ranga līderpozīcijā.
1998 Brazīliešu visu laiku labākais basketbolists Oskars Šmits savu karjeras laikā gūto punktu skaitu noapaļo līdz 41 000.
1994 Trīskārtējais "Tour de France" velobrauciena uzvarētājs Gregs Lemons paziņo par karjeras beigšanu muskuļu savainojuma dēļ.
1967 Austrāliešu skrējējs Dereks Kleitons kļūst par pirmo sportistu, kurš maratonu veicis ātrāk par divām stundām un 10 minūtēm - 2.09:36.
1961 Antons Gēsinks kļūst par pirmo pasaules čempionu džudo, kurš nav japānis.
1956 Vilts Čemberlens aizvada pirmo koledžu basketbola spēli, gūstot 52 punktus.
1929 Bostonas "Bruins" uzstāda NHL rekordu, uzvarot 14 spēlēs pēc kārtas.
1924 Bokseri Džeku Šārkiju diskvalificē uz mūžu par sitienu tiesnesim mača laikā.
1855 Notiek garākais fiksētais boksa mačs bez cimdiem - Melburnā Džeimss Kellijs un Džonatans Smits boksējas sešas stundas un 15 minūtes.

4. decembris
1997 NBA diskvalificē Letrelu Sprjūelu uz vienu gadu par uzbrukumu trenerim (P. Dž. Karlisimo Goldensteitas "Warriors" rindās). Tiek lauzts arī četru gadu līgums par 32 miljoniem USD ar Sprjūelu.
1996 Orlando "Madic" atkārto NBA antirekordu vismazāk gūto punktu skaita ziņā kopš 24 sekunžu uzbrukuma limita ieviešanas - 57:84 no Klīvlendas "Cavaliers".
1980 Bruņotā laupīšanā Klīvlendā bojā iet 69 gadus vecā Staņislava Valaševiča. Lai gan dzimšanas apliecībā Valaševiča ierakstīta kā sieviete, autopsijā konstatē, ka viņai ir vīriešu ģenitālijas. Ar vārdu Stella Volša viņa (viņš!) 1932. gadā izcīnīja olimpisko zelta medaļu 100 metru skrējienā sievietēm.
1961 Spēcīgā sniegputeņa dēļ Ņujorkas "Knicks" NBA spēli "Madison Square Garden" arēnā apmeklē tikai 1300 skatītāji.
1943 Beisbola komisārs Lendiss paziņo, ka komandām ir tiesības savā sastāvā iekļaut atšķirīgas ādas krāsas spēlētājus, taču šo iespēju klubi neizmantoja līdz pat 1947. gadam.

5. decembris
1984 Karīms Abduls Džabars kļūst par vecāko NBA spēlētāju (37 gadi), kurš parakstījis līgumu ar Losandželosas "Lakers" (uz vienu sezonu).
1969 Emīlam Zatopekam par PSRS bruņoto spēku iebrukuma viņa dzimtenē kritizēšanu tiek atņemta Čehoslovakijas armijas pulkveža pakāpe.
1970 No NHL Slavas zāles nozog Stenlija kausu, Kona Smaita un Bila Māstertona balvas.
1931 "Newcastle" un "Portsmouth" mačā Anglijā netiek izpildīts neviens stūra sitiens.

6. decembris
2000 Jūtas "Jazz" pārstāvis Karls Melouns kļūst par otru visu laiku rezultatīvāko NBA spēlētāju (31 419 punkti; apsteidzot Viltu Čemberlenu). Līderis ir Karīms Abduls Džabars.
1998 IOC apstiprina franču-angļu datorkompāniju "Sema" par galveno olimpisko informācijas un tehnoloģijas apgādātāju laika posmā no 2002. līdz 2008. gadam. "Sema" šos pienākumus pārņem no IBM, kas pārtrauca 38 gadus ilgo sadarbību ar IOC.
1997 Oskara de la Hojas sitienu sērija boksa mačā ar Vilfredo Riveru liek mača arbitram Džo Kortesam aiz žēlastības pret cietēju apturēt cīņu astotajā raundā. De la Hojam šī bija 27. uzvara profesionālajā karjerā (22 nokauti).
1995 NBA par atkārtotu līgas dopinga noteikumu pārkāpumu uz mūžu diskvalificē Roju Tārpliju.
1992 Mačā pret "Manchester City" (2:1) "Manchester United" vienībā oficiāli debitē Ēriks Kantonā.
1990 NHL apstiprina nosacījumus Tampabejas "Lightning" uzņemšanai līgā.
1988 Milvoki "Bucks" klubs izcīna 1000. uzvaru NBA (otrs ātrākais rezultāts).
1984 Leģendārā tenisiste Martina Navrātilova piekāpjas Helēnai Sukovai, pārtraucot savu uzvaru sēriju (74 panākumi kopš 1984. gada 15. janvāra), kas joprojām ir garākā sieviešu tenisa vēsturē.
1981 Austrālietis Robs de Kostelja Fukuokā uzstāda pasaules rekordu maratonskrējienā - 2.08:18.
1970 Klīvlendas "Cavaliers" NBA klubs izcīna pirmo mājas uzvaru, ar 108:106 pieveicot Bufalo "Braves".
1902 Šahars Mičels un Džeimss Kenjons filmē spēli starp "Burnley" un "Manchester United". Toreiz filmu tā arī neparādīja, kā plānots, jo "Burney" zaudēja ar 0:2. Lenti uzskatīja par pazudušu, taču gadsimtu vēlāk tā atradās. BBC2 2005. gadā šo filmu parādīja TV.

7. decembris
1999 Terijs Milzs no Detroitas "Pistons" pēc kārtas realizē 13 trīspunktu metienus, palīdzot detroitiešiem izcīnīt 95:69 uzvaru pār Ņūdžersijas "Nets".
1996 Jirgens Klinsmanis mačā starp "Bayern" un "Borussia" (Dortmunde) gūst savus 100. vārtus bundeslīgā.
1995 NBA sākas tiesnešu streiks, kas noslēgsies 12. decembrī.
1986 Losandželosas "Lakers" galvenais treneris Pets Reilijs izcīna savu 300. uzvaru 416 NBA spēlēs. Tas notiek mačā, kurā losandželosieši ar 132:100 pieveic Goldensteitas "Warriors".
1923 Džonijs Veismillers 50. reizi (karjeras laikā - 67) labo pasaules rekordu peldēšanā, 100 m veicot 58,06 s.
1907 Eižens Korijs kļūst par pirmo boksa arbitru ringā.

8. decembris
1992 Dominiks Vilkinss no Atlantas "Hawks" mačā pret Čikāgas "Bulls" uzstāda NBA rekordu, realizējot visus 23 soda metienus.
1991 Vācietis Lotārs Matēuss kļūst par pirmo FIFA balvas gada labākajam pasaules futbolistam ieguvēju (apsteidzot Žanu Pjēru Papēnu un Geriju Linekeru).
1988 Ņujorkas "Knicks" uzstāda NBA rekordu, mačā pret Milvoki "Bucks" (113:109) trāpot 11 trīspunktniekus.
1987 Rons Hekstols no Filadelfijas "Flyers" kļūst par pirmo NHL vārtsargu, kurš guvis vārtus.
1987 Aviokatastrofā bojā iet visa Peru futbola komanda Limas "Alianze", kas atgriezās no izbraukuma mača. Lidmašīna iekrita jūrā sešas jūdzes no Limas starptautiskās lidostas.
1967 NHL klubs "California Seals" kļūst par "Oakland Seals".
1961 Vilts Čemberlens uzstāda otro labāko rezultātu NBA vēsturē, vienā spēlē gūstot 78 punktus.
1956 Melburnā noslēdzas XVI vasaras olimpiskās spēles, kurās sacentās sportisti no 67 valstīm. Pirmo olimpisko zelta medaļu Latvijai izcīnīja Inese Jaunzeme, kura palika nepārspēta šķēpa mešanā.
1949 Meriona Ladeviga kļūst par pirmo sievieti, kura izcīnījusi pasaules čempiones titulu boulingā.

9. decembris
1999 Čikāgas "Bulls" NBA klubs atkārto savu sliktāko startu kluba pastāvēšanas vēsturē (viena uzvara un 15 zaudējumi).
1999 Filadelfijas "76ers" un" Hjūstonas "Rockets" NBA mačā (83:73) Čārlzs Bārklijs gūst ceļgala savainojumu, kura dēļ spiests beigt karjeru. Divkārtējais olimpiskais čempions 1992./93. gada sezonā tika atzīts par līgas vērtīgāko spēlētāju.
1998 "Eindhoven" un "Benfica" mačā (2:2) holandiešu klubu pārstāvošais krievs Dmitrijs Hohlovs gūst 1000. vārtus Čempionu līgas pamatturnīra vēsturē.
1998 84 gadu vecumā mirst bijušais bokseris Ārčijs Mūrs, kurš profesionālajā ringā 141 reizi (228 cīņās) nokautējis pretiniekus. Tas ir profesionālā boksa rekords.
1987 Pārtrūkst bijušās NBA zvaigznes Lerija Bērda precīzi izpildīto soda metienu sērija - viņš apstājas pie rezultāta 59.
1978 Notiek pirmā WBL (Sieviešu profesionālā basketbola līga) spēle, kurā tiekas Čikāgas "Hustle" un Milvoki "Does".
1953 Monreālas "Canadiens" (106) un Toronto "Maple Leafs" (98) klubi pa abiem NHL čempionāta mačā nopelna 204 soda minūtes.
1900 Amerikāņu tenisists Dvaits Deiviss iegādājas sudraba kausu un nodibina nozīmīgāko komandu tenisa turīru, kas iegūs viņa vārdu - Deivisa kausu.

10. decembris
2003 "Juventus" un "Olympiacos" (7:0) mačā Dāvids Trezegē gūst 3000. vārtus Čempionu līgas pamatturnīra vēsturē.
2000 Spānija pirmo reizi izcīna Deivisa kausu tenisā - finālā 3:1 pār Austrāliju.
1999 34 gadus vecais pieckārtējais pasaules čempions motobraukšanā šosejā pa apli austrālietis Maiks Dūens paziņo par karjeras beigšanu. Tam par iemeslu Spānijas GP gūtais nopietnais savainojums.
1999 Vienā no Londonas bāriem notiek pirmās gliemežu rāpošanas sacīkstes. Sacensības stipri ieilga, un daudzi līdzjutēji, ņemot vērā patērētā alkohola daudzumu, finišu tā arī nespēja sagaidīt, stāvot uz kājām.
1996 Itālijas striptīza dejotājas paziņo, ka organizēs futbola klubu, lai savāktu naudu labdarībai.
1973 Pirmo reizi kopš 1885. gada divi tenisisti - Smits un Konorss - dala pasaules ranga pirmo pozīciju.
1968 Džo Freizers cīņā par pasaules čempiona titulu boksā supersmagsvariem 15 raundos pieveic Oskaru Bonavenu.
1926 Žilam Rimē pietrūkst balsu, lai nodibinātu Pasaules kausu futbolā. Projekts tiks atbalstīts nākamā gada februārī Cīrihē.
1896 ASV notiek pirmā starpkoledžu basketbola spēle - Vīsleina ar 4:3 pārspēj Jeilu.
1810 Pirmajā baltā un tumšādainā boksera cīņā brits Toms Kribs 40 raundos pieveic afroamerikāni Tomu Mulinū.

11. decembris
2009 Taigers Vuds paziņo par aiziešanu no golfa uz nenoteiktu laiku, lai nokārtotu nesaskaņas ģimenē.
1995 Tomass Hikss par 84 miljoniem USD iegādājas NHL klubu Dalasas "Stars".
1985 Edmontonas "Oilers" NHL čempionāta mačā ar 12:9 pieveic Čikāgas "Blackhawks". Klubi atkārto līgas rekordu, pa abiem gūstos 21 vārtus, kā arī uzstāda jaunu NHL sasniegumu kopā nopelnīto rezultativitātes punktu skaita ziņā (62).
1951 Džo Dimadžio paziņo par aiziešanu no beisbola.
1900 FC "Dial Square" no Vūlvičas, kas vēlāk kļuva par FC "Arsenal", aizvada savu pirmo futbola spēli, ar 6:0 sagraujot "Eastern Wanderers".

12. decembris
1991 Ņūdžersijas "Nets" uzstāda NBA rekordu, mačā pret Denveras "Nuggets" (121:81) 22 reizes bloķējot metienus.
1988 Sandra Millere iesūdz tiesā Maiku Taisonu par seksuālu uzmākšanos.
1987 Mūkijs Bleiloks uzstāda NBA rekordu, vienā spēlē 13 reizes pārtverot bumbu.
1981 Veins Greckis uzstāda NHL rekordu, kļūstot par visātrāk sezonā 50 vārtus guvušo hokejistu (tas notiek čempionāta 39. spēlē).
1968 Artūrs Ešs kļūst par pirmo tumšādaino tenisistu, kurš kļuvis par pasaules ranga līderi.
1959 Brūss Maklarens kļūst par jaunāko F1 pilotu (22 gadu un 104 dienu vecumā), kurš izcīnījis GP uzvaru. Tas notiek Sebringā (Florida), kur noslēdzas čempionāts.
1899 Bostonietis Džordžs F. Braients patentē koka golfa nūju.

     [+] [-]

, 2010-12-11 22:41, pirms 14 gadiem
Labs raksts, kļuda ir 1899 Šveiciešu biznesmenis Hanss Gamperts nodibina "Barcelona" futbola klubu. un arī
1996 Orlando "Madic" atkārto NBA antirekordu vismazāk gūto punktu skaita ziņā kopš 24 sekunžu uzbrukuma limita ieviešanas - 57:84 no Klīvlendas "Cavaliers".
Kļūdīties ir cilvēcīgi

1855 Notiek garākais fiksētais boksa mačs bez cimdiem - Melburnā Džeimss Kellijs un Džonatans Smits boksējas sešas stundas un 15 minūtes.
FAIL

Ps gara nedēļa.

     [+] [-]

, 2011-01-05 16:13, pirms 14 gadiem
Vairaak rakstus par boksu , it ipashi par Ali . Thrilla in Manilla , Rumble in The Jungle . The Fight of The Century