Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Vētra ūdensglāzē ap Petružaleku

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Vētra ūdensglāzē ap Petružaleku
Vai Jakubs Petružāleks patiešām gribēja spēlēt Rīgas "Dinamo" un bija tuvu iekļūšanai mūsu komandā - par to, šķiet, īstas skaidrības nav arī viņam pašam...
Foto: ur.fi

Neviennozīmīgu reakciju radījis KHL rezultīvākā spēlētāja, Habarovskas "Amur" čehu uzbrucēja Jakuba Petružāleka atziņa, ka viņš tagad spēlētu Rīgā, ja vien ne Peka Rautakallio - proti, ja vien somu treneris nebūtu atteicies no viņa pakalpojumiem. To viņa interviju pārtulkoja visi portāli un ziņu aģentūras. Daži šajā sakarā jau paspējuši attiecīgi novērtēt Rīgas "Dinamo" trenera lēmumu - sak, redziet, ko esam palaiduši viņa dēļ garām? Vētra ūdensglāzē un nekas vairāk.

26 gadus vecais čehu uzbrucējs Jakubs Petružāleks ir guvis 5 vārtus un izdarījis 11 rezultatīvas piespēles. Ar 16 punktiem viņš pašreiz ir rezultatīvākais spēlētājs KHL (tikai piespēļu ziņā - arī pirmais). Savulaik viņš bija rezultatīvākais spēlētājs OHL (2005. gada sezonā), divās iepriekšējās sezonās sekmīgi spēlēja Raumas "Lukko" rindās (17+24 un 19+22 plus 9+5 izslēgšanas spēlēs), kļūdams aizvadītajā sezonā par bronzas medaļas ieguvēju, tā ka no pirmā acu skatiena liekas, ka Peka Rautakallio patiešām palaida garām vērtīgu spēlētāju, jo viņš taču čehu bija redzējis un labi zināja SM-liiga čempionāta spēlēs. Tā tas ir. Redzēja un zināja, bet...

Pirmkārt, nav nekādas garantijas, ka tik pat rezultatīvi Petružāleks tagad spēlētu arī Rīgas "Dinamo" sastāvā. To nav iespējams ne apliecināt, ne noliegt, jo to nav iespējams pārbaudīt. Habarovskas "Amur" rindās Petružāleks spēlē vienā maiņā ar savu tautieti un vienaudzi Petru Vranu (2003. gada QMJHL labākais debitants, 16 spēles NHL, 2008. gada AHL "All Star" mača dalībnieks, 24+16 un +18 lietderības koeficients aizvadītajā sezonā Vitkovices komandā), kā arī pieredzējušo 32 gadus veco vietējā hokeja audzēkni Dmitriju Tarasovu (2008. gada Krievijas čempions "Salavat Julajev" rindās, spēlējis Maskavas "Dinamo" un "Spartak", bet iepriekšējās divas sezonas - Novosibirskas "Sibirj"), kurš atgriezies dzimtajā komandā pēc piecu gadu pārtraukuma. Visi šie trīs uzbrucēji viedo izteiktu pirmo jeb triecienmaiņu un viņi visi ir rezultatīvākie "Amur" uzbrucēji (Vranam 4+7, Tarasovam 3+5). Var tikai minēt, kā Petružalekam veiktos Rīgas "Dinamo". Šajā sakarā spilgts ir Marcela Hosas piemērs. Pēc divām ļoti labām sezonām Rīgas komandā (35 vārti 2010. gada KHL regulārajā turnīrā) viņš pilnībā neattaisnoja cerības Kazaņas "Ak Bars" rindās un tas arī ir saprotami - tur tomēr ir daudz vairāk izteiktu vārtu guvēju un tur Hosam nemaz nevarēja būt tāda loma, kāda viņam bija Rīgā. Šosezon Hosa spēlē Maskavas "Spartak" komandā, kurā viņu aicināja tieši ar domu, lai Hosa atkal kļūst par līderi, lai kļūst par Rīgas "Dinamo" laika Hosu, taču... Desmit spēlēs Hosam ir 2+3 un "-5" lietderības (nelietderības?) koeficients. Iespējams, ka "Spartak" gluži vienkārši nav viņa komanda.

Otrkārt, nav vēl teikts, ka Jakubs Petružāleks patiešām varēja nokļūt Rīgas "Dinamo" rindās. Par too liecina viņa paša izteicieni. Pirms paziņot, ka viņš varēja tagad spēlēt Rīgā, ja vien nebūtu Rautakallio atteikuma (jau viss esot bijis sarunāts, jau bija mutiska vienošanās), savā iepriekšējā intervijā (atbildēdams uz līdzjutēju jautājumiem)Petružāleks, jautāts, vai par viņu bija interese arī no citām KHL komandām, atbild: "Nē, "Amur" bija vienīgā KHL komanda, kas interesējās par mani." Kuram Petružalekam ticēt?

  +3 [+] [-]

, 2011-10-11 11:15, pirms 13 gadiem
Jau vakar teicu, gaidām ko teiks otrā puse, ja vispār ko teiks! Viens cilvēks var stāstīt daudz un bez sava gala, ja vēl ir kas viņā klausās...

  +6 [+] [-]

, 2011-10-11 11:26, pirms 13 gadiem
kāda atšķirība.. no sērijas, kas būtu ja būtu.. kā ir tā ir.. spēlējam.. dinamo rullē

 +12 [+] [-]

, 2011-10-11 11:33, pirms 13 gadiem
citāts: "Pirmkārt, nav nekādas garantijas, ka tik pat rezultatīvi Petružāleks tagad spēlētu arī Rīgas "Dinamo" sastāvā".

tas attiecas uz absolūti visiem spēlētājiem, kas papildina DR sastāvu

  +1 [+] [-]

, 2011-10-11 11:39, pirms 13 gadiem
liekas ,ka Peka tikai tagad sāk apjaust,kur nokļuvis.Komandai tas dārgi maksā....

  +5 [+] [-]

, 2011-10-11 11:43, pirms 13 gadiem
Nav ko cepties par šito! Drošī zināms ir tikai tas, ka viņš nespēlē DR, un tas, ka viņš ir rezultatīvākais KHL (7 spēles pēc kārtas ar punktiem).

  +5 [+] [-]

, 2011-10-11 11:47, pirms 13 gadiem
Pinīgi nav nekādas jēgas tagad zīlet kā būtu, ja būtu, ir tā kā ir, un basta!

  +2 [+] [-]

, 2011-10-11 11:57, pirms 13 gadiem
piekrītu Kreipānam. Žēl, ka citur sporta žurnālisti tādi tendēti uz dzelteno preses stilu.

  +1 [+] [-]

, 2011-10-11 13:10, pirms 13 gadiem
"Nabaga Gundars," izlasījis virsrakstu, nodomāja basketbola fans un aizvēra interneta pārlūkprogrammu...

Par laimi, Jakubs Rīgas "Dinamo" tomēr spēlēs. Uzvārds šajā gadījumā nav svarīgs (kādi tik uzvārdi mums nav bijuši, Karijas un nepareizie Petrovicki)... Galvenais, ka Jakubs.

Mēs tiešām nezinām, kāpēc Petržaleks neparakstījās - varbūt prasīja pārāk lielu algu un viņu pieklājīgi atšuva ar "labāk soms komandā, nekā Petržalekam pilna soma <ar naudu>". No otras puses, nav skaidrs, kāpēc Petržalekam nomelnot Peku. Varbūt baidās, ka Peka ir tāds Harijs Poters, ka Habarovska Gagarina kausa finālā zaudēs Rīgai? Kaut kā neticas. Loģiskāk ir pieņemt, ka Dzelzs Akmens dārziņā ir iekritis spics akmentiņš.

  +2 [+] [-]

, 2011-10-11 13:21, pirms 13 gadiem
Baigā sevis mierināšana ar to ka KHL rezultatīvākais vecis ja spīlētu RD iespējams nebūtu tik rezultatīvs Mēs sabirdinājām ciskai un Vitjazam, pārējās 8 spēlēs ir 11 goli iemesti...

     [+] [-]

, 2011-10-11 13:27, pirms 13 gadiem
Absolūtāka demogoģija un tukšu salmu kulšana. Kā var apšaubīt, ka līgas rezultatīvākais spēlētājs nedotu nekādu pienesumu. Ok izteikšos Kreipāna vārdiem - var būt būtu var būt nē. To pašu tādā gadījumā var teikt arī par Krosbiju. Cik loģiski tas izklausās? Vai pats Kreipāns tic tam ko uzrakstījis? Raksts Matuļa stilā - ne par ko!

  +1 [+] [-]

, 2011-10-11 15:32, pirms 13 gadiem
Es arī nesaprotu kāda jēga man bija šito izlasīt..

  +1 [+] [-]

, 2011-10-11 15:35, pirms 13 gadiem
Veel jau pastaav iespeeja, ka Petruzaleks pat iisti nav taa teicis. Visi zinaam, ka zurnaalisti, taapat kaa tautas teiku staastiitaaji, katrs meedz kautko piemest klaat no sevis un taa rodas varonji, apaugushi ar teikaam. Muusu dzeltenie maak teikto pateikt pavisam citaa kontekstaa, nekaa tas ir bijis teikts un neshaubos, ka iisti taadas sarunas nav bijushas.
Muljkjiiigi buus, ja tagad Seejeejs un Peka saaks skaidroties. Lai viss ir kaa bijis. Komanda speelee, labi speelee, tikai rezultaats pagaidaam nav. Cerams, ka 7 iemestie Vitjaz, ir nonjeemis to nenormaalo neveiksmiigo meegjinaajumu virkni iemest pat tukshos vaartos.
Meegjinam atcereeties, kad veel DR liidz shim ir meegjinaajusi mest pa vaartiem 30x periodaa (pie Juulja tas skaits bija visas speeles garumaa, pat mazaak). Meegjinam atcereeties, cik speeles pie taa pasha Juulja, DR speeleeja kaa pirmais numurs.
Viss ir kaartiibaa un viss buus kaartiibaa.
Pagaajusho sezon mees arii sezonas saakumaa bijaam vienu briidi pat 1 vietaa rietumos, tad Minska kaadu laiku notureejaas, bet kas bija sezonas viduu visi atceraas. Visi atceraas, ka Maskavieshi kaa decembrii uzsaaka savu zaudeejumu seeriju pret DR, taa tas turpinaajaas padsmit speeles un playofos tika tikai pateicoties iekraatajiem punktiem sezonas saakumaa.

     [+] [-]

, 2011-10-11 20:32, pirms 13 gadiem
pirmkārt, par pašu petrulāžeku viņa izteicieni neko labu neliecina, pin intrigas kā tirgus bāba
otkārt, eju un sazini kādi tur iemesli bij kāpēc nepaņēma, tagad spriedelēt no sērijas kas būtu ja būtu ir bērnišķīgi

     [+] [-]

, 2011-10-11 22:23, pirms 13 gadiem
Neslund rakstīja: Absolūtāka demogoģija un tukšu salmu kulšana. Kā var apšaubīt, ka līgas rezultatīvākais spēlētājs nedotu nekādu pienesumu. Ok izteikšos Kreipāna vārdiem - var būt būtu var būt nē. To pašu tādā gadījumā var teikt arī par Krosbiju. Cik loģiski tas izklausās? Vai pats Kreipāns tic tam ko uzrakstījis? Raksts Matuļa stilā - ne par ko!
Tieši tevis teiktais ir absolūta demagoģija, ja vispār zini, ko šis vārds nozīmē.