Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Kurš būs lieks? Neviens...

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Kurš būs lieks? Neviens...
Vai Jakubs Šindels ienesīs jaunas vēsmas Rīgas "Dinamo" uzbrukumā?

Jauna spēlētāja parādīšanās komandā liek ciešāk sasēsties pārējiem vai arī kādam atbrīvot savu vietu. Jau trešdien, iespējams, Rīgas "Dinamo" rindās debitēs 25 gadus vecais čehu uzbrucējs Jakubs Šindels, taču diezin vai tāpēc kāds pametīs komandu. Turklāt uz mūsu komandu taču neattiecas ārzemnieku skaita limits.

Kandidātu uz vietas atbrīvošanu Rīgas "Dinamo" netrūkst, kaut gan tikai pēc desmit spēlēm varbūt arī vēl nevajadzētu spert tik kardinālus soļus. Taču... Ja, piemēram, pieredzējis uzbrucējs, savulaik pat pasaules čempions (Bjerns Melins) 8 spēlēs, pavadot laukumā caurmērā gandrīz 12 minūtes, nav ne tikai guvis nevienu rezultativitātes punktu, bet arī izdarījis uz pretinieku vārtiem tikai 9 metienus, tad secinājums nekaunīgi prasās pats no sevis. Bēdīga sttaistika ir vēl vairākiem uzbrucējiem, turklāt, ja, piemēram, Sašam Ņiživijam (7 spēlēs 0+2) bija muguras savainojums, bet citu uzbrucēju savainojumu dēļ viņu "mētā" pa maiņām, tad dažiem citiem uzbrucējiem attaisnojums ir gandrīz vai jāizdomā. "Pa nullēm" (0+0) pagaidām spēlē Ģirts Ankipāns, Gints Meija un Andris Džeriņš, tikai 0+2 ir Mārtiņam Cipulim, tikai 2+1 ir Mārtiņam Karsumam, tikai 2+0 - Džeimijam Lundmarkam, joprojām nav guvis savus pirmos vārtus KHL (0+4) Niklass Luseniuss... Var uz šo statistiku paskatīties arī no citas puses - proti, tā ir mūsu apslēptā rezerve. Kad šie sāks mest iekšā, kad vēl ražīgāk piebalsos citi, tad tik būs. Iespēja to izdarīt visiem būs jau tuvākajās spēlēs.

Jakuba Šindela (viņa tēvs bija viens no labākajiem čehu vārtsargiem un spēlēja Čehoslovakijas izlasē, ar kuru 1985. gadā kļuva par pasaules čempionu) atnākšana nevienam neliks pamest komandu, jo savainojumi ir Džeriņam, Meijam un Ankipānam, tā ka starp uzbrucējiem (kaut arī Meija, iespējams, trešdien jau būs sastāvā) lielas izvēles nemaz nav un nav iespējas kādu atlaist. Vismaz pagaidām paliks visi un tālākais jau lielā mērā būs atkarīgs gan no pašu snieguma turpmākajās spēlēs, gan no Šindela. Jihlavas hokeja audzēknis savulaik bija viens no rezultatīvākajiem Čehijas U18 un U20 izlasēs ("bronza" 2004. gada U18 pasaules čempionātā), viņš ir jaunākais hat-trick autors Čehijas hokeja Extraliga čempionātā un 2006. gada rezultatīvākais juniors, viņu ar 54. numuru 2004. gada NHL draftā izvēlējās Čikāgas "Black Hawks" (iespējams, būtu ticis spēlēt NHL, ja nesāktos lokauts), viņš aizvadījis divas spēles Čehijas izlasē, bet viņš nav brīnumdaris un viņam būs vajadzīgs laiks, kamēr sapratīsies ar jaunajiem partneriem, kamēr sapratīs, kas ir KHL. Turklāt ielēkt "ejošā vilcienā" jeb komandā jau sezonas laikā ir grūtāk nekā sākt sekmīgi sezonu pēc kopējas gatavošanās pirms tās. Šo sezonu Šindels sāka Klotenas komandā Šveicē, taču aizvadīja tikai četras spēles - viņš vārda tiešā nozīmē dabūja pa zobiem (nē, ne kautiņā) un savainojuma dēļ vairs nespēlēja. Pašreiz nav iespējams paredzēt, kā un cik ātri Šindels iejutīsies Rīgas "Dinamo" sastāvā un vai viņš vispār tajā iejutīsies, taču jebkurā gadījumā viņa atnākšana ir gan centiens pastiprināt uzbrukumu, gan brīdinājuma zvaniņš citiem uzbrucējiem - kaut gan aizvadītas vēl tikai desmit spēles, kaut gan ir problēmas ar savainojumiem, taču statistika ir bezkaislīga un pārāk ilgi tik neiztieksmīga tā bez sekām nevar palikt.

Slēpts komentārs: M
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-10-11 11:48, pirms 13 gadiem
a-burts rakstīja: FANI ir galvenais ienakumu avots!!! un ar to tad ari formaliem juridiskiem ipasniekiem butu jarekinas.esmu parliecinats,ka ja izlase pavasari izkristu uz pirmo diviziju,DR speletu pie TUKSAM TRIBINEM un visticamak pusgada laika bankrotetu un partrauktu savu pastavesanu lidz izlases atgriesanas elite
Muļķības.
Ienākumi no biļetēm un suvenīriem ir neliela daļa no visa nepieciešamā budžeta. Protams, tas ir svarīgi, bet tam nav izšķirošas nozīmes attiecībā uz "būt" vai "nebūt" šim klubam.

  +1 [+] [-]

, 2011-10-11 12:06, pirms 13 gadiem
a-burts rakstīja: gadijuma,ja 4ehs sevi labi paradis(jeb visticamak neparadis,vai ari paradis,bet tikai videji) kur bus vieta Dzeriniam,kad tas bus atpakalj uz stripas? tas mani visvairak uztrauc.vairakkart esmu atkartojis,ka Pekas lielaka kliuda bija un ir,ka vins ir izjaucis musu talantigo un perspektivo trio Bukarts-Dzerins- Meija.labi,tagad divi no viniem ir savainoti,bet kad vini visi tris bija forma,un LABA FORMA,kads kukainis bija iekodis Pekam,lai sis nostumtu mala Bukartu,un ieliktu to tizlo Melinu? un vel kas.ari vairakkart esmu rakstijis,gan seit,gan sportacentra,ka DR IR JAREKINAS AR LV IZLASES INTERESEM!!! ja kluba saimnieki uzskata,ka tas ir prtivatprojekts(kurs ta ari ir,bet tikai JURIDISKI,nevis FAKTISKI ) tad lai mekle ari sev PRIVATFANUS jo interese par klubu DR,patik tas kadam vai ne,ir TIESI PROPORCIONALA LV IZLASES PANAKUMIEM UN NEVEIKSMEM! DR un izlases fani ir VINI UN TIE PASI! (aiz retajiem iznemumiem) faktiski DR un izlase ir SAVSTARPEJI NEATNEMAMAS SASTAVDALIAS,no veca DINAMO tika izveidota LATVIJAS IZLASE,no izlases tika atjaunots tagadejais DINAMO,un neskatoties uz visam formalitatem un juridiskiem normativiem,daudzu fanu apzinia tas ir VIENS UN TAS PATS DR ir TAUTAS KOMANDA,tiesi tapat ka nacionala izlase.FANI ir galvenais ienakumu avots!!! un ar to tad ari formaliem juridiskiem ipasniekiem butu jarekinas.esmu parliecinats,ka ja izlase pavasari izkristu uz pirmo diviziju,DR speletu pie TUKSAM TRIBINEM un visticamak pusgada laika bankrotetu un partrauktu savu pastavesanu lidz izlases atgriesanas elite
Nu jau sadzini ... Nejauc pumpi ar pirkstu. Izlase ir izlase, bet izlases spēles, lai vai kā, bet pārsvarā nākas skatīties pa TV, labi, bariņš aizbrauc uz PČ, bet tāpat lielākā daļa blenž pie zilajiem ekrāniem + vēl iespēja paskatīties arēnā kādas 4 neko neizsakošas draudzības spēles ar nenokomplektētiem sastāviem, negataviem spēlētājiem un nemotivētiem pretiniekiem...
Savukārt RD viss ir reāli – pie 30 spēlēm arēnā, kuras pēc būtības visas ir svarīgas, kvalitatīvi un motivēti pretinieki utt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-10-11 19:16, pirms 13 gadiem
a-burts rakstīja: labi,lai tas izlases speles pa TV visi skatas,tam nav butiskas nozimes.bet vai tev neienak galva doma,ka lielai daliai lidzjuteju HOKEJS KLIUTU VIENALDZIGS VISPAR KA TADS gadijuma ja musu nacionala izlase izgaztos pasaules 4empi? pienemsim,lidz bridim,kad mes atgriezamies elite,personigi es nevaretu tiri morali un psihologiski skatities NEVIENU HOKEJA SPELI,ne pat epizodi,ar izcili gutajiem vartiem, vai tas butu NHL,vai tas butu KHL,vai tas butu LA4 jeb BA4 pie pasa varda HOKEJS,man paliktu nelabi,visu laiku murgos raditos zaudeta spele pret Daniem,Sloveniem,Baltkrieviem (paldies Dievam,ka ta nenotika ) un es esmu parliecinats,ka savas domas un attieksme NEESMU VIENS!
BAIGA AIZDOMA KA ESI GAN TU VIENS AR TAADAAM DOMAAM