Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Autors: Armands Puče

Kurš vēl ir dzīvs? Dzīvāks...

Kurš vēl ir dzīvs? Dzīvāks...
Mums vēl ir vismaz trīs dzīvības...

Foto: Romans Kokšarovs, F64, SA+

Mēs esam atņēmuši pretiniekam laukuma priekšrocības, kuru dēļ viņi plēsās regulārajā čempionātā. Kopš ceturtdienas vakara Jaroslavļas Lokomotiv vairs nav šīs sērijas favorīts. Rīgas Dinamo ir iespēja sākt diktēt notikumus uz ledus, ko viņi jau parādīja otrās spēles izskaņā.

Nenoliedzami, ka Lokomotiv ir spēks, taču, ja tas būtu tik pārliecinošs savā kravnesībā, tad nebūtu niekojies ar Minskas miltu maisiem. Būtu pasituši tos padusē un soļojuši ar paceltu galvu. Tā vietā vajadzēja septiņas spēles, lai baltkrievu Dinamo tiktu nolikti pie vietas. Uz papīra viss izskatās vienkārši – sēriju vinnēja Lokomotiv. Taču nevajag aizmirst, ka minskieši tāpat neatdeva savas iespējas un dzelzceļnieki pirmajā kārtā tika pamatīgi noplicināti. Gan fiziskajā gatavībā, gan psiholoģiskajā pārliecībā. Arī tas, ka sērija pret Rīgu sākās gluži kā divkauja pret Minsku – Lokomotiv zemapziņā ievelk vēl vienu drebekli. Pirmajā kārtā viņi izspruka – teiksim kā ir – gan uz meistarības, gan spēka rēķina. Otrajā kārtā meistarība nekur nav pazudusi, taču spēks klāt nav nācis. Rīgas Dinamo menedžeris Normunds Sējējs, kas Jaroslvaļas notikumus vēroja klātienē, norāda uz acīmnredzamo:
- Lokomotiv sērijā pret Minsku atdeva daudz enerģijas. To pašu, ko mēs izdarījās pret Znaroku. Tagad vēlreiz uzšķilt šo pozitīvo lādiņu ir ārkārtīgi grūti abām komandām, ļoti sarežģīti noskaņoties. Tāpēc neizšķirts sērijā pēc pirmajām divām spēlēm savā ziņā ir loģisks – abas komandas cenšas, cik labi vien var. Taču tas vairs nav iepriekšējās sērijas svaigums vai spēles plāns – tagad aiz muguras kārtojas virkne citu apstākļu, kas spiež pie zemes. Kam izdosies to pārvarēt, tas uzvarēs...
Sējējs neslēpj, ka trešās spēles nozīmīgumu šoreiz grūti pārvērtēt. Jo no Jaroslavļas mēs atgriežamies ar mazliet lielāku smaidu nekā pretinieks. Gan tāpēc, ka uzvarējām, gan tāpēc, ka spēles trešajā trešdaļā pratām otru pusi pārskriet:
- Man tas pašam bija patīkams pārsteigums, jo visas sezonas garumā tieši mača izskaņā mazliet iniciatīvu atdevām. Tagad bijām labāki, savukārt pretinieks parādīja, ka viņu vājums vai fiziskais nogurums nav nekas izgudrots vai no pirksta izzīsts – viņi kļūdījās tieši uz ledus, spēles laikā...

Trešā spēle, kas notiks sestdien Rīgā ap dienas vidu, vēl pirms sērijas sākuma tika iezīmēta ar sarkanu krāsu. Pirmkārt, jau tāpēc, ka Rīgas Dinamo radās sarežģījumi ar šī mača noorganizēšanu arēnā. Līdz pēdējam brīdim nebija skaidrs, vai 12. marta spēle mūsu laukumā vispār varēs notikt...mūsu laukumā. Krievu estrādes zvaigznes Valērija Meladzes koncertu neviens negrasījās pārcelt, jo tas kalendārā bija ierakstīts vēl pirms hokeja sezonas sākumā, turklāt, mākslinieks jau arī nav nekāda krūze uz galda, ko var pabīdīt malā, ja tā tukša vai netīra. Aģentūra, kas organizēja šo pasākumu, strikti palika pie sākotnējā datuma un kārtības. Vien tad, kad pie galda apsēdās gan kluba, gan dziedātāja, gan arēnas pārstāvji, izdevās panākt abām pusēm pieņemamu kompromisu. Meladzes iznāciens arēnā tika pārbīdīts par vairākām stundām uz pusnakts pusi, savukārt hokeju izdevās iedabūt Rīgai ļoti netradicionālā laikā – tajā pašā dienā pulksten 13.00 pēc Latvijas laika. Neoficiāli ir zināms, ka klubs ir materiāli kompensējis krievu estrādes zvaigznei šīs neērtības un to visu kopā noteikti var saukt par lielāko honorāru, ko jebkad par savu uzstāšanos Baltijas jūras krastos šis kungs ir nopelnījis. Neba jau viņa vaina, ka Dinamo nav sava teikšanas par norisēm arēnā. Tāpat – nevainosim arēnu, kas ir tikai un vienīgi bizness. Meladze ienākumu ziņā viņiem ienes, iespējams, pat vairāk, nekā hokejs... Lokomotiv šo izmaiņu uzņēma visai ņaudulīgi, taču KHL verdikts bija neapstrīdams – diena nav mainīta, izspēles kārtība tāpat, ejiet un spēlējiet.

Lokomotiv Rīgā ieradās piektdienas vēlā pēcpusdienā – savu vienīgo treniņu pirms mača viņi aizvadīja rīta pusē, vēl esot Jaroslavļā. Pašiem Dinamo jau arī nekādas nāras te negaidīja – čarterreisu pakāpieni atveda komandu mājā no izbraukuma tikai piektdienas agrā rītā (ap četriem). Saprotams, rīta treniņš vai iesildīšanās pirms spēles nebūs – veči ģērbsies spēlei uzreiz...
- Man liekas, ka mums šobrīd komandas iekšienē valda pareizā noskaņa – puikas ir apņēmīgi. Redzu, ka spēles gaitā ir daudz tādu brīžu, kas regulārajā čempionātā palika bez turpinājuma, bet izslēgšanas mačos tiek izkapāti līdz galam. Prieks, ka pamodušies leģionāri – savā ziņā par to nebrīnos, jo gan Troteram, gan Hartiganam šī play off nozīmība tiek audzināta jau no bērna kājas. Lokomotiv ir ļoti laba pirmā maiņa, divi vadošie aizsargi, kā arī skaitliskais vairākums. Tomēr – visu izšķirs emocijas. Kurš labāk ar tām tiks galā, kurš pratīs tās pārvērst enerģijā – tas uzvarēs šo sēriju. Ja spriež tikai pēc otrās spēles izskaņas, tad man ir labas priekšnojautas.
Lokomotiv vadība kulišu sarunās esot atzinuši, ka iepriekšējā sērijā viņiem paveicies – būtu septītā spēle notikusi Minskā, nez vai izspruktu... Ja tagad abas komandas aizspēlēsies līdz septītajam mačam... Stop! Labāk viņus piebeigt pēc iespējas ātrāk, protams, ja vien ir varēšana. Atlikt neko nevajadzētu. To saprot abas puses.
Starp citu, 1995. gadā, kad iznāca Valērija Meladzes pirmais dziesmu albums, viens no hītiem saucās – Tu esi vēl dzīvs... Labi būtu, ja mūsu Dinamo varētu pēc sērijas par sevi kaut ko līdzīgu nodziedāt. Jo dzīvākie vinnēs!


, 2011-03-11 20:59, pirms 13 gadiem
Atkārtojoties MD scenārijam, gregoriāņu dziedātājiem arī spīd labs piķis.
, 2011-03-11 21:03, pirms 13 gadiem
Ceru, ka pirmdien raidījumā "Overtime" viņi runās par to, ka sērijā ir 2:1 par labu DR.
, 2011-03-11 21:04, pirms 13 gadiem
Viss notika pēc loko plāna līdz trešajam periodam'. Dinamo noteikti aizvadīja savu labāko periodu sērijā. Tagad tāpat ir jāturpina, lokomotīve nav tik briesmīga lai to neuzvarētu, pirmajā spēlē mēs paši sevi norakām un izskatījās ka arī otrajā zaudēsim, tiesa spēle bija labāka, paldies dievam 3. periods izdevās un faktiski atgrieza cerības, jo pēc 0:2 atgūties būtu gandrīz neiespējami. Par uzvaru rītdien!!!!!!!!

TIKAI RĪGA TIKAI DINAMO.
Slēpts komentārs: Q
, 2011-03-11 21:08, pirms 13 gadiem
Labākās emocijas mūsu hokejistiem un līdzjutējiem! Turam īkšķus! Būs labi, ne!?
, 2011-03-11 21:09, pirms 13 gadiem
Labs pirmspēles ievada raksts(noskaņojošs spēlei). Cerams dienas laiks dos možumu DR un Vaļera varēs nodziedāt hītu.
Interesanti, ko ieliks vārtos Šupis. Telkvists stabils, bet Holts mājas spēlēs emociju dēļ ir zvērs. Hmm.. grūta izvēle.
, 2011-03-11 22:01, pirms 13 gadiem
Jāsabož olas un jācīnās. Pretinieks ir ņemams, tāpēc turam īkšķus!
, 2011-03-11 22:17, pirms 13 gadiem
alfredsson11 rakstīja: Labs pirmspēles ievada raksts(noskaņojošs spēlei). Cerams dienas laiks dos možumu DR un Vaļera varēs nodziedāt hītu.
Interesanti, ko ieliks vārtos Šupis. Telkvists stabils, bet Holts mājas spēlēs emociju dēļ ir zvērs. Hmm.. grūta izvēle.
Kāpēc Grūta izvēle..., ja vispār ir jāizvēlas, jo viss tāpat jau skaidrs, paskaties, kā līdz šim ir stāvējuši, tad arī kļūs skaidrs, kurš stāvēs kastē....!!!
, 2011-03-11 22:53, pirms 13 gadiem
MELADZE ŠOREIZ DZIEDĀS BEZ VIAGRAS?PĒDĒJOS 5 GADUS KONCERTĒJA AR VIAGRU.
, 2011-03-11 22:57, pirms 13 gadiem
Viens ir skaidrs,lai vinnētu LOKO ir jāmet vairāk par trim vārtiem(rahuneks,vašičeks,dmitra),jo šie kungi vienu var vienmēr
, 2011-03-12 03:37, pirms 13 gadiem
Meladze ienes vairāk nekā Dinamo? Kaut kā neticās. Uz hokeju arēna maksājot 5000 latu + 25% no biļetēm. Uz koncertu 3000 + 25% no biļetēm. Tāds Meladze labi ja 2000 cilvēkus savāc, nav jau nekāda Rihanna
, 2011-03-12 09:29, pirms 13 gadiem
Wendel, Meladze, pateicoties RD piemaksai, par šo koncertu saņems vairāk, nekā jebkad šeit saņēmis. Taču skaidri un latviski uzrakstīts tekstā!
, 2011-03-12 12:51, pirms 13 gadiem
Sindra rakstīja: Wendel, Meladze, pateicoties RD piemaksai, par šo koncertu saņems vairāk, nekā jebkad šeit saņēmis. Taču skaidri un latviski uzrakstīts tekstā!
Viņš domāja par to, cik no tā iegūs "Arēna Rīga", nevis pats Meladze kopā ar piemaksu.
Bet par tiem 2000, nu, nez...

2015.gada abonentiem - piesakies pieejai sadaļai "Vienos Vārtos" šeit!

Lūdzu reģistrējies, lai saņemtu "Viens Vārtos" bezmaksas abonementu 2015.gadam. Šis pakalpojums ir pieejams tikai žurnāla „Sporta Avīze” drukātās versijas gada abonentiem. Pieeja sadaļai "Viens Vārtos" tiks pieslēgta trīs darba dienu laikā. Ja Tev rodas jautājumi vai neskaidrības, sazinies ar mums, rakstot uz e-pastu janisc@sportacentrs.com vai zvanot uz mobilo tālruni +371 26158730.
Ernests Gulbis
Foto: AP/Scanpix
42

Gulbis atgriešanās spēlē parāda raksturu un uzvar trīs setu cīņā

Atgriežoties kortā pēc pusgada pārtraukuma, uzvaru izcīnīja Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš Roterdamā notiekošā ATP 500 turnīra kvalifikācijas pirmajā mačā ar 6:7(6), 7:5, 6:3 pieveica ukraini Serhiju Stahovski.
Varbūt Laurim Dārziņam vārtus liedz gūt jaunā maska?
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
6

Rīgas „Dinamo” stūrakmenis – psiholoģija un/vai laiks?

Vakar,1.oktobrī, Rīgas „Dinamo” aizvadīja izbraukuma spēli, piekāpjoties Bratislavas „Slovan” komandai, kurai viesos iepriekš rīdzinieki nebija kapitulējuši. Zaudējums bija sāpīgs un par iemeslu tam bija?... To zina vien treneri, taču kuluāros rakstītais un rādītais liek secināt, ka zaudējumu iemesli nav parādījušies tieši tagad (Bratislavā) – tie, iespējams, krājušies jau no sezonas sākuma...