Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Kad piezvana hokejista tēvs...

Kad piezvana hokejista tēvs...
Foto: Phillip MacCallum

Vai jums kādreiz ir zvanījis hokejista tēvs? Hmmm... Jā, kāpēc, lai gan jums zvanītu? Man gan zvana, ik pa laikam stāsta, sūdzas, taisnojas, lielās. Vakar atkal bija viens kontakts.

Viņdien man piezvanīja tāds Jānis Sprinovskis – cilvēks, kam puika spēlē hokeju. Ģimene gan tagad dzīvo Austrijā, arī dēls tur mācās un trenējas – sekmes labas, hokeja laukumā arī nūja klausa, varētu būt viens no U18 izlases uzbrukuma līderiem. Ko šis saka? Raug, izlasei šopavasar pasaules čempionāts A grupā (Baltkrievijā), vajadzētu tā kā saprast, vai esam spējīgi ar godu to pasākumu aizvadīt, taču Latvijas hokeja federācija neliekoties ne zinis par gatavošanos. Sprinovskis vecākais tepat gadu mijā bija sarunājis pārbaudes turnīru starp dažādu valstu izlasēm, taču, kad vajadzējis saņemt no LHF piekrišanu – šim atteikuši:
- Nebija runa par naudu, to es būtu atradis, viss tiktu nomaksāts. No LHF vajadzēja tikai piekrišanu, ka šajā turnīrā spēlēs izlase, taču – nekas nenotika. Tad griezos ar lūgumu, ka varbūt puikas varētu savākt visus kopā uz kādu treniņnometni? Par naudu nebūtu bēda, bet vienalga saņemu atteikumu. Kas notiek?

Zvanu LHF prezidentam Kirovam Lipmanam un šo jautājumu uzdodu viņam:
- Ko viņš muld! - pikts ir Kirovs: - Federācija atbalsta visus iesniegumus vai iniciatīvas, kas tiek virzītas. Neviens viņam nav atteicis. Tagad pat – faktiski U18 junioru izlases kodols brauks uz tā saukto MHL turnīru Podoļskā. Tur būs kādas sešas vai septiņas labas spēles. Jā, mums bija iespēja šajā laikā spēlēt divus treniņmačus ar zviedru vienaudžiem, taču izdomājām, ka Krievijas variants labāks. Par galveno izlases treneri iecēlām Beresņevu, viņam palīgs būs Tambijevs. Viss notiek!

Zvanu Sprinovskim un saku – klau, Kirovs ir atvērts kā pirmklasnieka ābece, kāpēc neesat spējīgi vienoties:
- Es ar Baldonieku runāju trīs reizes. Viņš teica, ka runās ar Kirovu... Tas ir murgs! Neko nesaprotu. Mēs taču varējām vienoties ar Kanādu, ASV – viņi pa ceļam uz Minsku stabili varēja iebraukt arī Rīgā, uzspēlētu sparingmačus. Nekas nav jāizgudro, ja vien ir gribēšana. Tagad pa galvu pa kaklu kaut ko ķer, grābj, kaut kāds turnīrs Podoļskā. Visu nosaka attieksme – tas ir vecuma marasms, interese nekāda. Es domāju, ka daļai pat reizrēķins ir par sarežģītu – kāds tur hokejs un attīstība! Tā nauda, kas ir hokejam, ne tikai pietiek, bet paliek pāri. Taču attieksme ir proporcionāli pretēja – nepietiek un arī pāri nepaliek. Galvenais – ne jau kāds viņiem grib ņemt nost, vēlas palīdzēt. Bet tagad čempionātā atkal būs kā parasti – aizskries līdz Minskai, atrausies no zviedriem pa padsmit ripām – labi ka kanādieši un amerikāņi nav mūsu grupā – un brīnīsies, kāpēc mums tomēr neizdodas? Kā var izdoties, ja sistēma ir pilnīgā pakaļā...

Tāda, lūk, mums tā virtuve... Vienā brīdī kā atvērta grāmata, citā - kā vieta zem jostas, ja skatās no mugurpuses. Būs labi! Galvenais, ka cilvēki nav vienaldzīgi. Bet vēl labāk - ka viņi domā, domā. Gan jau pienāks laiks un sāks arī rīkoties.

  +4 [+] [-]

, 2010-03-11 14:03, pirms 14 gadiem
kad Kirovs noliks karoti?

 +17 [+] [-]

, 2010-03-11 14:05, pirms 14 gadiem
Tas lieku reizi norāda uz to ,ka Lipmans ,savā tronī ,ir krietni aizsēdējies!

  -1 [+] [-]

, 2010-03-11 14:15, pirms 14 gadiem
tomēr ir federācijas vadība un nebūtu korekti kko pārmest pirms kara. Personīgi neizjūtu ne mazākās simpātijas pret Lipmanu un viņa vadīto kantori, bet tomēr jādod iespējas federācijai pašai rīkoties, nevis par pareizo pieņemt spēlētāju vai to radinieku iegribas.

  +6 [+] [-]

, 2010-03-11 14:16, pirms 14 gadiem
lai gan esmu vienmēr bijis Kirova aizstāvējs, šoreiz man ir jāpiekrīt, viņš ir par ilgu aizsedējies. tas ir tāpat ka treneris, kurs par ilgu vada vienu komandu- komanda jau sen neprogresē un hokejists stāv uz vietas, bet neviens to neredz un akli turpinās iesāktais. nesaprotu, kā Kirovs, gudrs cilvēks būdams, pats to neredz un negatavo sev aizstājēju?

  +4 [+] [-]

, 2010-03-11 14:28, pirms 14 gadiem
Hm,diez kāpēc mani šis stāsts neizbrīna?
Šī tēma par LHF (lasiet Kirovu) ir izlocīta tik daudzos variantos,ka nav vērts ko atkārtoties.

  +4 [+] [-]

, 2010-03-11 14:33, pirms 14 gadiem
Calvin rakstīja: tomēr ir federācijas vadība un nebūtu korekti kko pārmest pirms kara. Personīgi neizjūtu ne mazākās simpātijas pret Lipmanu un viņa vadīto kantori, bet tomēr jādod iespējas federācijai pašai rīkoties, nevis par pareizo pieņemt spēlētāju vai to radinieku iegribas.
Zināmā mērā Tev ir taisnība, un nezinot lietas patiesos apstākļus pāragri kādu nosodīt.
Tomēr tas,ka LAČ Play Off laikā,kad RDJ galvenais treneris (Beresņevs) būs kopā ar U-18 izlasi, un nevis RDJ (vai otrādi), gan neliecina par LHF nopietnu attieksmi.

     [+] [-]

, 2010-03-11 14:37, pirms 14 gadiem
Jurchiks#2 rakstīja: lai gan esmu vienmēr bijis Kirova aizstāvējs, šoreiz man ir jāpiekrīt, viņš ir par ilgu aizsedējies. tas ir tāpat ka treneris, kurs par ilgu vada vienu komandu- komanda jau sen neprogresē un hokejists stāv uz vietas, bet neviens to neredz un akli turpinās iesāktais. nesaprotu, kā Kirovs, gudrs cilvēks būdams, pats to neredz un negatavo sev aizstājēju?
Pirmo reizi dzirdu,ka kāds no līdzjutējiem viņu aizstāv

  +2 [+] [-]

, 2010-03-11 15:17, pirms 14 gadiem
Jurchiks#2 rakstīja: lai gan esmu vienmēr bijis Kirova aizstāvējs, šoreiz man ir jāpiekrīt, viņš ir par ilgu aizsedējies. tas ir tāpat ka treneris, kurs par ilgu vada vienu komandu- komanda jau sen neprogresē un hokejists stāv uz vietas, bet neviens to neredz un akli turpinās iesāktais. nesaprotu, kā Kirovs, gudrs cilvēks būdams, pats to neredz un negatavo sev aizstājēju?
monētai 2 puses... no vienas puses esmu pret "blatņikiem" izlasē: es nesaku, ka Sprinovskis nevelk līdz mūsu U18 izlases līmenim (pārāk maz par viņu zinu), taču federācijai piekrītot Sprinovska-seniora piedāvājumam, automātiski nozīmēs "wild card" Sprinovskim-junioram izlasē (arī tajā gadījumā, ja Mikus tomēr nevelk līdz tam līmenim)...

...taču monētas otra puse ir krietni skaudrāka... neatkarīgi no tā, vai šīs pārbaudes spēles organizē LHF vai Spirinovskis, kr#%$ns Lipmans tā vietā sūta uz MHL turnīru Rīgas komandu. Ja tā būtu U18 izlase, tad viss būtu štokos, taču šoreiz tā būs Rīga/Profs komanda pastiprināta ar vecākiem džekiem no RDJ... Tā vietā, lai U18 izlasē iespēlētu ne-rīdziniekus: ārzemniekus, liepājniekus un pārējos, kam tieši vajadzētu saspēlēties!

  +2 [+] [-]

, 2010-03-11 15:41, pirms 14 gadiem
Kas ir jāizdara, vai jāpanāk, lai kiru varētu laist atpūtā.

     [+] [-]

, 2010-03-11 15:44, pirms 14 gadiem
neticu Kirovam nevienu vardu, nu nav vins noorganizejis prieks U-18 pilnigi neko, un rezultats cempi jau tagad ir zinams, paliek tikai viens jautajums , parspes U-20 rekordus vai ne ???

     [+] [-]

, 2010-03-11 16:09, pirms 14 gadiem
Šodien tika publicēti statistikas dati, kas liecina, ka ārzemēs spēlējošo junioru skaits tikai pieaug... nu jau otro gadu sezonas beigās neviens nevar pateikt, kas ar to Latvijas junioru hokeju nākamsezon būs, kādas komandas un kur spēlēs.. protams, visi, kas ir spējīgi nopirkt biļetes vismaz prāmim kuplinās mūsējo skaitu kaut vai tai pašā Zviedrijā... Varam pasapņot, ka tad kad ārzemēs spēlējošo hokejistu skaits pārsniegs Latvijā esošos, varbūt tadLHF saņemtos un tomēr kaut kādu hokeja sistēmu izveidotu ...

     [+] [-]

, 2010-03-11 16:21, pirms 14 gadiem
Calvin rakstīja: tomēr ir federācijas vadība un nebūtu korekti kko pārmest pirms kara. Personīgi neizjūtu ne mazākās simpātijas pret Lipmanu un viņa vadīto kantori, bet tomēr jādod iespējas federācijai pašai rīkoties, nevis par pareizo pieņemt spēlētāju vai to radinieku iegribas.
pec U-20 kara, ka tu to formule jau Kirovam vajadzeja tities, bet musu valsti neviens , ne par ko nenes atbildibu............

  +1 [+] [-]

, 2010-03-11 17:24, pirms 14 gadiem
Aga. Kārtējo reizi par izlases treneri iecets Kirjas roklaizis Beresņevs. Uzreiz arī saprotams, ka rezultātu varam negaidīt...
Vai treneris maz var uzskaitīt kandidātu skaitu? Par uzvārdiem n prasmi spēlēt pat būtu muļķīgi prasīt...

  +1 [+] [-]

, 2010-03-11 17:50, pirms 14 gadiem
Ko varam gribēt no Padomijas pabirām mūsu vadošajos amatos gan sportā ,gan arī citās lietās.Jāgaida,ka šie dinozauri iznīks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-03-12 13:28, pirms 14 gadiem
Kirovs vienkārši ir jāizdod tautai publiskai nolinčošanai! Nesaprotu, ko viņš vēl jo projām dara Latvijas hokeja saimniecībā!

  +1 [+] [-]

, 2010-03-15 03:11, pirms 14 gadiem
Ai! Lamāties varam, solīt izrēķināšanos varam, bet kira kā bija, tā arī būs Sūdu dara, bet hokejisti 90% gadījumu viņu piesedz ar saviem rezultātiem...