Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Bet, foreli mans puika noķēra...

Bet, foreli mans puika noķēra...
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/F64 Photo Agency.

Latvijas hokeja izlase ir aizvadījusi vēsturisku turnīru, kas varētu uz daudziem gadiem noteikt jaunu kārtību šajā saimniecībā. Šis bija lielisks atskaites punkts daudziem mītiem, kuri tika sagrauti, domājot un cerot – uz labu...

Uzbrucējs Džimijs Džonsons, kuru šosezon pazīstam pēc spēlēm Rīgas „Dinamo” kreklā, saskrienoties ar Tedu Nolanu, pavaicāja:
- Kā var būt tā, ka es nepazīstu savus komandas biedrus? Kā var būt tā, ka es nevienu no viņiem šogad vēl neesmu redzējis spēlējam tik labi... Bet Latvijas kreklā viņi to dara!
Nolans pasmaidīja. Saruna notika dienā, kad komandai vēl vajadzēja kāpt un kāpt, lai aizsniegtu Soču olimpisko skatuvi, taču treneris redzēja – ka viss notiek pēc plāna... Kāda plāna? Stulbs vārds – plāns. Viss notika ar vienotu domu, ideju. Mēs taču gadiem bijām atklausījušies, ka Latvijas izlasē ir jāspēlē labākajiem. Mans vecais paziņa Valdis Valters, to joprojām velk cauri basketbola sakarā. Nekā nebija! Nolans pēc turnīra Francijā pateica konkrēti:
- Manā komandā spēlēs nevis labākie, bet tie, kas grib...
Tā ir liela atšķirība. Komanda, kas spēlē hokeju un – komanda, kas grib spēlēt... Ko viņš tur murgo, lielais hokeja zinātājs, Latvijas hokeja izlase vienmēr ir gribējusi... Dzirdu balsis. Nē, dārgie un pārliecinātie – tikai pēc šī olimpiskā kvalifikācijas turnīra mēs sapratām, kāda ir atšķirība starp „spēlēšanu” un „gribēšanu”. Tik daudz bloķēto metienu, tik agresīvas divcīņas, tik liela pašatdeve katrā laukuma metrā... Jā, jā – arī tā sauktais forčekings te bija klāt un neatkāpās, jo bez tā mēs šodien Soču ledu tikai sūkātu... Nolans sastāvu vētīja, lika kopā, kādu meta ārā, citus vilka klāt. Viņš nekad neatzīs, ka bija izmisis, bet – tas noteikti bija! Kaut vai viņa principiālā nostāja Rīgas „Dinamo” spēlētāju sakarā. Te nav tik daudz runa par viņu varēšanu, kā par attieksmi – par to stāju, ko viens otrs no šiem apdāvinātājiem demonstrēja sadzīvē. Jo Nolana komandas nesākas ar spēles sākumu, un – tās nebeidzas – ar tieneša mača beigu svilpi. Komanda ir viss! Sākot ar kompotu pie kopējā galda un – beidzot ar kārtību jūsu viesnīcas numuriņā.

Vai pamanījāt, kādu smagumu pēdējā spēlē nesa mūsu hokejisti? Te nebija tikai vienas spēles likme. Viņus spieda vēlme neizgāzties, viņus burzīja līdzjutēju eiforija, kas ar katru nākamo turnīra dienu pieauga svarā... Izturēt tādu slogu nav lemts daudziem – to pašu 1996. gadu atceroties... Zināmas līdzības un scenāriji. Vienīgi, toreiz bija labi hokejisti, šoreiz bija laba komanda. Nolans ir aizvēris muti tiem skeptiķiem, kas caur atslēgas caurumu lūrēja uz viņu un sprieda – nekā tur nebūs, nekā viņš no mūsējiem ārā nedabūs... Mūsu hokejā tā neskraida! Jā, varbūt neskraida, tikai šos (vai tos) hokejistus vai viņu pārstāvētās hokeja skolas mēs uz arēnas ledus aizvadītajā nedēļā neredzējām... Un, labi, ka neredzējām! Tas ir vienkārši neticami, cik īsā laikā Teds Nolans saprata mūsu lielāko problēmu – būt par vienīgajiem tēva dēliem. Būt par tiem, kas noķēra zivi un visiem rāda – re, es! Vai mazāk gaumīgi, pārfrāzējot kādas zināmas latviešu filmas retoriku – sak, bet foreli mans puika noķēra... Tavējais ta’ noķēra, bet, komandai no tā kāds labums? Hokejā neuzvar tie, kas grib ķert tikai foreli... Jo kādam ir jāsarok tārpi, bet vēl ir svarīgs makšķerkāts. Un tad ir jāzina īstās copes vietas, bet pavisam svarīgi – līdz upei vai ezeram ir jātiek...
Darbs un attieksme visa pamatā, kas šoreiz noteica pilnīgi visu! Tās kopumā ir tādas gaisīgas matērijas, kas nav izmērāmas. Nu, visi strādā! Visiem ir attieksme! Vai atceraties iepriekšējo pasaules čempionātu, kur kārtīgi nokapājām vienu spēli – pret fričiem – bet atlikušajā daļā visiem stāstījām, cik laba uzvara tā ir bijusi. Šī paaudze, kas tagad velk Latvijas hokeju, tā pa īstam zemi nemaz nebija ēduši. Viņiem paveicās ar priekšgājēju ieliktajiem pamatiem, bet tad – kaut kā nomuļļājot pusotru spēli, viņi atkal paliek A grupā... Un tad vēl krievu nauda no debesīm, kas vispār ļauj sajusties par izredzētajiem pie svēto galda. Dolce vita! Salda, salda dzīve puikiem, citējot hokeja klasiķus... Ir klusas aizdomas, ka ar Nolanu vienu pašu nepietiktu, lai šos podus pārvārītu. Līdz mājās pārnāca tētis...

Sandis Ozoliņš neatgriezās izlasē. Jo tāds Ozoliņš nekad izlasē nav spēlējis... Lūk, šī attieksme pilnībā izmainīja izlases raksturu. Jo Sandis varēja arī nespēlēt. Viņam šeit nebija jābūt, pie velna! Un tagad varam atzīt – ne sūda mums nebūtu, ja šis četrdesmit gadus vecais vilks, ar savu autoritāti te nebūtu atvedis, ieviesis vai uzspiedis sev zināmo kārtību. To kārtību, ko pazīstam ar vārdu – kapteinis... Nolanam tas bija kā ūdens malks tuksnesī, bet Lipmanam – kā glābšanas riņķis... Satiku Kirovu pirms spēles ar frančiem un viņš saka – bet galvenais, ka visi labākie spēlē... Saku pretī – ne jau labākie, bet, tie, kas patiešām vēlas... Redzu, nesaprot! Tieši tāpat kā Kirovs neko nesaprata brīdī, kad pirms nedēļas sāka presē laimīgi stāstīt, kādas aldaris prēmijas izlasei samaksās par uzvaru, bet dažas dienas pirms izšķirošās spēles, pats vēl iespērās komandas ģērbtuvē un piesolīja, ka „nauda būs arī no mani, ja būs uzvara”... Nezinu un, nav svarīgi, ko tajā brīdī padomāja hokejisti, vai pateica komandas kapteinis, taču pietika ar vienu skatienu, lai federācijas prezidents uz mirkli apjaustu – neviens šajā komandā nespēlē tāpēc, ka par uzvaru saņems prēmiju. Neviens! Jā, varbūt viņi to saņems, jā, varbūt vienam otram šī nauda pat būs ļoti nepieciešama, taču prēmija nebija galvenais, kāpēc viņi gūlās zem šāviņiem... Gūlās šī vārda tiešajā nozīmē.

Komandas goda aplis arēnā bija skaistākais, ko jebkad Latvijas hokejā nācies redzēt... Tik vienoti, tik laimīgi, tik spēcīgi un vareni viņi izskatījās – visi mūsējie! Pa priekšu kapteinis ar sirmiem bārdas rugājiem... Vai viņam šī bija pēdējā spēle izlasē? Būsim godīgi – nav jēgas ticēt vārdiem, jo reiz jau Ozoliņš mums visiem kaut ko sasolīja... Viens gan ir skaidrs – ja Latvijas kreklā ir jāliek punkts kādam noteiktam stāstam vai karjerai, būtu grūti atrast piemērotāku brīdi par šo... Lūk, par to astotajam numuram - paldies!

1 2 58 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +19 [+] [-]

, 2013-02-11 08:07, pirms 11 gadiem
kurmeens rakstīja: Paldies Ozoliņam . Paldies visai komandai

Negribas ozo laist vaļā , ja es redzētu ko likt vietā . Vai mums ir ko likt vietā , tik pat labu ?
Spēles ziņā Ozo vairs nav tik labs kā senākos laikos, bet piem. tādam RD šogad pietrūkst tieši tāda veča ar pau!iem kāds ir Ozo, līdera un tieši ģērbtuvēs.... protams Atlant pēc sastāva ir iespējams pat labāka komanda šobrīd nekā RD, bet atliek vien atcerēties, kad Atlantam sākās tas pacēlums viņu spēlē.... pēc Ozo nozīmēšanas par kapteini! Var jau teikt "sakritība" ko droši vien te daž labs "Liepājas hokeja specs" arī teiks, bet manuprāt tā ir tīrā likumsakarība un Ozo to vēlreiz pierādija izlasē! Tādi veči ģērbtuvē ir vienkārši nepieciešami!

 +11 [+] [-]

, 2013-02-11 08:40, pirms 11 gadiem
Domāju, ka OZo faktors nospēlēja milzīgu lomu izlases morālās stājas un rakstura stiprināšanā. neba tagad visi kā viens, ieskaitot NOlanu, ņems uz šo faktu izcels, tas nav vajadzīgs ne viņiem, ne pašam OZO.
Jāpikrīt Alam, ka spēles ziņā viņš jau vietām sākt atpalikt, nogurt, kautkur parādās brāķis aizsardzībā, bet tāds jau visu laiki ik pa laikam ir bijis .
Bet nu jā, tas goda aplis bija emocionāls brīdis un radās sajūta, ka paši hokejisti pa īstam pasakas par atbalstu.
Ir lietas, kas protams kritā brīžiem acis, bet tas lai paliek. Nolans ceru ka visus tos trūkumus redzēja un novērsīs līdz Pasaules čempionātam .

  +7 [+] [-]

, 2013-02-11 09:51, pirms 11 gadiem
"Komandas goda aplis arēnā bija skaistākais, ko jebkad Latvijas hokejā nācies redzēt... Tik vienoti, tik laimīgi, tik spēcīgi un vareni viņi izskatījās – visi mūsējie! Pa priekšu kapteinis ar sirmiem bārdas rugājiem... " šo Arēnā vērot bija tiešām saviļņojoši - neviltots prieks, lepnums un cieņa !

  +8 [+] [-]

, 2013-02-11 09:58, pirms 11 gadiem
Līdz mājās pārnāca tētis...)))) - Vai nav labi teikts?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-02-11 10:20, pirms 11 gadiem
Respekts un uvažuha.

  +5 [+] [-]

, 2013-02-11 10:22, pirms 11 gadiem
Nepiekrītu, ka Ozoliņš taisīja sūdus uz laukuma. Ļoti nosvērti un pamatīgi risināja katru situāciju uz laukuma. 95% epizožu viņš vienkārši "aizgāja, ieraudzīja un uzvarēja".

Skaidrs, ka viņš nelido pa laukumu, bet to ar uzviju kompensē ar savu pieredzi.

 +11 [+] [-]

, 2013-02-11 10:39, pirms 11 gadiem
Neatceros, kad Sandis būtu nospēlējis visu turnīru bez kaut vienas rupjas kļūdas,lai gan uz viņu šajā turnīrā bija vislielākais spiediens. Neatceros, kad Dārziņš būtu gūlies zem ripas, tāpat kā to dara Kulda, Bārtulis utt. Un re-neviena nopietna savainojuma nav.
Lielas lietas notiek, ja spēlē ar sirdi!

  +8 [+] [-]

, 2013-02-11 11:16, pirms 11 gadiem
Lūk šādu mirkļu vērts ir slimot par hokeju.
Paldies OZO, nākamais izlases krekls zem arēna griestiem ir tavs.
Paldies.

  +2 [+] [-]

, 2013-02-11 11:19, pirms 11 gadiem
Malači - izdarīja labu darbiņu un emocionāli!

Bet pēc reālā sasnieguma - nekāda sensācija, kā favorīti savā laukumā smagā cīņā guva vajadzīgo rezultātu. Šoreiz Nolans, tāpat kā 2001.gadā Vasiļjevs, 2005.gadā Beresņevs un 2009.gadā Znaroks.

Un neskatoties uz pavasara draudiem beigās spēlēja labākie, izņemot Galviņu, kurš "samaksāja" par atteikšanos spēlēt Francijā.

Cerams ka spēsim Ozo likt mieru pavasarī un nevilkt uz PČ. lai atpūšas un mierīgi gatavojas Sočiem.

     [+] [-]

, 2013-02-11 11:22, pirms 11 gadiem
Pa Lielam,VISI malaci, pasi redzejam cik gruti naca celazime uz Sociem!!!
Slēpts komentārs: marchelo

  +7 [+] [-]

, 2013-02-11 11:51, pirms 11 gadiem
Protams, domāt, ka 40 gados lidot pa laukumu tā, kā 23 ir stulbi, bet tajā pašā brīdī viņa soļi laukumā ir pārdomāti un nesasteigti. Prieks skatīties!

  +8 [+] [-]

, 2013-02-11 11:54, pirms 11 gadiem
marchelo rakstīja: Tik slavinoš raksts komandai kura nespēj pārliecinoši apspēlēt Franciju un Kazahstānu manuprāt ir nevietā. Un ar tādu spēli nekas labs Latviju OS Sočos nesagaida. Jāatzīst ka iepriekšējās desmitgades izlase pret Frančiem varēja likt saspēli, kombinācijas individuālo meistarību tad tagad sacenšamies forchekingā. Komanda kura priecājas par zaudējumu Francijai nekādus lielus panākumus nākotnē nesasniegs mans personīgais viedoklis.
Līmenis starp 8-16 vietām pasaulē jau sen ir izlīdzinājies. Franči liek klāt, Slovēņi, Dāņi. Katrs vars uzvarēt katru. Nebūs vairs vieglu spēļu un graujošu uzvaru. Beigsim tak dzīvot padsmit gadus vecā pagātē. Tagad katra spēle būs grūta

  +3 [+] [-]

, 2013-02-11 11:55, pirms 11 gadiem
Skaisti. Gandrīz atkal apraudājos. Tas laikam tāpēc, ka biju klāt pie tā goda apļa un emocijas vēl arī ir. Neaprakstāmas sajūtas.

Tomēr viss beidzās skaisti, kā visi vēlējāmies. Paldies puišiem, visai izlases komandai un personālam.

  +2 [+] [-]

, 2013-02-11 12:02, pirms 11 gadiem
Lai tik spēlē arī PČ! Nevar pateikt A un nepateikt B! Tagad , kad likme ir Soči - es spēlēju, bet citā turnīrā,-sorry, atpūtīšos labāk. Kapteiknim jāsaglabā sava autoritāte citu spēlētāju acīs. Ja reiz oficiāli nav atvadījies no izlases, ir jāspēlē!

  +1 [+] [-]

, 2013-02-11 12:04, pirms 11 gadiem
marchelo rakstīja: Tik slavinoš raksts komandai kura nespēj pārliecinoši apspēlēt Franciju un Kazahstānu manuprāt ir nevietā. Un ar tādu spēli nekas labs Latviju OS Sočos nesagaida. Jāatzīst ka iepriekšējās desmitgades izlase pret Frančiem varēja likt saspēli, kombinācijas individuālo meistarību tad tagad sacenšamies forchekingā. Komanda kura priecājas par zaudējumu Francijai nekādus lielus panākumus nākotnē nesasniegs mans personīgais viedoklis.
Iepriekšājā izlase izcēla pāris 7. vietas PČ un neko negaidītu neparādīja olimpiādēs. Beidz heroizēt.
Slēpts komentārs: Onslovs

  -1 [+] [-]

, 2013-02-11 12:08, pirms 11 gadiem
Karter rakstīja: Līmenis starp 8-16 vietām pasaulē jau sen ir izlīdzinājies. Franči liek klāt, Slovēņi, Dāņi. Katrs vars uzvarēt katru. Nebūs vairs vieglu spēļu un graujošu uzvaru. Beigsim tak dzīvot padsmit gadus vecā pagātē. Tagad katra spēle būs grūta
To ka katra spēle būs grūta pret otrā ešalona komandām piekrītu ar vienu piebildi, ka Latvija savu meistarības latiņu ir palaidusi zemāk neviss Franči ir tik ļoti pacēluši, tie paši Slovāki neskatoties uz paaudžu maiņu tomēr pamatā to latiņu tur.

  +4 [+] [-]

, 2013-02-11 12:12, pirms 11 gadiem
Karter rakstīja: Līmenis starp 8-16 vietām pasaulē jau sen ir izlīdzinājies. Franči liek klāt, Slovēņi, Dāņi. Katrs vars uzvarēt katru. Nebūs vairs vieglu spēļu un graujošu uzvaru. Beigsim tak dzīvot padsmit gadus vecā pagātē. Tagad katra spēle būs grūta
Tieši tā un Latvijas izlasē nav Malkinu ,Krosbiju ,lai varētu sev līdzīgas komandas uzvarēt ar tehnisku hokeju ,to pat krievi vairs nedara.Tagad ir jākapājās un ļoti svarīgs tagad ir komandas ātrums,tas ir ka visam pieciniekam ir jāspēj skriet gan uzbrukumā ,gan aizsardzībā un jābūt ļoti labai fiziskajai sagatavotībai ,lai visu spēli var presingot un spēlēt spēka hokeju. UN šo komandu 8-18 spēles visu izšķir pašlaik katrs sīkums ,jo komandas tiešām spēkos līdzīgas.

  +1 [+] [-]

, 2013-02-11 12:18, pirms 11 gadiem
marchelo rakstīja: To ka katra spēle būs grūta pret otrā ešalona komandām piekrītu ar vienu piebildi, ka Latvija savu meistarības latiņu ir palaidusi zemāk neviss Franči ir tik ļoti pacēluši, tie paši Slovāki neskatoties uz paaudžu maiņu tomēr pamatā to latiņu tur.
Slovākiem ir bijuši arī ļoti vāji PČ ,bet kopumā viņiem ir stabila pirmā 7 izlase ,un salīdzināt mūs ar viņiem ir nekorekti,bet Francija jau PČ man patika kā spēlē un viņi noteikti iet uz priekšu.Ja vēl 90 gados viņu izlasē dominēja Kanādā dzimušie ,tad pašlaik tie ir savējie .

     [+] [-]

, 2013-02-11 12:37, pirms 11 gadiem
coffijs rakstīja: Slovākiem ir bijuši arī ļoti vāji PČ ,bet kopumā viņiem ir stabila pirmā 7 izlase ,un salīdzināt mūs ar viņiem ir nekorekti,bet Francija jau PČ man patika kā spēlē un viņi noteikti iet uz priekšu.Ja vēl 90 gados viņu izlasē dominēja Kanādā dzimušie ,tad pašlaik tie ir savējie .
Kapēc tad nekorekti, jo tagadējie netur līdzi Fanduļiem,Kerčiem, Beļavskiem,Tambijeviem u.t.t. meistarības līmenim? Taisnības labad jātzīst, ka tādu kombicionālu hokeju no tagadējiem treneriem arī neviens neprasa, jo tagad modē skrien un sit, nevis gudras viltīgas izspēles, kāds bija krievu hokeja stils.
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

  +2 [+] [-]

, 2013-02-11 12:45, pirms 11 gadiem
marchelo rakstīja: Kapēc tad nekorekti, jo tagadējie netur līdzi Fanduļiem,Kerčiem, Beļavskiem,Tambijeviem u.t.t. meistarības līmenim? Taisnības labad jātzīst, ka tādu kombicionālu hokeju no tagadējiem treneriem arī neviens neprasa, jo tagad modē skrien un sit, nevis gudras viltīgas izspēles, kāds bija krievu hokeja stils.
Domāju tāda veida spēlētājiem tagad spēlēt būtu daudz grūtāk ,jo hokejs ir kļuvis ātrāks un skaistām izspēlēm laika vairs nepietiek.Un KHL hokejs tomēr ir lēnāks par Eiropas hokeju,jo piemēram vakar es brīnījos .cik lēns izskatās K.Rēdlihs ,KHL tas nav tā redzams,arī Masaļskis nedaudz apmulst no šī ātrā hokeja ,jo metieni tiek izdarīti ātri un no visām pozīcijām.Protams pašu krievu izlasi tas tā neietekmē ,jo resursi viņiem lieli ,bet tagad pat Eirotūrē bez saviem NHL līderiem viņi palika trešie.

  +3 [+] [-]

, 2013-02-11 12:47, pirms 11 gadiem
No vienas puses taisnība, bet no otras - agrāk bez Ozoliņa un sakarīgā trenera Nolana, puiši savācās un tādas Kazahstānas un Francijas tipa komandas apspēlēja vienos vārtos.
Paldies Ozoliņam, bet nu puišiem tāpat vajadzētu vēl labāk spēlēt, pat bez vecā vilka pamudinājumiem un Nolana pletnes.

  +3 [+] [-]

, 2013-02-11 13:03, pirms 11 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Tieši tā.
Tāda sajūta rodas,ka LV izlase šai kvalifikācijā nav pārspējusi sev līdzīgas izlases, bet kā minimums Kanādu,Čehiju un Krieviju.
Saprotam, saprotam, grūti tev pārdzīvot ka tomēr Latvija tika uz Sočiem, nekas, kamēr citi te mazliet atļaujas papriecāties tu turpini būt REALISTS nolej visu ar sūdiem, gan jau pēc laika pāries arī sāpē ka Latvija tikai uz Sočiem

  +6 [+] [-]

, 2013-02-11 13:03, pirms 11 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Tieši tā.
Tāda sajūta rodas,ka LV izlase šai kvalifikācijā nav pārspējusi sev līdzīgas izlases, bet kā minimums Kanādu,Čehiju un Krieviju.
Varbūt cilvēki vienkārši priecājas par šo panākumu... Vācija, Dānija, Baltkrievija Sočos nespēlēs, bet Latvija gan.
Šķiet, ka Namejam visi panākumi ir mērāmi caur pasaules hokeja metropoles Liepājas prizmu.
Ir beidzot jāsaprot, ka hokeja līmenis pasaulē ir tik ļoti izlīdzinājies, ka kādu dienu sagaidīsim to, ka neviena lielvalsts vairs nevarēs būt droša par labāko divpadsmitnieku kādā no PČ.

  +3 [+] [-]

, 2013-02-11 13:06, pirms 11 gadiem
coffijs rakstīja: Domāju tāda veida spēlētājiem tagad spēlēt būtu daudz grūtāk ,jo hokejs ir kļuvis ātrāks un skaistām izspēlēm laika vairs nepietiek.Un KHL hokejs tomēr ir lēnāks par Eiropas hokeju,jo piemēram vakar es brīnījos .cik lēns izskatās K.Rēdlihs ,KHL tas nav tā redzams,arī Masaļskis nedaudz apmulst no šī ātrā hokeja ,jo metieni tiek izdarīti ātri un no visām pozīcijām.Protams pašu krievu izlasi tas tā neietekmē ,jo resursi viņiem lieli ,bet tagad pat Eirotūrē bez saviem NHL līderiem viņi palika trešie.
Latvijai nav spēlētāju kas var sasniegt rezultātus ar skriešanu, jo skrienošie spēlētāji mums ir maza auguma (Miķelis;Jekimovs kas nav salīdzināms ar atrumā esošu Ovečkinu), bet savukārt masīvie ( Sprukst;Bērziņš;K.Rēdlihs u.t.t. ) ir stipri par lēnu priekš skrienošā hokeja. Jebkurā gadījumā ripa pa ledu kustas ātrāk nekā spēlētāji un ja māk tad ar ātrām un gudrām piespēlēm tādus skrējējus var atstāt ar gariem deguniem.

  +4 [+] [-]

, 2013-02-11 13:10, pirms 11 gadiem
marchelo rakstīja: Latvijai nav spēlētāju kas var sasniegt rezultātus ar skriešanu, jo skrienošie spēlētāji mums ir maza auguma (Miķelis;Jekimovs kas nav salīdzināms ar atrumā esošu Ovečkinu), bet savukārt masīvie ( Sprukst;Bērziņš;K.Rēdlihs u.t.t. ) ir stipri par lēnu priekš skrienošā hokeja. Jebkurā gadījumā ripa pa ledu kustas ātrāk nekā spēlētāji un ja māk tad ar ātrām un gudrām piespēlēm tādus skrējējus var atstāt ar gariem deguniem.
Sprukta lēnums ir gadu gaitā atstrādāts mīts, es pat teiktu stereotips, vairāk seko līdz hokejam kas notiek laukumā, sezonās kas aizvadītas KHL un pat tagad izlasē ļoti skaidri varēja redzēt ka uz pat ādu skrējēju fona kā Francūži Sprukts izskatās ātrumā ziņā vairāk kā labi
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

  +8 [+] [-]

, 2013-02-11 13:34, pirms 11 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Labi,tagad bez emocijām uzdosu jautājumu ko uzdevu J. Matulim u.t.i., kāds ir faktiskais labums no tā ko iegūs LV izlase startējot Sočos?
Kaut vai tāds, ka sēdēsim pie viena pusdienu galda ar kanādiešiem un krieviem, nevis pie TV ar baltkrieviem un kazahiem.

  +5 [+] [-]

, 2013-02-11 13:35, pirms 11 gadiem
jurkoo rakstīja: Sprukta lēnums ir gadu gaitā atstrādāts mīts, es pat teiktu stereotips, vairāk seko līdz hokejam kas notiek laukumā, sezonās kas aizvadītas KHL un pat tagad izlasē ļoti skaidri varēja redzēt ka uz pat ādu skrējēju fona kā Francūži Sprukts izskatās ātrumā ziņā vairāk kā labi
Tieši tā izskatījās, jo Sprukts cenšas spēlēt gudru hokeju, atšķirībā no tā paša Bērziņa vai Štāla.

  -3 [+] [-]

, 2013-02-11 13:40, pirms 11 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Tieši tā.
Tāda sajūta rodas,ka LV izlase šai kvalifikācijā nav pārspējusi sev līdzīgas izlases, bet kā minimums Kanādu,Čehiju un Krieviju.
+
Latvija gan pārbaudes spēlēs, gan tagad pagrūda Francijai. Bet kepkas līksmo tāpat.

  +1 [+] [-]

, 2013-02-11 13:40, pirms 11 gadiem
Iegūs nedaudz, bet tomēr ranga punktiņus priekš kvalificēšanās nākamajai olimpiādei 2018.gadā. Drusciņ reālāk būs tikt tajā "zelta" 9-niekā.
NAMEJS 9999 rakstīja: Labi,tagad bez emocijām uzdosu jautājumu ko uzdevu J. Matulim u.t.i., kāds ir faktiskais labums no tā ko iegūs LV izlase startējot Sočos?
1 2 58 komentāri