Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Jaunas sejas "plaukst" februārī

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Jaunas sejas  "plaukst" februārī
Daniils Turkovs bija jaunākais starp 1988. gadā dzimušajiem Latvijas izlases spēlētājiem mačā pret Bolīviju.

Eiropas futbola dienā - pagājušajā trešdienā - risinājās daudz pārbaudes spēļu. Februāris diezin vai ir īstais laiks objektīvai spēku samērošanai, taču viena interesanta lieta šajās spēlēs gan tika novērota - proti, daudzās izlasēs parādījušās jaunas sejas, turklāt dažās komandās uzreiz vairākas. Latvijas izlase uz šā fona bija starp ar jauniem spēlētājiem bagātākajām komandām, taču tas nenozīmē, ka Starkovam un Co pēkšņi ir jaunu spēlētāju pārpilnība. Tādi vienkārši ir un tas arī februārī nav maz.

Ārzemju kolēģi ir sarēķinājuši, ka septiņās spēcīgākajās Eiropas izlasēs (Spānija, Anglija, Itālija, Francija, Vācija, Nīderlande, Portugāle) laukumā izgāja 33 futbolisti, kas nav vecāki par 23 gadiem. Protams, ir liela atšķirība, piemēram, starp Vācijas izlases spēlētājiem Mesutu Ozilu (22 gadi), Sami Hediru (23), Tomasu Milleru (21), starp Karimu Benzemā (23) no Francijas, starp Pedro (23) un Busketsu (22) no Spānijas izlases un starp Jannu M'Villu (20), Mamadū Sakho (20) no Francijas vai Kevinu Strootmanu (20) un Gregori van der Vilu (23) no Nīderlandes. Vieni jau ir zināmi un pazīstami, pat populāri un slaveni, daudziem jau pat elki, bet citi plašākām līdzjutēju aprindām ir vēl mazpazīstami. Latvijas izlasē mačā pret Bolīviju bija seši futbolisti, kuri nav vecāki par 23 gadiem. Trīs no tiem spēlēja (Aleksandrs Cauņa, Artjoms Rudņevs un Daniils Turkovs), bet trīs palika malā (Vladimirs Bespalovs, Aleksandrs Fertovs un Igors Tarasovs). Ja rezultāts ilgāk būtu palicis 2:0, tad, iespējams, Aleksandrs Starkovs izlaistu laukumā vēl kādu no šīs vecuma kategorijas spēlētājiem, taču šoreiz gribējās iesākt gadu ar uzvaru un pozitīvām emocijām, kas nav mazvarīgi pēc uzvarām neražīgā aizvadītā gada (kādas ir emocijas tagad, kad atklātībā nav "slepenie tiesneši" u.tt., tā jau ir cita lieta un tā nekādi nevar ietekmēt iespaidu par to vai citu futbolistu).

Tātad - mums bija seši jau minētās vecuma kategorijas spēlētāji. No minētajām septiņām lielvalstīm vairāk spēlētāju 23 gadu vecumā vai jaunāku bija tikai Vācijai - 11, bet tikpat - Francijai. Nesalīdzināsim mūsu un viņu futbolistu kvalitāti, tieši tāpēc tās arī ir futbola lielvalstis, lai tajā augstas klases jauno spēlētāju būtu krietni vairāk. Šoreiz svarīgākais ir tas, ka šāda vecuma spēlētāji mums ir ne tikai divi trīs. Un sakiet vēl, ka Starkovs nedomā par tuvāko maiņu (vēl trim spēlētājiem ir 24 gadi un viņi visi spēlēja)... Varēja paaicināt izlasē vēl vairākus 22-23 gadus vecus vai nedaudz jaunākus futbolistus, taču, pirmkārt, visi no viņiem šobrīd nav spēlēšanas kondīcijā (turklāt vēl izlasē) un, otrkārt, tad būtu otra galējība - proti, izlasē spēlētu gandrīz tikai futbolisti bez izlases spēļu pieredzes. Kāds būs izlases kandidātu saraksts marta vidū, kad gatavosimies Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačam Izraēlā? Vai jaunas sejas "plaukst" tikai februārī vai tām tiks uzticība arī oficiālās spēlēs? Pieļauju, ka uzticības tiks vairāk nekā iepriekš, arī apstākļi spiež tā rīkoties, bet pārējiem gluži vienkārši būs jāpaciešas un jāturpina strādāt klubos. Jācer, ka ne līdz nākamajam februārim. Ledus ir sakustējies. Tas ir svarīgākais.

     [+] [-]

, 2011-02-13 08:47, pirms 14 gadiem
varbut ir ta ka Spānija,Vācija,Nīderlande,Italija,Francija un Anglija