Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Par Latvijas izlases taktiku un par Kļaviņa histēriju

Kā FK "Ventspils" tērēs pērn nopelnītos miljonus? Kāpēc Krištianu Ronaldu nervozē Spānijas čempionātā? Vai Starkovs ir izvēlējies piemērotāko taktiku? Vai kapteiņa maiņa Anglijas izlasē bija loģiska? Ir iekrājusies kaudzīte ar jautājumiem par futbolu un atbildēm uz tiem, ko apkopojām vienā rakstā.

sermulis
Vai redzējāt Latvijas izlases spēli ar Dienvidkoreju? Kādu iespaidu atstāja Rudņevs, Kosmačovs, Krjauklis un Lukjanovs?

Internetā paskatījos. No minētajiem futbolistiem, manuprāt, Kosmačovs ir vistuvāk nākamajam uzaicinājumam. Rudņevs neizmantoja savu reto vārtu gūšanas iespēju. Krjauklis labajā malā bija vājāks nekā Kļava vai Savčenkovs (Starkovam vienreiz bija tāda opcija). Uzmainītais Lukjanovs nepaspēja parādīt sevi pietiekami spilgti.

fanu klubs#13
Sveicināti!
Gribēju paintresēties par FK''Ventspils''šīs sezonas budžetu.Vai tas būs lielāks nekā pērn(ņemot vērā pērno eirokausu sezonu,kur izdevās''arī''nopelnīt)varbūt ir kādas ziņas.
Un otrs jautājums.Vai plānojat pirms virslīgas sezonas veikt apkopojumu par visu Latvijas čempionātu(1992-2009)statistiku.Vārtu guvēju,spēļu skaita līderu stati.Sen tas nav publicēts,butu intresanti apskatīties cik tanī sarakstā augstu uzkāpis Grebis un citi pēdejo gadu bombardieri.
Paldies!

1) Budžets būs tikpat liels vai vēl lielāks tikai tādā gadījumā, ja "Ventspils" iekļūs UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā. Šogad caur Eiropas līgas priekšsacīkstēm to būs grūtāk izdarīt nekā pērn no Čempionu līgas. Tādējādi var secināt, ka budžets būs mazāks. Piekritīsi, ka nav loģiski tērēt lielas naudas spēlētāju iegādei un algām ar mērķi - uzvarēt Latvijas čempionātā.

2) Jā, ja nemaldos, tad neesam to publicējuši nepilnus divus gadus. Pirms sezonas sākuma varētu īstenot šo ideju.

sermulis
1. Kurš ir šosezon labākais Anglijas Premjerlīgas centra pussargs?
2. Vai piekrīti, ka Darens Flečers šosezon ir diezgan strauji progresējis, kļūstot par vienu no "United" atslēgas spēlētājiem?

1. Man šosezon visvairāk patika Esjēns no "Chelsea" ar savu fantastisko darba apjomu, un žēl, ka viņš dabūja traumu.

2. Par Flečeru pilnībā piekrītu, taču viņš pagaidām vēl nav progresējis tik ļoti, lai būtu labākais visā Anglijas premjerlīgā.

ansiso
Kas notiek ar Ronaldu, ka La Līgā pamanījies nopelnīt jau otro sarkano kartīti šosezon?

Ronaldu noteikti gaidīja, ka Spānijas tehniskajā futbolā viņam tiks dota lielāka rīcības brīvība nekā Anglijā, lai demonstrētu savu apbrīnojamo tehniku. Abas sarkanās kartītes ir līdzīgas, jo Ronaldu nespēja mierīgi paciest pretinieku ciešo segšanu (pirmajā gadījumā pret "Almeria" tā bija pat rupja).

ansiso
Vai patiešām Ronaldu par sarkano kartīti pedējā spēlē bija pelnījis 2 spēļu diskvalifikāciju?

Var jau stāstīt, ka Mtiliga ir īss, taču Ronaldu kustība ar roku bija apzināta. Protams, viņš negribēja salauzt degunu, tomēr atsvabinājās no sedzēja pārlieku enerģiski.

sermulis
1. Kā vērtē Krosa nākotnes perspektīvas "Bayern" komandā? Ja nekļūdos, tad viņš vēl joprojām skaitās Minhenes kluba īpašums.
2. Tagad modē ir spēlēt ar diviem balsta pussargiem, vienu izteiktu uzbrucēju un ātriem malējiem pussargiem, kas aktīvi pieslēdzas uzbrukumiem. Vai Latvijas izlasei nevajadzētu izmēģināt šo 4-5-1 interpretāciju, varbūt nenāktu par sliktu? Piemēram, Vaņins; Kļava, Ivanovs, Gorkšs, Kačanovs; Kosmačovs, Laizāns centrā, Koļesničenko zem Verpakovsa un Cauņa ar Rubīnu/Žigajevu pa malām.

1. Jā, Kross joprojām ir "Bayern" īpašums. Domāju, ka Kross nākamvasar noteikti atgriezīsies no īres - viņš jau tika izīrēts ar šādu tālejošu domu.

2. Starkovs laiku pa laikam pamēģina 4-5-1 vai drīzāk pat būtu jāsaka 4-4-1-1, un atvilktā uzbrucēja lomā ir darbojies Karlsons. Tomēr šī shēma īsti nedeva panākumus. Tieši šobrīd, kas Astafjevs varētu beigt spēlētāja karjeru, Laizāns ilgi meklē pastāvīgu klubu, arī Koļesņičenko atrodas meklējumos, mums nav trīs stabilu centra pussargu, kas atbilstu shēmai 4-5-1.

Sandriz
Sveiki. Varbūt jautāju jau pa vēlu un jau aprimušu sāpi,taču vēlējos jautāt jūsu domas par Ovrebo "pendeli" uz Latvijas izlases vārtiem GRE-LAT izlašu spēlē atēnās ~ 46.minūtē.
Esmu skatījies šo video daudzas reizes, taču neesmu spējis saprast, kāpēc tajā epizodē krita Oskars Kļava (?) lai arī vienīgajā atkārtojumā rādīja kritienu tikai 1 reizi, varēja redzēt, ka Gekas ar Kļavu nav saskāries, turklāt Gekas acīmredzami simulēja.
Šo jautājumu vēlējos jautāt Kļavam, kad viņš bija sporta studijā, bet nesanāca, tāpēc vēl vēlos pajautāt, vai jūs esat prasījuši Oskaram kādas ir viņa domas par attiecīgo epizodi, un kāpēc viņš arī nokrita (To jautāju tāpēc, jo manuprāt, ja Oskars nebūtu kritis, pendele netiktu dota, jo būtu acīmredzams,ka Gekass Simulē.) Atvainojos, ka tik gari jautāju, bet jau priekšlaicīgi pateicos par atbildi.

Toreiz Kļava cīnījās ar Samarasu, nevis Gekasu. Neesmu prasījis Kļavam, kāpēc viņš nokrita. Bet, visticamāk, bija tā. Kļava domāja, ka būs jālec gaisa divcīņā, taču Samarass pēdējā brīdī ienira. Ja Kļava būtu palicis kājās, izskatītos, ka viņš ir pagrūdis pretinieku, tāpēc nolēma arī pats nokrist, it kā uzskatāmi parādot savu nevainīgumu.
P.S. Tās epizodes atkārtojumu noteikti var atrast youtube un paskatīties vēl vairākas reizes. ;-)

sermulis
Kā vērtē kapteiņa maiņu Anglijas izlasē? Vai Ferdinands ir piemērotākā kandidatūra ņemot vērā viņa sniegumu šosezon?

Komandas kapteinim vajadzētu būt paraugam arī privātajā dzīvē, tāpēc Terija atstādināšana nav nekas ārkārtējs. Kā paskaidroja Kapello, Ferdinands tika iecelts par kapteini, jo līdz šim pildīja vicekapteiņa pienākumus. Izvēloties kapteini primārais nav viņa sniegums, bet gan kolektīva vadītāja dotības. Šosezon Ferdinands mokās ar traumām, taču iespējams, ka vasarā viņš būs lieliskā formā.

sermulis
1.Vai Hiclšpergera pāriešana uz "Lazio" nesamazinās viņa izredzes uz vietu Vācijas izlases pamatsastāvā? Tomēr Itālijā viņam nevarēs tik viegli izsekot, kā spēlējot Bundeslīgā.
2. Kā vērtē Krosa izredzes iekļūt Vācijas izlases sastāvā PK izcīņai?

1. Ir grūtāk izsekot līdzi Denisam Ivanovam Dienvidāfrikas čempionātā. Bet Itālijas čempionāts tiek pietiekami vērienīgi atspoguļots.

2. Gan jau viņa spējas tiks pārbaudītas kādā no Vācijas izlases nometnēm pirms pasaules čempionāta.

zidlers
1.Vai Kapello pareizi rīkojās, ka nocēla kapteiņa apsēju Terijam?
2. No domā par tādu cilvēku kā Krišjānis Kļaviņš? No malas skatoties nosvērts, līdzsvarots, mierīgs, bet ārpus aizkulisēm "spēlē netīro spēli"?

1. Domāju, ka pareizi. Terijs tomēr, maigi izsakoties, nesolīdi rīkojās privātajā dzīvē.

2. Es gan nesauktu Krišjāni Kļaviņu par nosvērtu un līdzsvarotu, bet tieši otrādi - histērisks. Arī es izjutu to, ka viņš kādu laiku var būt draudzīgs, bet tad pēkšņi mainīties - vairs nerunāt un apmētāt otru ar dubļiem. Pirms vairākiem gadiem viņš izskatījās kā perspektīvs sporta cilvēks - vienalga žurnālists vai preses sekretārs, taču neizturēja pārbaudījumu ar naudu. Naudas mīlestība ātri aizēnoja viņa deklarēto futbola mīlestību.

Harington
Labdien.
Piekrītat A grupa ir "naves" grupa?
Škietami varbut Grieķijas variants nav tik slikts, jo domaju pēc PČ vairaki grieķu speletaji varetu beigt savas gaitas izlase, tomēr vīri gados spele izlasē.

Parasti pēc izlozes izvēlas kādu "nāves" grupu, bet nepiekrītu, ka šoreiz tā būtu tieši A. Visas grupas iznākušas samērā līdzīgas, bet par "nāves" grupu drīzāk varētu saukt C, jo tajā ielozēja trīs izlases no gaidāmā pasaules čempionāta: Itāliju, Serbiju un Slovēniju.

     [+] [-]

, 2010-02-11 20:31, pirms 15 gadiem
speciāli maksāju par rakstu, jo ir tikusi iekļauta futbola tēma, kas reti tiek apskatīta no īstiem ekspertiem. bet rakstelis ir tāds lēts, bez īsta pamatojuma, atbildes ir tādas "jo man tā liekas, tāpēc ka es tā domāju"
cilvēki par to maksā naudu a pretī saņem šitādu lētu attieksmi. jums pašiem tas nešķiet nožēlojami?

  +1 [+] [-]

, 2010-02-11 23:23, pirms 15 gadiem
CentisŪbele rakstīja: speciāli maksāju par rakstu, jo ir tikusi iekļauta futbola tēma, kas reti tiek apskatīta no īstiem ekspertiem. bet rakstelis ir tāds lēts, bez īsta pamatojuma, atbildes ir tādas "jo man tā liekas, tāpēc ka es tā domāju"
cilvēki par to maksā naudu a pretī saņem šitādu lētu attieksmi. jums pašiem tas nešķiet nožēlojami?
Сilvēki pasūtiet drukāto sporta avīzi! Būs labāk un lētāk!

  +1 [+] [-]

, 2010-02-12 17:56, pirms 15 gadiem
CentisŪbele rakstīja: speciāli maksāju par rakstu, jo ir tikusi iekļauta futbola tēma, kas reti tiek apskatīta no īstiem ekspertiem. bet rakstelis ir tāds lēts, bez īsta pamatojuma, atbildes ir tādas "jo man tā liekas, tāpēc ka es tā domāju"
cilvēki par to maksā naudu a pretī saņem šitādu lētu attieksmi. jums pašiem tas nešķiet nožēlojami?
Šī ir rubrika, kurā jautājumus var uzdot man, nevis Starkovam vai Kapello, tāpēc izsaku savas domas par katru konkrēto jautājumu. Ja kāda tēma, tavuprāt, tika izskatīta virspusēji, tad varēji komentāros vai jautājumu sadaļā uzdot padziļinātākus jautājumus. Labprāt atbildēšu!

     [+] [-]

, 2010-02-17 14:39, pirms 15 gadiem
Paldies par atbildēm, bija interesanti palasīt.
Kā redzams nevian jautājuma par vietējo futbolu, LMT Virslīgu. Tas vēlreiz apliecina tās vietu. Mums tikai atliek, kad LFF pensionāri dos vietu jaunām sejām, varbūt tad vienīgi kas var mainīties. Savādāk neredzu nākotni.