Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Pavisam citi jauni jaunie...

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Pavisam citi jauni jaunie...
Ņikitas Zaiceva teicamais sniegums pārī ar Artūru Kuldu arī ir viens no priekšnosacījumiem Novosibirskas "Sibirj" komandas teicamajam startam piektajā KHL čempionātā.

Varēja jau paredzēt, ka visi tie jaunie hokejisti, kuriem pirms piektās KHL sezonas paredzēja jauno atklājumu lomu, nespēs izcelties. Vēl jau sezonas lielākā daļa ir priekšā un vēl ir laiks to izdarīt, taču līdz oktobra otrās nedēļas sākumam jau ir parādījusies virkne jaunu jauno potenciālo sezonas atklājumu - daži jau ir kaut nedaudz zināmi un KHL manīti, citi vēl pavisam nezināmi.

Starp tiem, kuriem paredzēja sezona atklājumu lomu, bija arī Miks Indrašis. Tikai viņam, Daniilam Apaļkovam no Jaroslavļas "Lokomotiv", Aleksandram Marčenko no CSKA un Antonam Sļepiševam no Novokuzņeckas "Metallurg" izdevās vairāk vai mazāk attaisnot prognozes (18 gadus vecais Sļepiševs, piemēram, pēdējos mačos nepiedalās traumas dēļ). Pārējie... Spēlē, protams, taču ne tik spilgti, kā no viņiem tika gaidīts. Toties ir izcēlušies virkne citu spēlētāju, kurus pirms sezonas starp potenciālajiem atklājumiem neminēja.

Kas ir sezonas atklājums - tas jau pats par sevi ir diskutējams jautājums, jo, piemēram, minētais CSKA aizsargs Marčenko jau aizpagājušajā sezonā lika par sevi runāt kā par lielu talantu. Un vai atklājums ir šā gada NHL drafta pirmais numurs Nails Jakupovs no "Ņeftehimik"? Laikam tomēr vairāk jā, jo KHL viņš līdz šim nemaz nebija izcēlies, bet tagad četrās spēlēs guva 3 vārtus (divus pret SKA, uzvaras "bullīti" neskaitot). No otras puses - Jakupovs parādījās KHL šosezon tikai NHL lokauta dēļ... Vecuma ziņā pie atklājumiem varētu būt Vladimirs Tarasenko, Jevgeņijs Kuzņecovs un Ņikita Pivcakins, taču viņi jau sen ir "atklāti" (īpaši abi pirmie). Un kāpēc atklājums nevarētu būt mūsu Artūrs Kulda, kurš aizvada pirmo sezonu KHL un ir jau guvis 6 vārtus? Kaut gan viņam ir 24 gadi.

Jau Latvijas dzelzceļa kausa izcīņas laikās Mitišču "Atlant" rindās patika 20 gadus vecais aizsargs Romāns Rukavišņikovs, kurš tagad spēlē vienā pārī ar Sandi Ozoliņu. Viņam uzticas (vairāk nekā caurmērā 18 minūtes spēles laika vienā mačā), viņam ir +6 lietderības koeficients, kaut gan viņš iepriekš nav spēlējis ne U18, ne U20 Krievijas izlasē. Laikam jau tik bagāta ir labu jauno spēlētāju izvēle Krievijā.
Un cita mūsu aizsarga Artūra Kuldas pārinieks Novosibirskā Ņikita Zaicevs? 20 gadus vecais jauneklis ir 2011. gada U20 pasaules čempions, KHL viņš debitēja vēl 2009./2010. gada sezonā, bet tagad pirmo reizi ir viens no komandas balstiem - caurmērā gandrīz 23 (!) minūtes katrā spēlē, 3 vārti un 3 piespēles, +2 lietderības koeficients.
Tikai 6 spēles SKA rindās aizvadīja 21 gadu vecais uzbrucējs Sergejs Monahovs, kurš arī nav spēlējis Krievijas izlasēs jaunatnes un junioru pasaules čempionātos, taču viņa rēķinā ir 3 vārti un 2 piespēles. Ko darīt, ka SKA sastāvā iekļāvās Iļja Kovaļčuks un Vladimirs Tarasenko... Kādam no jaunajiem jāpaliek malā, ja reiz pat 2011. gada Gagarina kausa izcīņas labākais vārtu guvējs Gļebs Kļimenko ne vienmēr tiek sastāvā.
21 gadu vecais aizsargs Jegors Jakovļevs savulaik trijās sezonās "Ak Bars" piedalījās tikai vienā KHL spēlē un pērnruden devās uz atdzimstošo Jaroslavļas "Lokomotiv". Šosezon viņš spēlē caurmērā vairāk nekā 16 minūtes mačā.
Kirils Petrovs ir 2007. gada U18 pasaules čempions un nākamā gada U18 pasaules čempionāta labākais uzbrucējs, viņš ir arī divkārtējs Gagarina kausa ieguvējs ar "Ak Bars", taču pa īstam 22 gadus vecais uzbrucējs "atvērās" tikai šosezon - 4+2, vairāk nekā 16 minūtes laukumā un +8 lietderības koeficients.
Igors Ožiganovs iepriekšējās divas sezonas pavadīja CSKA un patiešām - pavadīja... (tikai 9 spēles KHL). Pāriešana uz "Amur" 19 gadus vecajam aizsargam nāca tikai par labu - vairāk nekā 20 minūtes laukumā un 1+5.
Savulaik pazīstamā Kazahstānas izlases hokejista Vladimira Antipina (piedalījās divās olimpiskajās spēlēs) dēls Viktors ir šā gada U20 pasaules vicečempions Krievijas izlases rindās un tādā komandā kā Magņitogorskas "Metallurg" jau pavada laukumā vairāk nekā 19 minūtes un ir guvis 2 vārtus.
Maksims Berezins ir 2011. gada U20 pasaules čempions, bet šosezon šis 21 gadu vecais aizsargs "Ņeftehimik" rindās spēlē vairāk nekā 19 minūtes, viņam ir 4 vārti un 3 piespēles (aizsargs!), kā arī +8 lietderības koeficients.
Cits aizsargs Zahars Arzamascevs KHL debitēja nepilnu 17 (!) gadu vecumā, taču šā gada U20 pasaules vicečempionam tikai šī ir pirmā īstā sezona KHL - Novokuzņeckas komandas rindās viņam ir 16 minūtes spēles laika, vieni vārti un 3 piespēles.
Vai dzirdējāt iepriekš par Damiru Žafjarovu? Bet par Artjomu Garejevu? Pirmais ir 18 gadus vecs Novokuzņeckas komandas uzbrucējs un savā pirmajā KHL sezonā jau pavada laukumā 12 minūtes, guvis 2 vārtus un izdarījis 3 piespēles. Garejevs savukārt pagājušajā sezonā bija rezultatīvākais, labākais vārtu guvējs un piespēļu dalītājs MHL, šis 20 gadus vecais uzbrucējs ir aizvadījis "Salavat Julajev" rindās tikai 8 spēles, bet jau pievērsis sev uzmanību un jau guvis arī pirmos vārtus KHL.
Cits ufietis Aleksandrs Pankovs jau savā debijas spēlē KHL 2010. gada decembrī guva vārtus, viņš skaitās arī 2011. gada Gagarina kausa ieguvējs, taču šī 20 gadus vecajam uzbrucējam ir pirmā īstā sezona KHL - 3+2, lietderības koeficients +3 un caurmērā 11 minūtes laukumā.
"Jugra" komandas 21 gadu vecais uzbrucējs Staņislavs Bočarovs ir vēl viens 2011. gada U20 pasaules čempions, kurš šosezon skaļi pieteicās KHL - iepriekšējās 36 spēlēs viņa rēķinā bija 4 vārti, bet šosezon viņš jau ir guvis 4 vārtus, pavadīdams laukumā caurmērā nepilnas 10 minūtes mačā.

Droši vien, ka varēja pieminēt vēl 4-5 hokejistus, kuri arī ir labi jeb labāk nekā jebkad agrāk sevi apliecinājuši KHL čempionātā, taču minētie spēlētāji man likās vairāk izcēlušies un atstājuši spilgtāku iespaidu (visi nav arī vienlīdz daudz redzēti). Kas būs vēl pēc mēneša un pēc gadu mijas? Paskatīsimies...

  +1 [+] [-]

, 2012-10-10 15:13, pirms 12 gadiem
Tadus talantus, kuri netiek del parmerigi speciga sastava ir jasuta uz khl outsideriem spelet.