Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Gorkšs - pagaidām gultā, nevis pludmalē

Gorkšs - pagaidām gultā, nevis pludmalē
Kaspars Gorkšs
Foto: EMPICS Sport/Scanpix

2009. gada Latvijas labākajam futbolistam Kasparam Gorkšam pirms nedēļas beidzās sezona Anglijā, taču viņš vēl nevar braukt sauļoties uz kādu siltāku zemi. Patlaban viņam noteikts gultas režīms tepat, Latvijā.

"Šobrīd daru visu, lai nebūtu jātaisa vēl viena maza operācija," sarunā ar "Sporta Avīzi+" atklāj Gorkšs. "Redzēs, kā sanāks vai nesanāks. Paskatīsimies, kā celis reaģēs uz zālēm, kas tagad ir sašpricētas. Nedēļas laikā būs skaidrība, bet patlaban nepieļauju domu, ka atkal vajadzēs operēt."

Atgādināsim, ka iepriekšējā vasarā Gorkšs pārcieta nelielu ceļgala operāciju, taču ātri atgriezās ierindā un labi sagatavojās sezonai. Arī tagad pastāv varbūt, ka ceļgalam būs nepieciešama ķirurga veikta profilakse. Līdz ar to Gorkšs pagaidām nezina, vai varēs palīdzēt Latvijas izlases nākamajā pārbaudes mačā - 5. jūnijā Londonā pret Ganu.

Toties Kasparam ir pilnīga skaidrība par savu turpmāko sezonu. Viņš joprojām paliks uzticīgs "Championship" līgas klubam "Queens Park Rangers" un trešo sezonu pēc kārtas kopā ar to mēģinās iekļūt Anglijas premjerlīgā. Zīmīgi, ka patlaban papildspēlēs par iekļūšanu premjerlīgā cīnās bijušais Gorkša klubs "Blackpool", taču mūsu futbolists nenožēlo, ka pirms diviem gadiem pārcēlās no Blekpūles uz Londonu. Šajā izvēlē daudz ko noteica finansiālais faktors, jo bagātais "QPR" piedāvāja trīsreiz lielāku atalgojumu nekā "Blackpool".

Kaspars aizvadīja visai veiksmīgu 2009./2010. gada sezonu (ja nerēķina komandas palikšanu 13. vietā), jo tika atzīts par otro labāko spēlētāju "QPR" sastāvā, tomēr izskatās, ka viņš nepārcelsies uz kādu spēcīgāku komandu. Mūsu futbolists pats nekur neraujas prom: "Šajā klubā jūtos komfortabli un negrasos kaut ko mainīt, bet, protams, gribas labākus rezultātus. Šobrīd konkrētu piedāvājumu nav, un pat necenšos skatīties apkārt."

Ziemā transfēru perioda laikā Anglijas futbolistu tirgū runāja, ka Gorkšu uz "Swansea" esot saucis bijušais "QPR" galvenais treneris Paulu Souza, taču Londonas klubs pieprasīja pārāk augstu pārejas naudu ("Swansea" finišēja septītajā vietā "Championship" līgā - A.U.). Ļoti iespējams, ka pēc atgriešanās no atvaļinājuma Kasparam piedāvās pagarināt esošo kontraktu - tas ir spēkā vēl uz gadu, jo pēc līguma termiņa beigām viņš būs brīvs cilvēks un bez transfēra maksas varēs pāriet uz jebkuru citu komandu.

  +1 [+] [-]

, 2010-05-10 13:26, pirms 14 gadiem
Latvijas labākais futbolists!

  -1 [+] [-]

, 2010-05-10 14:05, pirms 14 gadiem
kads algu limenis ir Championship liga? Pienjemu, ka Gorksham varetu but aptuveni 400-500k GBP!!??
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja