Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Marita Bjergena piepilda sapni un atkārto rekordus

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Norvēģu slēpotāja Marita Bjergene neslēpa, ka ziemas olimpiskajās spēlēs Vankūverā viņas sapnis ir beidzot kļūt par čempioni un ka tā viņai ir pēdējā iespēja šo sapni piepildīt. Bjergenai izdevās ne tikai sapni piepildīt, bet arī ierakstīt savu vārdu ziemas olimpisko spēļu vēsturē.

Ziemas olimpiskajās spēlēs Vankūverā norvēģiete ieguva pilnu medaļu kommplektu, bet pavisam - piecas medaļas. Visu kalumu godalgas ir arī polietei Justīnai Kovaļčikai un viņas abas kļuva par 12. un 13. sportisti ziemas olimpisko spēļu vēsturē, kam vienās spēlēs izdodas iegūt visu kalumu medaļas, taču Bjergenai zelta medaļas ir veselas trīs. Norvēģiete ir kļuvusi tikai par devīto, kam vienās olimpiskajās spēlēs izdevās iegūt piecas medaļas.

Pirmie piecas medaļas vienās ziemas olimpiskajās spēlēs vēl 1924. gadā - pirmajās spēlēs! - ieguva slavenie ātrslidotāji soms Klāss Tūnbergs un norvēģis Roalds Larsens (somam arī bija trīs zelta godalgas, toties norvēģis toreiz par čempionu nekļuva ne reizes - divreiz otrais un trīs reizes trešais). L'[idz pat 1980. gadam nevienam šo rekordu neizdevās atkārtot, bet 1980. gadā Leikplesidā medicīnas students amerikānis Ēriks Haidens ieguva piecas medaļas un visas - zelta! Līdz šim nepārspēts rekords. Četras zelta medaļas 2002. gadā Soltleiksitijā biatlonā ieguva Ūle Einars Bjerndalens, bet 1964. gadā slavenā krievu ātrslidotāja Lidija Skobļikova, savukārt pa trim zelta medaļām vienās olimpiskajās spēlēs ziemā pavisam ir guvuši 25 (!) sportisti.

Piecas medaļas vienās ziemas olimpiskajās spēlēs tagad ir, kā jau minēju, 9 sportistiem - bez Tūnberga, Larsena, Haidena un Bjergenas tie vēl ir krievu slēpotājas Larisa Lazutina, Jeļena Vjalbe un Ļubova Jegorova, itāļu slēpotāja Manuela Di Čenta un kanādiešu ātrslidotāja Sindija Klassena.

     [+] [-]

, 2010-03-10 12:47, pirms 15 gadiem
Anatolijs nav apmaldījies Vankūveras mežā? Nav diez ko aktuāli raksti. It kā būtu pāris nedēļas nogulējuši rakstāmgalda atvilktnē!

  +1 [+] [-]

, 2010-03-10 14:33, pirms 15 gadiem
tiešām prieks par Maritu Bjergenu, lielisks viņai padevās uznāciens Vankūveras spēlēs ceru, ka viņa vēl turpinās priecēt !

  +1 [+] [-]

, 2010-03-10 15:04, pirms 15 gadiem
Viennozimi apsveicams rezultats
Ar baudu vareja verot distanču sleposanu