Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Jurisons par izlases izkrišanu uz B divīziju un biatlonistu formu

Jurisons par izlases izkrišanu uz B divīziju un biatlonistu formu
Savulaik Visvaldim Klintsonam pateicās ar ziediem. Tagad viņš bez pēdām pazudis no basketbola skatuves.
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f-64

Ko šobrīd dara virkne "trekno gadu" menedžeru, kā atgūt līdzjutējus tribīnēs, kā strādā mūsu treneri un kāda vasarā izskatīsies Latvijas izlase - basketbols it kā izgājis no modes, taču SA+ lasītājiem jautājumu daudz un dažādi...

miksmeikers
1) Tagad daudzas komandas Eiropā veic pirmās izmaiņas sastāvā un interesē, ko plāno mūsu top klubi Ventspils, VEF. Vai Ventspils meklē kādu spēlētāju, vai būs vēl viens ārzemnieks? Ko VEF plāno darīt, ir runas, ka ņemšot divus spēlētājus pēc Jaunā gada, bet vai ir kas konkrētāks?
2) Kur pazudis Kaspars Bērziņš? Ja pareizi saprotu, tad izņemts no komandas pieteikuma leģionāru kvotu dēļ. Bet kad varētu atgriezties laukumā? Tomēr viens no potenciālajiem izlases balstiem. Tagad būtu jāspēlē nevis jāsilda soliņš.
3) Kāpēc, tavuprāt, ir samazinājusies skatītāju interese par basketbolu. Un kā tagad mūsu top klubiem būtu jārīkojas, lai atgrieztu fanus?
4) Treknajos gados bija ne tikai daudz naudas, bet arī pilns ar dažādiem darboņiem. Kur tagad ir trekno gadu menedžeri, kādas ir viņu nodarbošanās tagad? Domāju par Pleinicu, Klintsonu, Kalniņu, Jučmani, Kļaviņu, daļēji arī Vanagu (pēdējā laikā kaut kur pazudis).

1. "Ventspils" saspēles vadītāju meklē jau kopš rudens - domāju, ka līdz februāra beigām kāds noteikti arī ieradīsies uz palikšanu. Pēdējo notikumu kontekstā ir viss pamats domāt, ka līdz ar jaunā trenera parādīšanos papildinājumi sastāvā varētu būt arī vērienīgāki - kaut kā neticu, ka Poropats būs tik drosmīgs (neprātīgs) solīt kluba vadībai izvirzīto uzdevumu izpildi ar esošo sastāvu. Katrā ziņā, tikko kā uz komandu atnākušam trenerim, kuram šeit esoši spēlētāji ir balta lapa (šaubos, vai pirms BKV piedāvājuma viņš zināja vairāk nekā dažus džekus pēc uzvārdiem), to izdarīt būtu divreiz grūtāk, nekā Galvanovskim, ja viņš nebūtu izraustīts. Par VEF man konkrētākas informācijas nav - tikpat daudz, cik publiski izskanējušais par gaidāmajiem papildinājumiem. Zinot, cik nenoteikts ir spēlētāju tirgus - kaut ko droši varēs pateikt tikai tad, kad kāds konkrēts kandidāts reāli būs vietas Rīgā.

2. Kamēr kavējos ar atbildēm, Bērziņš jau ir atpakaļ sastāvā... Uzzināt iemeslus no paša Kaspara nebija iespējams, jo, cik sapratu no kolēģiem, viņš uz telefona zvaniem nereaģē, taču pieļauju, ka iemesls ir ļoti vienkāršs - sportiskās formas neatbilstība prasībām, lai izturētu konkurenci par vietu sastāvā. Starp minējumiem tas šķiet reālākais.

3. Tāpēc, ka basketbols ir diezgan pamatīgi diskreditējis savu reputāciju (ASK, izlases skandāls), bet komandu, kas ar laba līmeņa basketbolu būtu gatavas pārliecināt skatītājus atgriezties tribīnēs, šobrīd Latvijā vienkārši nav. Komandu līmenis ir viduvējs, bet turnīru sistēma samezglota - nav skaidrs, kas, ar ko un par ko cīnās, un cik katrai konkrētajai spēlei vispār ir kāda nozīme. Principā basketbols pats pasniedzis savu auditoriju hokejam uz zelta paplātes. Kas jādara? Jākomplektē līdzjutējiem saprotams sastāvs, jāspēlē savam līmenim atbilstošos turnīros un jābeidz publiski zīmēties smukākiem, nekā tas patiesībā ir. Iesākumā.

4. Precīzi par visiem būs grūti pateikt, jo pārsvarā tie visi bija tikai profesionāli kontakti, kas pazuda pēc viņu aiziešanas no basketbola. Vanags turpina "Baronā", varbūt vienkārši pēdējā laikā mazāk publiski parādījies. Kalniņš darbojas ar biznesa lietām, taču ir tāda sajūta, ka kāju basketbola durvīs tomēr vēl patur. Tāpat Pleinics - iet kursos un mācās projektu vadību, bet cer, ka basketbolā tā ir tikai pauze, nevis beigas (runām par izlasi gan šobrīd neesot nekāda pamata - vismaz tāda piedāvājuma nav bijis). Klintsons - cik saprotu, tad pārdevis "Maurīciju" un šobrīd darbojas citā ne ar sportu biznesā. Kļaviņš - veselība lika paņemt pauzi un kādu laiku nedarīt neko. Par Jučmani nemācēšu pateikt.

henco
Sveiki!!!
1. Kaa Tev liekas, vai Latvijaa ir pietiekoshi kvalificeeti basketbola treneri, gan klubos, gan sportu skolaas?
2. Kas ir vainojams, pie taa ka, progress meisteriibas zinjaa peec juniora liimeni gandriiz vai apstaajas jaunajiem basketbolistiem?
3. Vai LBL nevajadzeetu atgriezt, kaa gandriiz 10 gadus atpakalj U18/U20 komandu, lai nenonaaktu situaacija, kaa bijis peedeejaas vismaz 5 sezonas, tad kad jaunajiem jaaspeelee, padod dvieljus?
Peedeejias jautaajums taads, jo neuzskatu par lietderiigu lietu, kad tiec izspeeleeties Studentu liigaa vai lbl 2.diviizijaa, nav taakaa iistaa vieta kur augt, kaut vai pretinieku deelj.

1. Nepietiek. Ar uzsvaru uz vārdu "kvalificēti". Šobrīd Latvijā nav apstākļu, kas sekmētu treneru motivāciju uzlabot savu kvalifikāciju - tā tomēr prasa gan entuziasmu, gan laiku, gan līdzekļus. Bet tālākā perspektīva ir tuva nullei, jo priekšroku pie mums dod džekiem ar uzvārdu basketbolā (spēlētāja karjeras laika), nevis kvalifikāciju. Pie esošās algas un apstākļiem - jābūt baigajam fanātiķim, lai plēstos un investētu sevī. Maz ir tādu.

2. Nav Latvijā atbilstoša līmeņa turnīra, kur šim vecumam spēlēt - studentu basketbola niša ir aizpildīta tikai formāli. Labos klubos nevienam nav pacietības dot reālu iespēju šiem puišiem pārvarēt pietiekami sarežģīto slieksni no junioru uz pieaugušo basketbolu (Ventspils, VEF), sliktākos - spēlēt var, bet tajā līmenī meistarība labākajā gadījumā stāv uz vietas. Var mēģināt braukt prom, bet tad vajag gan raksturu, gan talantu - nepadoties, kad jāpierāda sevi nu nulles un jāstrādā patiešām nopietni. Turklāt milzīga problēma, kas saistās ar pirmo jautājumu - reti kurā sporta skolā gatavo spēlētājus ar domu par lielo basketbolu, nevis uzvarām jaunatnes līmenī. Latvijas U-20 izlases treneris pagājušogad tā arī pateica - tas nav normāli, ka izlasē džekiem ir jāmāca elementāri basketbola pamati.

3. Nevajadzētu. Tas būtu mākslīgs veidojums un jebkuri siltumnīcas apstākļi varbūt dod efektu īstermiņā, taču daudz lielāku defektu tālākā perspektīvā.

lielais eksperts
Sveiki, kādas jums radās emocijas par Kristapa Valtera apsveikumu jums Ziemassvētkos @ draugiem.lv?

Jau atbildēju iepriekšējā reizē - paskaties, ja interesē.

kaspirs
Sveiks, Ingmār!
Laikā, kad basketbola sabiedrībā atkal ir atsākusies manāma rosība (ar izteiktiem pārrāvumiem) nacionālās vīriešu izlases jaunā galvenā trenera meklējumos, bet, savukārt "Baigajai vasarai" beidzoties, noklustot diskusijām ap un par spēlētāju diskvalifikācijām, raisās pārdomas par potenciālā "jaunā izlases modeļa" veidošanu. Ja pieņemam, ka janvārī LBS paziņos jauno vīriešu izlases treneri (protams, arī sieviešu izlasei) un tas būs kāds "X", interesants varētu būt nākamais posms - potenciālo izlases spēlētāju apzināšana, vienlaikus paturot prātā ideju par "jauno izlases modeli". Vai uz "jauno modeli" attieksies kāds (i) spēlētājs (i), kas izcieš diskvalifikāciju, jo teorētiski viņi (K.Bērziņš, K.Valters, A. Šķēle, K.Kambala), izciešot noteikto spēļu aizliegumu, izlasi jau varēs pārstāvēt jaunajā EČ atlases ciklā? Vai varbūt atlases ciklā Latvijai pēc nospēlētām četrām spēlēm būs zudušas iespējas tikt uz EČ 2011? Ņemot vērā, ka ar spēlētāju resursiem ir diezgan pašvaki, vai atbalstāt jau basketbola sabiedrības aizkulisēs un neoficiālos komentāros izskanējušo domu par nākamā cikla upurēšanu un koncentrēšanos 2013.gada EČ? Bet kur ir garantija, ka paliksim "A" divīzijā? Ja februārī, kad FIBA Europe rīkos izlozi, mums trāpīsies, piemēram, Maķedonija, Gruzija, Itālija vai vēl kāds "neparocīgākais", ko mums tas sola? - aizraujošas spēles vai nervu un sirds zāles? Par "jauno modeli" runājot, liek aizdomāties arī tas, ka tā saucamie potenciālie jaunie izlases vilcēji šosezon klusē vai rāda svārstīgu sniegumu (kāds kuram iemesls): E.Kalve, Dairis Bertāns, M.Jurevičus, R.Zaķis, I.Bankevics u.c.

Patiesībā ļoti plaša un apjomīga tēma, kuru īsumā pat grūti nokomentēt. Nākamās nedēļas "Sporta Avīzē" būs zināmas pārdomas arī par šiem jautājumiem. Ja par jauno izlases modeli - nekas dramatiski citādāks jau nebūs. Tāpat spēlēs ar vienu bumbu uz diviem groziem, varbūt vienkārši daļas spēlētāju klase būs nedaudz zemāka. Tajā pašā laikā - motivācija un pašatdeve daudz lielāka. Cik daudz tas kompensēsies, redzēsim. Spēlētāji, kas šobrīd ir diskvalificēti, atlases turnīros izlasē arī iepriekš spēlējuši maz - Kambala un Biedriņš tikai pa reizei, izlaiduši arī Šķēle un Valters (arī pagājušo). Kaut kā uz tiem finālturnīriem vienalga esam tikuši, un jau piecas reizes pēc kārtas. Turklāt ir kļūdaini likt vienādības zīmi starp šo spēlētāju sniegumu izlasē un savos klubos, kur kājas liek kustināt dolārs. Diemžēl. Trenera ziņā lemt - kādi ir mērķi un kādas metodes un līdzekļi, lai tos sasniegtu. Vētra uzskata, ka izkrišana uz B divīziju nebūtu katastrofa, un saredz šādam scenārijam arī plusus (būs "SA"). Personīgi es gan uzskatu, ka tik tālu nenonāks.

Harington
Kāpec Lakers iet tik slikti pret klasi zemakam komandam, Kings,Thunder,Clippers, laigan šis komandas šosezona ir krietni pielikusas. Lakers klajas loti smagi, Ta butu nenovertesana? šaubos,

Atzīšos, ka "Lakers" nav starp komandām, kas man īpaši simpatizētu, tāpēc padziļināti neesmu sekojis līdzi tās gaitām un lasījis, ko analizē ZA apskatnieki. Lai vai kā, pret nosauktajām komandām "Lakers" bilance ir 6-1, un komanda šogad vispār neaizraujas ar pretinieku graušanu - tikai trijās no 28 uzvarām starpība ir lielāka par padsmit punktiem. Tā ka nekā ārkārtēja. Tas tikai tik daudz, cik redzu statistikā. Par "Lakers" spēles modeli kopumā un Kobi tajā - tas jau būtu cits stāsts.

ansiso
Vai mūsu biatlonisti nav mēnesi par ātru sasnieguši sportiskās formas virsotni?

Ja runa par Oberhofas stafeti - labam rezultātam bija objektīvi priekšnoteikumi. Pirmais - uz janvāra posmiem "lielās komandas" parasti mazliet atslābinās un "atlaiž" kondīciju, gatavojoties bliezienam sezonas svarīgākajā startā februārī (pasaules čempionātā vai kā šogad - olimpiskajās spēlēs). Tostarp mūsu džeki, pateicoties atlases mačiem, tieši pretēji - bija ļoti labā formā. Otrais - šķiet, bija ideāli trāpīts ar slēpju smēru. Skatītājs no malas pat nevar iedomāties, cik daudz tas izšķir - desmitiem sekunžu "uz kājām" un pārliecība šautuvē. Trešais - puiši sašāva kā nekad. Tā ka drīzāk runa ir nevis par sportiskās formas virsotni, bet labvēlīgu apstākļu sakritību. Šobrīd visi spēlē "šahu" un kārtis galdā noliks tikai Vankūvera.

  -4 [+] [-]

, 2010-01-10 20:12, pirms 15 gadiem
Jurisonam par NBA priekšstats laikam tiešām ir tikai no citu rakstiem, nevis pats diži ko skatījies ir. Žēl gan, jo statistiku aplūkot jau var visi, bet padziļinātāku infu tā kā vajadzētu sniegt ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-01-11 01:44, pirms 15 gadiem
runaajot pa biatlonu taa arii laikam ir, ka haljava nemirst. gadiijaas viena 7. vieta stafetee un tas arii viss.
olimpiaadee buus pilniigaa pakaljaa (bozhe upasi, ja kljuudos) un muusu luuzeri buus atpakalj savaas 60+ vietaas. Esmu paarliecinaats, ka OS Maljuhins buutu stabili nostarteejis labaak par visiem shitiem kraaniem.